Allegri: "Pogba felépülhet a Real Madrid elleni visszavágóra"

allegri_massimiliano.jpgA Juventus tizenkét esztendőnyi távollét után, ismét bejutott a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába, azonban hazai színtéren nehéz mérkőzések sora vár Massimiliano Allegri csapatára, s a sorozat első felvonásaként torinói városi rangadót játszik az Öreg Hölgy. A sajtótájékoztatón, érthető módon, először a Bajnokok Ligája, valamint a következő ellenfél, a Real Madrid volt a téma.

"Ha az ember elér egy olyan fontos célpontot, mint a Bajnokok Ligája elődöntője, üzeneteket kap mindenkitől, s ez kellemes dolog. Nem tetszik, hogy kritizálták a csapatot, hiszen azon az estén az volt a cél, hogy továbbjussunk. A szezonnak olyan pillanatát éljük, amikor a csapat nem képes ennél többet adni, s a panaszkodások nagyon felbosszantottak.

Ez egy olyan csapat, amely nagy előnnyel vezeti a bajnokságot, továbbá bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe és az Olasz Kupa döntőjébe. Mi többet kívánhatnának?

Úgy gondoltam, hogy a srácokat ért kritika túlzó volt, hiszen az elmúlt évek során bizonyítanak és fejlődnek. Monacóban az eredmény sokkal fontosabb volt, mint a mutatott teljesítmény.

Európa bajnokai, a galaktikusok csapata ellen kell játszanunk az elődöntőben. Elbűvölő párosítás, s tisztában vagyunk a nehézségekkel, azonban azt is tudjuk, hogy képesek vagyunk bejutni a döntőbe. A képességeink legjavát kell nyújtanunk. Ha nem járunk sikerrel, egy rendkívül erős ellenfél ejt ki bennünket."

A Juventus legfontosabb hiányzója Paul Pogba, aki a Borussia Dortmund elleni visszavágón dőlt ki ötven napra, de talán már szerepet kaphat a Real Madrid elleni összecsapás alkalmával.

"Mindent megteszünk, ami csak lehetséges, hogy visszatérjen az elődöntő visszavágójára." - nyilatkozta Pogbáról a Juventus mestere a városi rangadót megelőző sajtótájékoztatón.

"Ugyanez igaz a többiekre is, például Kwadwo Asamoahra, aki ugyan nem játszhat a Bajnokok Ligájában, de nagyon hasznos lehet a bajnokságban és az Olasz Kupában.

Meg kell próbálnunk visszanyerni az összes sérült játékosunkat. Rômulo a hétfői edzésen csatlakozik majd a kerethez. A záró szakaszban nagyon fontosak lesznek azok a játékosok, akik nem játszottak olyan sokat ebben a szezonban."

Az európai lázban égő Juventusra vasárnap városi rangadó vár a Torino ellen, s borítékolható, hogy mindkét csapat mindent megtesz majd a győzelem érdekében.

"Még további hat pontra van szükségünk, hogy matematikailag is bebiztosítsuk a scudettót. Rangadó áll előttünk, amely mindig is nehéz volt, egy olyan Torino ellen, amely harcban áll az európai kvalifikációért. Nem kell kapkodnunk, hogy bevégezzük a munkát, de szükségünk van az eredményekre.

Úgy gondolom, hogy nagyon valószínűtlen, hogy holnap elhódítjuk a bajnoki címet, hiszen ahhoz a Romának és a Laziónak is veszítenie kellene, s legalább ennyire nehéz lesz számunkra, hogy legyőzzük a Torinót."

A Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőn Carlos Tévez, Álvaro Morata és Artro Vidal is úgy lépett pályára, hogy vírusos fertőzéssel küszködtek, azonban a Torino ellen mindenki bevetésre kész, egyedül Patrice Evra kap pihenőt csípőproblémái miatt.

"Evra kivételével mindenki a rendelkezésemre áll holnap. Az edzés alkalmával felmérjük majd, hogy melyik a legerősebb kezdő tizenegy. Szerdán játszattunk néhány olyan srácot, aki nem volt jó állapotban. A szisztéma a játékosok állapotától is függ majd. 

Nem hiszem, hogy a Torino fölöttünk állna, de jól szervezettek, s a szezon során kivételes teljesítményt nyújtottak. Ne feledkezzünk el róla, hogy milyen jól játszottak otthon a Zenit ellen az Európa Ligában. Nehéz ellenfél, így nagyon óvatosnak kell lennünk, emlékezve arra, hogy milyen fontos a mérkőzés.

Van-e mottóm holnapra? Nincsen, azonban a torinói városi rangadót másként kezelem majd, mint egy átlagos mérkőzést."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr197397840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sleepy8 2015.04.25. 17:09:48

Elkepeszto mennyire szimpatikus ez az ember.

Rocky80 2015.04.25. 18:05:20

Ahogy egyre és egyre szimpatikusabb. Hát még akkor mennyire az lesz, ha megnyerjük a kupát és/vagy a Bajnokok Ligáját... :D

ToTTy-Juve 2015.04.26. 08:08:53

Érdekes, nekem meg most pont az ellenkezője jelent meg. Eddig mindig azt mondta, hogy még nem nyertünk semmit és ezért még nem lehet hátradólni - na ez volt szimpi. Most meg azzal jön, hogy itt is ott vagyunk, meg ott is ott vagyunk. Max, BAMEG MÉG MINDIG NEM NYERTÉL SEMMIT AZ IDÉN, nehogy hátradőljetek!!!!!!!!!

Milito20 2015.04.26. 09:08:31

@ToTTy-Juve: nem is azt mondta, hogy nyertunk mar vmit. Csak a csapatot vedte a kritikakkal szemben. Szerintem.

Rivendell 2015.04.26. 20:57:19

van esze a játékhoz,nyilatkozni is tud...csak ne lenne ilyen botrány buksija:DDD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása