Marotta eredményeinek kijár a tisztelet

marotta_beppe.jpgUgye nem ismeretlen az eset, hogy vannak emberek, akik hiába érnek el eredményeket, így sem kapják meg az őket megillető megbecsülést?

Pontosan ebben a helyzetben találja magát Beppe Marotta. Mielőtt az igazgató átvette a Juventus irányítását, a klub mélyponton volt, tetemes adósággal. Most a Bianconeri jó úton halad a sorozatban negyedik scudettója felé, és reális esély mutatkozik a Bajnokok Ligája elődöntőbe jutásra.

Azt se felejtsük el, hogy a Juve újra a világ 10 legnagyobb bevételű klubja között van, miközben a többi olasz csapat anyagi gondokkal küzd. A pályán és azon kívül elért figyelemre méltó sikerek kovácsai között mégsem a Sampdoria egykori sportvezetője kapja az elismerést.

Conte jogosan kapott rengeteg dicséretet azért, hogy első évében már ismét sikerre vezette a több éve hullámvölgyben lévő csapatot. Azonban a tréner szerződtetéséért sem Giuseppe Marottát illette az elismerés, hiszen a hírek szerint Andrea Agnelli választása volt az edző, valamint sokan megfeledkeznek arról, hogy az első bajnoki címet szerző Conte csapat jelentős részét Marotta hozta a klubhoz, így például Arturo Vidalt (akivel kapcsolatban Antonio Conte a kinevezésekor elismerte, hogy számára ismeretlen játékos), Stephan Lichtsteinert és Mirko Vučinić-et is. A csapat két kulcsjátékosa, Barzagli és Matri már a Juventushoz igazolt, mielőtt Contét kinevezték volna.

Mint tudjuk, a Juventus játékoslegendája a nyáron rendkívül hirtelen elhagyta a kispadot, azonban a Juventus továbbra is sikeres annak ellenére, hogy Beppe Marottának júliusban rendkívül gyorsan helyettest kellett találnia, de persze ezért sem méltatja senki az igazgató érdemeit. Antonio Conte második szezonjában érkezett a klubhoz Paul Pogba, amihez természetesen semmi köze nem volt az Öreg Hölgy szurkolói által sokat kritizált ötvennyolc éves igazgatónak, hiszen a tifosik szerint a játékos megszerzése Mino Raiola (Pogba ügynöke) és Pavel Nedvěd közötti jó kapcsolatnak volt köszönhető.

Fabio_Paratici.jpgMarotta kritikusai azzal érvelnek, hogy a játékosok igazolása elsősorban Fabio Paratici, a sportigazgató feladata, és ez igaz is. De Marotta hozta magával Paraticit a Sampdoriából Torinóba. Marotta kreatív módszereinek segítségével sikerült anélkül jelentősen megerősíteni a csapatot, hogy az felborította volna a klub költségvetését.

Bírálói gyakran gúnyolták, „kölcsön és vásárlási opció mániásnak” nevezték, aki azonban tisztában van a labdarúgó klubok pénzügyi működésével tudják, hogy rendkívüli rövidlátásra utal ezért kritizálni bárkit is, hiszen így a játékos beszerzésének költségei átvitelre kerülnek a következő évre is.

Diego, Amauri és Felipe Melo nagy problémát okoztak a Juventus költségvetésében. Ezen játékosoknak a könyvelésben szereplő értéke és a pályán nyújtott teljesítmény nem állt arányban egymással (ha valaki tisztában van az átigazolási díj amortizációjával, akkor megérti, miért adta kölcsön többször fillérekért Marotta Felipe Melot). Marotta egy jól működő szabályt használ: nagy átigazolási díj és alacsony fizetés (Asamoah, Morata) vagy magas fizetés és alacsony vagy akár nulla átigazolási díj és magas fizetés (Tévez, Pirlo, Llorente).

Ez a szabály biztosítja, hogy egy Juve játékos értéke se legyen túlzott a klub könyveiben, ezáltal a klub nincs rákényszerülve Pogba vagy Vidal eladására egy komoly ajánlat esetében sem (miközben a Milan rákényszerült Ibrahimović és Thiago Silva eladására). Természetesen ezeket a kondíciókat nem olyan izgalmas betartani, mint leigazolni egy Alexis Sánchezt. A Juve az évek során próbált nagy neveket is megszerezni, mint például Falcao vagy Van Persie, de csak akkor, ha azok megfeleltek a fenti feltételeknek.

Amellett, hogy következetes, Marotta kreatív is tud lenni. Az elmúlt években a Sassuolóval kötött üzletek például erről tanúskodnak. Az igazgató a társtulajdon megszűnése után is megtalálta a módját, hogy az új helyzetet a maga javára fordítsa, és minden bizonnyal a Simone Zaza üzletet más klubok is utánozni fogják. A Juventus eladta a játékos fele játékjogát 8 millió euróért, de a szerződében kikötésre került, hogy a Bianconeri idén nyáron 15, jövőre 18 millióért visszavásárolhatja a játékost, ezáltal Zaza játéklehetőséget kapott, a Juve pedig időt, hogy döntést hozzon a befektetés rentabilitásáról.

Természetes Marotta is követett el hibákat. Tény, hogy Morata, Pogba, Vidal, Pirlo, Barzagli és Lichtsteiner kevesebbe kerültek összesen, mint amennyit a PSG David Luizért fizetett, de van néhány átigazolás, amit ő is szívesen elfelejtene. Gondoljunk csak Martinez megszerzésére a Cataniatól vagy Gabbiadini eladására a Nápolynak, de nyilván csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

Moggi Luciano.jpgSok kritikus szereti összehasonlítani a Juventus jelenlegi vezéregyéniségét híres elődjével, Luciano Moggival, és véleményem szerint ez korántsem fair. Moggi a sportág történek egyik legjobb sportigazgatója, de akkoriban teljesen más körülmények uralkodtak az olasz labdarúgásban, mint manapság.

Moggi idejében a klasszis játékosok szívesen mentek Olaszországba, jelenleg ez korántsem igaz. Bármennyire is nagyszerű volt Moggi, bizony neki is voltak olyan átigazolásai, amelyekről legszívesebben megfeledkezne. Mindemellett Giuseppe Marotta mellett szól az is, hogy meg tudta tartani a Juve csillagait, miközben a többi olasz csapat kénytelen volt megválni tőlük.

Mindenképpen említésre méltó, hogy Carlos Tévez és Álvaro Morata megszerzését követően néhányan már elismerően nyilatkoznak az igazgatóról, és a csatárok nagyszerű teljesítménye ugyanakkor európai sikert is eredményez a klub számára.

Tavaly nyáron éles kritika érte Giuseppe Marottát, amiért Iturbe helyett a spanyol fővárosi csapat cserepadjáról igazolt, ám végül ez is helyes döntésnek bizonyult. Ugyan a Gabbiadini ügylet jelenleg nem tűnik túlságosan rózsásnak, arról nem szabad megfeledkezni, hogy ennek köszönhetően szerezte meg a Juventus Rugani teljes játékjogát januárban, és egyértelműen a legjobb olasz védőtehetséget tudhatja így magáénak a Juventus, aki hosszú távon tökéletes lehet Andrea Barzagli pótlására.

A Juve kilátásai a jövőt tekintve nagyon jók, a keret a legjobb Olaszországban, és a vezetőség sok figyelmet fordít olyan tehetségekre, mint Rugani, Berardi vagy éppen Zaza. Az Öreg Hölgy pénzügyileg elég erős ahhoz, hogy megtartsa az értékeit, ami nem kis szó manapság Olaszországban. A cikk írásakor Marotta éppen betölti az 58. évét, a legjobbakat kívánom neki, és bízom benne, hogy végre megkapja azt a tiszteletet, ami kijár neki.

A cikk alapjául az alábbi írás szolgált: link.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr807314816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2015.03.29. 14:24:53

Nagyon jó cikk! Örülök, hogy megírtad @tjunior: Remélem elgondolkozik mindenki a cikken. De valószínűbb, hogy inkább a megmagyarázások jönnek majd, és az is biztos, hogy az utolsó bekezdésben említett tehetségekre az lesz a válasz, hogy középszerek, talán Rugani kivételével. Örülök, hogy megírtad a cikket. Köszönet érte!

danimester1 2015.03.29. 15:33:49

@babo0410: Ki más is lehetne az első hozzászóló?!Most esdekeljünk lába és a te lábad előtt ?!
Jönnek a megmagyarázások?Láttad tegnap Zaza teljesítményét?

danimester1 2015.03.29. 15:35:59

tjunior!Szépen összeszedted az adatokat,jól sikerült a cikked.Megmondom őszintén az én elismerésemet akkor fogja tudni kivívni ha valóban igazol majd nevet,minőséget.Tegye ezt úgy,hogy ne lejárt szerződésű és 30+-os legyen.

danimester1 2015.03.29. 15:44:34

Valóban a Secco féle ámokfutás után kijár neki a tisztelet.Részemről azért nem vagyok vele elégedett,mert a padunk továbbra is nagyon gyenge és kevés,amit ha egy-egy játékosunk kiesne,erősen megéreznénk pláne a negyeddöntő előtt.
@babo0410: Remélem most nem kell hallgatnunk "na ugye én megmondtam csak ti mindig a negatívumokat veszitek észre" c. fejezetet.Te sosem ismered el ha valaki "megmondja megmondta előre" és véleményt formál egy-egy játékost illetően.

babo0410 2015.03.29. 15:56:10

@danimester1: Ki más köthetne bele? Tegnap Zaza gólt szerzett, amit aztán öngolnak adtak. Ennyi.

babo0410 2015.03.29. 15:58:08

@danimester1: Te most fogsz 20 hsz-t írni és mindben belém fogsz kötni? Nem veszed észre, hogy egyre szánalmasabbaak a próbálkozásaid? Amúgy meg tényleg csak azt figyelitek hol köthettek bele Marotta-ba és a vezetőségbe. Ahogy még a győztes meccsek után is csak a hibákat keresitek.

babo0410 2015.03.29. 16:00:37

@danimester1: Ja amúgy ti nem véleményt formáltok, hanem majd minden igazolásunkat előre leírtok. Az meg nem véleményformálás. És pl. Allegri kapcsán is az ellenkezője igazolódik eddig.

west30 2015.03.29. 16:05:32

Nem vagyok vele a végtelenségig elégedett,viszont a lehetőségekhez mérten egész jól végzi a dolgát,sőt azt kell mondjam sok esetben még jól is jártunk egy-egy olyan elszalasztott igazolással,akikre ő sajnálta a pénzt(végül kiderült hogy okkal),a fórumokat bezzeg telesírták miattuk.Ha pedig a fiatalokkal való seftelést nézzük,a Zaza,Gabbiadini,Immobile bizniszből egész jól jött ki,sőt én még Berardit is eladnám visszavásárlási opcióval a helyében.

tjunior 2015.03.29. 16:11:56

@babo0410: @danimester1: köszönöm, de én csak fordítottam, venember83 segítségével

Tony. 2015.03.29. 16:29:35

Ez egy felületes és részrehajló cikk, ami egy újságíró/blogger szubjektív véleményét tükrözi.

konrad66 2015.03.29. 16:35:19

Na én nyáron Zazat eladnám teljes játékjogát Moratát megvenné shitty azt nekünk ki kell használnunk 60 milliót fizethet érte Shitty vagy Kolarov Jovetic+20 Millió euró
És azt a 20 milliót elkölthetnék Dybalára vagy egy jó Trequaristára
Ami miatt én szidom Marottát az,hogy túl bő keret,és vannak olyan feldezések ,akik Nb1 kispádján szenvednek(Branescu)

devil-z 2015.03.29. 16:44:16

Bevallom én csak a feléig olvastam, ez a fajta pökhendi, lekezelő, a marotta-bírálókat hülyének néző stílus ahogy a cikket megfogalmazták, nincs ínyemre.

Ez a fajta gondolkodás legalább annyira sarkító és ostoba, mint azok akik szerint marottának nem volt jó igazolása.

De bizony volt, már csak a nagy számok törvénye miatt is, a probléma viszont az, hogy a Juventus és annak céljai már túlnőttek marotta képességein.

Juventus 2015.03.29. 16:45:14

@Tony.: Belőled meg az utálat jön állandóan.Arra sem emlékszem mikor írtál dicsérő szavakat itt a blogon bármivel kapcsolatban...

danimester1 2015.03.29. 16:59:55

@babo0410: Nekem üzensz vagy mindenkinek?!Nem mindegy egyesszám második személy vagy többesszám :-) Egész pontosat 21-re gondoltam:-) ezért írok még egyet.Zazának köze nem volt a gólhoz csak arra járt,a védő szerezte egyedül egy suta mozdulattal.XD

tjunior 2015.03.29. 17:08:01

@devil-z: Ez a Juventus kinőtte Marotta képességeit, ez miben nyilvánul meg?

Gannicuss 2015.03.29. 17:28:37

Marotta talán az egész mostani Juve leginkább megosztó személyisége. Szerintem egyszerűen jó vagy rossz ítéletet nem lehet hozni felette. A tiszteletet mindenképpen megérdemli.
Sokan írják nem hozott még fiatal klasszist, azt gondolom nem is biztosítottak számára keretet erre.
Azt is mondják szerencséje volt és Pogbát akárki ide tudta volna hozni. Ez nem fog kiderülni de az biztos, hogy zseniális transzfer volt. Szerencséje volt vele? Minden bizonnyal, kell is mindenhez a szerencse.
Ami nekem gondom azt már itt a sérülések kapcsán sokat fejtegettem. A padra érkező kiegészítő emberek nem megfelelő minőségével nem érzem igazán teljesnek a keretet.
Remélem komolyabb tőkét kap klasszis igazolásra és bebizonyítja, hogy ha van pénz jól tudja elkölteni.

Cannavaro 2015.03.29. 17:56:06

Marotta munkásságáról sokat gondolkodom! Hát nem a szívem csücske, mert bár tény, hogy végül is sikeresek vagyunk, és nem is e miatt szidom elég gyakran, de én a befektetés nélkül nincs haszon elvét vallom, és idegel, hogy súlyos hiány posztokkal évek óta, vagy évekig bajlódtunk, és nem tudom elhinni, hogy nem lehetett volna jobban is meg oldani, kicsit több befektetéssel(nem 60-70, hanem csak 30-35 millás fiatal klasszis csatár, vagy bal bekk, és most egy irányító)hamarabb lett volna eredmény(nagyobb eséllyel) nem esünk ki BL csoportból stb. ami hozta volna hamarabb a nagyobb bevételt is!! Én az elvesztegetett éveket sajnálom vele kapcsolatban, ÉS AZT, amikor lejáratja a fantasztikus ajánlataival magát, és ezzel a csapatot, amikor 10 millát ajánl egy kimondottan 25-30 millára becsült játékosért!! Sajnos ez van, ezt az időt éljük!! Ennyibe kerülnek, ha nem is ér annyit!! De ha már nem tudjuk meg venni, és nem akarunk befektetni sem, akkor legalább ne égessen minket ilyenekkel... Azt továbbra is tartom (bár ezzel csak Babo nem tetszését váltom ki) hogy az igazolásai nagyobb hányada akkora mák, hogy a víztornyot eltakarja, de hát én maradnék Babo, és Toni kollégák között fél úton! van érdeme nem szidom, de nem szeretem mert szerintem nem Juve szint, és nem értek egyet a politikájával!!

ambrobert 2015.03.29. 18:08:06

Na, megint megy a hurrogás, de hát a fotelből ülve nyilván mindenki tudja, hogyan kell egy klubot irányítani. Ezt mindig elfelejtem. Csak néhány idézet: ő sajnálja a pénzt – mi van, ha megmondják, mennyit költhet. Nem hoz nagy játékost – mi van, ha nem adhat ki egy játékosra 40-50 millákat. Felületes és részrehajló cikk – persze, hogy felületes, csak a lényeg van benne, hogy ki jött. A célok túlnőttek a képességein – talán a tulajén esetleg, de nem egy alkalmazottén.

Sokan annyira naívok vagytok, hogy csak rakosgatjátok a játékpénzt, hogy ezt erre költöm, azt meg arra. Tiszta reál madrid. Ancelotti bl-t nyert, de most nem megy a szekér, hát írogatok, hogy zavarjuk el, meg 10 millát erre költök, 25-öt meg arra. Térjetek már észre.

Azt se tudjátok, meg én sem, mennyi körülmény van, ami egy átigazolásra hatással van, de csak a hiszti megy, hogy a félszemű így meg úgy.

Agnelli a főnök. A pénzről meg Elkann tehet.

Cannavaro 2015.03.29. 18:17:48

@ambrobert: Ha Agnelli-t szidják, ugyanazok védik..... Az elmebaj határáig, és vissza!! Itt már nem arról van szó, sajnos sok esetben, hogy mit tud, vagy nem tudnak a vezetőség tagjai, csak egyeseknek mániája, hogy "NEKEM VAN IGAZAM" Pedig az igazság odaát van... :D na jó nem, csak a kettő között valahol.. :D
Lényeg, hogy ezen nem érdemes idegeskedni!! :)

Hoods. 2015.03.29. 18:22:23

Ez egy egyszeru Marotta istenites. Legalabb ugyanilyen hosszu cikket lehetne irni a hibairol. Kerdem en arra miert nem vallalkozik senki?

Ha europai porondon is sikeresek aakarunk lenni, eloszor ot kene elzavarni.

venember83 2015.03.29. 18:43:51

@Hoods.: írj, átnézzük, ha pedig megfelelő minőségű, akár le is közöljük.

tjunior 2015.03.29. 18:57:16

@Hoods.: Ahogy vesszük. Ha szerinted megadni a kellő tisztelet egy embernek aki tevékenyen részt vett abban, hogy egy seria a 7.helyezett csapatból nemzetközileg is komoly erőt jelentő csapattá vált a Juventus (UEFA ranglista az utóbbi 3 év eredményei alapján: Real, Bayern, Barca, Chelsea, Dortmund, PSG, Juventus) az utóbbi 5 évben istenítés, hát legyen. Szerintem maximum az érdemei elismerése, se több se kevesebb.

Gannicuss 2015.03.29. 19:29:35

@FCB551: Mehet. Talán neki is jót tenne.

west30 2015.03.29. 20:52:17

@juve1986: Marotta miből fektessen be ha nincs megfelelő kerete rá?már ez is az ő sara?

ToTTy-Juve 2015.03.29. 21:15:01

Ezt szerintem Marotta rokona írhatta, vagy fizetett érte az öreg (bár amilyen fukar, az első variációt favorizálom) :)
Na jó, viccet félre téve a cikk 1-2 helyen sántít (mármint nem a fordítás, mert az eredeti is), de nem lényeges, a mondanivalót szerintem mindenki érti. Ami viszont a legnagyobb hiányosság, hogy ez a cikk sem szól az eladásairól. Akit eladtunk, az szinte mind ráfizetés volt, de 2-szer annyian távoztak ingyen kitöltve a zsíros szerződésüket. Ha azt az összeget is összeszámolnánk, akkor az illető személy gazdasági mérlege már nem lenne annyira "hízelgő". Azonban tény, hogy ő is annak a csapatnak a tagja, ami ideáig felhozta a klubbot és nagy pluszt nem is adott a közös munkához, de kárt sem csinált nagyon, ami Seco után már-már tényleg siker.

venember83 2015.03.29. 21:21:26

@ToTTy-Juve: valószínűleg azért lettek az eladások olyan gyengék, mert egyszerűen senkinek nem kell a selejt. Ez szerintem nyilvánvaló, és nem róható fel az amúgy általam is többször kritizált igazgató úrnak.

Cannavaro 2015.03.29. 21:27:51

@west30: Nincs rá kerete?? és ezt te elhiszed?? meg sem kérdezem kire szavaztál.. :D Morata-ra honnan volt 20?? Tevezre 10??? Tudtommal mínuszban voltunk ezidáig, akkor honnan vette?? a cilinderéből???

tjunior 2015.03.29. 21:37:29

@ToTTy-Juve: "Azonban tény, hogy ő is annak a csapatnak a tagja, ami ideáig felhozta a klubbot és nagy pluszt nem is adott a közös munkához". Ezt honnan tudod? Kire gondolsz akik ingyen a zsíros fizetésüket kitoltve mentek el innen (és természetesen Marotta hozta őket ide)?

Jozef26 2015.03.29. 21:43:08

@ToTTy-Juve: Barátom, lehet hogy neked eddig nem tűnt fel, de nem sok nagy csapat van, aki nem ráfizetéssel tudja eladni a játékosait. Nyilván vannak kivételek, de több a ráfizetés.
Lehet szidni Marottát, de idén lehet hogy végre nem mínuszos lesz majd a költségvetésünk, ami nagyrészt neki köszönhető és ha én lennék a Juventus tulajdonosa ez jobban érdekelne, mint az, hogy idén nem nyerünk még bl-t... majd nyerünk 2-3 év múlva.

west30 2015.03.29. 22:49:07

@juve1986: Neked úgy tűnik hogy van? van pénz "fiatal klasszis csatárra 30-35milliókért",vagy balhátvédre? szerinted véletlenül költött össz-vissz balhátvédre 2milliót ami évek óta hiányposzt? és ezzel direkt szopatja magát,pláne a csapatot,a felettesek pedig nyugodtan nézik és veregetik a vállát.Mellesleg ezidáig minden mercato előtt lenyilatkozta hogy egy huncut kanyi sincs gyakorlatilag,de ezt is nyilván csak azért teszi,mert ez a fétise egyébként tele van lóvéval.

mozambo 2015.03.29. 23:58:11

Valljuk be a legnagyobb húzása volt mikor rásózta matrit a milánra!

mozambo 2015.03.29. 23:59:06

Szal szerintem ezzel annulálta a giovinco féle buktát

DegerFaCan 2015.03.30. 01:18:15

Tegye fel a kezét az aki nem hozta volna vissza Giovincot!! Köszönöm letehetitek...
Bocsánat de szánalmas ez a brókerkedés amit próbálkoztok.
Az elmúlt öt évben nem hordott a hátán a Föld ilyen sikeres pályát mint az övé.ki nem szarja le a minuszokat amikor mi vagyunk végre Itália királya megint!!
De persze ti futball császárok brókerek biztos mindent faszábban csináltatok volna.. Elnézést szavaimért, kicsit ittam is már a magyar meccs után de akinek ezek az eredmények kevesek az Menjen a faszba szurkolni a Barcanak... Ez egy más világ az olasz foci.
Üdv, egy elégedett ügyfél aki büszke hogy innen is még csak felfelé vezet az út :)

Roli984 2015.03.30. 09:57:53

Köszi a cikket, nagyon jó lett. Én úgy gondolom, hogy Marotta nagyon jó munkát végez. Kevés pénzből elég jó keretet alakított ki. Igazából a kezdőcsapattal (Dortmund idegenben) teljes mértékig elégedett vagyok. Nem látom azokat a lyukakat akiket egyesek. Szerintem Marottát azért utalják sokan, mert sóher és sokat alkudozik. Én úgy képzelem, hogy magában minden játékosra tesz egy árcetlit, a maximum összeggel (fizetéssel) amiért még megveszi. Nyilván ezen összeg alól indítja a licitet, és ha e fölé megy akkor kiszáll, így azt vesszük akit megéri és nem azt akit az edző mond.
A másik, hogy mindig elmondja, hogy nincs pénzünk. Ez azért jó mert így senki nem akar extra profitot keresni a nekünk eladott játékosokon, ellentétben mondjuk a MU, aki előre elmondja, hogy 100 m illát költhet, ezért náluk mindenki csak dupla áron érkezik. Engem akkor győzött meg amikor Conte lemondását gyorsan és határozottan intézte.
Egyébként még senkit nem adtunk el, aki fontos játékosunk volt. Ez nagy dolog, csak ezt itt senki nem értékeli.

Type-R 2015.03.30. 10:50:59

Nagyon jó cikk, tjunior!
Aki szerint ez istenítés és szubjektív dicséret, esetleg demagógia, az mutasson egy megfelelő cikket az másik oldalról, ahogyan venember is írta és kitesszük.
Egyébként a szubjektivitást visszautasítom a blog oldaláról, mi mindig objektíven közlünk cikkeket.

Cannavaro 2015.03.30. 11:00:20

@west30: Van ott csak, nem akarnak mínuszba kerülni ennyi! Görcsösen ragaszkodnak a kukázós politikához, és kevesek ahhoz, hogy kockáztatni merjenek! egy ekkora klub, igenis tud pénzt fordítani, ha akar! Nagyon naív vagy ha az ellenkezőjét hiszed!!! Tud pénzt szerezni, DE NEM AKAR!! Lehet nincs igazam, de nem tudom elképzelni az ellenkezőjét!!

Andras74 2015.03.30. 11:00:21

Biztosan létezik jobb manager a Kobránál, de azért azt ne felejtsük el,hogy összességében Őt igazolják az eddig elért eredmények, és ez szigorúan objektív tény. Azt se felejtsétek el, hogy valószínűleg - ár/érték arányban - talán a legjobb a szakmájában, és a Juvénak nem volt két egyforma eurója, amikor Ő átvette a posztot. Ahhoz képest itt sem állunk rosszul.

rockitbaby 2015.03.30. 11:18:25

@Juventus FC 15: Azt ugye tudod, hogy Giovinco-t bár ő hozta, de Conte kérte! Kérte, mert jól tolta a Parma-ban, majd szabta játszatni. Ez már nem Marotta hibája.

rockitbaby 2015.03.30. 11:19:24

Amikor fikázzuk, hogy kiket hozott ide feleslegesen, azt is vegyük figyelembe, hogy ki kérte azokat a játékosokat. Ugyanis Marotta-ék az edző kivánsága alapján igazolnak!

Cannavaro 2015.03.30. 11:23:05

@rockitbaby: Ja, azért ment el Conte.. :D
Tudtommal pont azért, mert NEM a kívánsága szerint igazoltak...

rockitbaby 2015.03.30. 11:35:20

@juve1986: Amit én már egyáltalán nem bánok. Akkora lóra ült fel, mintha BL-t nyert volna. De ő Padoin és Peluso is Conte liblingjei voltak még az Atalanta-s időszakából. Ezt is elfelejtik sokan.

Azt meg ne feszegessük, hogy a kérései mennyire voltak reálisak, vagy sem...

Cannavaro 2015.03.30. 11:46:25

@rockitbaby: Én, megnézném mennyire voltak azért reálisak... és mennyire volt képtelen rá Marotta.. :) De tényleg ne feszegessük!! :)Én sem tudhatom biztosan, ahogy te sem tudhatod nekem van e igazam!! én ennek látom több realitását!!

MDaniel98 2015.03.30. 11:47:03

@tjunior: Ennyi. Én csak rámutattam, hogy volt ilyen is, ezzel együtt én is megvettem volna Giovincot, azután a szezonja után, amit produkált, tipikusan azaz igazolás volt akit meg kellett próbálni, mikor leigazoltuk én is nagyon örültem neki, hogy miért nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket az jó kérdés, előfordulhat, hogy csak egyszezonos játékos, nem feküdt neki a Juve, csak kisebb klubokban tud jól teljesíteni, vagy egyszerűen csak nem a megfelelő poszton játszattuk, lehet válogatni.

tjunior 2015.03.30. 11:58:19

@Juventus FC 15: Hibák mindig is voltak és lesznek is, olyan nincs, hogy mindig minden igazolás talál. Giovinco Marotta egyik komoly tévedése. (Amire lehetne mentség az, hogy egy jó szezon után vissza kellett hozni, de nekem kicsit sántít, mert egy szakembernek azt is látnia kellett volna, hogy oké óriási szezonja volt a kicsinek, de az 50 kilójával nem fog tudni érvényesülni Conte taktikájában. Persze utólag már könnyen okos az ember.)

MDaniel98 2015.03.30. 12:12:32

Nálam a Jorge Martínez, Motta, Padoin 3-mas verte ki a biztosítékot, ami összesen 22 millába került, a fizetéseikről nem is beszélve, ami kitett még pár millát, és, ha annyira nincs pénz, akkor ezek a tényleg megmagyarázhatatlan igazolások minek kellettek? Szerintem róluk mindenki tudta, a leigazolásuk pillanatában, hogy az ár/érték arány nem éppen számunkra kedvez(az már más lapra tartozik, hogy Padoin azóta egy elő legenda lett a szurkolók körében, aki már-már Del Pierót is elhomályosítja).

Roli984 2015.03.30. 12:56:03

@Juventus FC 15: Eléggé elfogult vagy, így lehetetlen veled vitatkozni!!!
Padoin folyamatosan játszik, így hogy lehet rossz igazolás! Azt hogy mi szurkolók bénának tartjuk az egy dolog, de valahogy mégis mindkét edzőnél játszott.
Martinez tényleg hiba volt, bár elég jó statisztikái voltak. De egy két hiba mindenkinél van.

west30 2015.03.30. 13:01:26

@juve1986: Persze hogy lenne pénz,ha tennének bele a tőkések,de a Juventus felállított maga elé egy irányelvet amit láthatóan be is tart,sőt a csapból is ez folyik nap mint nap hogy ők mindenképpen az önfenntartásra törekednek és addig menni fog garasoskodás,amíg el nem érik ezt.

Cannavaro 2015.03.30. 13:39:16

@west30: Ezzel nincs is semmi baj!! Láthatóan eredményes, és nem is vitatom, hogy működik!! De magánvéleményem, hogy lehetett volna másképp is csinálni, és SZERINTEM, az hamarabb hozta volna a sikereket, amitől több szponzor, több bevétel, és gyorsabb "önfenntartás" is meg lehetett volna... Én elismerem hogy jó úton haladunk Scudetto-k meg BL 8, ami nagy valószínűséggel 4 lesz, de ezt a BL sikert, és még jobb csapatott akár végső győzelemre is esélyesebbet már hamarabb, nagyobb befektetéssel(NEM 60-70 ÉS MÉGTÖBB, "CSAK" 25-30-35 évente 1db minőségi fiatal, súlyos hiányposztra)meg lehetett volna, persze nem törvény szerű, de nem győzöm hangsúlyozni, Befektetésből lesz a bevétel....
De azért kíváncsi leszek, amikor hirtelen 3-4 klasszis kiöregszik, és nem lettek évente egyenként pótolva érdemben, és hirtelen 3-4x 30 millát "kéne" kiadni, hogy versenyképesek legyünk, akkor azok az ingyen +30 as életkorúak hogy fogják ezt ismét megoldani nekünk.... nem lesz mindig ennyire motivált Pirlo, Barza, Tevez akikkel akkora szerencsénk lett!!

MDaniel98 2015.03.30. 13:52:48

@Roli984: Hát mit nevezünk jó statisztikának. Martíneznek 2 jó idénye volt összesen a karrierje során, egy 25/9 - itt igazoltuk le, meg 1 31/8, és ezzel le is tudtuk a pályafutását. Azért ez nem feltétlenül indokolja, hogy bárkiért 12 misit fizessünk a Catanias pályafutása összesen egy 94/23/6, ez azért nem eget rengető, az is kérdéses, hogy egy akkor 28 éves játékosba mit láttunk bele, szóval minimum érdekes transzfer volt.

Összehasonlításképpen a mindössze 20 éves Berardi ezt tudja a Sassban kizárólag Serie A meccsen: 52/24/18. Azért nem mind1.

west30 2015.03.30. 14:05:23

@juve1986: Reméljük ezekre az "öregedő" problémákra van/lesz tervük,illene találniuk megoldást rá és időben kezelni.

devil-z 2015.03.30. 14:20:13

@juve1986: nyilván ezért, csak ugye egyszerűbb a szar igazolásokat Contéra kenni

devil-z 2015.03.30. 14:33:47

@devil-z: nyilván ezért is, ...

Barolo 2015.03.30. 14:43:32

Nagyon kellett már egy ilyen poszt, hiszen az elmúlt évek legnagyobb vitáit Marotta megítélése okozta. Ilyenkor jó lenne egy olyan funkció az oldalon, hogy lehetne szavazni, vagy mondjuk értékelni egy listán valamit stb.
Én azok közé tartozom a blogon, aki mindig is jobban értékelte ezt az embert, de ettől függetlenül én is kicsit egyoldalúnak érzem a cikket. Viszont a lényeget szerintem jól alátámasztja ez pedig nem más, hogy az elért eredmények miatt tisztelni kellene Marottát. Ez ráadásul azért is fontos lenne, mert ha a saját szurkolói nem tisztelik (és ez persze közel sem azt jelenti, hogy mindenbe egyet kell vele érteni), akkor nem elvárható, hogy más csapatok tiszteljék (esetleg tartsanak tőle), ami pedig fontos lenne minden fajta igazolásnál pl.
Nem szeretnék a részletekbe belemenni (az durván hosszú lenne), de szerintem az itt felsorolt sok pozitívuma mellett a legnagyobb hibái nem a mellényúlások (ebből min. ennyi van máshol is), hanem a kulcspozíciók nem betömése (vagy nagyon lassan), a cserepad gyengesége és mostanra már a fiatalítás problémái is ide tartoznak. Ezek persze nagyban pénz kérdés függvénye is, amihez nem sok köze van. Nálam (bár ezt jobb lenne az idény végén értékelni) az ő teljes eddigi munkája egy gyenge 4-es osztályzatot érdemel (5-ös skálán persze), de most nyáron sokat javíthat (és szerintem fog is, mert végre talán lesz lové, akarat és tisztelet is egy időbe).
A fanyalgóktól, ugyan az lenne a kérdésem/kérdésem, mint az edző kérdésnél......konkrétumot! Ha az elmúlt 5 évet nézzük, akkor melyik csapat teljesít ár-érték arányba jobban mint a Juventus (és itt nyilván rengeteg dolgot figyelembe kell venni, pl. azt is, hogy egy nagy nevű csapat mindig drágábban vesz és a magas fizetések miatt szinte mindig rosszul ad el, szóval ilyen szempontból nagyon nehéz pl. egy Fiorral vagy Udinével összehasonlítani a dolgot) igazolások, csapatépítés terén? Én Olaszországban ilyet nem látok, de nemzetközi szinten is csak keveset és azok sem jobbak, inkább egy szintnek érzem (Atleti,Dortmund,Schalke,Porto és esetleg az Arsenal...bár az utóbbival tudom, hogy sokan vitatkoznak). Szóval én jelenleg nem látok jobb opciót és azt sem gondolom, hogy ő ne lenne képes bárkivel tárgyalni nemzetközi szinten. Amire szükség van a javuláshoz (fontossági sorrendben), pénz, kiemelkedő nemzetközi eredmények, jobb hazai bajnokság, jobb utánpótlás és természetesen tisztelet (!) aminek először a Juventus szurkolók felől kell érkeznie. Forza Juventus!

Roli984 2015.03.30. 14:45:35

@Juventus FC 15: Emlékeim szerint Krasic rosszabb statokkal rendelkezett és mégis kezdetben mekkora isten lett, mondjuk utána mindkettő nagy bukás lett a végére.

Cannavaro 2015.03.30. 15:07:43

@Barolo: Én nem gondolom azt, hogy ha mi tiszteljük akkor mások is fogják... Amíg 10 millákat ajánl kimondottam 25 feletti játékosokért, addig konkrétan Marotta-t nem fogja tisztelni senki, azért mert mi is... Tegyük fel ez az egy megoldás(szerintem nem) hogy kukázgatunk(még ha eredményes is) akkor legalább ne legyenek olyan nyilatkozatok, hogy "nagy név" meg nevetséges ajánlatok külföldre! Ha nem tudjuk megfizetni, hagyjuk a francba, és keresgéljen Olaszban, hátha gyöngyszemre bukkan, ingyen/olcsón!! Annyira kíváncsi leszek hogy "MOST" hogy elvileg már nem vagyunk mínuszba, meg bla-bla, hogy most mire lesz képes a lyukas poszt/posztok betöltésében!! Évek óta hallgatjuk, hogy "na most" de olyan, akit itt össze álmodtunk, még senki sem érkezett, csak max C-D verzió!! és sok esetben Zs- terv!! Mutassa meg mire képes!!

Barolo 2015.03.30. 15:20:07

@juve1986: Ez egy nagyon fontos kérdés, amibe innen szerintem soha sem fogunk tudni korrektül kiegyezni.... mégpedig az, hogy szerintem ő azért ajánl valakiért 10-et mert 10 van és nem azért mert igazából 20 van, csak ő 10-et meg akar spórolni. Illetve amit olvasunk, hogy pl. xy-ért z milliós ajánlatot tett, az egyáltalán nem biztos, hogy ténylegesen úgy is volt (kb. csak a végleges vásárlás a tuti). Abban persze elméleti szinten egyet értek veled, hogy ha valaki garantáltan 3x-et ér a piacon, akkor nevetséges (illetve nem méltó egy nagycsapathoz) x-el kopogtatni az ajtón. Egyébként meg szerintem sokkal könnyebb 50-100m-ért sztár játékosokat elhozni (lásd Reál,Barca, City stb.) mint apró pénzért Tevezeket és Pogbákat 'kukázni'. Forza Juventus!

tjunior 2015.03.30. 15:32:42

@juve1986: Nem először írom le ide, de hol a holtbiztos forrás arról, hogy 10 milliókat ajánlj 25 milliós játékosokért? Mert valami feliratkozó vadász, twitterhuszár agent_akárki ezt írja? Ahány Marotta nyilatkozat van, nem egy ember állandóan azért kritizálja mert ködösít ( amúgy szerintem nagyon helyesen) meg arról beszél állandóan, hogy a gazdasági lehetőségeket figyelembe kell venni ( ezzel is egyetértek). Életében nem nagyon nyilatkozott olyat na most aztán 3 olyan nevet igazolunk, de olyat...ebből következik, hogy ez a "na most" ez nem létezik, csak a szurkolók fejében. A vezetőség folyamatosan dolgozik.
Erre az egészre tökéletes példa az Iturbe-ügy, heteken keresztül olvastuk naponta a híreket róla, meg a "komolytalan ajánlatokat" amiket Marotta tett, aztán kiderült, hogy kb annyi történt, megkérdezték mennyibe kerül a srác.

Tony. 2015.03.30. 15:32:44

Akkor következzen pár dolog az érem másik oldaláról. Hiszen a szurkolók memóriája oly rövid és amint olvasnak egy egyoldalú cikket egy noname valaki tollából már igazoltnak gondolják az álláspontjukat figyelmen kívül hagyva sok más fontos tényezőt.

Következzen néhány szempont és tény, amit a szerző nagyvonalúan kihagyott az irományából, nyilván mert ő egy ilyen cikket akart írni.

1. Átigazolások.

Kezdjük mindjárt ezzel, hiszen a szurkolók szemében ez jelenti a legnagyobb mércét egy igazgató tevékenységét figyelve.

Rengetegszer hangzik el szurkolóktól, hogy „de Marotta szinte semmiből épített csapatot”, „Marotta abból gazdálkodik, ami van, és az kevés, nem tehet semmit”.

Ilyenkor hivatkozik mindenki Pirlo-ra, Pogba-ra, Vidal-ra, Tévez-re, Barzagli-ra, Llorente-re akiket valóban szinte fillérekből hozott ide. Mondjuk, hogy remek érzékkel.
(Egy megjegyzés: a szerződés nélküli vagy lejáró szerződésű, senkinek nem kellő játékosok elé rakni egy szerződést, hogy „gyere apa, itt játszhatsz és kapsz egy jó fizut mellé”, kérdéses hogy szakmailag mennyire értékelhető lépésnek számít)

Viszont igen könnyű felemlegetni mindig azokat a játékosokat, aki jelenleg is a keretet alkotják, de mi van a többiekkel, azokkal akiket a nagyérdemű rég elfeledett? Amoyal nagylelkűen kiemelte Martinezt és Gabbiadinit…

Itt egy lista azon játékosokról, akik borzasztó felárral érkeztek és/vagy jóformán semmi hasznukat nem vette a klub. (a teljesség igénye nélkül)

Isla – 18m
Elia – 11m
Martinez – 12m
Ogbonna – 15m
Morata – 22m
Krasic – 15m
Giovinco - 11m
Matri – 18,5m
Motta, Peluso, Padoin és a nyaranta ismeretlen fiatalokra elszórt sok 5m euró.

Marotta, akinek nincs miből gazdálkodnia több, mint 100 millió eurót tapsikolt el ezekre a játékosokra.
Ezt figyelembe véve már nem is tűnik olyan szépnek az élet a sok olcsón szerzett játékossal, mert amit azokon a transzfereken megspórolt, azt a másik oldalon kiszórta az ablakon és a mérleg valószínüleg messze negatív tartományban mozog.

Ne feledkezzünk meg „Beppe” nagy barátjáról, akivel kéz a kézben érkeztek Torino-ba. A ketten összehozott újabb 7. hely nem különösebben igazolta a borzasztó szakmai előrelépést a klub életében.
A Marotta által hozott játékosok egymásnak passzolni sem tudva rohangásztak össze-vissza a pályán, amelynek egy nagy káosz lett a vége. Ezekre rátéve egy lapáttal elhozta a Milanoból és Romaból kiebrudalt Pirlot és Vucinicet.

Belegondolni is nehéz Beppe Marotta vajon a Juventus-nál lenne-e még alkalmazásban, ha Del Neri kap még 1 évet, vagy az akkor szintén az olcsóság jegyében szerződtetett Conte is besül és kerekedik még 1 katasztrofális szezon belőle.

A Marotta által szegről-végről összeszedegetett, kiégett, flegma vagy tapasztalatlan játékosokból nagy munkába telt csapatot kovácsolni és Conte-nak nem kis plusz munkájába került, hogy a középszerekből játékosokat faragjon, a leeresztett játékosoknak új motivációt adjon. Marotta pedig tovább bombázta hasonló gondokkal küzdő játékosokkal, arról nem is beszélve, hogy a keret soha nem állt készen a bajnokság elejére, mert még akkor estek be az utolsó igazolások.

A szerencsével sem áll hadilábon, hiszen ingyen/olcsón/szerződés nélkül lévő játékosokat igazolni lutri, valljuk be. Nagy kockázat van benne. Hogy egy Pogba-ból világsztár lett Marotta sasszemét dícséri, miközben a hozzá képest nyeretlen kétéves Ferguson nem látta ezt, de Marotta igen? Hogy Pirlo és Vucinic összeszedi magát azt nem látta senki csak ő?

Sportigazgatónk tehát igencsak sokkal tartozik a Juve volt mesterének, mert ha nem nyúlnak bele véletlenül a „tutiba”, akkor bizony most minden másképp nézne ki a Juventus körül.

Ide tartoznak még olyan apróságok, mint pl. Asamoah ügye. A játékos aki belső középpályásként lett minőségi játékos, mégis a Juve-nal egészen elképesztő módon két év alatt mindössze 1x szerepelt valódi posztján, mert kényszerből balhátvédet kellett „nevelni” belőle, mert Marotta úgy gondolta, hogy „jó az úgy, minek igazolni valakit, ha ő is megoldja”.

Természetesen valóban el kell ismerni Marotta jó igazolásait, de munkásságát ezen a téren egyértelmű sikersztorinak beállítani meglehetősen fals.

Gondoljunk csak bele, ha a jó igazolásai mellett azt a 100 milliót is jól költi el, akkor hol járhatna ma a Juventus. Így maximum egy 50-50%-ot lehet behúzni Marotta neve mellé. Azt mindenki döntse el, hogy egy ilyen mutató megfelel-e egy ekkora klub élén.

Tony. 2015.03.30. 15:33:14

2. Munkamódszerek.

Aki nem csupán az érkező-nem érkező játékosok nevéig jut és figyelemmel kíséri Marotta tevékenységét az sok mindent leszűrhet belőle.

Egyértelmű, hogy Marotta-nak meg kell néznie, hogy kire mennyit, hiszen tényleg nem végtelen a kassza.
Viszont, ha egy sportigazgató tisztában van ezzel, akkor nem fut hiába olyan vonatok után, amik nem veszi fel. Beppe gyakran esik olyan hibába, hogy hosszú hetekig alkudozik olyan játékosért, akiről 2 nap után tudni lehet, hogy nem fog ideigazolni. Elmegy 3 hét mire rájön, hogy RvP-t nem fogják ideadni 5m euróért. Rámozdul valaki másra, azt sem adják kölcsön plusz opcióval. Eltelt a fél nyár és nem tartunk sehol. Ilyenkor elkezd kapkodni és a végén gyakran olyan játékosokat hoz, akitől égnek áll az ember haja.
Az egész munkáját a végtelen alkudozás, nevetséges ajánlatok és kapkodás jellemzi, és olyan előnytelen feltételek, mint a túlárazottság, a kötelező opció vagy éppen Morata este.

Ennek köszönhetően sikerül a klubot és szurkolókat megalázni olyan játékosok zebracsíkosba öltöztetésével, mint Nichlas Bendtner, Nicolas Anelka, Marco Borriello és társaik.

3. Nemzetközi megítélés és tekintély.

Marotta az olyan lépésekkel, mint a Premier League aktuális gólkirályáért ajánlott 10m euró, a Morata üzlet részeként a Juventus-t egy fiókcsapattá leminősítése vagy hagyni a Galatasaray vezetését, hogy bohócot csináljon a Juventusból és belőle, mind mind szégyent hoz a klubra ami teljességgel megengedhetetlen lenne.
Marotta-nak nincs tekintélye nemzetközi szinten, de még hazájában sincs, így a legtöbbször neki szabják a feltételeket, még a kisebb olasz csapatok is.

Barolo 2015.03.30. 16:03:07

@Tony.: Amiket itt leírtál, az körülbelül annyira egyoldalú megközelítés mint az eredeti cikk volt. Külön-külön is lehetne több részével vitatkozni.
Az Asamoah kérdéskörrel egyet tudok érteni.
Az 50-50%-os rész viszont nagyon furcsa. Ez a szám eleve nem reális szerintem (inkább 65-35%), de tegyük fel, hogy a te szempontból nézve ok. Ezek után adódik a kérdés, hasonló körülmények között (utóbbi 5 év stb.), melyik csapatnál lényegesen jobb ez a mutató szerinted? Amennyiben esetleg nincs (vagy nem sok) csapat van ilyen, akkor ez két dolgot jelenthet..... vagy minden csapat gyenge és töketlen embereket foglalkoztat ezekbe a pozíciókban, vagy esetleg ez a szakmai ilyen hibaszázalékkal (hatásfokkal) működik, tehát csak elméletbe/utólag végig gondolva, otthonról fifázva lehet hatékonyabban dolgozni. Hadd ne soroljam részletesen föl, hogy pl. a Reálnál, Manunitednél, Chelseanél, Citynél stb. mekkora mellényúlások/kidobott pénzek voltak az utóbbi években. Most akkor ők is szakmailag gyengék? Forza Juventus!

MDaniel98 2015.03.30. 16:06:16

@Roli984: Ez a lényeg. Ettől függetlenül voltak nagyon jó igazolásaink, elég a komplett kezdő középpályára gondolni, vagy Tévez, Barzagli(utóbbi különösen nagy bravúr 0,3 millióért), tehát nem mondható, hogy Marotta rosszul végezné a dolgát, s ez a lényeg. Lehetne jobban is, és mondjuk már elkezdhetnénk a fiatalabb játékosainkat is jobban játszatni, illetve igazolni párat, de nem rossz ez összességében.

Hoods. 2015.03.30. 16:16:44

@Tony.: +1 Koszonom hogy megfogalmaztad a masik oldalt is. Minden eremnek 2 oldala van, ossze lehet gyujteni azt amit sikerult elernie az evek alatt es mennyire jol nez ki, hogy a mi Marottank ennyire tokeletes igazgato, csak valahogy elfelejtettek az osszes szerencsetlenseget leirni.

Mindenkinek csak a bajnok csapat jut eszebe erdekes modon ha Marottarol beszel, valahogy senkinek nem az a sok 10 millio euro ami kidobott penz volt. Szegyen, ahogy mar tobben is irtatok amikor kopogtat az ajton nehany csapatnal hogy igenis mi vagyunk a Juventus itt van egy 20-30 millios jatekos, de o megprobalja egy zsak szotyiert leigazolni, esetleg egy jo kis kolcson+ opcioval. Lehet jonni hogy nekunk nincs annyi penzunk de amikor Padoinokra,Pelusokra es napestig lehetne sorolni jatekosokra vannak 5 milliok akkor az nem szamit.Semmi tekintelye nincs a mi nagy sportigazgatonknak, foleg hogy egy Sass is mennyire nevetseges felteteleket ad nekunk.A nagyobb csapatokrol ne is beszeljunk, akik neha olyan jokat nevetnek 1-1 probalkozasa utan. Johetnek az emberek hogy Pogbaba mennyire benne volt a keze, igen azert mert ingyen volt nem azert mert o evekig figyelte. Ha mar 10 milliot kertek volna erte Soha!!! nem lett volna a mi jatekosunk. Ugyanez elmondhato Pirlorol,Tevezrol es meg jo par "NAGY" nevunkrol. Talan Tevez volt egyedul akit elotte is sztarnak lehetett nevezni. Pirlo kifele ment mar iszonyat szerencse hogy eppen Conte alatt meg visszatert,Pogba szinten szerencse amit nem Marottanak koszonhetunk hanem az akkori edzonknek.

Sok mindent lehet koszonni Marottanak, de azert elszallni nagyon nem kene. Ahogy mar korabban is irtam amennyire pozitiv iranybol kozeliti meg az iro draga sportigazgatonk tevekenyseget annyira negativan is meglehet. Szerintem egy gyenge 3ast erdemelne ( persze 5bol. )

Roli984 2015.03.30. 16:22:25

@Tony.: Kevés ennyire elfogult ember van a blogon, mint te. Talán még Babo sem ennyire elfogult a másik irányban. Minden amit jól csinált Marotta az csak szerencse, és minden ami rossz történt a csapattal az elmúlt 5 évben az Marotta hibája. Ezzel nehéz veszekedni!

tjunior 2015.03.30. 16:25:02

@Tony.: Én ugyan csak fordítottan ezt a „noname” akárkit ( akinek ahogy látom az a legnagyobb bűne, és ezért lett nálad valami nímand, mert teljesen más a véleménye…) de szeretném megvédeni.
Bizony, akár tetszik akár nem, Marotta, ha nem is a semmiből, de egy kiöregedő, olasz középcsapattá züllesztett Juventusból csinált nemzetközileg is jelentős erőt képviselő csapatot. Pont. Lehet ragozni, de a lényeg ez.

Tevez, Pirlo, Pogba Vidal vagy éppen Llorente közül, melyik volt az a lejáró szerződésű játékos aki senkinek sem kellett?

A lista. Először is a cikkben is meg van említve, hogy Marotta is hibázott nem egyszer, én értem, hogy te annak örültél volna ha tételesen leírják mindet, de mivel ez a pozitívumoknál sem történt meg nem érzem ezt olyan szörnyű hibának. Az meg külön vicces, hogy Moratat vagy éppen Krasicot is a „akik borzasztó felárral érkeztek és/vagy jóformán semmi hasznukat nem vette a klub” kategóriába sorolod.

Az ismeretlen fiatalokra elszórt milliókból vannak a Ruganik, Berardik. Mi a megoldás ha ez nem jó? Ne foglalkozzunk fiatal játékosokkal?
Kicsit furcsának tartom, hogy ennyire kihegyezed a Del Neri évet ( na jó annyira nem furcsállom…) tény hogy ő zsákutca volt, ezt senki sem vitatja, viszont azóta 4 szezon megy le lassan…valahogy nekem ez nem ál arányban egymással.

A következő bekezdéssel nem igazán tudok mit kezdeni, kb. Marotta egy dilettáns a szakmájához nem értő kókler, de ugyanakkor a világ legmáslisabb sportigazgatója…reális.

Asamoah balhátvéddé „nevelése”, a tyúk meg a tojás esete, se te se én nem tudom, hogy kényszer volt vagy eleve ez volt a terv ( már csak azért sem mert Asamoah az elejétől fogva balhátvédet játszott Conténál).

A munkamódszereiből fájdalom, bármit is hiszel nem tudsz gyakorlatilag semmit, (mint ahogy senki más sem a szurkolók közül) csak abból vonsz le következtetéseket amit a nemzetközi sportsajtó eléd tesz, ami lássuk be 90% valótlan, a maradék 10% nagy része is véletlen találat. Lásd a fent említett Iturbe-ügy. Ez az egész „komolytalan ajánlatok” történet lassan már urban legend a Juventus szurkolók körében.

„Marotta-nak nincs tekintélye nemzetközi szinten, de még hazájában sincs, így a legtöbbször neki szabják a feltételeket, még a kisebb olasz csapatok is.”
Már meg ne haragudj, de ez a te prekoncepciód Marottával szemben, és mint ilyet felesleges tényként beállítani. Igazából ugyanaz a helyzet mint az előző bekezdésben, sem te sem én sem senki nincs tisztában Marotta nemzetközi megítélésével, nem is lehet, nem mozgunk olyan körökben, csak a morzsákat szedegetjük fel.

Barolo 2015.03.30. 16:26:01

@Hoods.: Örülök, hogy gyenge 3-ast írtál.... az már nincs is olyan messze az én gyenge 4-esemtől. :) Forza Juventus!

Apuleius 2015.03.30. 17:05:28

@Tony.: A véleményed konklúziójával nagyjából egyetértek, én is azt gondolom, hogy nem fekete és nem fehér az összkép Marotta ügyében, ugyanakkor én nem érzem annyira, hogy a fenti cikk annyira véresszájúan próbálná valamiféle hérosznak beállítani a sportigazgatót. Talán inkább valamiféle kísérlet, hogy a heves kritikák mellett megmutassa a pozitívumokat is. Nem kell túldimenzionálni, mintha kicsit indokolatlanul heves lenne a válaszreakció erre a gondolatkísérletre.

Nekem az a legnagyobb problémám ezzel az egésszel, hogy itt a gép előtt ülve nem gondolom, hogy reálisan meg tudjuk ítélni, az összképből, az egészből vajon mennyi tulajdonítható Marottának (legyen szó pozitívumról vagy negatívumról), mennyi a vezetőségnek, s mennyi a Marotta rendelkezésére álló lehetőségeknek. Passz, tényleg nem tudom.

Egyetértek, tényleg elég komoly lista van a hibák rovatban is, s azt hiszem, hogy még bőven lehetne tovább nyújtani a felsorolásodat. Én egyébként leginkább a Padoin, Peluso típusú igazolásoktól mászok a falra, amikor borítékolhatóan gyenge középszerű, vagy még annál is halványabb egyénekre költünk, miközben valamivel többért már értelmezhető minőségű játékost igazolhatnánk.

"Ilyenkor hivatkozik mindenki Pirlo-ra, Pogba-ra, Vidal-ra, Tévez-re, Barzagli-ra, Llorente-re akiket valóban szinte fillérekből hozott ide. Mondjuk, hogy remek érzékkel.
(Egy megjegyzés: a szerződés nélküli vagy lejáró szerződésű, senkinek nem kellő játékosok elé rakni egy szerződést, hogy „gyere apa, itt játszhatsz és kapsz egy jó fizut mellé”, kérdéses hogy szakmailag mennyire értékelhető lépésnek számít)"

Ezzel viszont nem tudok maradéktalanul egyetérteni. A felsorolt játékosok zöme nagyon is keresett játékos volt, s én igazándiból nem látom, hogy mitől lenne értékelhetőbb szakmai lépés kiapadhatatlan bukszával leigazolni befutott sztárokat úgy, hogy szinte bármennyit adhatsz értük, s szinte bármilyen fizetést kínálhatsz nekik.

"Belegondolni is nehéz Beppe Marotta vajon a Juventus-nál lenne-e még alkalmazásban, ha Del Neri kap még 1 évet, vagy az akkor szintén az olcsóság jegyében szerződtetett Conte is besül és kerekedik még 1 katasztrofális szezon belőle."

De, mint tudjuk, nem így történt, így igazából, mint érv, felesleges és értelmetlen ez a felvetés.

"A Marotta által szegről-végről összeszedegetett, kiégett, flegma vagy tapasztalatlan játékosokból nagy munkába telt csapatot kovácsolni és Conte-nak nem kis plusz munkájába került, hogy a középszerekből játékosokat faragjon, a leeresztett játékosoknak új motivációt adjon. Marotta pedig tovább bombázta hasonló gondokkal küzdő játékosokkal, arról nem is beszélve, hogy a keret soha nem állt készen a bajnokság elejére, mert még akkor estek be az utolsó igazolások."

Ez a gondolat szerintem iszonyatosan elfogult és inkorrekt, nem reális úgy beállítani, hogy jött Conte a varázsló, megsuhintotta pálcáját, s a holtak életre keltek, a vakok visszanyerték látásukat, a botlábúak pedig megtanultak focizni. Szerintem azon a nyáron a csapat komoly erősítésen ment keresztül, s Conte lényegesen erősebb kerettel dolgozhatott (az akkori Juventus és az olasz bajnokság szintjén persze), mint elődje. Abban a fordulatban bizony kőkeményen benne van Marotta munkája, a történet messze, messze nem csak Contéról szól.

A mercato utolsó napján történő balfaszkodások mondjuk tényleg nevetségesek, ezzel teljes mértékben egyetértek, ahogy azzal is, hogy sokszor olyan vonat után futunk, amelyre nincs pénzünk jegyet váltani.

"A szerencsével sem áll hadilábon, hiszen ingyen/olcsón/szerződés nélkül lévő játékosokat igazolni lutri, valljuk be. Nagy kockázat van benne. Hogy egy Pogba-ból világsztár lett Marotta sasszemét dícséri, miközben a hozzá képest nyeretlen kétéves Ferguson nem látta ezt, de Marotta igen? Hogy Pirlo és Vucinic összeszedi magát azt nem látta senki csak ő?
"

Azért összességében, hosszabb távon a szerencse nem lehet igazán lényeges tényező, az mindig kiegyenlítődik. Ha valakinek állandóan szerencséje van, az valójában legtöbbször nem a szerencséről szól. Na nem mintha azt érezném, hogy Marotta mindig pazar módon nyúlna a dolgokhoz, inkább általánosságban írom.

"Természetesen valóban el kell ismerni Marotta jó igazolásait, de munkásságát ezen a téren egyértelmű sikersztorinak beállítani meglehetősen fals.

Gondoljunk csak bele, ha a jó igazolásai mellett azt a 100 milliót is jól költi el, akkor hol járhatna ma a Juventus. Így maximum egy 50-50%-ot lehet behúzni Marotta neve mellé. Azt mindenki döntse el, hogy egy ilyen mutató megfelel-e egy ekkora klub élén."

Ez az összefoglalásod szerintem korrekt, s nagyjából megfelel a valóságnak, habár az arányokkal (50-50%) nem értek egyet. Az eredmények egész pontosan azt mutatják, hogy az első év 7. helyezése óta a csapat négy scudettót nyert. Azon lehet vitatkozni, hogy a sikerekből pontosan mennyi és milyen szerepe van Marottának, az eredmények azonban vitathatatlanok.

Cannavaro 2015.03.30. 18:10:19

@tjunior: Te viszont honnan tudod, hogy nem igaz?? Mint hogy honnan, hogy nincs pénz? mert ők azt mondják??? Én azt írom ami szerintem kívülről látszik, és a politika vonalán(mert nem sokban különbözik egy vezető sem, egy politikustól) pénzügyekben, és a tévedéseikben igazat 100-ból 100x nem mondnak igazat, az egyszerű pór népnek, így baromságnak érzem azt, hogy nincs és ezért kukázunk... Sztem pusztán ehhez ért az igazgató úr! Ha meg nincs annyi, és tudja, hogy úgyse adja ide, (mert ha nem akkor fogyatékos, de minimum az úriember) akkor miért kell égetni a csapatot ilyen ajánlatokkal??
De én mint mondtam, középúton vagyok! elismerem hogy jól állunk, de nem ismerem el az érdemeit úgy ahogy a cikkben le van írva, mert nem akkora ász semmiképp!!

KysBé 2015.03.30. 18:27:55

Szerintem mindenkinek van/lehet véleménye Marottáról. Akár pro, akár kontra.
Részemről, amit Marotta csinált egy full hullámvölgyben lévő Juvéval néhány év alatt - figyelembe véve az Olasz viszonyokat és pénzügyi helyzetet - az valami zseniális. Mint, ahogy zseniális volt anno egy Vucinic-Matri-Quagliarella támadósor, DE ...
Úgy gondolom hasonlóan kellene továbblépni/fejlődni sportigazgató pozicióban is, mert szerintem ezen a szinten Marotta már kevés.

tjunior 2015.03.30. 19:06:14

@juve1986: Erről az érvről egy Kertvárosi gettó rész jutott eszembe. "A bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka." Állítottál valamit, én meg azt mondom hogy nincs elég vagy egyáltalán semmilyen kézzelfogható bizonyíték az állításod alátámasztására, erre azzal reagálsz, hogy nincs bizonyíték az állításod ellen? Ez bizonyítja az igazad?

ToTTy-Juve 2015.03.30. 20:01:39

Látom itt már kisregények is születnek, no de hát ez egy erősen a társaságot megosztó téma :)
@venember83: dehogy nem! Rengeted sportigazgató képes eladni selejtet (igaz főleg nekünk). Az ő őrája alatt ide érkező "selejteket" hadd ne írjak, Apuleius cikke feldobta a napomat, nem akarom elrontani :)
@tjunior: Juventus FC 15 azt hiszem már meg is válaszolta a kérdésed :)
@Jozef26: én nem mondtam, hogy miatta nem nyerünk BL-t, vagy hogy miatta minuszos a költségvetésünk, ezt te mondod, légy szíves ne állíts olyat, amit nem én mondtam. (de egyébként miatta is). Az meg hogy más "Top klubok" milyen eredménnyel értékesítenek nem nagyon érdekel, a lényeg, hogy el adnak. És ez az, amit mi nem tudunk megtenni egy FelipeMeloval, egy Diegoval, egy Deceglivel, egy Iaquintával, Martinezzel, Mottával vagy egy Amagyurival (de sorolhatnám még). Mert mondjuk ha a 4 játékosért csak 10 millát kaptunk volna, akkor már ezt nem írhatnám róla.

Cannavaro 2015.03.30. 20:33:03

@tjunior: Nem mondtam, hogy igazam van... Azt mondtam SZERINTEM így van, de ugyanúgy te is állítasz valamit, amiben nem lehetsz biztos... Én elismerem, hogy jó a szezonunk, de nem tudom elhinni, hogy úgy nincs pénz ahogy azt ti többen állítjátok! Nem tudhatom mi mozog a háttérben, ahogy te sem!! ÉN így gondolom, hogy túl sok volt a mázli faktor a tevékenységében, és lehetett volna jobban is csinálni!! Leírtam az első kommentben, hogy egy ekkora klub TUDNA pénzt keríteni, évente egy jó, és tényleg komoly hosszú távú igazolásra, amivel ugyan lenne egy kis tartozásunk is, de évente egy ilyen igazolással TALÁN nem esünk ki BL csoportból, és még attól is előrébb jutunk! A marketingünk is több bevételt hoz stb. stb. és lehet ugyanitt tartunk pénzügyileg mint most, csak egy erősebb kerettel... Lehet, hogy nincs igazam, de én így látom, és az ő/ők verzióját nem tartom a JUVENTUS hoz méltónak!!

tjunior 2015.03.30. 20:38:32

@ToTTy-Juve: Szóval akkor Giovinco volt az "Akit eladtunk, az szinte mind ráfizetés volt, de 2-szer annyian távoztak ingyen kitöltve a zsíros szerződésüket" ?

fmsteve 2015.03.30. 21:01:48

@juve1986: Mondjuk a pénz kérdésében meg kell nézni a jelentéseket abból ki lehet számolni hogy mennyi az annyi. Többet költünk vagy kevesebbet mint amit megtermelünk stb.

KysBé 2015.03.30. 21:25:38

@tjunior: Írtál/fordítottál egy cikket, ami állítólag nem a Te személyes véleményed tükrözi. Akkor miért kapálozól ennyire kétségbeesve?

Cannavaro 2015.03.30. 22:28:36

@fmsteve: Minden klub hitelez!!! magától nem tudna a Real se, 100 millás játékosokat évről évre venni... De Biztos vagyok benne, hogy meg térült volna ez alatt a néhány év alatt, ha előrébb jutunk e miatt a BL ben.. Azért mondtam, hogy ha lenne kis tartozásunk akkor is meg érte volna, de majd meglátod ha a kiöregedő 3-4 klasszis játékost egyszerre kell majd pótolni, ahelyett hogy okosan évente egy lyukas poszt be tömődött volna.... de legyen igazatok, minden szép és jó ahogy van... BRAVÓ MAROTTA, TE VAGY AZ ISTEN!!!

KysBé 2015.03.30. 22:37:55

@juve1986: Igazad van! Ha nincs pénz akkor cseréljünk játékosokat! Tegye fel a kezét aki megbánta a Zidane = Nedved + Buffon üzletet! Ugye Moggi...

danimester1 2015.03.30. 22:58:40

Huhhh srácok!!Ajánlom a T. Szerkesztők figyelmébe,hogy a Marotta és Moggi féle pletykákból, blog leírásokból sűrűbben szemezgessetek,mert ezek a legfelkapottabb és legmegosztóbb témák egyike.Végig olvasva a sok hozzászólást szinte már szerelmes leszek belé.:-) (bocs kolléga)XD
Már már meggyőztök az igazatokról,de megvallva az őszintét én úgy érzem,hogy sokunknak (nekem is) inkább az a bajunk hogy nem szimpatikus az öreg,mert mi Moggin nőttük fel.Velem együtt akik ezt átélték "élőben",azoknak nehéz lesz őt elfogadni,de mint írtam is a tisztelet kijár neki.Részemről ennyi és ő nekem nem lesz "igazi juventino és sportigazgató" (Allegri sem).Úgy gondolom ha valaki nem szimpatikus,akkor neki alapból nehezebb és az ember ilyenkor hajlamosabb csak a negatívumokat meglátni.(pl. Martinezés tsai.,mert ilyen ínséges időkben ilyen pénzeket "elszórni" azért kivágja a biztosítékot) Természetesen nem célom újabb vita,veszekedés generálása,de ez most kijött.:-)

KysBé 2015.03.30. 23:17:09

@danimester1: Az igazi problémám hogy anno Moggi idejében is voltak töltelék emberek, de nem volt net vagy 4-5 sportcsatorna - mindíg txt-n vártam az eredményeket - tehát nem basztam fel magam ilyen szerencsétlen Padoin látvánnyal. Egyszerűbb volt az élet, nahh :)

Barolo 2015.03.30. 23:22:47

@danimester1: Majd ha megnyerjük a Bl-t akkor visszatérünk erre az 'igazi juventino' témára. :) Forza Juventus!

Barolo 2015.03.30. 23:32:00

@KysBé: Ott a pont. Persze, hogy akkor is voltak ilyen kvázi 'töltelék' emberek, de tényleg sokkal kevésbé láttunk bele mint most. Illetve szeretném többedszerre is megvédeni Padoint, aki tényleg nem egy zseni, de ő normál esetbe a 3-4. cserénk lenne a kp.-ra.... ez tipikusan az a pozíció, amire nem érdemes/lehet jó játékost igazolni. Elé kéne min. 1-2 olyan aki a kispadról beállva is tud extrát nyújtani. Ugyan ez igaz az Anelka/Boris kérdésre is. Két csatáros felállás mellett, 5. csatárnak idejönni (télen ráadásul) egyértelmű, hogy minimálisat fog játszani. Erre teljesen ok. Matri, aki legalább ismeri a stadiont, vagy van már a városban csaja stb. Persze ezt lehetne másképpen is.... lásd City, aki a top 4-5 csatár mellé még leigazolta Bonyt is egy rakás pénzért télen, de ez egy nagyon más kategória anyagilag. Szóval sztem nem a 3-4 Padoinnal van a baj, hanem azzal, hogy nincs egy Pogba vagy Jovetic vagy Götze a kispadon, aki meg tudna változtatni egy meccset. Forza Juventus!

tomi12312323 2015.03.30. 23:51:20

Tony!!!
"Ilyenkor hivatkozik mindenki Pirlo-ra, Pogba-ra, Vidal-ra, Tévez-re, Barzagli-ra, Llorente-re akiket valóban szinte fillérekből hozott ide. Mondjuk, hogy remek érzékkel.
Egy megjegyzés: a szerződés nélküli vagy lejáró szerződésű, senkinek nem kellő játékosok elé rakni egy szerződést, hogy „gyere apa, itt játszhatsz és kapsz egy jó fizut mellé”, kérdéses hogy szakmailag mennyire értékelhető lépésnek számít"

Ez mi???????? :D:D:D

Egyébként észre vettem már korábban is hogy a fent említett transzferek neked szart sem érnek mert nem hatalmas pénzekkel oldottuk meg.
Azt viszont nagyon bírnád ha mondjuk úgy igazolnánk mint a madrid.

"A Marotta által szegről-végről összeszedegetett, kiégett, flegma vagy tapasztalatlan játékosokból nagy munkába telt csapatot kovácsolni és Conte-nak nem kis plusz munkájába került, hogy a középszerekből játékosokat faragjon, a leeresztett játékosoknak új motivációt adjon"

Basszus akkor ez a Marotta teljesen hülye mért nem az utca emberét kérdezte meg hogy van-e kedved a Juvéban ingyen játszani a többit majd Conte megoldja :D :D :D

"Marotta-nak nincs tekintélye nemzetközi szinten, de még hazájában sincs, így a legtöbbször neki szabják a feltételeket, még a kisebb olasz csapatok is"

Köszönjük hogy beavatsz minket a nagy emberek világába :D
Amúgy tényleg király lenne ha mondjuk te lennél a sportigazgatónk telefont felemelnéd Zamparinigyerek Dybalat megveszem tőled 5 misiért holnap küldök valakit akivel elintézitek a papírmunkát :D

Egyébként ezért nincs kedve az embernek se kommentelni se azokat olvasni mert állandóan ez a negatívpunci hozzáállás megy és ebben te Tony élen jársz.
Az embernek néha olyan érzése van hogy ti örültök egy vereségnek vagy szar játéknak mert akkor tömegesen érkeznek na ugye én megmondtam Allegri mennyire szar és hasonló hozzászólások. Sérülésnél szintén érkeztek kicsit olyan érzésem van mint ha elégedettek lennétek (végre igazam lett).

tjunior 2015.03.31. 07:23:04

@KysBé: 2 dolog. Honnan veszed, hogy ez a cikk, ha nem is teljes mértékben, de a legtöbb állításában tükrözi az én véleményemet is? Írtam én ilyet? Ha valamennyire figyeled a fórumot és látod a hozzászólásimat ez nem is lehet meglepő. Igen, szerintem Marottának aki amióta átvette a Juventust, bár azt hiszem helyesebb lenne Andrea Agnelli elnökségét megjelölni fordulópontnak, a csapat el jutott A-ból B-be és én tisztelem azokat az embereket akik ezért dolgoztak. Ez ennyi. Nekem furcsa, hogy sokan azt gondolják, a többi vezető érdeme az utóbbi évek eredménye, Marotta pedig nem hogy nem segítette, hanem inkább hátráltatta ezt a fejlődést, finoman szólva sem reális. (Az már megint más dolog, hogy talán egyedül Conte van valamilyen szinten megbecsülve itt, Marotta dilettáns Agnelli nem ad pénzt stb. stb. a trófeákat meg a legyek hordták össze...ez is reális).
A másik dolog, amit te kétségbeesett kapálózásnak nevezel azt én érvelésnek, hajrá, oszd meg a gondolataidat te is, vitassuk meg.

KysBé 2015.03.31. 17:33:13

@tjunior: Az, hogy foggal-körömmel ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez és ezt mindenáron rá akarod erőszakolni másokra, úgy hogy mindenkivel leállsz arcoskodni, az nekem inkább tűnik kétségbeesett kapálózásnak, mintsem érvelésnek!
venember83 vajon miért nem áll le eszetlenűl bizonygatni az igazát?

tjunior 2015.03.31. 19:04:17

@KysBé: ezt kérdezd meg tőle
Fogad már el, hogy másnak más a véleménye és van úgy hogy kiáll érte. Csak ismételni tudom magam, írd le a véleményed és vitassuk meg, ne csak minősíts. Ha ennyire kétségbeesetten kapálózok a szemedben, biztos van 1-2 komoly érved az enyémmel szemben. Elő vele.

KysBé 2015.03.31. 19:11:21

@tjunior:
"foggal-körömmel ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez és ezt mindenáron rá akarod erőszakolni másokra, úgy hogy mindenkivel leállsz arcoskodni"

Már megint arcoskodsz. Maradj szépen csendben. Ezt benézted, de nem baj , mással is előfordult már.

tjunior 2015.03.31. 19:46:23

@KysBé: Nyilván nekem nagy az arcom kettőnk közül. Akár így van, akár nem, nekem vannak érveim, de viszont csak mellébeszélsz. Ha esetleg még is érvelnél az igazad mellett állok elébe, írom ezt már harmadszor...Viszont ha marad ez a stílus ez a beszélgetést befejeztük.

KINGovHELL 2015.03.31. 20:14:39

@KysBé: A te stílusod sem épp oroszlánszelídítő. :)

KysBé 2015.03.31. 21:27:11

@tjunior: Egyrészt nem írtam, hogy nagy az arcod! OLVASS!! ÉRTELMEZZ!! Ha nem megy segítek! Nem én akarom a véleményem lenyomni mindenki torkán.

ToTTy-Juve 2015.04.01. 20:03:01

@tjunior: Nem csak Giovinco volt, a hozzászólás végén azért írtam még neveket (a teljesség igénye nélkül természetesen) :)

tjunior 2015.04.02. 08:51:11

@ToTTy-Juve: A felsorolt játékosok közül Marotta Martinez és Motta kivételével, "készen kapta". Az eladásukhoz sorban: De Ceglie, Jaki vagy Amuri az a kategória akiket élő ember nem tudod volna eladni, utóbbi kettőnek Secco olyan szerződést adott, hogy hülyék lettek volna váltani. Aláírt szerződésnél meg mit tehet a klub? felzavarja a lelátóra a játékost, ha ez sem segít akkor gyakorlatilag semmit. Ami Diegot illeti egy csalódást keltő szezon után nehezen lehetett volna eladni olyan áron amin érkezett. Végül Felipe Melo amit sokan nem értenek, bevallom sokáig én is, de pont a cikk kapcsán utána jártam a dolgoknak, nem állítom hogy 100% amit írok, de a következő van. Felipe Melot a játékos amortizáció miatt adogatta kölcsön állandóan Marotta. Konkrétan a klubok könyveiben egy játékos úgy szerepel, hogy az átigazolási díjat a szerződés évével elosztják és ezt amortizálják. Ez Felipe Melonál úgy néz ki, hogy 25 millióért vettük 5 évre, tehát 5 millióval csökken az értéke minden évben. Tehát 2 év múlva Melo még mindig 15 milliós értéken szerepelt a klub könyveiben. Valószínűleg tartom, hogy Marotta azért nem adta el egyből, mert komolytalan ajánlatok érkeztek érte és ha akkor elmegy egyből le kell amortizálni azt a 15 milliót, viszont ha költsön adogatja egyből csak 5 millió az amortizáció. Lehet erre mondani, hogy így is úgy is 15 millió a klub vesztesége, csak éppen így több év alatt, ami az FFP szempontjából igencsak lényeges. Eredetileg, megjegyzésként ezt is bele akartam tenni a cikkbe, azért, hogy észrevegyük, nem látjuk át egy klub működését, csak a felszínt kapargatjuk, rengetek olyan tényező van amiről nem is tudunk, vagy nem veszünk figyelembe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása