Allegri: „A Napoli elleni meccs nem lesz döntő”

allegri_massimiliano_uvolt.jpgA Juventus edzője, Massimiliano Allegri a Frosinone elleni találkozó után már a következő bajnokiról beszélt, mondván, hogy nem fog dönteni a scudettóról, azonban az Öreg Hölgy készen fog állni a megmérettetésre.

A bianconero együttes a vasárnapi kétgólos győzelemmel megszerezte sorozatban tizennegyedik diadalát a bajnokságban, azonban továbbra is két ponttal le van maradva a tabellavezetőtől.

„Nagyszerű mérkőzés lesz, és bizonyosan nem határozza meg a scudetto sorsát, azonban készen leszünk rá. Fontos futballistáink vannak, akik miatt aggódhat a Napoli.” - mondta Massiliano Allegri a Mediaset Premium munkatársának.

„Csak gratulálni tudok Maurizio Sarrinak, mivel kiváló szezont fut a csapata. Sok év eltelt, mióta a Napoli a tabella ebben a helyzetben volt.

A srácok jól teljesítettek, de lehetett volna jobb is. Bizonyos játékok után megjósolható, hogy előtt vagy utóbb jön a gól, ezért a siettetés az ellenfelet segítheti.

Két nagyszerű lehetőségünk adódott az elején, aztán kínlódtunk, mivel a Frosinone jól védekezett. Hatékonyabbnak és nyugodtabbnak kellett volna lennünk a gólszerzési lehetőségek teremtésében.

Amikor sok fiatal játékos alkotja a csapatot, akkor garantálhatók a hibák. A Frosinone csak a Napoli ellen kapott ki csúnyán hazai pályán, így nem vehettük félvállról a mai meccset.”

Giorgio Chiellini ma vádlisérüléssel hagyta el a pályát, és kérdéses, hogy a Napoli ellen bevethető lesz-e vasárnap.

„Sajnos ez a vádlisérülés visszatérő jelenség nála. Rendelkezésünkre áll Andrea Barzagli, Daniele Rugani vagy éppen Stephan Lichtsteiner, aki képes középhátvédet játszani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr378369060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juveteam 2016.02.08. 09:51:16

Nem értem Allegrit....
Pontosan tudja ő is ,hogy ezen a meccsen fog eldőlni a scudetto!!!
Az ilyen nyilatkozataitól hányingerem van...

GZolee80 2016.02.08. 09:56:07

@Juveteam:

Szerintem ő csak a srácokról akarja levenni a terhet , az tény , hogy fontos meccs lesz amelyen kikapnunk nem szabad, már egy X-el is jók lehetünk mivel a Napolinak több rangadója lesz idegenben mint nekünk , és ugye ott az EL még nekik is .
Érdekes hajrá lesz az egyszer biztos.

venember83 2016.02.08. 09:59:40

@Juveteam: fontos a Napoli elleni meccs, de nem döntő. Ahogy Híguain is mondta, a lényeg a bajnokság megnyerése, nem a Napoli - Juve meccs végeredménye. Ebből a szempontból valóban minden meccs fontos, és nem szabad mindent kihegyezni a hétvégi rangadóra.

Juveteam 2016.02.08. 10:18:23

@GZolee80: @venember83:
Szerintem a Napoli nem fog hibázni a további meccseken,szóval nekünk most mindenképp le kell vernünk őket!
De ezt a játékosok is tudják,úgyhogy hiába nyilatkozik ilyet Allegri.
Egy döntetlennel meg sz...arra se megyünk az csak a 2. Helyre lessz elegendő.
Úgyhogy Hajrá Juve és verjük meg őket ,de nagyon !!

venember83 2016.02.08. 10:22:52

@Juveteam: de bizony, hibázni fog a Juve és a Napoli is. Még van tizenkét meccs, az túl sok. Nem mondom, hogy vereségek jönnek, de veszítenek pontot majd a csapatok. Ahogy a Napoli éppen csak legyőzte a Carpit vagy a Juve a Genoát, úgy lesznek szoros meccsek, ahol nem fog bejönni az 1-0.

Mahiro 2016.02.08. 10:30:31

Igazság szerint, ha nem lenne ennyi sérültünk, azt mondanám bőven elég lenne egy X a Napoli ellen. Viszont sajnos továbbra sem akarnak elkerülni minket a rendszeres hiányzások, így ennek következménye képen nem lehet nagyon rotálni a csapatot ergo hamarosan elfáradunk..., szóval még most kéne előnyt kovácsolni amíg van bennünk szufla. Főleg, hogy elég kemény két BL meccsnek nézünk elébe. Plusz egy esetleges továbbjutás esetén(adja az ég, hogy darabokra verjük a "bundesliga válogatottat") még több Bl... és ne feledkezzünk meg a kupáról sem.

Juveteam 2016.02.08. 10:32:02

A Napoli mindent a scudettora tesz fel szerintem,mert nekik most egy scudetto felérne 2 EL győzelemmel.Éppen ezért az EL-t ők szépen letojják.(Coppa Italia meg ugye már nincs nekik)
A mi helyzetünk rosszabb (BL,COPPA ITALIA).
Tehát mégegyszer hangsúlyoznám a szombati meccs fontosságát,és gyôzelmi kényszerünket : ) !!

Pavel1988 2016.02.08. 10:43:16

Már miért lenne ez döntő?
Lesz még 13 forduló, a Napoli egy kivétellel az összes rangadóját idegenben játssza majd.
Ha mi nyerjük és 1 pontos előnyünk lesz akkor szerintetek már el is dőlt a scudetto?
Illetve 4 pontos hátrányt lehetetlen lenne ledolgozni?

6 pontos meccs lesz de köze nem lesz egy bajnoki döntőhöz.

Mahiro 2016.02.08. 10:50:31

@Pavel1988: Igazság szerint itt a lélektani hatásról van szó, ha most nyer a Napoli azzal olyan morális előnyre tesznek szert, ami hatalmas kihatással lehet a hátralévő meccsikre. Plusz ahogy már előttem is írták feltehetőleg a Napoli egy lapra tesz fel mindent (bocsánat a kifejezésért) és pont lefogja szarni az EL-t.

Apuleius 2016.02.08. 11:03:48

@Juveteam: A Napoli még idegenben játszik a Milan, az Inter, a Roma és a Torino ellen, személy szerint kizártnak tartom, hogy botlás nélkül hozzák a fennmaradó meccseiket.

nemesszabi 2016.02.08. 11:05:52

Szerintem sem dől el semmi a mostani meccsen. Sok van még hátra. Az Inter ellen mehet a B csapat kb. És valószínűleg a Bayern elleni 2 meccs lesz számunkra az utolsóa BL-ben. A Napoli meg 1 kört tuti hogy tovább fog majd még menni.

Én őszintén egy X-neki is örülnék, mivel sok nálunk a sérült jelenleg (Chellini, Caseres, Mandzukic,Khedira,Asamoah,Evra, Lemina, és Pereyra is csak most kezd visszaszokni).

A bajnokságot a maradék 13 fordulóban kell majd megnyerni, a kötelező meccseken, nem a ki-ki rangadón.

rockitbaby 2016.02.08. 11:21:49

@Juveteam: A Napoli csapata semmi sem lenne Higuain nélkül. Őt csak komoly célokkal és magas fizetéssel lehet megtartani. Már többször is vitték volna pénzes csapatok. A Napoli-nak kell a BL, ha meg akarják tartani őt. Ehhez vagy a bajnokságban kell BL helyen végezni - eleddig ez pipa -, vagy megnyerni az EL-t. Egyik sem könnyű dolog, de a keertük erre a két frontra elegendő. Nem fogják az EL-t letojni, mert az sem mindegy, hogy melyik kalapba kerülnek a sorsoláskor. És arról se feledkezz meg, hogy pl a Milan a szezon eddigi - számukra - legkiválóbb teljesítményéve lverték meg a Napoli-t. Nincs olyan könnyű sorsolásuk, fognak még botlani. Mi is. A hétvégi meccs inkább lélektani szempontból lesz fontos. Ha nyerünk nekünk adhat egy akkora löketet a szezonkezdet után, amivel meg sem állunk a célig.

Leram7 2016.02.08. 11:24:48

A napolira most nagyon kemény meccsek várnak, semmi sem fog eldőlni.

Szili072 2016.02.08. 11:49:47

Ha nem kapunk ki nyitott marad a küzdelem,legalább 2 pontot el kell venni tőlük.Nem szabad kikapni akkor óriási lélektani előnyük lesz és szárnyalnak tovább mi pedig gödörbe esünk.(fordítva is igaz ha kapnának 3 banánt)

delpi0823 2016.02.08. 12:15:35

@Juveteam: Hat ezt te se gondolod komolyan.Persze mindegyik meccset megfogja nyerni a napoli.Meg mit nyilatkozzon allegri ez a szezon meccse ha kikapunk vagy x akkor elvesztettuk a bajnoksagot?Hulyesegeket azert ne beszeljel mar.

Juveteam 2016.02.08. 12:44:04

@delpi0823:
Pontosan!!!
Úgy kéne nyilatkoznia,hogy ha kikapunk akkor úszott a scudetto!!
Ennyi...ez a meccs erről fog szólni.
5 pontot az életben nem dolgozunk le 13 meccsen a Napolival szembe,mikor 8 meccsenként buknak 2 pontot.
Ne áltassuk már magunkat a hülyeséggel..

Lord Viktor 2016.02.08. 12:50:03

Nem értem mi a baj a nyilatkozattal, nagyon sok van még hátra és ez a Napoli azért nem olyan átütő, Higanytól és az ő formájától függnek.
Mellesleg nekünk ott van a BL is, arra is kell koncentrálni, és az azért fontosabb, mint a scudetto, én simán aláírnék egy második helyet a bajnokságban, ha cserébe döntőt játszhatnánk megint.

Juveteam 2016.02.08. 12:52:49

Ha meg döntetlenre játszanak azzal tovább rontjàk a Serie A színvonalát.

Pavel1988 2016.02.08. 13:10:55

Allegrinek amúgy mit kéne tennie ahhoz, hogy ne legyünk okosabbak nála? :D

Menjünk át Liverpool stílusba és ugrojunk neki mindenkinek? Az nagyon működik.
De egész biztos az is jó stratégia lenne ha még nagyobb terhet helyeznénk a játékosok vállára.
A hétvégi mérkőzésben bizony benne van, hogy elvesztjük, szerintetek mit kapna a csapat a sajtótól ha az edző úgy kommunikálná le, mintha elvesztettük volna a bajnokságot?

Én hiszek Allegriben, csak szép nyugodtan játsszuk a saját játékunkat, ez a legjobb amit tehetünk. Ha ez sem lesz elég akkor idén így járunk, nem rokkanunk bele ha zsinórban nem nyerjük meg az 5. scudettót. A BL fontosabb.

ovaentat besök 2016.02.08. 13:22:57

Nekem most épp József Attila jutott eszembe:
"Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes."
Valaki (Naná, hogy a Napoli) botlani fog és azt kell majd kihasználni, a hétvégit behúzni sérülések eltiltások...stb nélkül.

Pavel1988 2016.02.08. 13:34:15

@ovaentat besök:
Ordas nagy igazság, nem azok a csapatok nyerik már a trófeákat akik kapkodnak és gyilkos mentalitással fociznak.

ejhaa 2016.02.08. 13:54:15

Nem hiszem, hogy egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de a zsinórban megnyerhető 5.scudetto nem igazán érdekelt még a nyáron.
Persze azóta történt egy s más, játékosok jöttek-mentek, szarul kezdtük a bajnokságot, mi szurkolók be voltunk reccsentve, hogy mi lesz velünk,az izé(csak)volt a tabella élén, most meg az afrikaiak.Idővel fontos lett a scudetto nekem is, kár hogy ennyi sérültünk van, mert alapjáraton ezt a napolit szombaton oktatnunk kell(ene), hogy tudják hol a helyük.
Fontos ez a meccs, ez presztízs kérdés, szerintem.

delpi0823 2016.02.08. 14:22:35

@Juveteam:a bajnoksag elejen hogy kezdtunk ? Nem 5 pontot kellett ledolgoznunk ha nem 12ot es most hol vagyunk? 2 pontra az elsotol ha meg kikapnak( bar nem fogunk hozzateszem) akkor se uszik el a scudetto az 5pont az lofasz. Meg te ugy beszelsz errol a napolirol mintha valami vilagvero csapat lenne lattam en oket peldaul egy bologna ellen siman cumira menni szoval nagyon is sebezhetoek es nem csak nekunk hanem mas csapatok szamara is.

delpi0823 2016.02.08. 14:27:09

@Lord Viktor: Ha megnyernenk a blt akkor alairnam en is a 2ik helyet a bajnoksagba de ha a dontobe elbuknank megint akkor nem, akkor inkabb nyerjuk meg a scudettot.

devil-z 2016.02.08. 14:49:09

Néhány fordulóval ezelőtt még az intertől volt mindenki beszarva, hogyhogy már nem ők a fő esélyesek?

Ha lesz győztese a meccsnek akkor az nem csak "6 pontot" ér, hanem olyan lelki erőt adhat ami kitart a szezon végéig, szóval ha nem is sorsdöntő de befolyásolhatja a végeredményt. De ezt nyilván nem mondhatja, biztos vagyok benne van valamilyen "Sablonnyilatkozatok edzők számára" könyv amiből idézgetnek :)

Rikoo 2016.02.08. 14:54:31

@Juveteam: ez a meccs semmiről nem fog dönteni. Sokkal jobb a sorsolásunk az utolsó 13 meccsre, mint a Napolinak. Legalább 10-15 pontot fognak bukni. El ne hidd már, hogy 98 ponttal fog a Nápoly Scudetott nyerni.:DD
Egyébként meg teljesen egyszemélyes csapat. Ha nem lesz minden meccsen toppon Higany akkor teljesen kifinganak majd.

alexGicamo 2016.02.08. 17:19:01

Én a magam részéről igazat adok Maxinak . Nem sorsdöntő .Ugyanolyan fontos, mint az összes többi meccs .
Egyszerű a képlet : minden meccset nyerni kell !
Persze, tudom, ez nem könnyű, főleg ennyi sérülttel.Nagyon aggaszt ez a sok sérülés, amely az utóbbi időben tizedeli a csapatunkat .
Ugyanakkor hiszek a csapatunkban és bízom az edző bá' taktikai zsenialitásában .

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Devilke Balla 2016.02.08. 17:53:33

@Rikoo: Azért az nem mondanám,hogy teljesen egyszemélyes csapat,inkább olyan mint nekunk volt Tevez,hogy jó,ha egy olyan játékos van elol,aki eldonti a meccseket. Nyilván azért nincs olyan eros kozéppályájuk mint nekunk volt az MVP,de azért Hamsik és Insigne is kiveszi a részét szerintem,bár hozzáteszem,nem nézem a meccseiket,szóval ez csak egy amolyan személyes vélemény.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása