Allegri: "Nem lehet minden mérkőzést 3-0-ra megnyerni"

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato_1.jpgMassimiliano Allegri a Juventus soron következő Bajnokok Ligája mérkőzése előtt nyilatkozott a sajtó munkatársainak, melyben megemlítette, hogy Higuaín játszani fog kedden, s beszélt arról is, hogy csapata nem nyerhet meg minden meccset 3-0-ra.

Az Öreg Hölgy a Dinamo Zagrebbel fog megmérkőzni holnap este a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének második fordulójában, miután az első meccsen csupán egy döntetlent értek el a Sevilla ellen.

"Higuaín játszani fog holnap." - szögezte le már a nyilatkozat elején a tréner.

"Teljesen normális, hogy Higuaín másféle tulajdonságokkal rendelkezik mint Mandžukić és meg kell tanulnunk, hogy alkalmazzuk ezeket, a srácoknak akik kifutnak a pályára, meg kell tanulniuk hogyan játszanak együtt vele.

Jelenleg 15 pontunk van a bajnokságban hat fordulót követően, játszottunk pár jó meccset és néhány olyat, ahol kevésbé ment jól a játék.

A legfontosabb dolog amit ezzel kapcsolatban szeretnék mondani, hogy mindenki olyan tévképzetet lát maga előtt, mely szerint a Juventusnak minden mérkőzést 3-0 kell megnyernie. Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy a Juventusnak két lábbal a földön kell állnia, gyakorlatiasnak és szilárdnak kell lennie. Az igazság az, hogy a győztes meccsekért meg kell dolgozni, izzadni kell, szenvedni és jól játszani.

A jó játék viszont független attól, hogy nyersz vagy veszítesz a mérkőzésen. Például ha öt góllal nyersz, akkor is fejlődnöd kell, amennyiben rosszul játszol. A fent említett dolog aggaszt jelenleg a legjobban, hiszen az illúzió felületességet eredményez, a felületesség pedig hibákhoz vezet.

Az az igazság a Palermo elleni meccsen a csapat tényleg nem játszott valami jól. Tavaly azonban 3-0-ra vertük őket két kései góllal a 90. és 94. percben. Tavalyelőtt - és a korábbi meccsekre már nem fogok tudni visszaemlékezni - pedig Alvaro Morata góljával nyertünk 15 perccel a vége előtt.

Jelenleg a Juventus nyeri a meccseket, nyernie kell a meccseket és céltudatosnak kell lennünk, nem pedig megtévesztőnek.

Nem szabad, hogy elterelje a figyelmünket az a gondolat, hogy minden mérkőzésünket 3-0-ra kell megnyernünk, hiszen aki ezt így gondolja, megtéveszti önmagát. A futball nem így működik.

A végén a legerősebb csapat győz és ahhoz hogy győzz neked kell lenned a legerősebb csapatnak a mérkőzésen, a bajnokságban és az egész szezon során. Nem gondolhatod azt, hogy lejátszol hét mérkőzést zsinorban és technikailag mindegyiken kiválóan futballozol.

A szezon kezdetén a tréner azt mondta, hogy a csapat egy szinten van a Barcelonával, a Real Madriddal és a Bayern Münchennel, azóta vajon Allegri már megbánta ezt a kijelentést?

Egyáltalán nem. Ugyanis a végén nem az számít, hogy mit gondolsz magadról, hanem, hogy mit tettél le az asztalra. A szezon végén, május 31-én az újságírók majd megírják, hogy ki az első. A következő évben nem arra fogsz emlékezni, hogy ki volt a második, hanem hogy ki nyert.

Tíz év múlva majd azt írod le a 2014/15-ös szezon kapcsán, hogy a Juventus megnyerte a bajnokságot, és a Coppa Italiát. Csak a győztes neve marad meg, így gyakorlatiasnak kell lenned.

Nem vagyok összezavarodva. Azt mondtam, hogy meg vagyok győződve arról, hogy csapatom egy szinten van a fent említett klubokkal, de könnyen megtéveszthetjük magunkat, ha azt gondoljuk, hogy minden találkozót 3-0-ra kellene megnyernünk.

Így hát két lábbal a földön kell állnunk abban az értelemben, hogy tisztában kell lennünk azzal, a győzelemhez keményen kell dolgoznod.

Ki lett megtévesztve egyébként? Úgy értem általában. Egy általános rossz légkör uralkodik most. Ugyanaz történik mint tavaly, amikor 12 pontunk volt 10 mérkőzést követően. A történet ugyanaz.

Úgy gondolom a futballban egyszerre csak egy lépést kell megtenned. Ezt fogjuk megtenni holnap és megpróbáljuk dominálni a játékot, megpróbálunk jól játszani. Ahhoz pedig, hogy jól játsz, minden nap fejlődnöd kell.

Le kell magunkról rázni a fent említett illúziót, hiszen lehet, hogy a Juventusnak nagyszerű átigazolási szezonja volt, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden meccset megnyerünk 3-0-ra. Ennyire egyszerű az egész.

Az edzőt természetesen a holnap este várható kezdőről is megkérdezték.

"Hogy Marko Pjaca és Mario Mandžukić kezdeni fog-e holnap? Még nem dönöttem a formációt illetően, azonban nem csak eme két, anno a Dinamoban is megfordult játékos kezdhet a holnapi meccsen.

A holnapi lesz a hatodik mérkőzés amit gyors egymásutánban kell lejátszanunk, így teljesen normális, hogy egyes játékosok fáradtak lehetnek, hiszen ilyen időszakok előfordulnak legalább egyszer egy évben.

Tavaly is volt ilyen periódus, amikor három vagy négy meccset is kellett játszanunk, melyek között csupán két nap telt el.

A holnapi találkozó tehát olyan mérkőzés lesz, melyhez gondosan és nagy odafigyeléssel kell hozzáállnunk, figyelembe véve azt a tényt, hogy 95 percünk lesz arra, hogy megszerezzük a győzelmet hazai környezetben.

Vajon Evra hosszú idő után újra szerepet kaphat, akár a kezdőben?

"Evra egy lehetőség a védelembe, de akár kezdhet is, hiszen Alex Sandro a legutóbbi hat meccsből öt találkozón játszott.

Teljesen normális, hogy Evra a háromvédős rendszerben akár Giorgio Chiellini helyén is szerepet kaphat, hiszen mindketten bal lábas játékosok.

Ami a középpályás hármast illeti, itt van nekünk Hernanes, Khedira és Pjanic. Három középpályás, három név."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3611745279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patrik1112 2016.09.26. 21:32:25

Hat arra biztos nem emlekszik senki hogy Tevez golt rugott a bl dontoben, mivel Morata rugott :DD

kozagaha 2016.09.26. 21:43:36

Most olvastam, hogy azt nyilatkozta Allegri hogy Hernanes, Pjanic, Khedira kezdő lesz holnap középen.

MdewC 2016.09.26. 21:44:40

Minden esetre ráférne a csapatra egy magabiztos BL győzelem. :) (meg a szurkolókra is)

4Evorg 2016.09.26. 21:49:53

@patrik1112: Mea culpa. Nem is azt mondta, csak meló után így este már fáradt vagyok, majd holnap foglalkozom azzal a mondattal.

Leram7 2016.09.26. 21:56:55

Adja TV a holnapi meccsünket?

4Evorg 2016.09.26. 22:10:03

Kiegészíttem még pár mondattal Allegri szavait. Egyébiránt maga a nyilatkozat (számomra) igen nehéz nyelvezetű volt.

Juveboy92 2016.09.26. 22:28:24

@MdewC: múltkor még sport1et írt ...-.- egyébként pont 1 hete vetettem lejjebb a digi csomagját alapra mert amondó voltam hogy a nagy meccsek úgyis a digi1 v sport1en mennek és a többit ha akarom neten nézem, erre pont hétvégén akadtam ki hogy okké Bologna Inter de aztis digi2 adta és az 1-es számomra jelentéktelen teniszt, az Atleticoval meg ugyanígy jártam hogy sport2 és a sport1 meg Flensburg lézilabda ismétlést :)))
szóval minden mehet vissza a régibe és ezek szerint holnap neten nézhetem meccset :))))

Leram7 2016.09.26. 22:32:45

Köszi a válaszokat mindenkinek.

Juveboy92 2016.09.26. 22:35:45

@Santinoo1001: most eredmenyeken sport2t ír és hogy a Sporting Legiat adja a sport1 , Nikolics a legfontosabb:)))

The king of alibis 2016.09.26. 22:37:39

Remélem simán nyerünk holnap, s nem kell majd úgy izgulni, mint a Palermo ellen

Juveboy92 2016.09.26. 22:52:31

@norbi9107: én annyira könnyű meccsre nem számítok, Dinamo tavaly első hazai BL meccsén 2-1re megverte a szarzenált , persze ettől még kötelező nyerni, csak megjegyeztem :D

Santinoo1001 2016.09.26. 22:59:20

@Juveboy92: Sport tv most azt írta Sport1 en lesz . Hatt akkor nem tudom Sport1-2 közül valamelyik :D Majd kiderül holnap

Hiribi27 2016.09.26. 23:13:16

Bírom ezt a palit. Pontosabban a nyilatkozatait. Én elfogadom, h nem lehet minden meccset 3:0-ra megnyerni, de a mutatott játékkal egyszerűen nem tudok megbélülni. Lassan már ott tartok, h nem szenvedem végig a meccseket, hanem csak a végeredményt nézem meg. Ha nyerünk, akkor legalább az illúzió megmarad h lehet jól is játszottunk.

pedronegroo 2016.09.27. 08:39:42

Allegri mester nem kell már megint beszarni! Senki nem akar itt 3-0-át minden meccsen, a Juventus szurkolóknak utóbbi időkben már jóval alacsonyabb az igényeik, beérjük azzal is ha van labdajáratás, a passzolgatás és ha esetleg ezek már mennek akkor jöhet az is hogy egy Palermo ellen meg legyen a labdabirtoklási fölény. Ennyi, nem több, ezeket kellene teljesíteni nincs itt semmiféle irreális elvárás így nem is kellene ezekkel takarózni. Senki se vár el tőled támadójátékot vagy focit! Persze a 3 pont meglegyen, ha már másban nem de legalább ebben csak meg kell felelni mivel ez még mindig a Juventus. Ha esetleg még a sérülések is megszűnnének akkor még azt is mondhatnánk hogy fejlődtünk. A szórakoztatást meg hagyjuk meg a katalán cirkusznak meg társaiknak egy Juventus szurkoló ne legyen bohóc.

Apuleius 2016.09.27. 08:51:48

@4Evorg: Inkább fárasztó volt ez a nyilatkozat, mint nehéz nyelvezetű. Hosszasan beszél a mester a semmiről. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy lefordítottad és nem nekem kell :-)

Apuleius 2016.09.27. 08:55:03

@pedronegroo: Szerintem is bullshit ez a szöveg a 3:0-ról, senki sem ezt kéri számon, én személy szerint szaros 1:0-okkal (neadjisten 2:0-okkal) is megelégednék, ha azt nem olyan nézhetetlen játékkal érnénk el, mint amit a Palermo ellen produkáltunk.

venember83 2016.09.27. 09:07:14

@4Evorg: Allegri már csak ilyen.

4Evorg 2016.09.27. 09:10:55

@venember83: @Apuleius: Igen. Amúgy azt észlelte közületek valaki, hogy a szerkesztésnél a mentés funkció mintha nem működne.

Reggel esküszöm, hogy kijavítottam az elütéseket és a vesszőhibákat, ehhez képest most mégis ott vannak.

4Evorg 2016.09.27. 09:13:01

@4Evorg: Na, most már elvileg jó.

venember83 2016.09.27. 09:14:00

@pedronegroo: szokás komolyan eltúlozni a dolgokat, amik megjelennek a sajtóban. Így volt pl. a BL-lel is, többen megírták, hogy a Juve idén esélyes a győzelemre, Allegri már toronymagas esélyességről beszélt. Jött pár kritika a Sevilla és Palermo elleni nézhetetlen szutyok után, Allegri már a háromnullás elvárásokat említ, és elferdíti az állításokat/elvárásokat.

pedronegroo 2016.09.27. 09:39:20

@Apuleius: @venember83: akkor legalább itt a blogon tisztázzuk az elvárásokat. :) Attól hogy most már bivaly erős a keret (oké a középpálya nem de formációváltással ezt ki lehet küszöbölni) nem fogunk automatikusan minden meccset minden sorozatot megnyerni és gólparádét gálameccseket produkálni (egyelőre). Vannak már olyan játékosaink akik a világ bármelyik csapatába simán beférnének: Higany, Dybala, Pjanic, Cuad, Alves, Sandro, (Marci), a komplett védelem plusz ígéretes tehetségek Pjaca, Lemina,Rugani és megfelelő cserejátékosok: Khedira, Hernanes,Sturaro,Neto.
Allegri-n a sor hogy rendezze a sorokat, most még lehet azt mondani hogy sok az új ember, szezon eleje van, sok a meccs, ezért még én is azt mondom hogy legyünk még türelemmel de egy pár hét múlva és gondolom nem csak jó magam vagyok ezzel így már nem szeretném ezt a borzadályt nézni hétről-hétre! Egy ilyen kerettel és elvileg mester edzővel elvárható hogy 3 hónap alatt(a nyarat is beszámítva) össze legyen rakva, versenyre fel legyen készítve. Ha ennyi idő alatt nem sikerül véleményem szerint az már később se lesz jobb.

sleepy8 2016.09.27. 12:37:46

Elég egybehangzóan azt írják mindenhol, hogy a Buffon; Barza-Bonu-Chiello; Alves-Sami-Hernanes-Pjanic-Sandro; Dybala-Higany kezdővel lépünk ma pályára.

keshudioo 2016.09.27. 13:10:03

@sleepy8: Ennél jobb kezdőt nem igazán lehetne pályára tenni. Az, hogy a Khedira-Hernanes-Asamoah-Lemina négyesből éppen ki a kettő legjobb, erősen vitatható. Mindegyiknek volt már szar és jó meccse is, de egyik sem nyújtott kiemelkedőt, de így legalább Pjanic előrébb játszik majd a brazil mellett.

Szeretném Pjacát most már többet pályán látni. Megnéznék egy triót is elől, vagy simán egy duót, Dybalát CF-ként, elvégre Palermóban is center volt. A Dybala-Pjaca páros elég technikásnak és izgalmasnak hangzik számomra, bár lehet Allegri rendszerébe nem igazán illeszthetők így be.

sleepy8 2016.09.27. 13:15:37

@keshudioo: Lehet hogy jó lenne a Dybala-Pjaca duó, de Golzalot kihagyni szerintem hatalmas luxus lenne. Viszont ha Allegri annyira ragaszkodik a BBC-hez, egy P.Souza féle 3-4-2-1et megneznék. Elől Higu, mögötte Dybala-Pjaca, és így belső kp is csak kettő kéne...
De Allegri valószínűleg sose fog ennyire támadó felállásban gondolkozni.

keshudioo 2016.09.27. 15:03:36

@sleepy8: Nem a Dinamo elleni meccsen gondoltam, de ha a jó öreg Higuaínnak például pihenésre lenne szüksége a jövőben, szívesebben nézném a fiatal horvátot az idősebbik helyett. :)

sleepy8 2016.09.27. 16:02:49

@keshudioo: Szerintem ebben Allegrin kívül mindenki egyetért veled.:D

.Bulldeo 2016.09.27. 16:05:17

@keshudioo: a négy középpályás közül Lemina felfelé lóg ki; jelenleg rajta kívül senki nem képes igazán ütközni a középpályán (beleértve Pjanicot is).
Khedira meg lehet, hogy ígéretesen indult a két góljával, de aztán el is ment rajta egy két ziccer: fél a sérüléstől, úgyhogy most támadásban segít be, de támadónak nem elég hatékony. Pjanic-Hernyó-Lemina, ez egyszer működött, egyértelműen őket kellene tovább tesztelni.

Rocky80 2016.09.27. 17:30:10

@.Bulldeo: egyetértek, szerintem Lemina és Pjanic helye biztos a kezdőben a maradék helyre pedig vagy Hernyó vagy Khedira.

Ha Hernyó, akkor ő lenne a regista és Lemina feljebb lép (nekem ez tetszett a legjobban eddig); ha Khedira, akkor Lemina a regista (nekem nem tetszik annyira ebben a pozícióban).

Persze ha a 3-5-2-ről beszélünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása