A Manchester City szemet vetett a Juventus tehetségére

kean_moise_juventus.jpgA Tuttomercatoweb értesülései szerint a Manchester City mestere, Pep Guardiola szeretné megszerezni a Juventus Primavera-csapatának legnagyobb tehetségét, Moise Keant.

A hatalmas ígéretnek tekintett, mindössze 16 esztendős támadó, akinek képviseletét Mino Raiola látja el, a tavalyi szezont a zebramezesek U17-es csapatánál töltötte, ahol 25 mérkőzés alatt 24 találatot termelt.

Az utóbbi hónapok nem volt éppen felhőtlenek Mino Raiola és a Juventus igazgatóinak kapcsolatában, hiszen nem volt tökéletes összhang a végül a Manchester Unitedhoz visszatérő Paul Pogba ügyében, majd a neves játékosügynök másik ügyfele, Blaise Matuidi klubváltása kapcsán is elakadtak a tárgyalások.

A torinói klub szeretne megnyugtató megoldást találni Kean ügyében, aki hamarosan professzionális szerződést kaphat Torinóban, azonban Guardiola megpróbálhatja kihasználni a helyzetet. 

A Juventus igazgatója, Beppe Marotta próbálja gyorsan lezárni az ügyet, s Kean elkötelezheti magát Torinóban, azonban a felek közti egyeztetések nem zökkenőmentesek, s a megfelelő megoldás egyelőre még várat magára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9511771159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2016.10.05. 15:28:03

Apa kezdődik..... Forza Juventus!

Drotkoszoru 2016.10.05. 15:32:53

Reméljük a dagadék nem tesz keresztbe és nálunk írja alá az első profi szerződését Kean.

babo0410 2016.10.05. 16:43:09

Amilyen jó volt a kapcsolata a Juvéval, most olyan fagyos. Eddig is csak azért voltunk neki jók, mert szépen tejeltünk neki. De most, hogy a United a nyáron kitömte, már nem is vagyunk neki annyira fontosak. Egy mocskos, pénzéhes f.sz.

GabeTR 2016.10.05. 16:56:17

Lányom mindig így énekli a Tankcsapda - Alföldi gyerek egyik sorát:
"Mondd, miért baj az, ha embermalac..."
Minden Raiola hírnél ez jut az eszembe. De miért...??? ;)

2016.10.05. 17:00:25

@babo0410: Ő játékosügynök,a pénzen kívül semmi más nem érdekli...ne rá haragudj azért,mert te nem erre számítottál,a döntéseket viszont nem ő hozza meg,hanem a játékosok,vagy a klubjuk.
Egyébként elfogulatlanul azt mondom,hogy teljesen megérteném,ha a srác eligazolna inkább,a Juvénál nem fog labdába rúgni még vagy 6 évig semmiképp,ha tényleg olyan nagyon tehetséges,akkor megkapja a szerződést,néha lehet be is nevezik egy-egy meccsre,talán még játszik is vagy három percet,aztán elindul a fiataljaink megszokott útján,először valami Serie B-s csapathoz kölcsönbe,utána Empoli vagy Sassuolo kölcsönbe,egyszerűen nem várható el mindenkitől,hogy olyan türelmes legyen,mint mondjuk Rugani,habár ő se lesz az sokáig. A fiatalok Rashfordok akarnak lenni meg Iheanachok,a Juventusnál ilyenek nincsenek,itt kötelezően ki kell járni ezt a szar rögös utat.

Drotkoszoru 2016.10.05. 18:38:37

@fire06:

"fiatalok Rashfordok akarnak lenni meg Iheanachok,a Juventusnál ilyenek nincsenek,itt kötelezően ki kell járni ezt a szar rögös utat."

Pogbának se kellett kijárnia, 19 évesen megkapta a lehetőséget és a rendszeres játékidőt. Ha Kean valóban akkora nagy tehetség, mint amilyennek tartja a sajtó, Raiola (és maga a játékos is saját magát) akkor élni fog a lehetőségével.

Gabuero9 2016.10.05. 19:17:22

Kurva nagy tehetseg most is lovi golokat bajnoksagban es az ifjusagi bl ben is!

2016.10.05. 21:16:25

@Drotkoszoru: Pogbát nem Allegri építette be a csapatba. Allegri a Juventusnál még egyetlen saját tehetségnek se adott szemernyi lehetőséget se. Azért írom ki külön,hogy saját,mert Dybala,Pjaca,korábban Morata,megkapták a játékidőt,viszont ők már busás pénzekért érkeztek és mind mehetett volna máshova is. Van azért pár játékos,akire kíváncsi lennék milyen,ha mondjuk hagyjuk,hogy a Juventusnál nőjön fel és ne valami huszadrangú kiscsapatnál.
Lirola simán maradhatott volna,szerintem nem lett volna túl nagy kockázat meghagyni Alves alternatívájának. Lichti se ragaszkodott volna annyira,ha eleve elmondják neki,hogy amennyiben a mercato jól sikerül neki nem marad hely.
Vannak a primaverába is olyanok,akik nagyon jól mozognak,Clemenzát meg Kastanost emlegetik,láttam már őket,habár nem sokszor,akkor úgy tűntek tényleg.
Kölcsönbe van Tello,csorinak abból a hitvány Empoliból nincs könnyű dolga kitűnni.
Mandragora kíváncsi leszek mikor jut játékidőhöz,ha egyáltalán ugye...
Emellett azért vannak olasz fiatalok,akiket megnéznék olyanok helyett,mint Asamoah,Hernanes vagy Evra. Grassi,Benassi,Murru,Cataldi,akiket láttam az U21-ben vagy a klubjukban és van bennük potenciál,de még,ha eszébe is jutna bárkinek bármelyikük,az fix,hogy egyből mennének kölcsönbe.
És ezeken felül még vannak olyanok,mint Bernardeschi,Insigne,Berardi,Verratti,Romagnoli,akik a jövőbeli olasz válogatott alappilléreit fogják jelenteni,nekik itt a helyük,itt tudnának klasszisokká fejlődni,nekünk pedig kopik kifelé az olasz mag és nemtudom hogyan reagálnék,ha mi is elkorcsosulnánk.

Ravanelli 2016.10.06. 08:37:22

@babo0410: Sajnos még csak nem is a Utd. tömte ki...
Végül kiderült,hogy mi fizettük a sikerdíját.

venember83 2016.10.06. 09:08:03

@Ravanelli: kiderült? Én megvárnám a jövő évi pénzügyi jelentést.

Drotkoszoru 2016.10.06. 16:40:29

@fire06:

"Pogbát nem Allegri építette be a csapatba."

Miért, szerinted ha Allegri lett volna a vezetőedzőnk 2012-ben és idekerül egy Pogbához fogható tehetség, akkor Allegri nem játszatta volna ugyanúgy, mint Conte? :) Conte se dobta mélyvízbe a tehetségeket, ő se épített be túl sok fiatalt, nem hozott fel szinte senkit a Primaverából (nem is nagyon tudott volna, tehetségek hiányában), ő is inkább a rutinosabb játékosokban bízott. Hidd el, Pogba ugyanúgy játszott volna 19 évesen Allegrinél, mint Conténél, egyszerűen azért, mert ösztönös tehetség, kiváló fizikai adottságokkal, Maxi se vak, valószínűleg feltűnt volna neki is az edzéseken, hogy mekkora potenciál van a srácban.

"Allegri a Juventusnál még egyetlen saját tehetségnek se adott szemernyi lehetőséget se."

Miért, Conte (de behelyettesíthetsz ide jó pár edzőt az elmúlt évekből) hány saját tehetségnek, saját nevelésnek adott lehetőséget? :) Nem Allegri hibája, hogy a Primavera csapatban kókler munka folyik, és vagy 10 éve nem tud az akadémia kitermelni egy valamire való, használható játékost sem. Lehet itt jönni a bullshittel, hogy miért nem mernek nyúlni Olaszországban a fiatalokhoz, amire egyszerű a válasz: egyszerűen nincsenek jelenleg Olaszországban Del Pieróhoz, Baggióhoz, Tottihoz, Maldinihez, Nestához, Cannavaróhoz, Zambrottához, Pirlóhoz, stb. fogható tehetségek. Szar az egész olasz utánpótlás-, játékosképzés, nagyon komoly reformra szorulna az egész rendszer, elég lenne tanulmányozni milyen munka folyik Németországban, Spanyolországban, Belgiumban, Franciaországban, de akár Horvátországban is. Ezek az országok tucatszámra öntik magukból a tehetségeket. Tény az is, hogy Olaszországban jobban bíznak a rutinos játékosokban, fontosabb hangsúly van a taktikán, fegyelmen, védekezésen, nehezebb dolga van egy fiatalnak berobbannia, mint Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Németországban, vagy akár Angliában; viszont azt tartom, hogyha valaki valóban óriási tehetség, ösztönös zseni, kellőképp érett, motivált, kitartó, az Olaszországban is megkapja a lehetőséget és élni is tud vele (ahogy élt vele Pogba, Donnarumma, korábban Marchisio, Del Piero, Totti, Maldini, lehetne sorolni).
Ha már Allegri, saját tehetség, lehetőség: Rugani is megkapta a lehetőséget tőle 21 évesen, holott a középső védő elég bizalmi poszt, főleg Olaszországban, pláne a Juvéban, ahol a BBC hármas megbonthatatlan évek óta. Coman is megkapta tőle a lehetőséget 18 évesen, más kérdés, hogy nem tudott vele élni a francia (vagy mondjuk inkább úgy, hogy nem feküdt neki az olasz foci, a csapat taktikája). Lemina is megkapta az esélyt 22 évesen, komoly sérülés után, pedig ő is csak bagóért jött kölcsönbe először. Sturaro dettó. Ha már saját nevelés: Mattiello szintén Allegrinél mutatkozott be, nyilván nem kapott túl sok lehetőséget, ettől még tény, hogy az esélyt megkapta Maxitól, az már nem Allegri hibája, hogy a féreg Nainggolan szilánkosra törte a lábát, mikor a Chievónál volt kölcsönben. De mondhatnám az általad felhozott (és jómagam által is nagyra tartott) Lirolát, őt mégis ki dobta be először 18-19 évesem? Igen, Allegri, még ha csak felkészülési meccseken is, de enélkül nem tudtuk volna kölcsönadni a Sassuolónak, ahol rendszeresen játszhat és fejlődhet. De Dybalát, Moratát, Pjacát se kellene elbagatellizálnod, annak ellenére, hogy jó pénzért érkeztek, még fiatalok (voltak) és Allegrinek kellett őket fokozatosan beépítenie, amit remekül megoldott (Pjacát még nem, de az ő ideje is eljön). Most pedig várom tőled a neveket, Conte, Del Neri, Zaccheroni, Ferrara, Ranieri (de akár mehetünk vissza az időben még) kiket építettek be, hány fiatalt hoztak fel a Primaverából? Sorold a neveket, kérlek!

"Van azért pár játékos,akire kíváncsi lennék milyen,ha mondjuk hagyjuk,hogy a Juventusnál nőjön fel és ne valami huszadrangú kiscsapatnál."

Itt is kíváncsian várom a neveket! Kik azok az óriási tehetségek, akik itt minden bizonnyal megállták volna a helyüket? Nem lehet, hogy szimplán mi szurkolók értékeltül túl előzetesen az adott fiatal, saját nevelés valós tudását és azért buktak meg egy kis-, vagy közép olasz csapatban is, mert egyszerűen kevesek voltak?

... Folyt köv.

Drotkoszoru 2016.10.06. 16:41:17

@fire06:

...folyt köv:

"Lirola simán maradhatott volna,szerintem nem lett volna túl nagy kockázat meghagyni Alves alternatívájának. Lichti se ragaszkodott volna annyira,ha eleve elmondják neki,hogy amennyiben a mercato jól sikerül neki nem marad hely."

Sokra tartom én is a kis spanyolt és egészen biztos vagyok benne, hogy 2 év múlva ismét nálunk fog játszani, remélhetőleg kezdőként. Viszont jelenleg Dani Alves és Cuadrado is jobb nála és ez tény. Ha Lichtit nem is számoljuk (márpedig kell, mert mégiscsak 5 évig alapember volt és még most is sok csapatban alapember lenne), akkor is maximum 3. számú wing-back lehetne. Minek tartottad volna itt, hogy játsszon a szezonban maximum 10 meccset (Lichtinek sem fog több jutni, ha nem történik valami súlyosabb sérülés)? A Sassuolóban játszhat 38 bajnokin, pár kupameccsen, + az EL-ben is gyűjtheti a nemzetközi tapasztalatot, mert ott valóban állandó kezdő. Ez sokkal inkább szolgálja a fejlődését, mintha itt maradt volna és rongyosra ülte volna a seggét a padon. 2 évre adtuk kölcsön, mindenféle opció nélkül. Lichti szerződése lejár 2017 június 30-án, Alves 2 évre írt alá (+1 év opcionális, ha jól tudom), Lirola 2018 nyarán tér vissza, mikor már várhatóan nem lesz Lichti és Alves, azaz csak Cuadradóval kell megküzdenie a kezdő wing-back posztért, addig meg bőven fejlődik annyit a "sasoknál", hogy erre alkalmas legyen. Ennél okosabb üzletet szerintem nem igen köthettünk volna esetében. Ne feledd, Lirola 2018-ban még mindig csak 21 éves lesz!

"Vannak a primaverába is olyanok,akik nagyon jól mozognak,Clemenzát meg Kastanost emlegetik,láttam már őket,habár nem sokszor,akkor úgy tűntek tényleg.
Kölcsönbe van Tello,csorinak abból a hitvány Empoliból nincs könnyű dolga kitűnni."

Ezt már korábban kifejtettem, nem is csűröm tovább, csak annyit tennék megint hozzá: ha valóban akkora hatalmas spílerek lennének, akkor már a felnőtt csapatban játszanának. Nem véletlenül kerülnek ide-oda kölcsönbe, aztán tűnnek el a süllyesztőben. Az általad felsorolt játékosok is megkapták a lehetőséget a felkészülési meccseken, ha az emlékeim nem csalnak, valószínűleg a szakmai stáb úgy ítélte meg a látottakból, hogy ide még kevesek.

"Mandragora kíváncsi leszek mikor jut játékidőhöz,ha egyáltalán ugye..."

Látod, rá én is kíváncsi vagyok/leszek. Szerintem ő megfogja kapni a lehetőséget tavasszal, már csak a középpályán található minőségi hiányosságokból, rengeteg sérülésből kiindulva. De sajnos ő is súlyos sérülésből érkezett a Juvéba, ami megint nem Allegri hibája. Várhatóan már ősszel megkapta volna az esélyt, ha egészséges.

"És ezeken felül még vannak olyanok,mint Bernardeschi, Insigne, Berardi, Verratti, Romagnoli, akik a jövőbeli olasz válogatott alappilléreit fogják jelenteni,nekik itt a helyük,itt tudnának klasszisokká fejlődni,nekünk pedig kopik kifelé az olasz mag és nemtudom hogyan reagálnék,ha mi is elkorcsosulnánk."

Az általad felsorolt játékosokat én is szívesen elnézném zebramezben (talán Romagnolival vagyok úgy, hogy eddig hatalmas flop, meg se közelíti a BBC, Benatia, de még Rugani szintjét sem, hiába fizetett érte egy vagyont a Milan. Ennek ellenére viszont ő is nagyon fiatal és van még ideje fejlődnie, lehet még belőle kiváló játékos). De ha őszinték akarunk lenni: az általad felsorolt játékosokból mennyi a mozdítható, illetve mennyiért? A PSG nem szorul pénzre, Verratti nem akar távozni, alapember, rengeteg pénzt keres, jól érzi magát, mozdíthatatlan (100 millió € alatt legalábbis biztosan). Őt max. a Pescarából hozhattuk volna el, most már baszhatjuk. A Napoli és a Fiorentina szintén nem szívesen ülne le velünk tárgyalni, inkább adnák el külföldre a kulcsjátékosaikat, mint nekünk (emellett Insignének se nagyon lenne nálunk posztja, max. ha formációt váltanánk). Őket is csak irreális áron tudnánk elhozni. Berardi meg szerintem a miénk lesz előbb-utóbb, várhatóan már jövő nyártól. Amennyiben mégse így lenne, az viszont annak lesz köszönhető, hogy ő nem akar hozzánk jönni, nem a Juve nem akarja eléggé (ahogy idén nyáron sem akart jönni). Reménykedek azért benne, hogy jövőre már nálunk játszik. Lehet szidni, de akkor is a legtehetségesebb olasz támadó jelen pillanatban, az ilyen játékosoknak pedig nálunk van a helye. Egyetértek egyébként én is azzal, hogy a csapat magjának továbbra is olasznak kell lennie (sajnos ezen a téren eléggé kezdünk "elkorcsosulni" mi is), abban is reménykedem, hogy a jövőben bátrabban dobjuk be a mélyvízbe a tehetségeket, saját neveléseket, de azért nem szabad félretenni a realitásokat, se egy ember nyakába (Allegri) varrni mindent. Ha nincs elég minőségi fiatal olasz tehetség (márpedig nincs), illetve akik vannak, azok is elérhetetlenek, irreálisan magas az áruk, a riválisoknál játszanak; akkor nehéz fiatal olasz tehetségekre építeni egy csapatot, főleg, hogy mellette versenyképes is maradjon Európában (mert hát a BL a cél elsősorban).

2016.10.06. 17:52:07

@Drotkoszoru: Totális félreértés az egész,én nem Allegri munkáját vontam kétségbe és nem akartam szembeállítani senkivel,csak megállapítottam egy tényt.
Nekem nem tetszik,amilyen irányba megy az olasz foci,bánat gyenge a válogatott,de szerintem fixen nem arról van szó,hogy ne lennének tehetséges játékosok...

2016.10.06. 18:56:20

@Drotkoszoru: Berardi szerinted miért nem erőlteti annyira ezt a dolgot?
Egyrészt biztosan tisztában van vele,hogy esélye se lenne a kezdőbe kerülni,eleve olyan poszton játszik a Sassuolonál,ami nálunk nem létező,akármelyik felállásunkban játszunk.
Ami még ilyen szempontból zavaró tényező számomra,hogy nagyon ritkán váltunk meccs közben,hiába magyarázza mindenki,hogy ilyen meg olyan formációban is tudnánk meg tudunk,de mégse látjuk. Az esetek döntő többségében a cseréink is kb 15-20 perceket kapnak max. Kezdünk kicsit sablonosak lenni,habár,hogy sajátos a játékstílusa a csapatnak,az tagadhatatlan,ezt a 3-5-2-t csak mi tudjuk,a többi csapat csak szeretné.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása