Marotta: "A Juventus egy szinten van a legnagyobb klubokkal"

marotta_beppe_1.jpgA Juventus igazgatója, Beppe Marotta elismerte, a Manchester City korábban érdeklődött Paul Pogba iránt, azonban a torinói klub udvariasan elutasította az angolok közeledését.

"Igaz, a Manchester City tavaly érdeklődött nálunk Pogba iránt. Mi udvariasan azt válaszoltuk, hogy nem eladó, s az ügy itt le is zárult. Nem tagadom, hogy számos ajánlata van, ahogyan Paulo Dybalának is, hiszen mindketten tehetségesek és nagyon fiatalok. Ugyanakkor erősen ragaszkodunk hozzájuk, s nem eladóak. Pogba huszonhárom éves, és még sokáig folytathatja nálunk."

Szó esett a Juventus terveiről is a csapat nyári megerősítését illetően.

"Meg kell próbálnunk létrehozni a fiatalság és a tapasztalat elegyét, lehetőleg megtartva az olasz gyökereket. Képesek vagyunk fejlődni, de meg kell találnunk azokat az elérhető játékosokat, akik illeszkednek hozzánk.

Ez nem egyszerű, mert olyan vetélytársaink vannak a piacon, mint a Barcelona, a Real Madrid, a PSG vagy a Manchester City, amelyek ritkán engedik távozni az értékes játékosaikat."

A Juventusnak mihamarabb megoldást kell találnia az Álvaro Morata jövőjével kapcsolatos problémára, hiszen a Real Madridnak visszavásárlási opciója van egykori játékosára.

"Florentino Pérez egy nagyszerű igazgató, s nekünk jó kapcsolatunk van a Real Madriddal. Fel fogjuk keresni őket, hogy tárgyaljunk Moratáról, s más dolgokról is."

Marotta természetesen még mindig keserűséget érez a korai Bajnokok Ligája-búcsú miatta, azonban úgy érzi, a Juventus visszatért az európai labdarúgás legnagyobb versenyzői közé.

"Sajnáljuk, hogy már nem vagyunk ott a sorozat mostani szakaszában. Ott akartunk lenni a pályán, de el kell fogadnunk a dolgot. A Bajnokok Ligája nem olyan, mint egy bajnokság, ahol az igazi értékek megmutatkoznak a harmincnyolc forduló során. Ebben a sorozatban egy-egy mozzanat eldönthet mindent. 

A Sevilla elleni vereség nagy teher volt számunkra, azonban leginkább a Münchenben elszenvedett vereség miatt bánkódhatunk. Nagyon nehéz volt látni, hogy a célunk szertefoszlik néhány pillanattal a sípszó előtt.

Egy szinten vagyunk a legnagyobb klubokkal. Ezt büszkeséggel, nagyképűség nélkül mondom. Képesek voltunk nagyon magas szintre lépni, míg más csapatok, mint a Barcelona lefelé tartanak. Mi fejlődtünk, más csapatok azonban kevésbé.

Morata jövőjével kapcsolatosan meg kell várnunk a ma esti Bajnokok Ligája-elődöntő eredményét a Manchester City és a Real Madrid között. A következő három hét során végleges megegyezésre kell jutnunk. Amennyiben ez pozitív lesz, örülni fogunk, amennyiben negatív, új lépéseket veszünk fontolóra. Több tízmillió euro az értéke, de nem akarok összegekről beszélni, mert egy tágabb kérdésről van szó, amely más ügyeket is magában foglalhat.

Isco egy kiváló játékos, azonban úgy vélem, ragaszkodni akarnak majd hozzá."

A Chelsea együttesétől kölcsönben szereplő Cuadrado ügye is megoldásra vár.

"Hamarosan egyeztetünk a Chelseavel, hogy megismerjük, mik a szándékaik Cuadrado ügyében."

A pletykák több játékossal, köztük André Gomesszel és Bernardo Silvával is hírbe hozták a Juventust. 

"Gomes egy fontos játékos, potenciállal, s megfelelő volna egy top klub számára. Bernardo Silva sokoldalú, s komoly minőséggel rendelkezik, azonban soha sem tárgyaltunk róla. Ugyanakkor még az elején járunk."

A nyártól a Manchester City kispadját átvevő Pep Guardiola magasztaló szavakkal szólt Leonardo Bonucciról, s ez természetesen beindította a pletykagyárat.

"Bonucci egy csodálatos játékos, s úgy gondolom, hogy még hosszú évekig Torinóban kíván játszani. Ismeretlenül érkezett, azonban mostanra vezérré vált, aki fontos szerepet harcolt ki magának a csapatban. Egy komoly célokra törő csapatnak fontosak a hozzá hasonló játékosok."

Massimiliano Allegri jövőjét egy ideig kétely övezte, s a szakember az egyik jelölt volt a Chelsea kispadjára is.

"A szerződés aláírása formalitás csupán. A kontraktusa 2017-ben jár le, mi pedig meg akarjuk hosszabbítani legalább még egy évvel. Napi kapcsolatban vagyunk, amely a nyíltságon és az őszinteségen alapul. Még a gyanúja sem merült fel soha, hogy távozna. Ez az időszak le fog zárulni, de csak a harmadik évünket kezdjük vele. Természetes dolog, hogy a közös munka folytatódik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr98687330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.05.05. 09:15:33

Huhh szép hosszú fordítás. Köszönjük!!

"Képesek voltunk nagyon magas szintre lépni, míg más csapatok, mint a Barcelona lefelé tartanak.":DDDD gyenge oltás

Remélem Danilo és James Rodriguez akivel még tárgyalnánk a Madriddal. A lényeg, hogy ne b@sszanak át minket még1x.
André Gomesben én nem bízom, Bernardo Silva meg végképp nem kell. Úgy látom Cuadrado esetében sincs semmi opció. :(

2016.05.05. 09:18:50

Át kell alakítani a keretet a nyáron kicsit megint úgy fest, mert belső védőkből karcsún állunk, Cuadrardo nem tér vissza és Morata opciójának lehívása is érik egyre inkább.

GabeTR 2016.05.05. 09:35:36

"Egy szinten vagyunk a legnagyobb klubokkal". Ezt el kell elfogadni szurkolóknak, játékosoknak, ellenfeleknek, többi klubnak. Jelenlegi játékunk alapján már most is stabilan top8, ha sikerül tovább finomítani a keretet, akkor pláne.

Azért jó lenne figyelembe venni mindenkinek, hogy csapat szinten kell gondolkodni az igazolásoknál, nem cserélhetőek egy-az-egyben játékosok. Egy játékos skill-jei lehet, hogy fantasztikusak, de ha nem illeszkedik a csapatba, akkor többet árthat, mint használ hosszútávon.

RuidaRobert 2016.05.05. 09:46:12

Nagy kérdés, hogy Allegri mit szeretne játszatni jövőre. Mert alapjában véve ő a 4-3-(a többit meglátjuk, az-az 4-3-1-2, 4-3-2-1, talán még a 4-3-3 híve) Ehhez pedig nincs szükség több belső védőre (pláne, ha Evra is tudja vállalni Chiellini helyettesítését).

Kíváncsi vagyok kire utalhat Marotta. Isco valóban elég sokat játszik és nem is feltétlenül szeretne távozni. Jobb oldali védőnek remélem nem Danilót, hanem De Scigliót szánjuk (tudom-tudom....de ez az egyik olyan poszt, ahova olasz játékos érkezhetne, és talán be is válhat hosszútávon). Így viszont az én fejemben csak J. Rodriguez marad.

Mivel Morata nem kimondott befejező csatárt játszott nálunk így a J. Rodriguez+Berardi páros simán pótolhatná, pláne ha 4-3-2-1 előtérbe kerülne végre...

Ennek ellenére igyekszek nem beleélni magam, James túl nagy falatnak tűnik. Amellett, hogy fiatal, a marketing értéke is az egekben.

Drughi Di Bianconeri 2016.05.05. 10:12:51

Megtarthatjuk az olasz gyökereket,de reményeim szerint úgy,hogy a jelenlegi olasz mag nem megy sehova,mert a nemzetközi fociban Verratti az egyetlen játékos,aki méltó lenne a Juventushoz (esetleg Darmian-t lehetne kimenteni a posványból?).

Számomra a legérdekesebb,hogy vajon mi beszélnivalója van F.Perezzel Morata-n kívül ?
Persze a legjobb,ha nem spekulálunk,de én örülnék 1 spanyol vagy kolumbiai játékmesternek onnan ;)

Az a "tágabb" kérdés vajon mi lehet? Adunk Morata-ért meg xy-ért 1 nagyon komoly összeget ?

Nagyon titokzatos Marrotta - persze ez teljesen érthető és indokolható.

Valóban 1 szinten vagyunk a legnagyobbakkal,bőven TOP 8 közé tartozik a Csapatunk.

Cuadrado vszínű nem lesz a miénk (mert kell Conte-nak),legalábbis ebből a kissé csalódottnak tűnő mondatból ez jön le nekem, ez az amiért nem szabad alapozni semmit 1-1 szóbeli megállapodásra,sem a klubvezetőknek,sem nekünk szurkolóknak...de majd még meglátjuk.

Gomes VAGY B.Silva érkezik akkor CM posztra ?

Allegri maradjon a kispadunkon,Dybala és Pogba nem mehetnek sehova,előbbi remélem még legalább 10 évig nálunk lesz, persze Pogba maradásában is bízom ! :)

A Mi Bonuccinknak pedig szerintem esze ágában sincs sehova menni amúgy sem :)

Juvegaspy 2016.05.05. 10:30:12

Neem lesznek itt nagy valtozasok.
A kovetkezo evben nagyon bizok hiszen most jon Allegri specialitasa a finom hangolas az alap megvan. De Sciglio jobb szelre es 4-3-1-2 lesz sztem a 3-5-2mellett. Kpra Gomes erkezik aki Marcit helyettesiti amig fel nem epul aztan majd Khediraval valtogatjak egymast. Igy Cuadrado helyen se lesz ur.
kell az a trequartista akirol foggalmam sincs ki lesz.
Ha Zaza megy kicsit gyengulunk mert ilyen eros 4. Csatarunk nem lesz.
Tehat en igy kepzelem s szerintem ez realis:
Gigi
Lichti/Sciglio - Bonu/Barza -Chiello/Rugani -Sndro/Evra

Khedira/Gomes - Marci/Lemina - Pogba/Asa

Xy (draga)

Mandzsu/Morata - Dybala/Zaza vagy Xy

pedronegroo 2016.05.05. 11:04:09

@Juvegaspy: Ha trequartistat akarunk akkor csak Totti jöhet szóba mert ő az egyetlen aktív futballista a világon aki játszott még klasszikus trequartistat. Vagy nem tudom hogy Káká hol van, dubajozik vagy már nyugdíjba vonult. Más nincs mivel a trequartista szerep kihalt, átalakult a foci nincs már szükség két csatár mögötti csak támadásépítéssel, befejezéssel de nulla védekezéssel funkcionáló játékosokra. A játék fejlődik így a trequartista szerepét átvették a komplexebb futballisták így jött létre a hamis kilences(pl. most Dybala aki visszalép a középpályára de a kapu elé is odaér a befejezésekhez) meg a gólvágó(támadó) középpályás(pl. Vidal, védekezik és támad is). Persze Allegritől nem áll messze a retro olasz foci lehet vissza hozza a szép emlékű 90-es éveket az olasz foci dominanciáját. Persze ezt értsétek erősen ironikus hangvétellel. Allegri a 4-4-2 felélesztésében is elkötelezett, idén ezt is láthattuk tőle. Ki tudja lehet igaza lesz, állítólag úgyis visszafelé fejlődik a foci így Allegri akár a csúcsra is felérhet.

Tony. 2016.05.05. 11:57:46

"A Juventus egy szinten van a legnagyobb klubokkal". Eredmények alapján, vagy pénzügyileg, vagy hogy?
Mi is minden évben BL elődöntőt játszunk legalább?

"míg más csapatok, mint a Barcelona lefelé tartanak"

Ez igen. Ezt kijelenteni. Komoly ember lehet. Minden esetre szeretném, ha a Junventus ennyire lefelé tartan.

Juvegaspy 2016.05.05. 12:03:53

@pedronegroo: Nem ertek egyet.
4-4-2 kenyszer volt. 4-3-1-2 vel jutottunk tavaly a dontoig iden ezt nem lathattuk mivel nem volt ra ember. Az viszont teny h nem sokan jatszatjak ezt olasz honban de igy kapcsibol van par olyan jatekos aki ezt tudna. Pl Isco Hamesz Mhytarian Gotze plusz az angol bajnoksag kb 70%a mert itt a 4-2-3-1 megy a PLben es a KTK szerepe kb ugyanaz!

Juvegaspy 2016.05.05. 12:04:41

@Tony.: toled komolyabb nyugodj bele ;)

Rikoo 2016.05.05. 12:06:20

@pedronegroo: tehát még mindig ott tartunk, hogy Allegri egy sz@r edző?

pedronegroo 2016.05.05. 13:06:25

@Juvegaspy: Számítottam erre a válaszra. Nos akkor nézzük. Vidal trequartista??? Vagy Isco, Örmény, Hamesz, Götze??? Játszották valaha?

Hoods. 2016.05.05. 13:26:01

Meredek forma ez a Marotta. Neha olyan kijelentesei vannak, amit szerintem o se hisz el.
Abban igaza van, hogy mi fejlodunk, csak azt felejti el, hogy van is hova..

.Bulldeo 2016.05.05. 14:11:20

@pedronegroo: "a foci nincs már szükség két csatár mögötti csak támadásépítéssel, befejezéssel de nulla védekezéssel funkcionáló játékosokra".
Kicsit kevered a szezont a fazonnal. Az, hogy valaki védekezésben nulla nem poszt függő, hanem karakterfüggő.
Pl.: Mandzukic befejező csatár és tud védekezni, miközben a befejező csatárt is lehetne úgy definiálni, hogy "csak a gólszerzésre összpontosító játékos, aki védekezésben nulla".
Az, hogy kell egy kreatív, gólérzékeny támadóközéppályás nem jelenti, azt hogy az illető fel lenne mentve védekezésből

Juvegaspy 2016.05.05. 14:16:42

@pedronegroo: latom mar mi a baj. Ne ragadj le a treq fogalmanal. A 4-3-1-2 nel kell tamado kozeppalyas es az altalad felsorolt jatekosok mind tudnak azok lenni magas szinten

pedronegroo 2016.05.05. 14:56:04

@.Buldeo: Én a trequartista jelentéséről beszéltem így a szövegemből általad kiemelt egy sorom természetesen teljesen mást jelent. Nincsenek trequartisták csak ezt az észrevételemet szerettem volna megosztani de mint most és sokszor máskor is a tiszetelt kommentelők csak a kötekedésre keresnek okot. Inkább értelmezni kellene soraimat és pro és kontra hozzászólni. Tehát még egyszer hátha most átmegy: állításom hogy nincsenek már trequartisták. Ennek cáfolására szívesen meghallgatok érveket, példákat, tényeket.

pedronegroo 2016.05.05. 15:00:10

@Juvegaspy: Nem ragadnék le ha ennek a kifejezésnek a használata helyén való lenne, de nem az. Ahogy most te is írtad támadó középpályásról lehet szó. Trequartistat nem keresünk ezt már Marotta is lenyilatkozta idén és tavaly is.

biancineri101 2016.05.05. 15:50:29

@pedronegroo: A foci valóban mindig változik. És néha visszanyúlnak a régi idők taktikájához, persze finomítva azt, de ez még nem baj. Vagy esetleg ez a Barca a retro Ajaxos taktikájával olyan rosszul muzsikál?!
Az a jó edző aki változtat a mainstream-en úgy hogy sikeres lesz a csapata, vagy aki csak azt csinálja mint a többi?

Rocky80 2016.05.05. 16:08:39

@Tony.: szerinted hány klub erősebb nálunk Európában? Illetve kérdezhetem úgy is, hogy mindig erősebb az, aki előrébb végez? Nem lehet, hogy csak szerencsésebb?

Mert aki a Wolfsburg-Gent párharcból továbbjutott, nyilván erősebb, mint aki a Juventus - Bayern párharcból kiesett...Ennyit a legjobb négyről. A tegnap esti meccsen pl. sírni lehetett volna.

.Bulldeo 2016.05.05. 16:19:16

@pedronegroo: Igen, a trequartista jelentéséről beszéltél, és az általam idézett mondatod volt maga a 'definíció'..
Marotta nem azt mondta, hogy nem keresünk trequartistát (főleg nem azt, hogy nem keresünk trekit, hiszen Totti az egyedüli); azt mondta, hogy nem feltétlen trequartistát igazolunk, hanem több poszton bevethető játékost, azaz akinek megvannak ezek a skilljei is.
(Szerintem, ha elmenne Morata, akkor szintén olyan játékost lenne célszerű igazolni, aki nem egyszerűen center - hiszen elméletileg Morata az, hanem olyat, aki több poszton bevethető. Ettől még a középcsatárok léteznek.)

Egyébként meg kezdve az alapoktól: olaszul a támadó középpályás a trequartista.
Én nem tudok más olasz szót, ami támadó középpályás kifejezést lefedné, de ha van ilyen, akkor jelezzétek.

/// Marotta most azért finoman, de elég világosan jelezte, hogy Isco leigazolása eléggé kizárt, úgyhogy az álmodozásnak vége. Engem mondjuk ez nem annyira sújt le, nem hiszem, hogy rá lenne szüksége a Juventusnak.

Juvegaspy 2016.05.05. 16:23:43

@pedronegroo: ahh oke akkor az itt levo hs-aimnal a treq szo helyett hasznaljuk a tkp-t

Rivendell 2016.05.05. 16:24:42

adnám,ha jönne James:D James + Berardi,te jó ég micsoda passzok lehetnének és kombinatív játék.

Mivel valszeg Gomes lesz,így tuti esély sem lesz James-ra,kivétel ha Pogbat viszi a Real,de inkább maradjon Pogba.

pedronegroo 2016.05.05. 17:26:39

@.Buldeo: A gúgli a barátunk:

"A klasszikus irányítót az olasz szakzsargon trequartistának nevezi, ami szó szerint háromnegyedest jelent - a kifejezés arra utal, hogy a játékos a pálya háromnegyedénél, azaz az ellenfél tizenhatosa előtt futballozik. A klasszikus trequartista szinte egyáltalán nem védekezik, igazából csak a támadóharmadban létezik: fő feladata a támadásépítés, elsősorban az előkészítés, illetve a befejezés is. Ez a szerepkör még az előző évtized második felében is virágzott, főleg a Serie A-ban, ahol olyan klasszisok szerepeltek ezen a poszton, mint Roberto Baggio, Gianfranco Zola, Manuel Ruí Costa, Francesco Totti vagy éppen Kaká.

Az elmúlt években azonban az irányító középpályás szerepköre jelentősen átalakult. A 4-2-3-1-es játékrendszer elterjedésével már csak egy vérbeli támadó volt a pályán, és a másik csatár egyre inkább visszalépett a középpályára, gyakorlatilag ő vált irányítóvá, így jött létre az úgynevezett árnyékék vagy angol szakzsargonnal élve a hamis kilences (false nine) szerepköre. Másrészt a védekező középpályásoktól sem csak azt várták el, hogy megakadályozzák az ellenfél támadását, ütközzenek és labdát szerezzenek, hanem nekik is egyre inkább ki kellett venniük a részüket a támadásépítésből. Eljött tehát a sokoldalú labdarúgók időszaka, és ebből a szempontból a klasszikus irányító szinte eltűnt a pályákról."

pedronegroo 2016.05.05. 17:32:30

@.Buldeo: "Gólvágó középpályások

Ez a felfogás lassan az olasz labdarúgásba is beszivárgott, ami a mostani szezonra (pedro megjegyzés:2012-ben vagyunk)vált igazán látványossá. A mérkőzések elsősorban a középpályán dőlnek el, és aki itt fölénybe tud kerülni, annak nyert ügye van.
A Napoli és az Udinese már az előző szezonban is gyakran alkalmazta a 3-5-2-es felállást, amelynek köszönhetően a középpályán rendszeresen emberfölényt ért el, és ez a két együttes kifejezetten sikeres volt. Az aktuális szezonban a listavezető Juventus is egyre gyakrabban nyúl ehhez a fegyverhez, a legutóbbi bajnokikon már Antonio Conte is öt középpályással küldte pályára csapatát.

Az agresszivitás és a nagyobb iram egyre fontosabb erény a Serie A-ban is, és a második hullámban a kapu elé érkező középpályások kifejezetten gólerősek. A Milannál a házi góllövőlistán a 14 találatos Zlatan Ibrahimovic mögött az az Antonio Nocerino áll, aki a jelenlegi szezon előtt 149 élvonalbeli mérkőzésen hétszer volt eredményes, az idén már ugyanennyinél jár. Mögötte a szintén középpályás Kevin-Prince Boateng következik négy góllal, ő ugyanannyit szerzett a bajnokságban, mint a csatár Robinho. A Juventusnál hasonló a helyzet, a középcsatár, Alessandro Matri után Claudio Marchisio a második legeredményesebb, ő hat találatnál jár, miközben az eddigi legjobb szezonjában is csak négy gólig jutott."

pedronegroo 2016.05.05. 17:54:54

@Juvegaspy: Köszönöm csak ennyit szerettem volna. :)

babo0410 2016.05.05. 19:28:00

@Rocky80: Az a Manchester City jobb nálunk, akit mi oda-vissza vertünk?

.Bulldeo 2016.05.05. 19:34:03

@pedronegroo: gólvágó középpályás.. ez nem egy fogalom;) Attól még, hogy a cikkírónak jó a beszélőkéje, a posztok nem tűntek el. A 4-2-3-1ben a "3" a pálya háromnegyedénél van, és a középső muki olaszul itt is trequartista.

Értem én, hogy egy origós cikk állítása szerint a trequartista nem védekezik, de nálunk mintha Vidal játszott volna trequartistát, és ő mintha védekezett is volna.

RuidaRobert 2016.05.05. 20:26:57

@.Buldeo: @pedronegroo: Azért ez a kérdés nem olyan egyszerű. A csatárok mögötti játékos nem feltétlenül trequartista.

Elég csak megnézni a football managert (ne legyintsetek, ez több mint egy játék, hihetetlenül alapos).

Azon a poszton szereplő játékos több szerepkört is betölthet, például trequartista, attacking midfielder, advanced midfielder, shadow striker és még legalább 1-2 további opció.

Általában pedronegroo-val szemben állok a vitáknál, de ezúttal igazat kell, hogy adjak neki / neked.

.Bulldeo 2016.05.05. 20:59:07

@RuidaRobert:

gianlucadimarzio.com/champions-league/juvereal-le-formazioni-ufficiali-out-pereyra-vidal-trequartista-ancelotti-sceglie-bale-e-ronaldo/

Juventus-Real. Meccs előtti szösszenet. Di Marzio szerint Vidal trequartistát játszik. Na, nekem egy ilyen Vidal szerű trequartista kell.

(Ha Di Marzionak megfelel ez a hanyag megfogalmazási mód, akkor nekem is)

RuidaRobert 2016.05.05. 22:27:56

@.Buldeo: Érdekes egyébként, az olaszok előszeretettél használják ezt a szót.

Viszont ha szigorú értelemben nézzük a trequartista kifejezést, akkor Vidal soha sem játszott trequartistaként.

While similar to the Advanced Playmaker in that he aims to drop into the gap between the opposition’s midfield and defence, the Trequartista does far less defensively and simply drifts around looking for space when his team is not in possession.

Ennek ellenére annyiból egyetértek, hogy szükségünk van egy olyan középpályásra aki több poszton is bevethető, többek között 3 középpályás előtt, a csatárok mögött, használjuk a trequartista vagy éppen a támadó középpályás kifejezést. A lényeg, hogy képes legyen azokra a feladatokra, feladatkörre amit Allegri elvár.

Kíváncsian várom ki érkezik erre a posztra, nevezzük bárminek.

2016.05.05. 23:03:29

@Drughi Di Bianconeri: Sztem Danilo lehet az egyik akire Marotta utalhat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9896) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7422) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása