Laporta: "Pogba ideális játékos a Barcelona számára"

Pogba Paul_gol utani meglepettseg.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventus és a Barcelona vasárnap találkozott a torinóiak francia tehetsége, Paul Pogba ügyében. Számos hírforrás, köztük a La Gazzetta dello Sport is beszámol róla, hogy a Juventus igazgatója, Beppe Marotta vasárnap este együtt vacsorázott a katalánok átigazolásaiért felelős Ariedo Braidával.

A megbeszélés tárgyát Paul Pogba jövőjének kérdése jelentette, aki attól függetlenül az FC Barcelona egyik legfontosabb célpontja lesz majd, hogy melyik elnökjelölt győzedelmeskedik a közelgő választáson, mivel úgy tűnik, hogy szinte az összes jelölt a katalán klubhoz édesgetné a zebramezesek tehetségét.

Ugyan az FC Barcelona 2016 januárjáig nem hajthat végre új igazolást, azonban ez a tényező végül akár a katalánok malmára is hajthatja a vizet, mivel Pogba így még további egy évig a Juventus keretét erősíthetné.

Az FC Barcelona elnökjelöltje, Joan Laporta elismerte, hogy Paul Pogba tökéletes igazolás volna a katalán klub számára, azonban cáfolta a híreket, amelyek szerint már lépéseket is tettek az ügyben.

"Nagyszerű hír volna, ha megszereznénk Pogbát a választások előtt." - nyilatkozta Lapora egy sajtótájékoztató alkalmával. "Ugyanakkor nem hisszük, hogy a Juventus bármit is aláírna július 19. előtt. Paul egy ideális játékos a Barcelona számára.

Nem beszéltem a Juventusszal vagy Pogbával, mivel ez nem az én feladatom."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr567582768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hellan (törölt) 2015.06.29. 14:55:15

Hihetetlen h az újságok a leadott egyetlen nyilatkozatot h tudják variálni és minden nap új verziót kidobni és h ez a fránya találkozó egyszer pénteken, egyszer vasárnap vagy szerdán volt/lesz...

Apuleius 2015.06.29. 15:00:53

@hellan: "és h ez a fránya találkozó egyszer pénteken, egyszer vasárnap vagy szerdán volt/lesz..."

Igen, ez nekem is szemet szúrt, lassan a hét minden napjára vizionáltak egy találkozót Pogba ügyében :-)

Mindettől függetlenül, ez a történet szerintem véresen komoly, s Pogba a Barcelona játékosa lesz.

hellan (törölt) 2015.06.29. 15:11:26

@Apuleius: Ezzel egyetértek én is, hogy a történet komoly, hiszen mindkét elnökjelölt valóban lenyilatkozta már h Pogba a célpontjaik között van, de én már most közölném velük h ha az edzőtáborig nem tesznek használható ajánlatot húzzanak haza.

Apuleius 2015.06.29. 15:20:24

@hellan: Igen, ezeket a tárgyalásokat most okosan és kőkeményen kellene lefolytatni. Pogbának hosszú szerződése van még, s ugyan a Barca a szíve vágya, de a létező legmagasabb összeget kell kisajtolni a katalánokból. Nem tudom egyébként, hogy jól járunk-e azzal, ha most lezsírozunk mindent. Személy szerint mondjuk rohadtul unom már ezt a Pogba szappanoperát.

Drughi Di Bianconeri 2015.06.29. 19:22:24

@Apuleius: Nekem is nagyon unalmas már ez a Pogba-Saga, de sajnos legrosszabb esetben akár jövő nyárig is szólhat, Ti meg addig fordíthatjátok ezeket a nyilatkozatokat,amíg pont nem kerül a végére :D

Nagyon úgy fest, hogy Pogba lesz/lenne a Barca sztárigazolása, már ha igazolhatnának, de mint látjuk, rájuk még a büntetés sem vonatkozik.

Mondjuk azt nem értem,hogy abban mi lenne a jó Pogbának,ha teszem azt idén leigazolja a Barca, de nem léphet pályára februárig ?!
Mindezt egy EB-t megelőző szezonban...

Olyan érzésem van amúgy,hogy már meg állapodtunk valakivel (akár a Barcaval), és ezért ezek a hirtelen nagy költekezések.
Már kb. 100 Misinél tartunk, fura lenne,csak úgy séróból elkölteni ennyit, legalábbis nekem.

KysBé 2015.06.29. 21:16:33

Ez a rühedék Barcelona bármire képes. Messi adót csal, Neymar átigazolása, etc, etc.
A végén nehogy 50 milláért vigyék Pogbát.

MDaniel98 2015.06.29. 21:57:32

Ha Marotta annyit vacsorázna különböző sportigazgatókkal, mint ahogy azt az újságok híresztelik, ha mindig gyümölcs (és zöldség) salátát kérne, már akkor is felszedett volna 20 kilót.:)

MDaniel98 2015.06.29. 21:59:42

@Drughi Di Bianconeri: Jelenleg, ha az egyenleget nézzük, akkor - 51,75-nél járunk.

babo0410 2015.06.29. 23:49:27

Szerintem Pogba nem fog idén távozni, és nagyon remélem, hogy jövőre sem. Ő legalább is azt nyilatkozta, hogy ha távozik, az a szakmai előrelépésért lesz. Az meg az idei szezon után még egy Barca-ban se lenne akkora szerintem. És az igazolásaink is arra mutatnak, hogy csapatot építünk. És ahogy a vezetőség nyilatkozta, nincs szükség a legjobbak eladására. Szerintem, ha csak Pogba külön nem kéri, nem lesz eladva.

Juvegaspy 2015.06.30. 07:47:43

Lehet hulye vok de megkerdem. Mi lesz jul 19.en?

Apuleius 2015.06.30. 07:56:12

@Juvegaspy: Egyáltalán nem vagy hülye :-)Július 18-án választ új elnököt az FC Barcelona, gondolom erre utalt Laporta.

Hoods. 2015.06.30. 09:00:22

@babo0410: Az meg az idei szezon után még egy Barca-ban se lenne akkora szerintem."

Kitol es mennyire kaptunk ki a BL dontoben ? Ok hany eve vannak mindig a 4ben ? Ez amilyen szintekre emeled te a Juventust masik csaapatokat meg a beka segge ala sullyesztesz ez mar kicsit sok.

sleepy8 2015.06.30. 10:10:05

@Hoods.: Hepciaskodhattok itt mindig csoro Baboval, de megint jol mondja. Az idei szezont nezve nem nagyon van feljebb a Juventustol. A vezetoseg celjai pedig vilagosak, europa szuk elitjebe kerulni (megint). Innen aki iden eligazol, az vagy jateklehetoseg, vagy penz miatt tavozik. (Kiveve persze a honvagy kiralyt)

Nathas 2015.06.30. 11:32:54

Azért abban én is érzek némi elfogultságot, hogy ettől a szinttől nincs feljebb.
Általam nem várt eredményes szezont zártunk, de nagyon nem lehetünk elvakultak. Úgy gondolom Allegrinek igaza volt, amikor azt nyilatkozta, hogy a következő feladat megszilárdítani a helyünket Európa 8 legjobb csapata között.

udawa 2015.06.30. 11:56:50

Kezd teljesen elegem lenni már ebből a Pogba-sztoriból! Majdnem biztos vagyok benne, hogy Barca játékos lesz, de nem idén, hanem jövőre! Most az is minden nap szinten tartja a kérdést, hogy épp elnökválasztásra készül a Barca!
Én egyébként -bár kimondottan jó játékosnak tartom Pogbát- nem szerződtetném.
@sleepy8: nem nagyon van feljebb a Juventustól, de maradjunk annyiban, hogy van... Még 3 csapat mindenképp! Többen túlértékelik a BL döntőt és többet látnak bele a Juve helyzetébe, mint ami szerintem indokolt, de félre ne értsetek, egy szurkolónak valahol ez is a feladata, hogy a végsőkig hisz és remél! Még 2-3 ilyen szezon és nálam top 3 lesztek! Addig is jó szurkolást!

Apuleius 2015.06.30. 12:22:23

@udawa: A másik oldalról szemlélem a történetet, de én is marhára unom a Pogba-ügyet, s nagyon szeretném, ha lezárulna végre, akár így, akár úgy. Egész egyszerűen nem tesz jót a csapatnak az egész, s nagyon nem tartom szerencsésnek, hogy egy másik csapat játékosa minden közösségi fórumon Messire végez virtuális onanizációt. Nem kérdés, hogy Messi a legnagyobb, de ez akkor is szánalmas és nem való.

Én is biztosnak érzem, hogy a Barcelonánál köt ki a végén, s szerintem is jövő nyáron. Azt írod, hogy nem igazolnád le. Őszintén érdekelne, hogy milyen ellenérzései vannak egy Barca-szurkolónak.

A Juvét illetően maximálisan igazad van. Meggyőződésem, hogy ez nem csupán egy jól kicsúszott év volt a csapattól, de a neheze csak most jön. Ha a Juve állandósítani a jelenlétét a BL legjobb négy, de legalábbis nyolc csapata között, kijelenthetjük, hogy visszatért a legnagyobbak közé. Három csapat még bizonyosan a zebrák előtt jár.

udawa 2015.06.30. 12:43:36

@Apuleius: Veled őszintén szeretek beszélgetni, mert esetedben van kivel!
Pogba egy óriási játékos már most is, a végét pedig még nem látjuk. Nem ellenérzésnek nevezném, hanem fenntartásnak, aggodalomnak. Egyrészt nem igazán vagyok meggyőződve róla, hogy ő a tökéletes ember a Barcába, mert nem tudom hova? Kinek a helyére? Közel 100 milliót kell érte kifizetni kb, és nem látom hol az ő helye? Busi-Raki-Ini + a fiatalok. Iniesta helyére? Hát nem tudom... Egy ekkora játékosnak biztos megtalálnák az ideális helyét, de túl nagy rizikónak érzem. Egy valami biztos, olyan marketingértéket képvisel, hogy az árát mindenképpen visszahozná valószínűleg, de én most elsősorban a sportszakmai oldalt nézném, nem a gazdaságit. A Pogba és a Barca érdekében is. Tökéletesen megtalálta a helyét ebben a Juvéban, de mi rá a garancia, hogy ez egy merőben más Barcában is így lenne? Ráadásul úgy látom szereti, ha foglakoznak vele, ez pedig nálatok megvan, mert hasonló játékosok játszanak itt, a Barcában viszont egyértelműen kiemelkedik pl. Neymar és Messi, hogy csak a legnagyobbakat írjam, mellettük eltűnne Pogba. Nem látok a lelkébe, de kérdéses hogyan élné ezt meg.
Természetesen mindez csak feltételezés, én kicsit tartok tőle. De maradjon nálatok egy évet, legyen még jobb, és ha végül nálunk köt ki, győzzön meg, hogy alaptalan a félelmem. Egyébként a Juvéból egyértelműen Vidal az, akit a legjobban bírok. Korábban írtam már, hogy csak a Realba ne engedjétek. Az Arsenalos hír nem biztos, hogy pletyka, de ha már mindig azon megy a vita, hogy mi van még feljebb, mint a Juve, hát az Arsenal az nem. Fizetésben mondjuk biztos...
Nekünk középpályára kell min. 1 jó ember. Egy név, akit mindenképp leigazolnék, ha esély lenne rá: Verratti! Nálam ő az egyik No.1! :)

Juvegaspy 2015.06.30. 13:30:00

@Apuleius: jaaa akkor tenyleg nem vok hulye :)
Ez az info annyira nem izgat
Koszi

Apuleius 2015.06.30. 13:32:40

@udawa: Először is köszönöm szépen, s az érzés természetesen kölcsönös :-) Ezt történetesen nem csak udvariasságból írom, ennek ékes bizonyítéka, hogy mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat és kezdeményezek beszélgetést veled. Mindig izgalmas egy más csapatnak szurkoló, kulturált és értelmes ember szemüvegén keresztül látni imádott csapatunkat, még akkor is, ha az illető nem csak pozitívumokat ír.

Pogba ma a legnagyobb név és a legjobb fogás lehet Európa két-három leggazdagabb csapata számára (így a Barca számára is). Még mindig baromi fiatal, de komoly rutinja van (3 olasz bajnoki cím, BL-döntő stb.), elképesztő potenciállal, s nekem úgy tűnik, hogy nem egy agyatlan hülye. Nagyon tudatosan építi a karrierjét (Raiola közreműködésével), s én alapvetően nem érzem, hogy gondja lehetne egy esetleges beilleszkedéssel a katalánoknál. Szerintem ő a Barcát akarja, együtt játszhat Messivel, s nyilván azonnal a csapat egyik legjobban kereső játékosa lenne, de szerintem mégsem frusztrálná, hogy jelenleg Messi a legfényesebb csillag. Ráadásul Messi pályafutása is néhány éven belül lefelé száll majd, míg Pogba még csak 22.

Minden klubváltásnak vannak veszélyei (a klub és a játékos szempontjából is), s nincsenek garanciák. Lehet, hogy Pogba eligazol, s utána egy senki lesz, akinek máshol nem sikerül hasonló szinten játszania. Nem véletlenül intette sok egykori játékos és edző óvatosságra Pogbát, hogy kétszer is gondolja meg, mielőtt továbbáll a Juventustól. A pontos helyét nem látom, de Rakitic helyett mondjuk el tudnám képzelni, egész más szintet képvisel, mint a horvát, aki amúgy korrekt játékos, de messze nem egy zseni. Egyébként, Messit leszámítva, én nem látok Pogbánál jobb játékost a Barcában (Neymar és Suárez, vagy a jelenlegi Iniesta szerintem nem az). Ha Suárez megért 70-80 milliót, akkor Pogba lazán megéri a 90-100 milliót. Egyrészt minőségben, másrészt presztízs és reklámérték miatt.

Vidal szerintem már nem megy sehova, ő marad a Juvénál, s szépen bevonul majd a klub legnagyobb legendái közé. Verrattit nagyon sokan szeretnék Juve-mezben is látni, de én valahogy nem vagyok megbékélve vele.

udawa 2015.06.30. 14:01:04

@Apuleius:
...s nyilván azonnal a csapat egyik legjobban kereső játékosa lenne...
Na ez az egyik legnagyobb félelmem! 12 millió eurós bérről hallani, amivel tényleg az lenne, de mennyire értékelné ezt a többi, régebb óta itt játszó játékos? Nem a képességeivel van a baj, hanem az kérdéses, hogy be tudna-e illeszkedni, pláne akkor, ha esetleg még a többiek sértetté válnának a bérezése miatt! Veszélyes játék ez!

Apuleius 2015.06.30. 14:13:39

@udawa: Ez teljesen jogos, de igazából nem Pogba-specifikus kérdésről és problémáról van szó, tulajdonképpen bármelyik sztárigazolás esetén felmerülhet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9896) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7422) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása