Moggi: „Hiányoznak az egyéniségek a középpályáról”

Moggi Luciano_integet.jpgA Juventus egykori vezetője, Luciano Moggi szerint a bianconero csapat jelenleg hiányt szenved a középpályán egyéniségekből.

A Monticianóban született szakvezető véleménye szerint a problémák forrása a középpálya nem megfelelő minősége, ám ezen segíthet Claudio Marchisio visszatérése.

„A Juventus keretéből hiányoznak a középpályán bevethető egyéniségek, jelenleg nem igazán érik el a múltbeli szinteket.” - nyilatkozta a sokak által éltetett, mások által pedig átkozott 79 éves szakember a Bwin Sports számára.

„Nincs már egy Pirlo, nincsenek olyan játékosok a középpályán, akik egy kis extrával szolgálnak, és biztatják a csapattársaikat.

Nincsenek olyan futballisták már, akik egyetlen passzal ki tudják ugratni a csatárokat, hogy azok útját már csak a kapus állja.

Ez hiányzik jelenleg a Juventus keretéből, azonban ezen lehet változtatni, és ez a legmagasabb szintre emelheti a csapatot.

Jelenleg nagyon hiányzik nekünk Claudio Marchisio. Rendkívül pozitív hatást tud kifejteni a csapatra, nem drámai módon változtatja meg a játékot, de javítja a csapattársai játékmódját és játékstílusát.”

Az egykori vezetőt ezt követően a BL-továbbjutásról kérdezték, a szakember pedig pozitívan nyilatkozott.

„Minden tényező kiértékelését követően elmondhatjuk, hogy a Juventus Európa egyik legjobb csapata. Talán még nem értek a csúcsra, mivel vannak olyan csapatok, mint a Barcelona, amely technikailag felsőbb szintet képvisel, illetve olyan futballistákkal rendelkezik, akik képesek bármikor meccseket eldönteni.

Azonban ne feledjük, hogy a Juventus olyan játékosokkal rendelkezik, mint Dybala és Higuaín, akik bár nem játszanak jól, bármilyen helyzetben megoldást jelenthetnek.

Példaként elmondható, hogy nyolc találkozó után a Juventus első a tabellán, és öt pont előnnyel rendelkezett a csapat. Nem játszottak jól, de olyan csatárok voltak a csapatban, akik képesek voltak kihasználni a gólhelyzeteket.

Láttam az Udinese elleni mérkőzést, ahol Dybala két rögzített helyzetből szerzett gólt, egy tizenegyesből és egy mesteri szabadrúgásból. Megvannak azok a játékosok, akik képesek valamivel szolgálni.

A nagy csapatok rendelkeznek olyan futballistákkal, mint Higuaín, aki bár rosszul játszik, egyetlen labdaérintéssel gólt tud lőni. Dybala is ugyanez a kategória.

Tehát a Juventus egyértelműen kimagaslik az olasz közegből, de európai szinten van még hova fejlődniük. Véleményem szerint még nem tartanak ott, hogy BL-győzelemről lehessen beszélni, de minden bizonnyal versenyben lesznek, és sokáig menetelhetnek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9111839671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.10.26. 13:06:54

Na gyerünk, lehet oltani az öreget! Még ilyet hogy mi rosszul játsszunk! Milyen Juve szurker ez a Moggi?? Ha nem tetszik neki a mi taktikus olasz focink akkor menjen szurkolni a Barca-nak. Vezetjük serie a-t és még gólt se kaptunk a BL-ben, mit akar még??

Leram7 2016.10.26. 13:22:57

Igaza van! Bár Pjanic azért adott nagy labdákat.

Nem ízlik ennek a csapatnak az agresszív játék, egy szilárdabb, keményebb középpálya kell.

babo0410 2016.10.26. 14:08:58

@pedronegroo: Te mindig ezt fogod előadni ha valaki azt nyilatkozza, amit te akarsz hallani?
Egyébként mióta Moggit eltiltották, csak a kritikákat fogalmazza meg csapattal szemben.
Most részben igaza van, de nem értek egyet azzal, hogy a középpálya gyenge lenne. Egyetlen baj, hogy össze kell csiszolódjanak. Ott van Pjanic, aki képes nagy labdákat kiosztani. Remek játékos.
Lesz ez jobb is. Januárban meg lehet javítani, ha a keret rászorul. Szerintem lesz ez a csapat még sokkal jobb is. Allegri meg fogja oldani.

pedronegroo 2016.10.26. 14:14:32

@babo0410: Igen, ez a taktikám, most lebuktam. És továbbra sincs varázsgömböm én csak azt tudom mondani amit a jelenben látok és az nem tetszik, ettől függetlenül drukkolok én hogy minden jól alakuljon de jelenleg nem látok nagy fantáziát a csapatban. Természetesen volt már rosszabb is hogy valami jót is mondjak. :)

Gabuero9 2016.10.26. 14:43:02

Amerikaba mikor van szunet? Szerintem siman meglehetne lepni egy olyan kolcsont mint anno city lamparddal.

Lenny85 2016.10.26. 14:53:56

Per pillanat teljesen igaza van. Amit hiányol azt Pjanic nak kéne megoldani de egyenlőre ő e téren saját tudása alatt jatszik.

GabeTR 2016.10.26. 15:32:30

Azt is vegyük figyelembe, hogy a Juvénak jó eséllyel március - május időszakban kell a csúcson lennie. Ha addig elvergődünk úgy, hogy minden sorozatban az élen vagyunk, hát egye fene

2016.10.26. 16:27:00

@GabeTR: Ebben igazad van,de azért mi,szurkolók jó volna,ha valamit kapnánk...nem azt mondom,hogy minden meccsen hengerelnünk kéne,de egy normális fanatikus nem csak a csapata vergődésére kíváncsi.

Drotkoszoru 2016.10.26. 16:33:25

Korrekt nyilatkozat, a nagy részével egyet is értek, kivéve 1-2 apróságot, mint pl.: "Nincsenek olyan futballisták már, akik egyetlen passzal ki tudják ugratni a csatárokat, hogy azok útját már csak a kapus állja." Pjanic mondjuk ilyen, de egyelőre még ő sem nyújtja azt, amit valójában tud, de jobb lesz ő is, ha teljesen megszokja a rendszert, jobban kiismeri a csapattársait, illetve Marchisio is visszatér mellé. A másik felvetésre: van egy "hajszálnyi" különbség Moggi mostani nyilatkozata és az itt károgó emberek nagy része között: az egyik építő jellegű, konstruktív kritikát fogalmaz meg, elmondja a hiányosságokat (középpálya), megjelöli azokat a pontokat, ahol lehetne fejlődni, megoldási javaslatokat fogalmaz meg; de mellette elismeri a csapat erősségeit (támadósor, győztes karakter, mentalitás, "a Juventus Európa egyik legjobb csapata"), dicséri is a csapatot, nem csak szidja, mint a bokrot. Az itt kritizálók nagy része viszont csak és kizárólag a negatívumokat képesek meglátni, megoldási javaslatuk nincs, minden és mindenki kókler és sz*r Allegritől kezdve a menedzsmenten, szakmai stábon át egészen a játékosokig. Dicséret egyáltalán nincs, még akkor se, ha indokolt lenne. Érezni lehet szerintem a kettő közötti differenciát.

sleepy8 2016.10.26. 16:37:27

@fire06: Eddig két meccset vesztettünk, meg jatszottunk egy x-et. Sokakkal ellentétben, Én elégedett vagyok. Szarul játszunk, tény, de így is jönnek az eredmények. Mi lesz ha visszatér Marci, meg Pjanic is elkapja a fonalat? December-Január környékén majd beindul a henger, ahogy mindig.

Juveboy92 2016.10.26. 16:43:38

még míelött 1-2 károgó belelendül Moggi Pogbat se tartotta akkora ásznak , főleg mikor az isteni Hector Herrerracal szerinte felse tünne senkinek Pogba hiánya...amúgy ugyanez aMoggi tavaly biztosra vette hogy nem leszünk top3 sem és ugyanez a Moggi 2 éve biztosra vette hogy kizuhanunk ideje korán a BLből :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása