Elkann-Conte nyilatkozatháború, válságstáb a válogatottnál

elkann-conte.jpgAz olasz válogatott Bulgária ellen vendégszerepel, s az Európa-bajnoki mérkőzésre készülő kerettől három játékosnak is távoznia kellett sérülés miatt. A leghevesebb indulatokat a Juventus középpályásának, Claudio Marchisiónak az esete váltotta ki, hiszen a válogatott orvosi stábja keresztszalag-szakadást diagnosztizált, ami legalább fél éves kényszerpihenőre kényszerítette volna a játékost. Marchisiót azóta a Juventus orvosai is megvizsgálták, s szerencsére nem találták nyomát a súlyos sérülésnek, így nagy kő esett le a szívekről Torinóban.

A sérülés híre bombaként robbant Torinóban, s paprikás hangulatot keltett a Bajnokok Ligája negyeddöntőre készülő klub szurkolóinak és elöljáróinak körében. A nyáron a Juventustól távozó szövetségi kapitány, Antonio Conte halálos fenyegetéseket kapott, s az eseményt, a szurkolókhoz hasonlóan, az Exor elnöke, John Elkann sem hagyta szó nélkül:

"Conte korábban még edző volt Torinóban, azonban a nemzeti csapatnál egy mazsolázó csupán. Ez két különböző munka. Talán azt szeretné, ha a legtöbb sérüléssel dolgozó mazsolázóként őrizné meg az emlékezet."

Egykori munkaadójának kijelentésre természetesen Antonio Conte is reflektált a sajtótájékoztató alkalmával:

"Csodálom, hogy Elkann nem beszélt így, mikor még a Juventusnál voltam. Nem dolgoztunk keményen, csak jó munkát végeztünk."

Az olasz sajtót futótűzként járta be a hír, hogy Conte komolyan fontolgatja annak lehetőségét, hogy a közte és a klubok között kialakult feszült helyzet, valamint a személyes fenyegetések miatt lemond megbízatásáról. Conte a Rai Sportnak adott interjút megszakítva távozott, mikor arról kérdezték, hogy Marchisio sérülése vajon a válogatottnak vagy a Juventusnak jelent-e nagyobb érvágást.

A Lazio elnöke, Claudio Lotito, aki egyben az olasz szövetség tanácsosa is, azonnal Szófiába repült, hogy az ügyben válságstábot tartson a szövetség elnökével, Carlo Tavecchióval, valamint Antonio Contéval.

Az olasz válogatott március 31-én éppen a Juventus Stadiumban játszik majd barátságos találkozót Anglia ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr797312428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo 2015.03.28. 15:01:56

Szerintem szerencsétlen volt Elkann nyilatkozata. Illetve Conte hozzáállása sem szimpatikus a régi csapatához. Marchisio sérülését teljesen fölösleges ide keverni, arról szerintem nem tehet senki, ilyen előfordulhat bármikor.... Contéval ha normális lenne a viszony, akkor lehetne kérni, hogy pl. barátságos meccsen ne az agyon játszatott játékosainkat favorizálja, de az tőle sem elvárható, hogy a Juventus érdekeit a saját és válogatott érdekei elé helyezze. Szerintem méltatlan ez a cirkusz az összes félhez. Forza Juventus!

benssz 2015.03.28. 15:04:52

Lotitonak mi köze van az egészhez? vilagositsatok fel

babo0410 2015.03.28. 15:05:56

Frankó egy helyzet. Mondjuk azon csodálkozom, hogy Elkann így odaszólt Conte-nak, de érdekes módon arról semmit nem hallunk, hogy Allegrit felelősségre vonnák, hogy mi ez a sok sérülés a csapatnál az idei szezonban? Érdekes a válogatottnál lesérült Marchisio, és már hülye Conte? Pedig nem biztos hogy ő a hibás. Az meg már másik, hogy a válogatott orvosai hogyan végzik a munkájukat? De ze a helyzet ami kialakult felettéb érdekes, és elszomorító. A másik érdekesség, hogy Lottito a Lazio elnökeként hogyan lehet a szövetség tanácsosa?

venember83 2015.03.28. 15:13:27

Mintha két bunkó beszélgetne, méltatlan ez a Juventushoz és a szövetségi kapitányhoz is.

Devilke Balla 2015.03.28. 15:13:41

ha emiatt ma nem nyernek az olaszok,elkannt meg contet is elásom tavecchoistul élve

szeszterciusz 2015.03.28. 15:16:48

Most olvastam , hogy nincs szalagszakadása Marcinak és csak 6-8 napot kell kihagynia úgyhogy a köv bajnokin már ott lehet !! remélem nem kacsa !

Barolo 2015.03.28. 15:17:17

@venember83: +1
Egyébként szerintem a válogatott orvost is kár szidni.... nyilván nem álltak olyan berendezések a rendelkezésére amivel tuti diagnózist adhatott volna. Bár jobb lett volna, ha inkább azt mondják, hogy csak később tudnak véglegeset mondani. Forza Juventus!

Shyr Kahn 2015.03.28. 15:18:32

@venember83: ebben az esetben én csak egy bunkót látok és az nem Conte. Töle nem megszokott módon ez töle egy korrekt nyilatkozat volt.

KINGovHELL 2015.03.28. 15:45:16

@babo0410: Most minden cikk alá oda fogod írni, hogy Allegri a hibás a sérülésekért? :)

devil-z 2015.03.28. 15:48:40

Lassan már az az érzésem, ha Conte levegőt vesz már azzal is támad valakit. Most pl. elkannak mi a fenének kellett beszólnia feleslegesen, a szurkolóknak meg miért kell pattogni meg fenyegetőzni?

Roli984 2015.03.28. 16:06:01

@KINGovHELL: +1

Már unalmas, hogy Conte hetente fenyegetőzik, hogy lemond, közben meg rekordfizetést tesz zsebre.

west30 2015.03.28. 16:15:44

Még ironikusabbá teszi a helyzetet ez a keddi válogatott meccs Torinoban :) kíváncsi vagyok melyen lesz a fogadtatás.

BigP86 2015.03.28. 16:31:30

Elkann: a stílus maga az ember..

Nagy a szája annak a taknyosnak, kár hogy a nagyapjanak a cipőfuzojet sem kothetne be...

Drughi Di Bianconeri 2015.03.28. 16:38:35

Ellenszenves ficsúr ez az Elkann.
Így odaszúrni,nyilvánosan a klub legendájának,a válogatott edzőjének...

Talán csak évtizedek múlva fogjuk megtudni,hogy pontosan mik is zajlottak a klubon belül, amiért Conte lemondott nálunk. Vélhetően közrejátszik a vezetőség ars poeticája,stílusa stb is.

Hoods. 2015.03.28. 16:50:56

Igazi kis nyalasszaju idiota. Kar hogy a nagyapja nem pofozta fel joparszor.

Tony. 2015.03.28. 18:52:48

Ez az egész szituáció teljes nonszensz.

Megsérül egy játékos a válogatottnál és ez lesz belőle? Ez nem 1 extra különleges történés azért.

Az is érdekelne, hogy miféle szurkolók kezdenek el fenyegetőzni emiatt?! Ha Juve szurkolók azt se értem, ha simán olaszok azt végképp nem.

Elkannban meg van valami sértettség biztos Conte távozása nyomán és gondolta, hogy odaszúr egyet. De ennek is mi értelme volt...

Igazából az egészet nem értem úgy ahogy van.

ToTTy-Juve 2015.03.28. 20:07:23

Lassan nyílvánosan felkerül a második fekete folt az olasz focira. Szégyen, saját magukat húzzák le. Elkan inkább maradna csendestárs, láttuk már a jutubén, hogy nem egy nagy IQbajnok.
Baboval meg egyet kell értsek, Allegrit senki nem veszi elő a sok sérülés miatt, Marci miatt meg az egész sajtó zeng.
Ha Conte be is hívta Marci, nem biztos, hogy játszatta volna, viszont ha nem hívja be, akkor meg az lett volna, hogy már nem számít rá.
Egyébként én nem tartom annyire baromnak Contét, hogy ilyen helyzetben játszatta volna a Juvésokat (talán csak Buffont) és szerintem fentről is rá szóltak. Viszont az edzés mindenkinek edzés. De ha már megtörtént a dolog, akkor sem kellene nyílvánosan így viselkedni egyik félnek sem. Ha a klubbok így állnak hozzá, sosem lesz eredményes a válogatott. (Ja és mint Vidal is játszott térdfájással a válogatottban, lehet Marcit sem lehetett volna visszatartani)

szabo2323 2015.03.28. 21:14:11

Na én meg Contét érzem a ludasnak az egész helyzetbe!
Egy!
Ne feledje el ,hogy az összes sikerét ennek a klubnak köszönhet.
Kettő.
Az éttermes nyilatkozat sem volt szimpatikus. Sőt ha az én lennék a tulaj kicsit megalázó is lenne nem beszélve hogy kurva jó üzenet a befektetőknek.
Három.
Neki kéne a legjobban tudnia milyen fontos nekünk a Bl erre most is a fél kezdő Juve játékosokból áll.
Négy.
A szurkolok se véletlenül haragszanak rá! Ha menni akar akkor menjen meg ne az utolsó pillanatba találja ki,hogy neki ez nem jó.

MyJuve 2015.03.28. 21:15:48

Alapból ilyen szinten mi köze lenne az edzőnek hogy valakinek elszakad a szallagja edzésen. Teljesen idióták dolgoznának a csapatnál ?Miért kene elővenni Allegrit ? Szerintetek ilyen meccsterhelés mellet milyen edzések vannak egy Juve szintű csapatnál ? Kb semmilyen lof@sz regeneraló. Nem hiszem hogy iramjátek lenne két meccs között.

venember83 2015.03.28. 21:15:59

@Shyr Kahn: nekem antipatikus ez a publikus üzengetés is, az az igazság. Ennél bölcsebbnek kellene lennie egy szövetségi kapitánynak. Sok minden nem tartozik a nagyközönségre.

devil-z 2015.03.28. 21:39:53

@venember83: szóval ha neki tök feleslegesen beszólnak nyilvánosan (pláne a juvétól), akkor ő húzza be fülét-farkát és a reakcióját inkább küldje el emailben elkannak? ezt te sem gondolhatod komolyan.

Annyit reagált, hogy amíg a Juvénál (sikert sikerre halmozott, sérülések nélkül szinte) addig nem problémája elkannak a módszereivel.
Ez ténymegállapítás részéről, mi ebben a bunkóság?

venember83 2015.03.28. 21:51:25

@devil-z: mit használ a válogatottnak ez az egész, főleg ha azt nézzük, hogy a válogatott fele a Juventusból való? Ezt is figyelembe kellene venni.

babo0410 2015.03.29. 03:22:06

@KINGovHELL: Szerintem olvasd el még egyszer a hsz-emet. Én egyáltalán nem azt írtam a hsz-emben, amit számonkérsz rajtam. Egyedül azt vetettem fel (és szerintem jogosan), hogy miért kezdte ki Elkann Conte-t, és miért ilyen útszéli módon, mikor Conte 3 éve alatt alig voltak sérültjeink, és azok se voltak ilyen súlyúak, mint amivel rémisztgettek minket. És jogosan kérdeztem meg szerintem, hogy akkor Elkann Allegrinél miért nem érdeklődött, hogy mi az oka annak, hogy ennyien sérültek le idén (10 játékos)? Mert azt is érdemes lenne feltárni, hogy Conte hogyan tudta kordában tartani a sérüléseket, és most miért nem megy. Ha az edzői stáb nem végzi jól a dolgát, akkor ott kell személyi változtatásokat végrehajtani. És talán nem kellett volna engedni, hogy Allegri azt a stábot hozza magával, akiknél már a Milanban is sok sérült volt. Allegri lehet, hogy közvetlenül nem felelős, de közvetve azért biztosan neki is van köze a dologhoz. Mert az teljesen más dolog, ha valaki úgy sérül meg, ahogy Mattiello, Pogba vagy Perin sérült. De ha valaki az edzésen dől ki, az azért nagyobb eséllyel az edzői stáb hibája.

venember83 2015.03.29. 07:54:21

@devil-z: miről is nyilatkozott Chiellini a meccs után? Hogy a válogatottnak támogatásra van szüksége mindenkinek a részéről. Ebbe pedig minden bizonnyal beleérthette Elkannt is. Marha jó, hogy Chiellini közvetve a munkaadóját utasítgatja. Ennyit mondok, hogy ez a feszültségkeltés senkinek sem használ, mindkét fél számára káros.

devil-z 2015.03.29. 14:37:06

@venember83: rendben, de ez továbbra sem arra válasz, hogy mitől volt bunkó Conte ettől a reakciójától, vagy mitől nem volt méltó hozzá, de látom erre már sosem kapok választ tőled.
Itt egyedül elkann volt a barom, nem csoda, ha a játékosok is így látják. (Akik meg halálos fenyegetést küldözgettek neki azok meg szimpla primitív állatok, szégyellem, hogy ilyenek nevezik magukat szurkolónak)

venember83 2015.03.29. 15:27:13

@devil-z: rendben, akkor csak Elkann volt a barom. Nem tudom megindokolni, miért éreztem és érzem továbbra is azt, hogy itt mind a két fél ludas.

MDaniel98 2015.03.30. 12:25:42

Azért ilyet Elkanntól hallani, nem lehet valami jó(meg egyébként nem is igaz, cseppet kevesebb sérültünk volt Contéval, mint Allegrivel). Tudhatná egyébként mind2 fél, hogy ez a sárdobálás az égvilágon senkinek sem jó, meg megtanulhatnának mondjuk felnőtt ember módjára viselkedni, de ebben a történetben én is inkább Elkannt érzem ludasnak, bár könnyen elképzelhető, hogy ez inkább Conte zajos távozásának a visszhangja közöttük.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása