Játékosok a portói diadalról

pjaca_marco_golorom_porto_ellen.jpgA Juventus játékosai elégedetten és magabiztosan nyilatkoztak az FC Porto elleni idegenbeli győzelmet követően, amely segítségével a zebramezes csapat fél lábbal már ott tudhatja magát a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese között.

A Juventus vezető találatát a nyáron igazolt horvát tehetség, Marko Pjaca szerezte, aki keresve sem találhatott volna jobb alkalmat arra, hogy első alkalommal bevegye az ellenfél kapuját a torinóiak mezét viselve.

"Nagyon örülök a gólnak, de mindenekelőtt a győzelemnek, mert ez nagyon fontos számunkra." - mondta az ünneplés pillanataiban a Juventus ifjú támadója.

"A visszavágón nagyon óvatosnak kell lennünk, mert a labdarúgásban az ember soha sem tudhatja, mi történik majd. Természetesen szeretnék többet játszani, de folytatom a munkát ugyanúgy, mint eddig. Az edző hozza a döntést, én pedig várok a lehetőségre." 

Sami Khedira azt is elárulta, hogy "jó érzései" vannak a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásával kapcsolatosan, s csapatát képesnek látja akár a végső győzelemre is.

"Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk, mert ez egy igazán jó eredmény, de őszintén szólva, az első félidei piros lap után meg kellett nyernünk ezt a mérkőzést." - mondta a német középpályás, aki a Real Madrid játékosaként már a magasba emelhette a rangos trófeát.

"A mérkőzést végig irányítva, türelemmel játszottuk le a kilencven percet, s ez egy jó eredmény a visszavágó előtt. Nagyon nehéz tizenegy játékossal játszani tíz ellen, különösképpen ezen a szinten, mert nehéz feltörni a védelmet. Később betaláltunk, de soha sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, két gólt is szereztünk és egyet sem kaptunk.

Egyáltalán nincsen lefutva. Boldogok vagyunk a mai meccs miatt, de tudjuk, hogy három hét múlva nagyon óvatosnak kell lennünk, mert a Porto dühös, s nincsen veszítenivalója, ezért azzal a céllal jönnek majd Torinóba, hogy győzelmet harcoljanak ki.

Tudjuk, hogy a labdarúgás őrült tud lenni, s bármi megtörténhet, ahogyan azt láthattuk a napokban Manchesterben is. Az olasz bajnokságra és a Porto elleni visszavágóra összpontosítunk.

Időnként az embernek vannak megérzései, s ebben az évben nagyon jó érzésem van, de sajnos hét vagy nyolc másik csapatnak is hasonló érzései vannak. Úgy gondolom, hogy dolgoznunk kell, a saját utunkon kell haladnunk, összpontosítással, s úgy gondolom, hogy eljuthatunk oda." 

Az FC Porto éppen Miralem Pjanić előzős csapatát, az AS Romát gázolta le a Bajnokok Ligája rájátszásásban, s a nyáron a Juventus szolgálatába szegődő középpályás most elégtételt vehet korábbi csapattársaiért.

"A mester arra kért bennünket, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat, és ne siettessük a dolgokat." - nyilatkozta a bosnyák játékmester a mérkőzés lefújását követően. "Követtük az utasításait, s komoly eredménnyel térhetünk haza.

Az egész mérkőzést, az első félidőt is jól a kezünkben tartottuk, habár az első negyvenöt percben az utolsó passzaink időnként nem sikerültek. A mérkőzés előtt tanulmányoztuk a Porto játékát, s tudtuk, hogy nagyon jól védekeznek. Ezen a téren még jobbak voltak azt követően, hogy tíz emberre fogyatkoztak.

Mi azonban folytattuk a saját játékunkat, türelmesek maradtunk, s lassan kifárasztottuk őket, majd a megfelelő pillanatban lecsaptunk. Teljességgel megérdemeltük ezt a győzelmet, mert igazán jól kézben tartottuk a mérkőzést, különösképpen, hogy a Porto hozzá van szokva ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket játsszon. Most majd fel kell tennünk az i-re a pontot Torinóban."

A zebramezesek jobb oldali védője, Stephan Lichtsteiner kulcsszerepet vállalt a mérkőzésen, hiszen róla kapta második sárga lapját a portóiak Olaszországot is megjárt játékosa, Alex Telles.

"Boldog vagyok, hogy egy gyötrelmes és nehéz szezonkezdet után újra fontos vagyok a Juventus számára." - nyilatkozta a svájci játékos a Mediaset Premium munkatársának.

"Rengeteget tanultam az elmúlt öt-hat hónap során. A csapat és az eredmény a legfontosabb. Akár én játszom, akár Dani Alves, akár valaki más, teljesen mindegy. A legfontosabb dolog a csapat, végtére is a csapat az, amely mindig győz. A labdarúgás egy csapatsport. Érett csapat vagyunk, komoly minőséggel.

Ugyanakkor a 2:0 nem elég ahhoz, hogy megnyugodhassunk. Amikor az első meccset 5:0-ra nyeri az ember, egy kicsit jobban hátradőlhet. Folytatnunk kell a munkát és az összpontosítást."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr712284325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2017.02.23. 12:10:48

Örülök hogy nektek szurkolhatok. :-)

delpi0823 2017.02.23. 12:44:42

Lichti nyilatkozata nagyon szimpatikus vegre azert megertette 33eves korara hogy o se lehet mindig a palyan:)

delpi0823 2017.02.23. 12:47:10

@delpi0823: Velemenyem szerint meg 1 ev lehet ebben a Lichti Dani kettosben es akkor nyaron csak Sanchezt kell leigazolnunk es akkor meg brutalisabb csapatunk lesz.

Grinta 2017.02.23. 16:12:25

Nagyon tetszett a gólöröme,sokszor látnám még!

Pitts 2017.02.23. 16:42:16

@Grinta: nekem ami még nagyon tetszett a gólörömökben az Higuain volt. Tényleg látszik rajta, hogy igazi csapatember lett és tegnap igazán szenvedett valószínűleg frusztrált is volt emiatt mégis olyan önfeledt volt az öröme mint a gólszerzőknek.

Watakuki 2017.02.23. 17:00:43

Remélem ez kellő önbizalmat ad Pjacának a továbbiakhoz.

Grinta 2017.02.23. 20:42:37

@Pitts: Ez sem mostani dolog már..lehet látni jó ideje.Talán akkor csúcsosodott ki,mikor párba rakták Marioval.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása