Allegri: „Komoly meccseken vagyunk túl, de nyerni kell”

allegri_massimiliano_sajto_3.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Leonardo Bonucci kapcsán a BL-meccses eltiltást követően az ügy lezárult, ezért a védő már játszhat az Empoli elleni szombati találkozón.

„Mindenképpen lesznek változások a csapatot illetően a szerdai felálláshoz képest, azonban látnom kell a csapatot ma és holnap, aztán meghozom a döntésem.

Leonardo Bonucci? Leo ismét a csapat rendelkezésére áll, ki fogom értékelni a helyzetet, mivel kedden a Napoli ellen lépünk pályára. Gonzalo Higuaín állapotát kiértékeljük ma, viszont Sami Khedira valószínűleg pihenni fog. A keddi mérkőzésre előkészülve Neto fog védeni holnap.

Leonardo Bonucci ügye lezártnak minősült, miután beszélgettem a klubvezetőkkel és az elnökkel, együtt vacsoráztunk, miután egyeztettem Beppe Marottával, Pavel Nedvěddel és Fabio Paraticivel.

Megegyeztünk egy irányvonalban, ami természetes szabályok és fegyelem vonatkozásában. Ezek a dolgok megtörténnek, a meccs után bocsánatot kért, a dolgok ismét olyanok, mint a múltban, és mostantól a csapat rendelkezésére áll.

A kiemelendő fontos dolog, hogy vannak szabályok, legyen fegyelem és tisztelet. Mindenki látta, hogy mi történt a Palermo ellen, az eseményeket a világon mindenki láthatta. Az öltözőben olykor előfordul ilyesmi, de ezek a dolgok természetesek, és nagyobb csoport esetén megtörténhetnek.

Leonardo Bonucci kiemelkedő futballista, aki két olyan bajnok mellett futballozik, mint Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli. Előfordulhat, hogy holnap Leonardo a padon fog helyet foglalni, de ennek technikai okai lehetnek.

Most azonban ideje az Empolival foglalkozni. Jelenleg ők az a csapat a bajnokságban, amelyik a legkevesebb gólt rúgja, azonban nagyon kevés gólszerzési lehetőséget engedélyeznek az ellenfélnek.

Nagyon szervezetten futballoznak, mi pedig nagy meccseket játszottunk, komoly mentális és fizikai energiákat mozgósítottunk, de ettől függetlenül mindhárom pontot meg kell szereznünk.”

Ezt követően a mester a szerdai meccs két gólszerzőjéről beszélt.

„Marko Pjaca határozott jeleket mutatott, és nem is álmodtam róla, hogy ezt a két játékost küldöm be szerdán. A Palermo elleni meccset követően megváltozott a fiatal játékos hozzáállása. Dani Alves? Ő a futball bajnokainak az egyike, és gyermeki örömmel játssza a futballt.”

A bianconero csapat három fronton harcol, ezért feltevődik a kérdés, hogy a mester elégedett-e a csapatának a menetelésével?

„A klub elsődleges célja az volt, hogy márciusban mindhárom kiírásban versenyben legyünk, és ezt elértük, mivel harcolunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéért, versenyben vagyunk a bajnoki címért, illetve az Olasz Kupában is érdekeltek vagyunk, kedden lesz az első meccs a Napoli ellen.

A Porto elleni győzelem nem jelenti azt, hogy már tovább is jutottunk volna a Bajnokok Ligájában, ezt ugye az elmúlt este a Fiorentina is bizonyította. A 2-0 miatt előnyben vagyunk, de ez nem garantál semmit. Jelenleg tehát ezt tegyük félre, mivel tisztában vagyunk vele, hogy a visszavágón komolyan támadni fognak minket a teljes meccs során.

A hazai bajnokság továbbra is hosszú még, vannak közvetlen összecsapások, nyernünk kell olyan meccseken, mint a holnapi, illetve vannak olyan mérkőzések, ahol egyértelműen nem szabad botlani.

A csapat csodálatosan érzi magát, fejlődik, és véleményem szerint az egyének és a csapat szintjén is komoly potenciál van az előrelépés tekintetében, ennek az eléréséhez azonban mindannyiunknak ugyanazon az oldalon kell állnunk.”

Marko Pjaca játszott a Palermo ellen 4-2-3-1-es rendszerben, de Massimiliano Allegri szerint mi Marko Pjaca igazi szerepköre?

„Jelenleg a helyes pozíciója a szélen van, azonban mindenekelőtt az a fontos, hogy Marko javul, fejlődik úgy technikai tekintetben, mint taktikailag és mentálisan. Jó dolgokat ért el a Porto ellen is, és ő szerezte az első gólt.

Rendkívül technikás futballistáról van szó, aki fejlődésben van, ezért fontos szerepet játszik majd a szezon végső szakaszaiban.”

Végül természetesen a mestert megkérdezték arról is, mi a véleménye Claudio Ranieri kissé váratlan eltávolításáról.

„Először is Claudio Ranieri olyan edző, aki történelemkönyvekbe került úgy a futball tekintetében, mint a Leicester vonatkozásában, és ezért büszkének kell lennie az eredményeire. Nem tartom megfelelőnek az időzítést, de az edzőket az eredmények minősítik, és a múltat hamar elfelejtik.

Győztesként távozik a csapattól, mivel a Leicester nincs kiesőhelyen, illetve harcban van a továbbjutásért a Bajnokok Ligájában. Jó eredményt ért el Sevillában, és nem volt ez egyszerű feladat, számára tehát mindenképp pozitív a helyzet, mivel az elért eredmények megmaradnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5212287427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitts 2017.02.24. 16:49:45

"Előfordulhat, hogy tegnap Leonardo a padon fog helyet foglalni, de ennek technikai okai lehetnek"

itt gondolom a tegnap holnap akart lenni :D

Rikoo 2017.02.24. 17:08:13

Tehát az ultimátum pletyka igaz lehet.
Holnap lehet, hogy elő kellene venni a 4-3-1-2-t, hogy megfelelően lehessen rotálni a csapaton.

venember83 2017.02.24. 17:33:36

@Pitts: előfordulhat, igen. :)

Grinta 2017.02.24. 21:57:40

Technikai okai..az igen.Az pontosan mit jelent?Nem tudja lekezelni a labdát,vagy a kispad felborulásának megakadályozása érdekében foglal majd helyet rajta?

venember83 2017.02.24. 22:54:18

@Grinta: feltehetően pihentetné Maxi a Napoli elleni meccsre. A miértre ne tőlem várj választ.

Grinta 2017.02.24. 23:22:55

@venember83: Nem is konkrét Neked tettem fel a kérdést :D hanem úgy általánosságban.Ezt a pihentetés dolgot még meg is érteném,ha nem pont egy hete játszott volna legutóbb tétmeccset

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása