Storari távozhat, Neto érkezhet

Aneto_fiorentina.jpgz olasz sajtó értesülései a Juventus közel került ahhoz, hogy cserét hajtson végre a cserekapus posztján, hiszen Marco Storari a Cagliari együttesénél folytathatja pályafutását, míg a Fiorentina hálóőre, Neto Torinóba költözhet.

Calciomercato.com arról számolt be, hogy öt torinói szezont követően, Storari elhagyhatja a Juventust, hogy az első osztálytól frissen búcsúzó Cagliarihoz szerződjön.

A hírforrás szerint a 38 esztendős veterán igent mondott a szardíniai csapat hívó szavára, s két évre szóló, szezononkénti 700 ezer eurós bérezést biztosító szerződést fogadott el. 

A Fiorentina brazil játékosa, Neto mindeközben örömmel válna Gigi Buffon helyettesévé, s mivel szerződése lejárt Firenzében, a számára kínált új ajánlatokat pedig nem fogadta el, ingyen igazolható.

Neto a hírek szerint már meg is érkezett Torinóba, s vagy még ma délután, vagy holnap reggel átesik a szerződés aláírását és a hivatalos bejelentést megelőző orvosi vizsgálatokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr617590612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.07.02. 14:16:12

Azt gondoltam, hogy Storari távozni fog, mert elérte a határait a Juventus-nál, megnyerte az olasz kupát, ahol ő védett, és ez volt neki a maximum. Kiváló kapus, simán védhetne első osztályú csapatban, pontosabban egy élmezőny mögötti csapatban is, csak gondolom a kora miatt nem vállalták be. Sajnálom a távozását.
Ami Neto-t illeti, ez a kép tökéletes róla, dicséret annak, aki beszerezte. Számomra rendkívül unszimpatikus, egy vicsorító, idióta, félőrült, bolond, egyáltalán nem örülnék az érkezésének. Maximum abban az esetben, ha egyből kölcsönadjuk, és őszintén szólva, erre esélyt is látok. Neto a Fiorentina kezdő kapusa volt, sok helyre elmehetett volna kezdőnek, nem igazán értem, hogy brazil válogatott játékosként miért jó neki a Juventus kispadja, és az ezzel járó évi 6-8 meccs. Tiszta sor, hogy a büdös életben nem vehetné át Buffon helyét, semmilyen körülmények között, a visszavonulása után sem. Ebben az üzletben én inkább a profitot látom a mi részünkről, azaz ingyen elhozzuk és egy év után eladjuk némi készpénzért cserébe. Akkor is, ha itt marad padozni, és akkor is, ha kölcsönbe megy egy évet.

Apuleius 2015.07.02. 14:20:25

@m.martin91: "Ami Neto-t illeti, ez a kép tökéletes róla, dicséret annak, aki beszerezte."

Köszönöm :-DDDD

Rikoo 2015.07.02. 15:00:17

Nagyon sajnálom, hogy Storaival nem hosszabbítottunk szerződést. Pont a két mókamester távozik(Pepe a másik). Azért remélem így is jó lesz a hangulat az öltözőben, mert az is nagyon sokat számít egy közösség szempontjából. Én bevallom eddig támogattam az ötletet abban az esetben ha Storari távozik Neto érkezzen de most nézem, hogy Sergio Romero szerződe is lejárt ráadásul Raiola a menedzsere és hát a két kapus közt azért egyértelmű, hogy Romero a magabiztosabb, látszik a válogatottban nyújtott teljesítményén is.

KysBé 2015.07.02. 15:04:34

Sajnálom Storarit.
Ahogy @m.martin91 mondta: "Kiváló kapus, simán védhetne első osztályú csapatban, pontosabban egy élmezőny mögötti csapatban is"

m.martin91 2015.07.02. 15:11:16

@Rikoo: Romero elméletileg a Roma kapusa lesz. Őszintén szólva, én Mirante visszahozatalát támogattam volna, az új keret szabályok miatt.

Rikoo 2015.07.02. 15:30:47

@m.martin91: Azt nem tudtam, viszont az komoly erősítés lenne a számukra, mert a mostani kapusaik nevetségesek.

Barolo4 2015.07.02. 15:42:06

Nem értem, hogy Storari miért nem maradt, akár 2., akár 3. számú kapusnak.
Persze az is lehet, hogy állandó játéklehetőségre vágyott, ami szintén érthető lenne. Köszönünk neki mindent! Netoban nem látok nagy fantáziát, de majd kiderül mire jó. Forza Juventus!

Devilke Balla 2015.07.02. 15:58:19

@Barolo4: Azt én is sajnálom hogy elmegy,nagy figura. Nem bánnám ha a visszavonulása után eljonne vmi kapus.edzo féleségnek. Szinte az osszes gólunk után ot találta meg elsoként a kamera,hozzá futottak oda a tobbiek unepelni,stb. Tokéletesen illett ebbe a családba.

babo0410 2015.07.02. 17:11:37

Sajnálom, hogy távozik Storari. De megértem. És az külön szimpi, hogyhajlik kevesebb pénzért is elmenni, ráadásul a B ligába. Bár ennyire alázatos lenne mnden focista, mint ő.

juve28adam 2015.07.02. 17:48:09

Távozik Csubi, a világ második legjobb kapusa. Nagyon szeretem ,de megértem ,ha még utolsó éveiben kezdőként akar játszani és az nálunk nem adott ,hisz a világ legjobb kapusa van előtte a sorban. Sok sikert Storari! Védéseiddel vezesd vissza a Cagliarit az első osztályba!
Neto meg...második számú kapusnak oké, de remélem mindörökre az is marad(Buffon után is).

Drughi Di Bianconeri 2015.07.02. 19:05:28

@Rikoo: @Devilke Balla: +1
Az öltözői hangulat, a családias jelleg rendkívül fontos egy Csapat (öltözőének) életében. Mindenki nagyon szereti Csubit.

Részemről nagyon sajnálom,hogy elmegy, kiváló kapus és nagyon jó fej ember is lehet.

Meg lehet érteni,hogy 1. számú kapus akar lenni, még ha a B-ben is.

Ő tényleg kezdő kapus lehetett volna,kis túlzással bárhol a Serie A-ban.

Köszönünk Mindent drága Chubakka, hiányozni fogsz, de Sok sikert az új kalandhoz, vezesd vissza a szárdokat az 1. osztályba !

Sajnos így már nem így leszünk a világ legjobbjai kapus poszton :(

Netoról: Ingyen, 2. számú kapusnak,arra az évi max. 10 meccsre szerintem tökéletesen megteszi.
Arra meg még jobb,hogy eladhatjuk bármikor pár M-ért.

Amúgy szerintem nem rossz kapus,de nem is jó: tipikus brazil. Vannak óriási bravúrjai,viszont legalább annyi potyája.
Szóval teljesen rapszodikus.

2. kapusnál többre nem való,de annak megteszi rövidtávon.

Buffon utódja pedig M.Perin,esetleg S.Scuffet kéne,hogy legyen majd(én Lealiban nem látok semmi xtrát).

m.martin91 2015.07.02. 19:11:07

@Drughi Di Bianconeri: Én egyelőre a másik kettőben sem látok.

Drughi Di Bianconeri 2015.07.02. 19:17:50

@m.martin91: Perin szerintem qrva jó kis kapus, magabiztos és képes bravúrokra, fiatal kora ellenére stabil szintet hoz és évek óta 1. számú kapus egy stabil 1. osztályú középcsapatban.
Scuffet mondjuk még inkább csak tehetség,de amikor láttam védeni,akkor tetszett.

Leali viszont semmi extra, nem ő volt az,aki még a Cesena kezdőjébe se fért be ?

Il Principino 2015.07.02. 19:57:30

Újabb kiváló Cobra üzlet lenne!

m.martin91 2015.07.02. 20:14:39

@Drughi Di Bianconeri: Számomra Perin egy bohóc, aki nem lát a hajától, Scuffet meg egyelőre arról híres, hogy fiatalon debütált az Udinesében. Leali-ból semmi nem lesz, úgy tűnik.

Drughi Di Bianconeri 2015.07.02. 22:45:52

De dilo vagy :D

Szóval Perinnel az a bajod,hogy hosszú haja van ? :D

Jó,akkor ebben nem foglak meggyőzni, de nem is áll szándékomban.

Csak most ez olyan volt,mint régen (a kitiltásod előtt jóval) amikor az igazolásainkat a kinézetük alapján ítélted meg,hogy milyen csúnya stb :D

Lealiból szerintem sem lesz semmi, de Scuffet még csak 19 éves, mit kellett volna még bizonyítania ilyen fiatalon ?!

Nekem fontos,hogy a legolaszabb olasz csapatnál a kapus olasz legyen.

m.martin91 2015.07.02. 23:05:09

@Drughi Di Bianconeri: Továbbra is fontos számomra a játékosok kinézete. Nincs nekem bajom azzal, hogy Perin-nek hosszú haja van, de akkor oldja meg, kössön copfot vagy valamit, de annak semmi értelme, hogy öt másodpercenként a haját állítja, mert szemmel láthatóan zavarja a játékban. Ezen kívül, szerintem teljesen komolytalan, alkalmatlan egy védelem irányítására, már a kinézetéből adódóan is. Ki vesz komolyan egy ilyen kapust? Csak magamból tudok kiindulni, de én védőként nem venném komolyan, az biztos. Persze, fiatal még, és sokat változhat, de a vezető képességeinek lassan látszódniuk kéne. De én nem látok semmit.
Scuffet-nek azt kellett volna bizonyítania, hogy képes megtartani a helyét. De nem tudta. Elveszítette. Most vagy ül a padon, vagy megy a másodosztályba kölcsönbe.
Nekem nem annyira fontos, hogy olasz legyen a kapusunk, csak legyen jó kapus, és ne egy túlsztárolt, túlhypeolt bohóc. De Buffon-nak még van három éve, ennyi idő alatt biztosan feltűnik majd valaki.

Drughi Di Bianconeri 2015.07.03. 00:34:42

@m.martin91: ááá, sírok ! :D

Leszarom milyen haja van 1 játékosnak,ha nem gusztustalan (mint mondjuk Pogbának,vagy Comannak,de ők még gyerekek, kinőhetik ezt a kakadu-kórt),főleg,ha nem zavarja a játékban.
Igen, Perin idegesítően sokat cseszteti a haját,de lehet,h. ez nála ilyen sztár-allűr,feltesz majd egy hajráfot és kész.

Ettől még szerintem a legnagyobb olasz kapustehetség és jelenlegi olasz felhozatalból Őneki tudnék legjobban örülni,mint Buffon utód.

Scuffet 19 éves, OK,h. az Udinese kiscsapat, de 1 kapusnál a 19 év,az még tényleg kölyökkor, ráér bizonyítani.

Egy kapus minimum 36-38 éves koráig aktív,bevethető játékos, tehát Perinnek van még vagy 16 éve, Scuffetnek meg 19 (tehát pont annyi,amennyi idős most :D), nem most kell a TOP-on lenniük,bőven van idejük kiforrni.

Ebben úgy látszik nem értünk egyet,de: nekem tényleg fontos,hogy a Juventus mindenkori 1-es számú játékosa OLASZ legyen.

Buffon szintű korszakalkotó,világklasszis kapus ritkán születik...a válogatottbeli elődei (pl.: Toldo,Peruzzi) kiválóak voltak,na de meg sem közelítették Dino Zoff vagy Gigi szintjét.

Természetesen én sem hiszem,hogy Perin valaha csak megközelítheti,de a jelenlegi felhozatalból őt érezném a legjobb megoldásnak.

Buffon sajnos nagy űrt fog maga után hagyni :(
De addig még élvezzük a játékát ! :)

babo0410 2015.07.03. 00:51:49

@m.martin91: Leali nagyon jó kapus, simán el tudom képzelni, hogy Buffon után ő védje majd a kapunkat. Sajna nem lesz akkora világklasszis, mint Buffon, de nagyon jó lesz. Még egy Peruzzi szint lehet belőle. 22 éves, a Cesena-ban nekem tetszett. Szerintem ő jó lesz Buffon után.

Juvegaspy 2015.07.03. 07:50:12

@babo0410: azert Peruzzi es bennevolt a top 3ba (nalam)
Mondjuk nem is emlekszem kik voltak a sztar kapusok akkor. Kopke meg Smeichel talan?

Juvegaspy 2015.07.03. 07:52:40

@m.martin91: haat h 3ev alatt feltunik e valaki...ha olasz fiatalban gondolkodunk nemigen fog. Eddig az iment 3as tunt fel bar en szerintem ha beloluk kell valasztani akkor Perin sokra viheti.

Juvegaspy 2015.07.03. 07:53:34

@m.martin91: Allegritol kapna egy hajgumit szerintem :)

stevenh 2015.07.03. 07:59:32

@Drughi Di Bianconeri: +1000 teljesen egyetértek veled!

m.martin91 2015.07.03. 11:39:31

@Drughi Di Bianconeri: Én a jelenlegi Perin-t nem szeretném itt látni, és egyáltalán nem ragaszkodok olasz kapushoz. Szerencsére még van három évünk, az a futballban rohadt hosszú idő, én reménykedem benne, hogy feltűnik valaki. Scuffet kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az Udinesében van még egy nagy kapustehetség, Alex Meret, akit szintén tolnak, meglátjuk, mi lesz majd belőle. Leali jelen pillanatban arra is alkalmatlan lenne, hogy második számú kapus legyen nálunk. Ez azért borzasztó, mert a srácnak kiváló alkata, magassága van, csak a tehetség hiányzik.

KINGovHELL 2015.07.03. 15:58:23

@m.martin91: Ez most kb olyan, hogy Puyolt ne vegyük komolyan, mert úgy néz ki, mint Balázs Pali, de Ronaldot igen, mert félidőben a fodrásza belövi a haját.

MDaniel98 2015.07.04. 18:42:51

Cserekapusnak bőven jó.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása