Van Basten: „A Juve képes legyőzni a Barçát”

van_basten_marco_ac_milan_mezben.jpgMarco van Basten úgy véli, hogy a két BL-elődöntő bizonyította a Juventus számára, hogy mire képesek, és azt is, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy a Barcelonát legyőzzék szombaton a berlini gyepszőnyegen.

„Amennyiben valaki kíváncsi rá, milyen különbséget jelenthet egyetlen játékos, elég megnéznie a Barcelona - Bayern München meccs utolsó negyedóráját, amikor az elődöntő első mérkőzésén Lionel Messi többször megvillant.” - nyilatkozta Marco van Basten a Goal.com újságírójának adott exkluzív interjúban.

Lionel Messi kiváló volt. 1-0-ra módosította az eredményt, majd 2-0 lett, ezt követően meg gólpasszt adott a 3-0-hoz.

Játszottam Maradona ellen, és ő is nagyszerű játékos volt, ahogy Messi. Azonban óriási különbség van a huszonöt évvel ezelőtti futball és a mai futball között.

Mi nagyjából egy 40x50 méteres területen futballoztunk, most sokkal szorosabbak a sorok, ez a terület megfeleződött. A futballisták húsz métert veszítettek, és akár tíz futballista is elválaszthatja őket a tizenhatostól, amikor megkapják a labdát.

Nagyon jó labdakezelés, intelligencia és gyors passzolgatás kell ahhoz, hogy átjusson egy csapat az ellenfél védővonalán. Ez rendkívül, nagyon nehéz, és ez a legnagyobb különbség az akkori és a mostani futball között.

A Juventus számára az a fontos, hogy megállítsák Iniestát és Messit. A többiek is jók, azonban nem ennyire jók, ez a két játékos az, akik a különbséget jelenthetik.

A Juventusnak nagyon közel kell maradnia, nagyon szoros emberfogást kell alkalmaznia, nem szabad teret hagyni nekik, és mindenekelőtt rendkívül koncentrálnia kell az olasz csapatnak. Ha ez sikerül, a Juventus megnyerheti a mérkőzést. Jó, szervezett védelemmel, és jó ellentámadással a Juventus képes legyőzni a Barcelonát.”

Nem ez lenne az első eset, amikor egy olasz csapat meglepi a katalán együttest, mondta van Basten, aki az AC Milan játékosaként megnyerte a BEK-et kétszer is, 1989-ben és 1990-ben, a címvédést pedig azóta sem tudta senki megismételni.

„Athénben voltam 1994-ben, amikor mindenki arra számított, hogy a Barcelona legyőzni az AC Milan csapatát.

Náluk játszott Hriszto Sztoicskov és Romário, Johan Cruyff volt az edző, és mindenki őket dicsőítette, azonban mi nagyon szervezettek voltunk. Jól játszottunk, és kivégeztük őket, 4-0. Ez szép példája volt az olasz futball milyenségének: rendkívüli szervezettség és fizikai erő.

A Juventus már legyőzte a Real Madridot az elődöntőben, és ez önbizalommal töltötte el őket arra vonatkozóan, hogy a legjobbakat is képesek legyőzni. Tudják, hogy elérhető a cél, és szerintem is lehetséges.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr447517594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.06.04. 21:35:13

Ezzel maximálisan egyetértek!Korrekt meglátások és nyilatkozat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása