Dybala: „Szívesen tartottam volna a válogatottal”

dybala_paulo_kupagyozelem.jpgPaulo Dybala szülőföldjére hazatérve arról beszélt, hogy a győzelemhez könnyű hozzászokni, illetve azt is elmondta, hogy nagyon szívesen venne részt az ország válogatottjával a Copa Americán és a világbajnokságon.

„Az igazság az, hogy a célok elérése után nehéz leállni.” - mesélte a nyáron a Juventushoz szerződött Paulo Dybala a La Nacion újságírójának Argentínában.

„Amikor az ember hozzászokik a győzelemhez, csak arra törekszik, hogy folytassa a sorozatot, és ez mindenképpen jó. Nyertem címeket, de az igazság az, hogy csak most kezdtem neki az útnak. Mindig vannak fontos célok a fejemben, és szeretném folytatni a győzelmek sorát.”

Ezt követően a Torinóig vezető útra terelődött a szó, amely nem volt minden szempontból egyszerű a nagy elvárásokkal szembenézni kénytelen csatárnak.

„Mindössze 18 éves voltam, amikor Európába költöztem. Szerencsémre jól alakultak a dolgaim, különben nem csatlakozhattam volna 21 évesen a Juventushoz.

A Palermo csapatához való átigazolás után a figyelem középpontjába kerültem, mivel én voltam a klub történelmében a legdrágább igazolás. Mindig a nyugodtságom megőrzésére törekedtem, és bizonyítani akartam, hogy megérem az illető vételárat.

A Juventusnál kellemes meglepetés fogadott, és nem csak a jelentős játékosok ittléte miatt. Nagyon alázatos a keret, és már az első naptól fogva segítettek nekem. Nagyon jól bántak velem, és szerintem ez is jellemző egy nagy klubnak.

A nagy nevek, félretéve az évek során begyűjtött számos trófeát, hiszen Gigi Buffon és Sami Khedira világbajnokságot nyert, minden tekintetben segítségemre vannak tapasztalatukkal és alázatukkal.

Az olyan játékosok, mint Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini és Claudio Marchisio, akik már régóta a Juventusnál futballoznak, megtanítanak arra, hogyan éljek Olaszországban, és megmutatják, milyen munkát végeznek.

A huszonegyes mez? Véleményem szerint ez nagyon fontos szám. Amikor megérkeztem, a kilences mezt szerettem volna, mivel ebben a mezben futballoztam még az Instituto és a Palermo csapatában. Tudtam azonban, hogy Álvaro Morata a mez tulajdonosa, és nagy csapathoz kerülve tisztelettel kell viseltetni a többiekkel szemben.

A Juventusnál azt mondták nekem, hogy a huszonegyes mezt szánták nekem. Egy kis nyomás volt ez számomra, mivel előttem Andrea Pirlo viselte az előző évben, de szerencsére jól alakultak a dolgok, és ez nem lett teherré.

Hogy sikerült elfeledtetnem Carlos Tévez hiányát? Most nem hiányolják annyira a szurkolók, mivel nagyon jó évünk volt. Nagyon jó első szezont futottam, és sikerült túllépni a Carlitos első évében szerzett góljainak a számát. Ebből a tekintetben kicsit elfeledtettük őt az emberekkel.

Mindazonáltal nem könnyű megismételni mindazt, amit Carlos megmutatott az évek során. Azonban jelenleg minden jól megy számomra.”

Az Öreg Hölgy nem engedte el a csatárát az Olimpiára készülő válogatotthoz, de vajon ez a döntés meglepte a játékost?

„Kételkedtem abban, hogy elengednének, mivel amikor megkaptam a behívót, azt mondták, hogy ez nem lesz egyszerű, meg kell beszélnünk a dolgot Massimiliano Allegrivel és a többi igazgatóval. Megértettem, hogy nehéz lenne kivitelezni, mivel a klubcsapat számára akkor kezdődik a bajnokság, amikor az olimpiai játékok még javában zajlanak. Az alapozás rendkívül fontos a Juventus számára.

Tata Martino? Úgy gondolom, hogy meglepődött, mivel szerintem a többi klub, amely az én helyzetemben lévő futballistákat foglalkoztat, rábólintott a meghívásra. Mindazonáltal nincsenek biztos információim, mivel a teljes lista még nem ismert. Biztos vagyok benne, hogy az edző igenre számított a klubom részéről.

Soha nem volt lehetőségem játszani a válogatottban, nem utazhattam velük, nem tölthettem el egy hónapot a csapattársakkal, és így nem ismerhettem meg őket jobban. A Copa America vagy az Olimpia nagyon fontos lett volna számomra, mivel soha nem vettem még részt ezeken.

A 2018-as világbajnokság? Az álmom az, hogy a keretbe kerüljek, ahogy a Copa America és az Olimpia kapcsán is erről álmodtam. Véleményem szerint a világbajnokságon való futballozás a legnagyobb cél bármely futballista számára, hiszen nemzetét képviselheti, és akár világbajnok is lehet. Megpróbálok eljutni a világbajnokságra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr218752774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnaratti10 2016.05.28. 11:15:03

A Copa keretbe miért nem hívták be,számomra érthetetlen.
Tudom persze,Messi,Higuan,Lavezzi de azért Dybala,hát nem tudom....

molnaratti10 2016.05.28. 11:19:52

@molnaratti10: meg Aguero stb,de elvileg Messi megsérült Honduras ellen.

m.martin91 2016.05.28. 11:46:52

A következő szezontól már játszhat 9-esben Dybala...

.Bulldeo 2016.05.28. 14:40:12

@m.martin91: Ja, ja csak nehogy aztán számmisztikushoz kelljen járnia.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása