Allegri: „Mandžukić kezd holnap”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_6.jpgA Juventus edzője, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Simone Zaza Londonban tartózkodik a West Hamhez való igazolása előtt.

Tegnap esti hírek szerint az Öreg Hölgy elfogadta az angol klub ajánlatát a csatár ügyében, Beppe Marotta pedig megerősítette, hogy a felek közel állnak a megegyezéshez.

„Kezdjük azokkal, akik nem utaznak a kerettel.” - mondta a Juventus mestere a Lazio elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Nem tart velünk például Simone Zaza, aki Londonban található, és fennáll a lehetősége, hogy a West Hamnél folytatja pályafutását, Luca Marrone, aki ugyancsak közel áll a távozáshoz, illetve személyes okokból Leonardo Bonucci.”

Massimiliano Allegrit ezt követően a tegnapi BL-sorsolásról kérdezték, amely során a Juventus a H jelű csoportba került, ahol a Sevilla, a Lyon és a Dinamo Zagreb lesz az ellenfele.

„Jelenleg csakis egy sorsolás érdekel, amelyre júliusban került sor, és amely értelmében holnap a bajnokság második meccsén a Lazio ellen lépünk pályára.

S ami őket illeti, nagyon jól játszanak, szép meccsen nyertek az Atalanta ellen Bergamóban, ahol senkinek nincs könnyű dolga, közben négy gólt szereztek, és jó formát mutattak.

Holnap este hatkor játszunk, nagyon nehéz mérkőzés lesz, azonban mindent el kell követnünk azért, hogy három ponttal térjünk haza.

Visszatérve a Bajnokok Ligájára, a Sevilla az egyetlen csapat, amely az utóbbi negyven évben megnyerte háromszor ugyanazt az európai trófeát.

Hogyan állunk majd fel ellenük? Nem tudom, milyen játék mellett döntünk a Sevilla ellen. Ha ezt tudnám, akkor a sorsolást is előre láttam volna, láttam volna még a bajnokság kezdete előtt. Ellenkező esetben meg kellett volna néznem a Bajnokok Ligájának 32 csapatának az összes mérkőzését.

Nem, nem tudom, hogyan fogunk ellenük játszani. Jorge Sampaoli kiváló edző, és eltérő jellemzőkkel rendelkezik, mint Unai Emery.

Jó csapat ellen kell játszanunk, de erről majd később beszélünk. Következik a válogatott szünet, lesz egy kis szabadság, aztán majd beszélünk minderről, amikor visszatérünk a bajnoksághoz.

Jó lesz, mivel a szabadság után közvetlenül egymás után hét mérkőzés következik.”

A sajtótájékoztatón természetesen felmerült Blaise Matuidi neve, de a Juventus trénere elzárkózott mindenféle válaszadás elől.

„Nem akarok egyéb csapatok játékosairól beszélni. Amennyiben az igazgató nyilatkozott, saját felelősségére tette. Jelenleg a Lazio csapatával foglalkozunk. Mostantól vasárnapig egy kis szünet lesz, aztán négy napig átigazolási pletykák sokasága lát majd napvilágot…”

Ezt követően a szombati csapatról beszélt a mester, és megerősítette, hogy a Lazio ellen Mario Mandžukić fog kezdeni, így a rekordösszegért érkezett Gonzalo Higuaín ismét csak a padon kap helyet.

„Ami kérdéses számomra, az Miralem Pjanić vagy Mario Lemina játszatása. Miralem visszatért, viszonylag jó állapotban van, természetes, hogy szoknia kell az új munkamódszereket, amelyek egyértelműen különböznek, mint amelyeket az AS Roma csapatánál tapasztalhatott.

Gonzalo Higuaín nagyon jól teljesít, közel áll a csúcsformához, de az elmúlt két napban kicsit le kellett lassítania, mivel kis húzódása volt, ezért Mario Mandžukić kezd holnap.

A kérdés tehát az, hogy Miralem Pjanić vagy Mario Lemina játszik a védelem előtt.

Hogy Mario Lemina megbízhatóbb védekezési munkát nyújtana? A mérkőzéstől és a helyzettől függ. Lesznek mérkőzések, amelyeken a középpályán Miralem Pjanić lehet, elöl pedig a Mario Mandžukić, Paulo Dybala és Gonzalo Higauín vagy Marko Pjaca hármas kapna helyet.”

A helyzettől és a mérkőzésektől függ. Az utóbbi szombaton döntöttem, és holnap egy másik döntést hozok majd.

Mellesleg Miralem Pjanić védekezni is jól tud. Egyáltalán nem olyan futballista, aki a védekezési fázisban kínlódik fizikailag.

Hogy Leonardo Bonucci hiánya azt jelentené, hogy négyvédős rendszerrel állunk fel? Nem. Holnap három védővel fogunk játszani, ami soha nem csak három védőt jelent. Medhi Benatia játszhat majd a kezdő sípszótól kezdve. Medhi Benatia vagy Daniele Rugani.”

Az AS Roma, az Inter és a Napoli neve merült fel a bianconero klub elsődleges ellenfeleként, azonban egyik csapatnak sem sikerült tökéletesen a rajt.

„Nem gondolok erre.” - mondta Massimiliano Allegri, figyelmen kívül hagyva az Inter első napi vereségét, a Napoli és a Pescara közötti döntetlent és a
z AS Roma EL-szereplést érő vereségét.

„Mi lejátszottuk az első meccsünket. Ha visszagondolunk az elmúlt évre, akár a tizedik meccsre, a Juventus esélytelennek tűnt. Emlékszem, hogy valaki azt írta, hogy Mario Mandžukić nem lő gólokat, a Juventus kiesett a bajnoki címért folyó harcból.

Most a Napoli zúgott ki a scudettóért folytatott harcból az első mérkőzés után, az Inter is kiesett a padon végrehajtott módosítás nyomán, az AS Roma pedig a szerencsétlen incidensek miatt…

Szerdán az AS Roma két piros lapot kapott, és azért estek ki, mert nem könnyű kilenc embernek játszani a tizenegy ellen. Ez nem jelenti azt, hogy az AS Roma nem rendelkezik megfelelő minőséggel ahhoz, hogy csapatként harcoljon a scudettóért. A szerdai meccs kiértékelésekor természetes, hogy furcsának tűnik az egész. De ez nem jelenti azt, hogy az AS Roma nem harcolhat a bajnoki címért.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4011653800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero9 2016.08.26. 16:15:33

Off : Gabigol megerkezett milanoba orvosira.

niccolo 2016.08.26. 16:26:19

remélem Milánóban is marad!

Rikoo 2016.08.26. 16:26:24

@Gabuero9: Igen erről szó van a dühöngőben és a mercatoban is.

Fasza, Higuaín már meghúzódott...

Magyar Közöny 2016.08.26. 16:31:27

Remélem, hogy Bonucci nem Angliában tárgyal (ő nem a zsoldos kategóriába tartozik)

MDaniel98 2016.08.26. 16:33:02

Tetszik ez a nyilatkozat (is) Allegritől. Korrekt, tisztán érthető.

Juveboy92 2016.08.26. 16:56:21

@Rikoo: azért az ilyen kissebb húzódások bármikor előfordulnak nem vészesek , nem az edzés hibája egy rossz lépés, vagy pl olyantól is lehet amit most tett ki Douglas Costa : instagram.com/p/BJk0-lmBkzv/
:))

Juveboy92 2016.08.26. 17:47:31

@Rikoo: ez a válogatott szünet amúgy nagyon jól jön mert mire vége , Higuaint is teljesen csúcsformába hozza az edzői stáb ...BLre pont jól jön

Ravanelli 2016.08.26. 19:29:16

Akkor Pipita kénytelen lesz megint csereként gólt rúgni;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása