Marotta: „Cáceres azzal tárgyal, akivel akar”

marotta_beppe_sajtotajekoztato.JPGA Juventus vezetője, Giuseppe Marotta legutóbbi interjújában eloszlatta a Martín Cáceres sorsával kapcsolatos kételyek egy részét, mivel a klubvezető arról beszélt, hogy a jelenleg sérült uruguayi játékos szabadon keresheti a megegyezést a klubokkal.

Az uruguayi futballista szerződése lejár a szezon végén, és bár többször is felmerült annak a lehetősége, hogy a Juventus meghosszabbítja a szerződését idén nyáron, a tárgyalások nyilvánvalóan zátonyra futottak.

A játékost a téli átigazolási szezonban hírbe hozták a Napoli együttesével, most pedig az Öreg Hölgy igazgatóját látszólag teljesen hidegen hagyta a futballista sorsa.

„Nem tudom, hogy Martín Cáceres a Napolihoz fog-e csatlakozni.” - mondta Beppe Marotta a Radio Kiss Kiss Napoli számára adott interjúban.

„A szerződése lejárt, és jelenleg szabadon tárgyalhat, akivel csak akar.”

Az Öreg Hölgy kapcsán folyamatosan felmerül egy másik uruguayi játékos, Edinson Cavani neve, de a múltban az igazgató megerősítette, hogy Marek Hamšík kapcsán is folytak egyeztetések.

„Nem fogunk visszatérni a Marek Hamšík témához, mivel Aurelio De Laurentiis elnök úr tavalyi válasza miatt azt gyanítom, hogy idén is ugyanazokat a köröket futnák. Helyes, hogy Marek a jövőben is a kék mezt fogja viselni.

Edinson Cavani? Jelenleg erre semmi esély, mivel a támadórészleg tekintetében a keret teljes. Azonban mindenki tudja, hogy nem lehet semmit megjósolni az átigazolási piac tekintetében. Számos különböző lehetőség kiértékelésén dolgozunk.”

A klubvezetőt számos médiaszereplő megkeresi így beszélt például a Tuttosport munkatársával is a Juventus egyes játékosainak a jövőjéről.

„Álvaro Moratát meg kívánjuk tartani, egyértelműen ez a célunk. Azonban ez nagyon bonyolult lesz, mert nem csak rajtunk múlik. A srác nagyon jól érzi magát, és boldog nálunk. A Juventus a természetes közege.

Domenico Berardi? Ha figyelembe vesszük a tárgyalások bonyolultságát, akkor Domenico Berardi esete egyszerűbb.

Juan Cuadrado? Nem egyeztettünk a Chelsea csapatával, azonban ez is bonyolult, ahogy Álvaro Morata esetében. Juan játékát nagyra értékeli Massimiliano Allegri, de a játékos csak kölcsönben van nálunk. Szerintem az angol klub megfelelő játékosokkal rendelkezik a középpályán, és megpróbáljuk megtartani a kolumbiai futballistát, és ugyanezt mondhatom Mario Lemina kapcsán is.”

Edinson Cavani neve felmerült a torinói illetőségű napilap újságírójának adott riportban is.

„Hasznát tudnánk venni, még ha a támadórészlegünk már így is értéket képvisel három fiatallal, akik sok évig viselhetik a Juventus mezét. Készen állunk arra, hogy kihasználjuk a piacon mutatkozó lehetőségeket, azonban valószínűleg túl sok nem lesz, mivel a csoport már így is nagyon erős.

Néhány érkező lesz, de nem egyszerű olyan futballistákat találni, akik a jelenlegieknél magasabb szintet képviselnek. Hat év alatt olyan szintre jutottunk, hogy Európában is versenyképesek lehetünk.

Egy trequartista? Nem feltétlenül igazolunk majd ebbe a pozícióba, rugalmas játékosokkal rendelkezünk, és ez igaz az edzőre is, aki nagyon jól kezelte a rendelkezésére álló erőforrásokat.”

A másik elmaradhatatlan kérdés Paul Pogba volt, akit a Chelsea, Manchester City vagy Barcelona hármasból bárki elvinne százmillió euróért.

„Hogy marad-e mindenki? Ha ez rajtunk múlik, akkor határozott igen a válaszom. Azonban egy futballista sorsa a saját fejében fogalmazódik meg, ha pedig távozni akar, akkor nagyon nehéz maradásra bírni.

Azonban jelenleg nincs mitől tartanunk, mivel nagyszerű a harmónia a keretben. Az ünneplés alatt észrevettem a tegnap, hogy amellett, hogy a Juventus egy csapat, barátok alkotják a keretet.

Ha Paul Pogba 100 millió euró, akkor mennyit érhet Paulo Dybala? 200 millió eurót! Nem, csak viccelek. 99 millió euró, és akkor beszélhetünk…”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr538665132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2016.04.26. 16:04:29

Én is most először érzem azt, hogy jobban kell aggódnunk a távozók, mintsem az érkezők miatt. Egyedül Lichtsteiner pozícióját érzem gyengének, ahová mindenképp igazolnunk kéne, egyébként inkább a padot kéne nyújtani.
Berardi nálam nagy kérdés, mert megérdemelné a lehetőséget, csak nem tudom ki helyett érkezhetne. :)

Juvegaspy 2016.04.26. 16:09:25

Azert az uccso mondat vegere is mondhatta volna h vicc volt. Nehogy valaki bejelentkezzen

RuidaRobert 2016.04.26. 16:19:18

@Lord Viktor: Cuadrado és/vagy Morata helyett.

pedronegroo 2016.04.26. 16:34:13

Amennyiben Cuad, Morata és Lemina a következő szezonra is velünk lesznek és a kulcsjátékosok közül senki nem távozik akkor további igazolásokra szerintem ne számítsunk. Marchiso miatt esetleg valaki a kp-ra de ott egyébként létszámban bőven meg vagyunk egyébként is.

Juveboy92 2016.04.26. 17:14:31

@Lord Viktor: én meg pont azt látom hogy vezér áldozata nem lesz az idei mercatonak, lehet hogy lesz távozó de hogy az nem a Dybala-Pogba-Sandro-Cuad csoportból lesz az fix...ha Moratat megveszi Real és helyére jön Berardi azzal semmit se gyengülünk de nem hinném hogy piaci értékét tekintve Morata vissza megy Realba mivel marketing szempontból Real ennél nevesebb játékosokat vesz mindig és ottvan Jesé ,Mayoral saját nevelésnek
@pedronegroo: egy kreatív kpt mindenképpen várok Allegri évek óta könyörög érte nem kell ennyire pesszimistának lenni azért...:))

babo0410 2016.04.26. 17:16:47

Szerintem a támadósorba maximum Berardi fog érkezni, ha nem távozik senki onnan. Ő meg bevethető lenne a kp-n is szerintem előre tolva, mint tkp. Ezen kívűl igazán jobbra kell ember, és egész jó a keret. Lehetne idén olasz fiatalokat hozni a padra és kipróbálni őket. Aki jó, de nem tud elég lehetőséghez jutni, az télen mehet kölcsön, aki meg nem válik be, azt el lehet adni.

Pekáry 2016.04.26. 17:26:29

@babo0410: Szerintem is, a Primavérából kéne a játékosokat kipróbálni. Még akár a maradék bajnokikon is!

Rivendell 2016.04.26. 17:26:52

Berardi-Jobbos-1kp és 1 kölcsön védő
ennyi a feladat nyárra.

Ha bejön 1 nagyobb igazolás 40m,akor lehet is elkönyvelni,hogy itt nem csak felesleg fog távozni.

1 csatárt eladnék viszont,mert Morata-Zaza-Dybala-Mandzu sokan vannak,valakivel nagyon ki lenne szúrva. Zaza így is szívott már eleget,nem hiszem,hogy tűrne még 1 teljes szezont így.

Grinta 2016.04.26. 17:27:30

Megint ez a jönni-menni.A legfontosabb fölött siklotok el."Amellett hogy a Juventus egy csapat,Barátok alkotják..."Ez mindent elmond erről a klubbról,ezért alkotunk közösséget

RuidaRobert 2016.04.26. 17:34:07

@Pekáry: Romagna, Lirola és Clemenza megérne egy próbát. Kár, hogy utóbbi kihagyja a nyári alapozást is, pedig hosszú évek óta ő az aki valóban említésre méltó.

RuidaRobert 2016.04.26. 17:44:53

@MVPP: Fél éves kihagyás, Marchisióhoz hasonló sérülés.

Zsöné 2016.04.26. 17:50:14

@Rivendell: Szerintem is elég lenne 3 csatár. Morata - Mandzukic árából jöhetne Cavani.

Dybala - Cavani - Zaza ( de csak azért mert Olasz és fiatal ).

Max talán még Berardi, akivel elsősorban a középpályán számolnék, s ha gáz van játszhatna csatárt.

venember83 2016.04.26. 17:58:44

A Cáceresre vonatkozó rész nem tűnt fel senkinek? Pedig sok kedvelője akad a blogon.

MdewC 2016.04.26. 18:21:41

Fiatalokra alig marad idő. Eredmény kényszer van, csak bizonyított, vagy klasszis játékosokat kell hozni. Minden másra ott van a Sas.

MdewC 2016.04.26. 18:27:46

@MdewC: Dybala/Rugani/Pogba típusú játékosok kivételek persze. :)

sleepy8 2016.04.26. 18:45:24

@Grinta: Így van, a lényeg fölött megint elsiklott mindenki. :D

.Bulldeo 2016.04.26. 19:57:55

az utolsó mondat nagyon gyenge eresztés, Beppe, még poénból se mondogassunk ilyeneket.

@sleepy8: jó, hogy Marotta megemlítette ezt a baráti légkört, de szerintem ez elég nyilvánvaló volt eddig is. Cuadra és Pogba rituális tánca, a rágógumival dekázó Morata Zazával. Mandzu elcseszett gólöröme a Napoli ellen.. a legkiválóbb védelem a kapott gól nélküli meccsek után.. a Fior ellen látszott, hogy mennyire számít Leminának, hogy Buffonnal együtt megérdemelten örülhet ő is a győzelemnek. és a kis Dybala. beleégett a retinámba, ahogy (már nem emlékszem, éppen melyik meccsen) lerágta a körmét a padon, hogy sikerül-e a társaknak megtartani a győzelmet. és persze Marchisio, aki a Frosinone ellen kirúgta a lasztit, hogy az ifjú Favilli kapjon pár percet a pályán. hatalmas jellem.
jó kis csapat ez, na. nem csak olyan összevásárolgatott terméklista.
de azért abszolút érthető, hogy közben azon is megy az agyalás, hogy hogyan tudunk jövőre még jobbak lenni.

vizi8 2016.04.26. 20:01:56

@Zsöné: Elég ha az egyik lesérül, a másik eltiltott és kész. Minimum négy, de inkább 5 kéne.

Zsöné 2016.04.26. 21:40:10

@vizi8: Értem, de idén mennyit játszott a Morata - Zaza duó?
Ennyi játékpercre elég lenne 3 csatár ( + Berardi ) - szerintem.

Tony. 2016.04.26. 22:30:41

"Néhány érkező lesz, de nem egyszerű olyan futballistákat találni, akik a jelenlegieknél magasabb szintet képviselnek". LOL. Akkor maradjunk ezen a szinten. 6 bajnoki címet még úgysem nyert senki zsinórban, itt az ideje, jövőre meg majd rámegyünk a 7.-re, és meg sem állunk 100-ig...

A középpályán 2 értelmes játékos van, abból az egyik hosszú időre kidőlt és kérdés, hogy lesz-e még, és ha igen mikor teljes értékű játékos belőle.

Ha erősödni akarunk ebbe a csapatrészbe amúgy is kellett volna egy komolyabb játékos. Most meg végképp. Khedira,Sturaro,Lemina csupán tölteléknek jó.

Nem tudom mi az elképzelés, mert ha örökre 3-5-2t fogunk játszani, akkor nem kell 10-es, de én rohadtul örülnénk egy pengés játékosnak ott elöl. Lichtsteiner elé is lehetne hozni valakit.
A csatársor nagyon érdekes. Az elvileg tényleg megvan. Ott nagyobb áldozat nélkül nem lehet változtatni. Ha jönne egy Cavani véletlenül, el sem tudom képzelni, hogy férnének el elöl.

Abban egyetértek kobrával, hogy Cáceres tárgyaljon akivel akar és intsen búcsút a végén. Hasznavehetetlen játékos lett.

Rikoo 2016.04.26. 22:51:18

@Tony.: mert jobb lenne, ha nem mi nyernénk a Scudettot?

Grinta 2016.04.26. 23:07:31

@Tony.: Nyertünk ötöt nagy munkával,mi legyen az újabb cél?Természetesen a hatodik bajnoki cím!!+a blben minél tovább jutni-Te mégis mit akarsz látni,ha nem azt hogy bajnok legyen a csapat(od?)?Komolyan a fejemet fogom ilyenkor.Meg ez a maradjunk ezen a szinten duma-magadat minősíted ezzel,és sajnos észre sem veszed.Te képes lennél egy Buffont is lehülyézni,és azt mondani hogy ez kevés,mikor azt mondja hogy zsinórban hatszor is szeretne bajnoki aranyérmes lenni.Szánalom.Akkor nézz olyan csapatot ahol több "értelmes játékos" van...

biancineri101 2016.04.27. 11:20:49

@Tony.: Már sok mindenért szidták itt Marottát (szerintem jogtalanul),de a "túl sok Bajnoki cím" azért engem is meglepett. :D:D
Ez olyan mintha Apu megveri a büdös kölkét, mert már megint 5öst hozott haza :D:D

MdewC 2016.04.27. 11:43:00

@Grinta: szvsz értelmezni kéne a leírtakat, nem élből leoltani. Nem is írt ilyeneket... kell a bajnokság, a mai napig örülök neki én is ugyan úgy, de a cél Európa csúcsa kell, hogy legyen. ;)

Lord Viktor 2016.04.27. 12:54:52

Szerintem arra értette, hogy jelen pillanatban a bajnoki cím egy jogosan elvárható minimum ettől a kerettől. Az ideinek csak azért van nagyobb jelentősége, mert nagy hátrányból indulva sikerült megnyerni, ami tényleg hatalmas teljesítmény. De ettől függetlenül igaz, igazi riválisok nélkül a bajnoki cím már nem ér olyan sokat.
Ha teszem azt jönne egy pénzes valaki és felpumpálná használható játékosokkal meg egy valamire való edzővel valamelyik riválist, akkor izgalmas lenne a bajnokság is, így az igazi mérce és izgalmas kihívás a BL.

Tony. 2016.04.27. 15:08:34

@Rikoo: @Grinta: @biancineri101: Borzasztó egyszerű emberek vagytok.

Grinta 2016.04.27. 17:09:13

@Tony.: Én csak a magam nevében tudom írni hogy köszönöm!Jobb dolognak tartom,mint "országosvilágbajnoknak" lenni elégedetlenkedésben...

Rikoo 2016.04.28. 22:25:31

@Tony.: egyszerű emberek vagyunk? Ezt most, hogy érted? Mert, ha karrier szempontjából akkor 100%-ig biztos vagyok benne, hogy sikeresebb vagyok nálad.

Egyébként részben igaz amit leírsz, de számomra gusztustalan, hogy annak a csapatnak a sikereit szidod akiknek szurkolsz. Serie A nem ér semmit? Akkor legalább azt becsüld meg, hogy 25 meccsből 24-et nyert a csapat. Vagy a BL-ben annyira beégtünk. Csak egy vérbeli balfasz szidják másokat vagy irigykedik mások sikereire. Gratulálok lúzer!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása