Lichtsteiner elégedetlen a kiegészítő szereppel

Lichtsteiner Stephan_magyaráz.jpgA Juventus 32 éves svájci védője továbbra sem tudott megegyezni a klubbal szerződése meghosszabbítását illetően, s egyes hírek szerint a csapatban betöltött pozíciójával is elégedettlen.

A források úgy tudják, Stephan Lichtsteiner olyannyira hozzászokott ahhoz, hogy a torinói csapat kezdőjének tagja, hogy nem ízlik neki, hogy ebben a szezonban már az első mérkőzésen a padon találta magát.

A sokat futó jobb oldali védő helyzetét nem könnyítette meg, hogy az olasz bajnok szerződtette posztjára a szintén tapasztalt Daniel Alvest, s a pletykák szerint Lichtsteiner nem elégszik majd meg a másodhegedűs szerepével, ami akár - tekintettel arra, hogy még kilenc nap van az átigazolási időszakból - a játékos meglepetésszerű távozásához is vezethet.

A svájci válogatott torinói szerződése az idény végén érvényét veszti, s a felek egyelőre még nem találtak megoldást annak meghosszabbítására, így a klub vagy meghosszabbítja a védő szerződését, vagy annak elkerülése érdekében, hogy a szezon végén ingyen távozzon, még ebben az átigazolási időszakban értékesíti őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2811357470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeszterciusz 2016.08.22. 21:10:31

Valahogy nem sajnálnám ha elmenne !!!

kozagaha 2016.08.22. 21:12:51

Hát Alves és Cuad mellett nem is nagyon fog szerephez jutni maximum sérülés esetén. Csipem Lichtit, de ebbe a keretbe csak csereként fér be. Ezért jobb ha elengedik és talán még valamennyit kapunk is érte.

Grinta 2016.08.22. 21:17:00

Én úgy vélem leültek Allegrivel,és okosan átbeszélték a dolgokat.Alves és Stephan megosztoznak a meccseken,fifty-fifty alapon..Cuadrado meg mehet előrébb.Én így cselekedtem volna.

Leram7 2016.08.22. 21:21:45

Amikor a Conte korszakban megnyertük az első bajnokságot, ő volt az egyik, aki nagyon jó mentalitással játszott és robotolt minden meccsen. A képességei messze elmaradnak Alvesétől, de én valahogyan szeretném, ha maradna.

Hit, elszántság, akaraterő. Valahogy Lichti minden meccset komolyan vett. Még 2-3 szezonban bőven tudna nekünk segíteni.

Alex8610 2016.08.22. 21:35:20

@Leram7: Tudna segiteni csak mar nem allando kezdokent.En amugy nagyon csipazom bar a beadasaitol agyverzest kapok neha:) jo lenne ha maradna de meg kell ertenie hogy mar nem lehet alapember.Mondjuk nem ertem min parazik lesz meccsunk iden is dogivel mindenkinek lesz lehetosege jatszani

Rocky80 2016.08.22. 21:43:28

Érdemei elismerései mellett engedjük el.

Nincs itt mese, Dani Alves egyszerűen jobb, nyilván nem fogjuk ennek ellenére őt játszatni.

Magyar Közöny 2016.08.22. 21:48:58

Sajnálnám, ha elmenne.
Azt semmiképp nem érdemli meg, hogy csak úgy kilökjék.

Hiribi27 2016.08.22. 21:49:55

@Grinta: ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Ha Alves egèszséges, stabil kezdő lesz. Lichtinek el kell fogadni a beugró szerepet. Én nem szeretném ha elmenne, mert hosszú egy szezon, bármi megtörténhet, de azt is megérteném ha ő nem fogadná lelkesedve a padozász. Ő mégsem egy Padoin. :)

Apuleius 2016.08.22. 21:55:28

@Hiribi27: "Ő mégsem egy Padoin. :)"

Senki sem Padoin, ő egyszeri és megismételhetetlen. Padoin a labdarúgás Esthajnalcsillaga.

Mixbetegállat 2016.08.22. 22:10:33

Érdekes kérdés.Én nagyon sajnálom őt.Már ahogy idekerült és segítette saját lóvéval a kivásárlását az nagyon szimpatikus volt, és az is hogy szívét lelkét, tüdejét kiköpve minden meccsen odatette magát már amennyire a képességei engedték..Az lenne jó szerintem is ha nagyjából meccsenként váltanák egymást. Besűrűsödik majd a program. Bizonyos képességekben ő jobb mint Alves.

Kukszi 2016.08.22. 22:38:25

Jo lenne ha maradna, kiegészítő ember, hiába ő se lesz fiatalabb és a szivét is műtötték már...
De nagy akarat erő és kitartás van benne, ami edzéseken jó hatással lehet a csapattársakra.

Hiribi27 2016.08.22. 22:46:44

@Apuleius: hogy lehetek ekkora bolond?! Mea maxima culpa!

Rocky80 2016.08.22. 22:53:17

Nyilván meg lehet ezt a kérdést emocionálisan is közelíteni, de:

Szeretünk mi mindenkit, meg el is ismerjük amit értünk tett; de ha van nála jobb - csak azért itt tartani mert sokat tett a csapatért nem annyira kellene. Lévén nem szeretetszolgálat vagyunk és első a klub, utána az egyéni érdekek.

Lichti egy nagyon jó jobbhátvéd - de csak az... A mai univerzális fociban már szélsőként is funkcionálnia kellene, de ebben sajnos nem számíthatunk rá, valamint a kora is felvetődhet mint negatív tényező. Ráadásul itt állítólag ő morog és nem mi akarjuk kirakni.

Summa summarum én nem gördítenék akadályt a távozása elé.

(Egyébként Chiello-n is elgondolkoztam amikor felvetődött a 25 millió fontos ajánlat... Van egy Ruganink aki több lehetőséget kaphatna illetve van egy Benatiank is. Nem beszélve arról hogy el is csúszott az utóbbi idényben egy párszor grízes helyzetekben, valamint ő sem lesz már fiatalabb... Ilyenkor egyébként nem érdekel senkit a csapat fiatalítása?... No offense!)

ToTTy-Juve 2016.08.22. 22:58:17

Hát pedig én őt szívesebben látom a mezünkben, mint Alv(j)ast. Nem szimpatikus, vagyis inkább abszolút unszimpatikus nekem ez az alak. A látvány pedig, hogy Juve mezben van a pályán először nagyon mellbe vágott. Lichtit bírom, kérem vissza, a majomképűt pedig adjuk el pár milláért és máris tett valamit a Juveért. :)

Ravanelli 2016.08.22. 23:02:11

Én a dolog emberi oldalát nézem.Borzasztó érzés lehet,hogy a csapatod,akit hűen szolgáltál,mindent beleadtál- csak úgy a nyakadra hoz egy sztárjátékost a tiednél nagyobb fizuval,te meg szépen a padon találod magad,holott két hónapja te voltál a világ legboldogabb embere,mert többek közt neked köszönhetően bajnok lett a csapatod...
Most meg nem kellesz.
Igazán nem szép sztori...

ToTTy-Juve 2016.08.22. 23:09:48

@Rocky80: ha jól emlékszem a Capitano "viharos" távozásán te is fel voltál háborodva. Őt mennyiért adtad volna el 32 éves korában? Azt vágom, hogy Lichti nem Delpi szintű, na de Chiello... a csapat orangutánja! Ő ugyanúgy ikon. Plusz sem Cuad, sem a másik nem igazán "fiatalitás" így ez tényleg nem érdekel. :)

No offense, csak szerintem meg pont ellenkezőleg, a Juve az általa kiváltott emóciókért olyan emberi csapat és nekem kifejezettem tetszik, hogy nem úgy gondolkodunk mint a margit-bárszalonna-Cselszki-vagy Manchester Tiny stb. Na de mindannyian másért szimpatizálunk kedvenc csapatunkal, csak azért írtam le, mert ugyanazt szeretjük, csak más okból. Nincs ezzel semmi baj :)

Rocky80 2016.08.23. 00:12:24

@ToTTy-Juve: Jó kérdések. ;-)

Lichti nem ikon, sosem lesz az. Egyébként kérdezzük meg a Roma drukkereket (vagy az edzőt és igazgatókat) hogy mekkora öröm nekik hogy Totti még mindig ott van a nyakukon (nyilván nem 32 éves...)? Pedig ő aztán ikon Rómában.
Van az az idő amikor egyszerűen be kell látni hogy elszaladt az idő. Nyilván tud egy-két meccsen még csillogni, de összességében már csak hátráltatja őket. (Próbálok egyensúlyozni egyébként a "klub az első" és a "megbecsüljük az öregeinket" vékony mezsgyéjén, de nem egyszerű...) Egyébként meg ha Lichti szeret minket és nem az egoizmusa van az első helyen nála, akkor belátja hogy ő kevés már ide. :D

Chiello viszont: tényleg ikon. Csak a szomorú kérdés az, hogy előrébb vagyunk-e vele nemzetközi szinten. Megkockáztatom, hogy már nem biztos (most abba ne menjünk bele hogy Ruganival előrébb vagyunk-e)...

Szóval tök jó, hogy emberi csapat vagyunk meg nálunk egy Padoin is vígan eléldegél hosszú évekig, de nem lehet, hogy pont ez az "emberiesség" a gátja a fejlődésünknek?

Nekem tök mindegy egyébként hogy hány éves, ha leteszi azt a teljesítményt ami nekünk nemzetközi szinten kell.

Félreértés ne essék, én is ezért szeretem ezt a klubot, csak néha felvetődnek bennem ilyen eretnek gondolatok. Egy klub csúcsra vezetéséhez nem csak érzelmek, hanem jéghideg profizmus is kell. Valami ilyesmi keveredik bennem. :-)

patrik1112 2016.08.23. 02:23:25

@Rocky80: Chiello mondjuk meg ennyi idosen is top hatved szerintem. Ezt pl az eb-n is megmutatta, es milyen lenne mar megbontani a BBC-t..

Rocky80 2016.08.23. 06:52:04

@patrik1112: szerintem bizonyos dolgokban már nem. Tavaly már voltak hajmeresztő dolgai: elcsúszások, stb. Nem is egy. :-(

keshudioo 2016.08.23. 07:23:14

Én azt nem értem, hogy ha eddig egyetlen bajnoki ment le, akkor honnan jött ez a kiegészítő szerepes duma? Mert ha tél lenne, és a svájci csak csereként kapna lehetőséget, mondhatná, hogy hát igen, nem játszik, csak kiegészítő szerep jut neki. De egyelőre miből szűrik ezt le és értékelik ilyen erős szavakkal?

Grinta 2016.08.23. 08:10:01

@Hiribi27: Teljesen komolyan gondolom.Alves sem lesz fiatalabb.Másik dolog pedig a stílusuk közötti különbség..amit Egyenlőre! a brazil javára írtok..de majd ha lesz olyan mérkőzés ahol újfent kalandort játszik,és bejátszák az Ő üresen hagyott területét,akkor előtérbe kerül(het)Stephan megbízható(bb)védőmunkája.Ha vannak olyan intelligensek(remélem!)akkor végigvihetik így a szezont,a Juventus érdekében,mert az a legfontosabb.Mind2 kiváló játékos,Én bízom benne,hogy érettek már annyira,hogy ne az ego győzzön a csapatérdek felett.

The king of alibis 2016.08.23. 10:22:40

Hadd menjen. Köszönjük az 5 évet, de ő már kevés. Jön Cuadrado és idénre meg van oldva a jobb szél. Jövőre pedig elhozhatja Marrotta Allegrinek De Scigliot.

harciretek 2016.08.23. 10:53:39

@Rocky80:
"Egy klub csúcsra vezetéséhez nem csak érzelmek, hanem jéghideg profizmus is kell." Ezt a mondatot nyugodtan meg is fordíthatod, ugyanis rengeteg példát lehetne felhozni arra, hogy a profizmus sem elég és az érzelmek jelenthetik a különbséget. A profizmus Európa TOP klubjainál az alap, a kiélezett meccseket az érzelmi állapot, higgadtság, egyéni kvalitások, szerencse döntik el. Az egyéni kvalitások alatt nem csak azt értem, hogy Alves oda-vissza bebőrözi az ellenfelét és ad egy meccset eldöntő gólpasszt, hanem azt is, hogy Lichsteiner 1-0 előnynél a 95. percben is visszaér és gólhelyzetben tisztáz. Egyetértek azokkal, akik azt írják, hogy teljesen különböző a két játékos és biztosan lesz rengeteg meccs, ahol Lichsteiner kvalitásai kellenek majd. Ezzel tisztában vannak a klubnál is és tisztában van Lichsteiner is, mert profi. Ha ennek ellenére ő menni akar és el tudjuk hozni Cuadrado-t, akkor el fogjuk engedni. Szerintem egyébként erről szó sincs, csak mivel elkezdődtek a TOP bajnokságok és szükségszerűen néhányan a cserék közt találták magukat, valamint az átigazolási piac is nyitva van még, az újságírók végzik a "dolgukat"...

JuventusFanatikus 2016.08.23. 11:09:05

Ha Cuadrado jön akkor, tényleg nagyon kevés játéklehetőséghez fog jutni.Ha ő elszeretne menni, akkor el kell engedni.Szerintem ő már annyi dolgot tett a klubbért, hogy csak úgy nem tehetjük ki a szűrét, csak ha ő szeretne távozni.

Juve82 2016.08.23. 11:43:56

Gyerekek ez a kép róla nagyon beteg :D !

JuventusFanatikus 2016.08.23. 11:52:48

@Juve82: Elég sűrűn láthattuk tőle ezt az arckifejezést.Egy kicsit agyf*szos szegény de mi így is szeretjük.:)

Juve82 2016.08.23. 12:01:53

@JuventusFanatikus: :) így van de azért ez kegyetlen :D

Il Principino 2016.08.23. 16:40:44

Majd a szezon közben eldől ki a jobb ő vagy Alves..Alves Cuadrado akkor jobb,ha támadóbb felfogásban játszunk,de Lichti a fegyelmezettségével és a dupla tüdejével még többet érhet jobb csapatok ellen mint a brazil,vagy a kolumbiai,amikor a védekezésen lesz a hangsúly+ szinte összenőtt Barza papáékkal ott hátul a jobb oldalon!Az első bajnokságot nyert Conte szezonban nekem ő volt a man of the season!Óriási igazolás volt,bár a hülye és felesleges reklamálásaival(amikkel lapokat is begyűjt) kikészít néha:)De még mindig fontos láncszem a Juve gépezetében..Odateszi magát,nem kell félteni svájci expresszt :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása