Juan Cuadrado különös esete

cuadrado_juan_golorom_1.jpgVallomás: jelen cikk írásakor teljesen Juan Cuadrado bűvkörében élek. Sikerült pontosan szívembe cseleznie magát. Azonban elég volt a férfiszerelmekből és a gyenge közhelyekből, amelyekkel naponta találkozunk a zebramezes fiaink kapcsán.

A komoly feladat valójában júniusban vár a Juventusra, amikor a vezetőség kísérletet tesz Juan Cuadrado kölcsönszerződésének a véglegesítésére. Mióta a kolumbiai játékos augusztus végén csatlakozott Massimiliano Allegri csapatához, folyamatosan huszonkétmillió eurós kivásárlási árról szólnak a pletykák, amelyben a kölcsönszerződés előtt megegyeztek a felek.

Azonban ezeket a pletykákat nem erősítette meg egyik érintett fél sem. Az utóbbi hónapban heves viták zajlottak a bianconero szurkolók között Juan Cuadrado kapcsán, és a futballista Genoa és Frosinone elleni legutóbbi teljesítménye nyomán minden bizonnyal számos szurkoló abban reménykedik, hogy nyáron nem kell ismét klubot váltania sokak kedvencének.

Amennyiben hihetünk Giuseppe Marotta legutóbbi, ezen témában tett nyilatkozatának, akkor egyre valószínűbbnek tűnik JC16 (csak egy ötlet becenévre) nyári megszerzése.

„Kölcsönben szerepel nálunk, azonban nagy szükségünk van rá a keret és a taktikai rugalmassága miatt. Az összes középpályásunkhoz képest teljesen másfajta játékot nyújt. Juan Cuadrado sokat segíthet nekünk, és elégedettek vagyunk a teljesítményével. Megpróbáljuk megtartani a játékost a következő szezonra.”

Nézzük csak meg Juan Cuadrado egyes erősségeit és gyengeségeit, illetve azt, hogyan sikerül beilleszkednie a csapatba a whoscored.com adatai segítségével. Juan Cuadrado huszonhat mérkőzést játszott a Juventus mezében ebben a szezonban (az összes kiírást figyelembe véve), ebből tizenötszötször kezdő volt, és ezen meccsek alatt három gólt szerzett, valamint négy gólpasszt osztott ki.

Amennyiben kizárólag támadóként tekintünk a játékosra, ezek elég aggasztó adatoknak tűnhetnek, azonban Massimiliano Allegri 3-5-2 alakú formációjában Juan Cuadrado feladata korántsem csak a támadásra korlátozódik. Massimiliano Allegri gyámsága alatt Juan Cuadrado védekezése rengeteget javult. Jó példa erre Juan Cuadrado kiváló visszazárása egy Genoa-kontra megakadályozása érdekében a legutóbbi szerdai mérkőzésen. A szerelést 3.55-nél lehet ismét megcsodálni.

Azonban javasolt a teljes klip megtekintése, mivel Juan Cuadrado egyszerűen kiváló teljesítménnyel szolgált a meccsen. A jól időzített góljai kulcsfontosságúak a Juventus tizennégygólos győzelmi sorozatát tekintve. Valószínűleg senkit nem kell emlékeztetnem Juan Cuadrado híres, utolsó percben szerzett góljára a torinói derbin, azonban egy másik gól, amely eszembe jut az a Fiorentina ellen szerzett találat decemberben. A Josip Iličić által a harmadik percben értékesített büntető után egygólos hátrányba került Massimiliano Allegri csapata, azonban az együttes szinte azonnal válaszolt Juan Cuadrado csodálatos fejesével, amelyre Ciprian Tătărușanu nemigen volt képes reagálni.

cuadrado_juan_cselez.jpgSzükségtelen leírni, hogy Juan Cuadrado is legalább annyival járult hozzá a Juventus tabellabeli felzárkozásához, mint a csapat bármelyik játékosa.

Sokoldalúsága és kiszámíthatatlansága a labdával áldásnak tekinthető a teljes szezon során. Támadásban alaposan felülmúlja Stephan Lichtsteinert előretörésnél, és bár védekezésben nemigen hasonlítható össze a teljesítménye a svájci válogatott játékával, fokozatosan javul Massimiliano Allegri útmutatása nyomán. Ne feledjük azt sem, hogy bár semmilyen jel sem utal Stephan Lichtsteiner visszavonulására, azonban négy évvel idősebb a kolumbiainál, és a huszonhétéves futballista véglegesítése révén jó ideig elnapolható a Stephan Lichtsteiner helyettesének a keresése.

Juan Cuadrado játékának egy másik kulcsfontosságú eleme, hogy képes szabadrúgásokat szállítani a meccs késői fázisaiban, amikor a Juventus a területek lezárására törekszik. Hányszor is láttuk a Genoa ellen Simone Zaza kiállítása után a következőt: Juan Cuadrado megkapja a labdát, szabálytalankodnak vele szemben, a Juventus pedig feljebb húzódik. Majd ismét. Ez a tulajdonság hasznosnak bizonyulhat a szezon további részében, amikor esetleg egy előnyt próbál megőrizni a csapat, mondjuk a Bajnokok Ligája legjobb nyolcba kerüléséért? Csak az idő mondhatja meg, hogy jövőre is zebramezben láthatjuk-e a kolumbiai válogatottat, azonban ha rajtam múlna, szerintem eleget tett azért, hogy kiharcolja szerződését a Juventusnál.

Ui. Bármikor jólesik ismét megtekinteni a derbi kilencvenharmadik percében szerzett gólt. Most pedig tiéd a szó, Juan: [youtube].

A fordítás forrásául szolgáló bejegyzés: [http://www.blackwhitereadallover.com/]

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr528372526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RuidaRobert 2016.02.09. 15:46:45

Nekem évek óta nagy kedvencem és régóta szerettem volna a csapatban tudni, viszont (!) csak is a nyári tervek fényében (amit mi nyilván nem tudunk) szabad lépni.

- Ha marad Allegri és hosszútávon tervez a 3-5-2-vel (esetleg 4-3-3-al / 4-3-2-1-el) akkor MINDENKÉPP meg kell szerezni. Ez esetben nyáron nem trequartista kell, hanem Verratti / Gündogan. (mivel más hiányposzt nincs is nagyon, mehetne egy nagyobb összeg az olaszra)

- Ha marad Allegri de más sem érdekli csak h. végre megkapja az irányítóját és had szóljon a 4-3-1-2 akkor sajnos Cuadradónak nem lesz helye a csapatban.

- Ha pedig távozik Allegri, akkor isten se tudja mi a helyes:D

Pavel1988 2016.02.09. 16:40:14

Nekem meggyőződésem, hogy az 5-3-2 (3-5-2) nem évült el, mint felállás csak a régi lassú szélsőink miatt nem lehetett igazán nagyot dobbantani ezzel a felállással. Most, hogy van egy Cuadrado és egy Sandro a keretben teljesen más a helyzet.

Én megtartanám Cuadradot és a felállást is, ettől még lehet hely egy irányítónak. Khedira azért nem életbiztosítás.

SzDöme 2016.02.09. 17:02:03

@RuidaRobert: szerintem ha Allegri megy (a Cselszki-be) akkor Juan is menni fog ... vissza oda, és megint együtt fognak dolgozni, hiszen a Mister ismeri. Szóval szerintem ez is Allegri döntésén fog múlni. Ha marad akkor én 90%-ra veszem, hogy a Kobra véglegesíteni tudja majd öt ide.

juventino007 2016.02.09. 17:09:09

Cuadrado és Sandro úgy kellett a 3-5-2 -nkbe mint egy falat kenyér. Ha 25-öt kérnek érte, akkor is megvenném. Persze vennék egy kreatív trequartistát is, hogy a taktikát mindig az adott ellenfélhez alakíthassuk, vagy meccs közben is bárnikor válthassunk formációt!

RuidaRobert 2016.02.09. 17:22:05

@SzDöme: Nem feltétlen. Szerintem a játékos kicsit sem vágyik vissza Olaszországból.

JuventusFanatikus 2016.02.09. 17:27:47

Ha marad a 3-5-2(remélem) akkor szerintem Cuadrado is maradhat.Akkor kellene még egy irányító.Elvárom Marrottától, hogy hozzon egyet, és még talán egy box-to-box, de az nem annyira fontos mint az irányító megszerezése. Cuadradért 25 millió eurónál többet nem adnék.

Rocky80 2016.02.09. 17:32:01

Már a Fiorban is tetszett a játéka, itt meg megszerettem.

Látszik rajta, hogy él-hal a játékért, szélvész gyors, jól cselez, nem mellesleg mindig jókedvem lesz amikor látom a hülye fejét. Látszik rajta, hogy nagy bohóc, mindig jó a kedve.

Üde színfolt ebben a csapatban és "agyontaktikázott" közegben, képes váratlant húzni és rengeteget fejlődött is nálunk - nyilván még lenne mit, de kinek nem?

Dybala-Pogba-Morata-Cuadrado-Alex Sandro-Bonucci-Marchisio: ezek azok a játékosok akikre lehetne építeni a jövő Juventusát, az arculatunkat, a játékunkat, mindent.

Formációt tekintve meg nem kellene sokat agyalni azon, hogy melyik felállásba fér be, melyikbe nem: egy nagycsapat legyen sokszínű, variálható - márpedig mi nagycsapat vagyunk és vele mindenféleképpen bővülne a palettánk.

Nagyon szeretném ha maradna.

Cannavaro 2016.02.09. 17:39:59

Én mindenképp megtartanám!

Ha jön az Irányító akkor is kell, ahogy már előttem említették a több variációs lehetőség( A trequartista is megsérülhet...)
Bizonyított, idevaló!!

MDaniel98 2016.02.09. 19:15:46

Üde színfolt a játékunkban gyors, és többet nem is kell hozzátennem, hiszen a posztban már megtették. Szerintem megér annyit az általa biztosított variációs lehetőség, hogy kifizessünk érte 25 milliót (de annál nem többet).

ToTTy-Juve 2016.02.09. 19:38:36

húúú, nagyon szembe megyek a szerző véleményével, mert engem viszont egyáltalán nem győzött meg. Ami kimaradt a cikkből, hogy 3 gólja alatt egy lecsúszott fejes és egy félig öngól szerepel... na de nem akrom én fikázni mások kedvencét, szerintem velem van a baj és engem nehéz meggyőzni (ez meg biztos is, mert Allegrinek is kellett hozzá 1 szezon). De mondjuk azzal egyértek az előttem szólókkal, hogy 20-25 misiért jobban nem találnánk jelenleg. Szóval Hajrá Huan! Forza Juve! :)

sleepy8 2016.02.09. 21:59:00

Furcsa játékos pumukli. A kapuig tökéletesen megoldja a feladatát, ahogy a védekezést is egyre magasabb szinten űzi. Ami aggasztó, hogy a kapu előtt rendre rossz döntést hoz. Ha passzolni kell lő, ha lőni kell passzol.

20-25M-ért valóban megérné, többet nem érdemes adni érte.

nortu30 2016.02.09. 23:39:20

Szerintem mindenképp meg kell tartani, mert nagyon kell az ilyen stílusú játékos a csapatba!

Drughi Di Bianconeri 2016.02.10. 06:31:04

@Rocky80: +1

Számomra egyértelmű Marrotta nyilatkozatából,hogy véglegesíteni szándékozik,nem hiszem,hogy ne tudnánk megegyezni a Lokomotiv Londonnal.

Az meg,hogy milyen rendszerben,hova illik: majd eldönti Allegri.

Egyébként is,évek alatt eljutottunk keret-szinten oda,hogy (ha mindenki egészséges...) 3 hadrendben is tudunk játszani,minőségi játékosokkal.
Nem Pepe,Peluso,Giaccherini,Marrone, hanem Cuadrado,A.Sandro stb. vannak.

Cuadrado-hoz hasonló játékosunk nincsen, de mennyivel sokoldalúbb a keretünk,hogy van !
3-5-2, 4-3-3 szélére abszolút jó megoldás,pláne mondjuk a Bl-ben.

A hatékonyságán valóban lehetne javítani,de élmény nézni a játékát és -mint a cikk is írja- azért beletette Ő is a magáét a közösbe.
Arról nem beszélve,hogy javarészt csak szabálytalan eszközökkel tudják megállítani a védők,és az sokszor kecsegtet -jó helyről- pontrúgással.

Nem lehet még tudni: mit tartogat a nyár (megy e Pogba ?),de ez a keret némi finomítással és egy új orvosi stábbal(!!!) abszolút versenyképes lehet mindenhol,hosszútávon is.

HA minden kulcsjátékos marad,akkor:
-Cuadrado véglegesítése
- 1 b-t-b középpályás (az viszont a legfontosabb)
- Berardi; ha akar egyáltalán jönni ÉS lehet belőle trequartistát faragni (szvsz. igen)
- 1 univerzális védő

Ezzel azt akarom mondani,hogy optimistán szemlélve nem nézünk elé nagy átalakítással tarkított mercato elébe, ezért bőven beleférhet Cuadrado 20-25 Ms ára.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása