Egykori edzője Pogba lehetséges visszatéréséről

pogba_paul_instagram.jpgMiközben az olasz és az angol sajtó szerint Paul Pogba akár órákon belül a Mancheser United játékosa lehet, a francia középpályás az Instagram-fiókján közzétett fényképpel adott gondolkodni valót a szurkolóknak. A fekete-fehér képen egyedül a Pogba által viselt sapka és cipők világítanak élénk piros színben, s ezt a manchesteri klub szimpatizánsai természetesen egyértelmű jelnek tekintik. 

Közben a La Gazzetta dello Sport közölt exkluzív interjút Pogba egykori mesterével, Mohamed Chachával, aki még a Le Havre csapatánál követhette a játékos szárnybontogatását.

Mit gondol Pogba választásáról, hogy elhagyja a Juventust a Manchester Unitedért?

"A visszatérés a Unitedhez csodálatos dolog lesz Paul számára. Amikor ott volt, nem kapott lehetőséget arra, hogy beverekedje magát az első csapatba. Most a visszatéréssel megmutathatja tehetségét."

Mit gondol arról, hogy a United 120 millióért vásárolja meg Pogbát, akit ingyen veszített el?

"Nem szeretek a pénzről beszélni, azonban ha a Vörös Ördögök hajlandóak ennyire sokat költeni, az azért van, mert Paul egy hatalmas tehetség és nagy reménység, aki keményen dolgozik azért, hogy mindent megnyerjen."

Maga edzette őt, amikor még nagyon fiatal volt. Milyen képességei voltak kimagaslóak?

"Az volt az első alkalom, hogy Pogba távol került az otthonától. Ami leginkább megdöbbentett, az a nyugalma volt a pályán, valamint a kivételes technikája. Sok kockázatot vállalt a labdával, s arra törekedett, hogy minden egyes nappal valami új mozdulatot csináljon. Egy olyan nyurga sráctól, mint ő, ez elképesztő dolog volt. Paulnak akkor még nem voltak igazán fejlett fizikai adottságai, de tömeg és erő volt a lábaiban. Utána, a Unitednél rengeteget fejlődött atlétikai szempontból."

Maga szerint képes lehet még tovább fejlődni?

"Még csak 23 éves, még van hova fejlődnie. Ha nagy játékosokkal, egy nagy edző irányítása alatt dolgozhat valaki, az mindig segít. Még előtte áll a pályafutása csúcsa."

Conte és Allegri után, most talán Mourinho következik. Hármuk közül ki lehet az, aki a legtöbbet képes kihozni a tehetségéből? 

"Mindegyiküknek megvan a maga módszere, s tudják, hogy miként használják Pogbát a győzelem érdekében. Egy fiatal játékos számára jó dolog, ha hasonló edzői vannak, s Paul tisztában van ezzel. A döntését, akár elhagyja a klubot, akár ott marad, befolyásolja az önmaga, az edző és a célok közti kapcsolat."

Milyen tanácsot adna neki a pályafutásához?

"Pogba egy nagyon érett személyiség. Az egyetlen tanács, amit adhatnék neki, hogy maradjon ugyanilyen, s maradjon közel a családjához, mert az elképesztő erőt ad az embernek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr338919264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2016.07.28. 10:39:54

mert nálunk aztán nem tudja megmutatni a tehetségét? :D
.
egy sparta praha ellen aztán villoghat meg bilbao ellen az el-ben...

TYUKI 2016.07.28. 10:55:32

@DegerFaCan: ha arra van szüksége!

ovaentat besök 2016.07.28. 11:11:55

Vagy a feje és a lába ég a vágytól, hogy a fekete-fehér környezetben ismét megmutassa!
;D

venember83 2016.07.28. 11:13:46

Kicsit deja vu az egész, nemrég Vidalért jelentkezett be a MU, rá egy évre meg csak eligazolt Vidal, igaz, a Bayernhez. Ha menni akar Pogba, hajrá, sok sikert az angol bajnokságban, majd a BL-t kárpótolja a két hazai kupa és a fonthegyek. Jó lenne, ha maradna, de ideje színt vallania, ne kacérkodjon Uniteddel, Reallal a Juve játékosaként. A Barca legalább döntött vele kapcsolatban, s úgy tûnik, a katalánok ehhez tartják magukat.

a Zamboni nem egy tészta 2016.07.28. 11:23:55

"Pogba egy nagyon érett személyiség."

Jaja, anyám meg salakmotor világbajnok

Rivendell 2016.07.28. 11:28:55

@venember83: szerintem semmit nem fog nyerni idén az MU-bal...vele se lesz még top1 esélyes a keretük..sőt

2016.07.28. 11:53:04

Lehet hogy csak azért, mert elhagyja a kedvenc csapatomat, de úgy érzem hogy a PL-ben nem fog többet elérni, mint itt. Kiváló játékosnak tartom, egy dolog miatt nem sajnálom hogy elmegy, az pedig a "szerénysége". Box-to-box-ként pedig vért kell majd izzadnia, ha ennyire akarja azt a sz*ros aranylabdát.

delpi0823 2016.07.28. 11:56:01

Amugy szamomra egyertelmu hogy tavozik, csak a felek kozott kell megegyezni semmi mas nincs a hatterben ha nem tavozna akkor mar reg nyilatkozott volna hogy nincs semmifele tragyalas maradok a Juventusban.

bianconeri83 2016.07.28. 12:31:56

Egyes hírek szerint Mourinho hasonló poszton játszatná, mint Deschamps a válogatottban. Ha így lesz, még távolabb kerül az áhított aranylabdától...

m.martin91 2016.07.28. 12:34:06

@bianconeri83: Tekintve, hogy Mourinho csak 4-2-3-1-ben tudja játszatni az aktuális, pénzes sztárcsapatait, így eléggé valószínű, hogy Pogba szenvedni fog. Viszont gazdag lesz, és az a lényeg.

pedronegroo 2016.07.28. 12:40:10

@m.martin91: Mou az Inter-t 4-3-1-2 -vel juttatta a csúcsra emlékeim szerint és legutóbbi Chelsea-vel pedig 4-3-3 is volt nem egyszer.

Apuleius 2016.07.28. 12:48:21

@m.martin91: Kíváncsi leszek, hogy Mourinho meddig húzza majd a MU-nál. Aligha lesz majd ő az új Ferguson.

Rikoo 2016.07.28. 13:22:28

@Apuleius: érdekes én meg pont úgy érzem, hogy nagyon sokáig ott lesz majd. Már 4-5 éve is úgy gondoltam, hogy ő fogja majd sikeresen pótolni SAF-t. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy kiélte magát és nyugalomra van szüksége egy csapatnál, így nem tudom elképzelni, hogy váltogassa a csapait mostantól.

m.martin91 2016.07.28. 13:31:53

@pedronegroo: Emlékeim szerint mindkét csapattal 4-2-3-1-et játszott, mert ennyiből áll a tudománya.

venember83 2016.07.28. 13:32:59

@Rikoo: a Chelsea-től sem akart elmenni szerintem, egyszerűen csak már nem találta meg a hangot a játékosokkal, ők pedig megbuktatták. Egyszerű dolog ez.

Apuleius 2016.07.28. 13:36:07

@Rikoo: Teljesen kizártnak tartom, hogy sokáig ül majd a MU kispadján, szerintem nem véletlen, hogy sehol sem húzta tovább egyhuzamban 2-3 évnél. Mourinho mindig háborús hangulatot és feszültséget kelt maga mögött, mindig és mindenhol konfliktusa van a rivális csapatok edzőivel, állandóan szájkaratét kezdeményez velük, fantasztikusan feltüzeli a játékosait, majd egy idő után valahogy kifogy a lendület, felperzseli maga körül a földet, s a végén kínossá válik a retorikája. Nem igazán hiszem, hogy lehiggadt volna, ő eddig minden egyes klubjánál ezt alkalmazta, ez a módszere, ebben kiemelkedő.

Habár számítani lehetett rá, engem kicsit meglepett, hogy egy olyan tekintélyes és komoly futballkultúrával rendelkező klub, mint a MU éppen benne látta a megoldást. Az idő természetesen majd eldönti, hogy jó döntés volt-e, én mondjuk Guardiolát sokkal jobban el tudtam volna képzelni azon a kispadon.

Rikoo 2016.07.28. 13:51:53

@Apuleius: de azt se felejtsük el, hogy már 53 éves. Mindenki változhat. Guardiolát sokkal inkább érzem annak aki továbbra is a kihívásoknak él majd és váltogatja csapatait. Mourinho egyébként egy interjúban mondta, hogy kicsit bele is fáradt a labdarúgásba és akkor érzi a legjobban magát, ha a kertjében hátul egyedül pihenhet. Nekem ez sokat sejtet és, ha van felé bizalom és ő is hozza az eredményeket nem tartom kizártnak, hogy a jövője teljesen más lesz, mint az eddigi múltja volt. Persze csak találgatunk.
@venember83: én máig nem értem, hogy történhetett ez. Mindig imádták a játékosai.

venember83 2016.07.28. 14:13:14

@Rikoo: pedig ez történt, más magyarázat nincs a tavalyi teljesítményre és a játékosokat illetô komoly kritikára a részérôl.

Apuleius 2016.07.28. 14:17:59

@Rikoo: Én alapvetően nem hiszek az emberek változásában, de ez természetesen egy másik történet, s nem erre a blogra kívánkozik. Ha Mourinho így érez, kár volt elvállalnia a munkát, inkább locsolgatnia kellene a gyepet, s nézni, hogyan nő a rododendron hátul a kertben...

Guardiola nevét nem azért említettem, mert róla el tudnám képzelni, hogy húsz évig ugyanazon a kispadon ül. Ő azért passzolna a MU kispadjára, mert egy rendkívül intelligens és kulturált fickó, s a személyisége jobban passzolna egy ilyen klubhoz. Mourinho bizonyos értelemben egy reklámbohóc, s értem, hogy komoly reklámot jelent, ha egy klub szerződteti, de ennél többet néztem volna ki a MU-ból. Persze ez teljesen szubjektív gondolatmenet.

Mourinho sikeres edző, azonban a sikereit mindig és mindenhol ugyanazokkal a pszichológiai módszerekkel érte el, nem túl életszerű, hogy a MU kispadján radikálisan más szemléletmóddal működik majd. Mourinho ezekben a pszichológiai játékokban kiemelkedő, ezekkel tud sikeres lenni, nem mással. A MU-nál sem fog mást csinálni. Mourinho felperzseli a földet maga körül, s olyankor távozni kényszerül. Ezt a háborús retorikát nem lehet a végtelenségig művelni.

Ahogyan az országot meghódító, majd ott dinasztiát alapító mongol uralkodónak mondták a kínai tanácsadók: Egy birodalmat meg lehet hódítani lóháton, de egy birodalmat nem lehet lóhátról irányítani.

Kukszi 2016.07.28. 15:16:10

Pogba azert ennél lehetne korrektebb! Hallgat meg küldi az ilyen sejtelmes képeit, mint pl: ez a mostani meg a Raiolas is par napja.
Köszönj el azt jónapot, vagy nyilatkozza le mint pl. Dybala hogy semmi pénzért nem hajlando innen elmenni.
(De nekem senki ne nevezze Juventinonak!)

Rikoo 2016.07.28. 16:51:26

@venember83: amikor Hiddink átvette a csapatot azt mondta borzalmas fizikai állapotban vannak. Nekem egyértelműen az a magyarázata ennek, hogy Mourinho befáradt az egészbe. Az egész tavalyi szezonban csak ült a padon és semmi pezsgés nem volt benne. Biztos vagyok benne, hogy jót tett neki ez a félév szünet.
@Apuleius: ebben nem fogjuk meggyőzni egymást.:D
Szerintem benne van, hogy sokáig lehessen az edző. Az ember ahogy öregszik úgy változik akarva-akaratlanul. Manchesterben egyértelműen megvan a bizalom és meg is lesz akármi történjék. Még Van Gaalt se rúgták ki pedig ő felmondott és a teljseítménye is kritikán aluli volt. És egyébként, nem tudom pontosan, hogy Real Madrid vagy Inter edző volt, de akkoriban nyilatkozta, hogy ő szeretne lenni Ferguson utódja Manchesterben. És 2-3 évvel később Ferguson is őt szerette volna utódjának amikor az utolsó évében volt.
"A MU-nál sem fog mást csinálni." Ezt így nem tudhatjuk előre. Én már most látom rajta a változást. Sok éve van már a profi labdarúgásban és kezd lenyugodni.
Az utolsó mondat egyébként igen jól sikeredett.:D
De sztem Mourinho nem ilyen lesz Manchesterben.

Grinta 2016.07.28. 18:06:40

@Kukszi: Ilyenkor tényleg elgondolkodok hogy egyeseknek meddig ér az eszük..Dybala kijelentette hogy semmi pénzért nem hajlandó elmenni..Az igen!Egy éve van itt a srác!Ebben az évben biztos nem távozik.Ennyi.(itt jegyzem meg hogy Pogba 4!szezont játszott itt le)Ha valaki azt gondolja itt játszik 5-10év múlva is,az naiv.Másik meg hogy senki ne mondja hogy Paul Pogba Juventino?Én pontosan ezt állítom.Juventino.Csak azért mert korrektül távozik,kipróbálja magát máshol,már ne lenne az.Ezt nem gondolnám.De akkor megfordítom a dolgot,kicsavarva.Amauri Juventino??Csak mert az égegyadta világért nem akart volna innen távozni...gondolom mert csak a Juve szív dobogott benne...simán elüldögélt jó fizuval a padon+kölcsönadogatta magát

Barolo4 2016.07.28. 18:20:27

@Kukszi: A képeket én sem értem.... (teljesen felesleges)....a hallgatása viszont érhető és szerintem normális is. Higuain ugyan ezt csinálta. Ameddig nem záródnak le a tárgyalások, addig nincs mit mondani. Nyilván más lenne a helyzet, ha azt gondolná, hogy maradni fog, de az jól látszik (99%), hogy nem fog. Én várok a végére tőle egy korrekt nyilatkozatot azt jó napot. Forza Juventus!

Kukszi 2016.07.28. 18:22:02

@Grinta:
Szamomra nem, számodra igen! Ez ennyi.
"Es mi az hogy kinek meddig ér az esze?"
Én nem személyeskedtem egyik kommentelő felé se. Ha sértegetni akarsz valakit akkor találd meg az egyik család tagod.

Apuleius 2016.07.28. 18:58:41

@Rikoo: Nem is kell meggyőznünk egymást, ez egy kulturált eszmecsere, amely során az ember meghallgatja a másik fél véleményét, s akarva-akaratlanul is jobban átgondolja és megfogalmazza a saját véleményét :-)

Én inkább azt tapasztaltam eddigi életem során, hogy az idő előrehaladtával, az emberek bizonyos már meglévő tulajdonságai, jellemzői tudnak felerősödni, nem hiszek az igazi, teljes változásokban. Ha nem jönnek az eredmények, ha kicsúszik a gyeplő az edző kezéből, ideig-óráig adott lehet a türelem, de az illető lapátra kerül. Egy MU méretű klub sem teheti meg, hogy elképesztő pénzeket és presztízst veszítsen egy nagyon gyenge időszakkal. Moyes is repült, Van Gaal is repült, Mourinho is repülni fog, ha nem tud tartósan eredményes lenni. Az, hogy Mourinho szeretne Ferguson utódja lenni, s az öreg skót is szívesen látná, az szép dolog, de ez Mourinho teljesítményétől függ majd. A portugál eddig minden egyes klubjánál ugyanazt a "taktikát" követte. Többnyire eredményes, de nézhetetlenül szar, defenzív foci, miközben háborús retorikával, az ellenségkép állandó fenntartásával próbálja tartani a harci kedvet (Diego Militónak volt talán egy-két hónapja egy nagyon érdekes nyilatkozata pont erről). Varázsgömbünk nincsen, természetesen elképzelhető, hogy a MU-nál radikálisan más utat követ majd, s szemkápráztató focit látunk majd a csapattól, de Mourinho eddigi ténykedésének ismeretében erre lényegesen kisebb az esély. Aztán majd meglátjuk.

Gaben Smith 2016.07.28. 19:26:13

@Rikoo: igen és ezt hnnan szívtad ki? a ma esőből ?

Rikoo 2016.07.28. 19:51:11

@Gaben Smith: Mit?
Egyébként gratulálok, hogy egy értelmes párbeszédbe ilyen fantasztikusan becsatlakoztál!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása