Buffon: „Megfelelő mentalitással bárkit legyőzhetünk”

Buffon Gigi_sajtótájékoztató.jpgAz olasz válogatott veretlen, mióta kiesett a 2014-es világbajnokság csoportkörében, így talán kijelenthető, hogy a csapat hatékonyan állította helyre önbizalmát, és a válogatott tapasztalt hálóőre, Gianluigi Buffon szerint a helyzet stabilizálásáért nem kis mértékben Antonio Contét illeti az elismerés.

Az olasz válogatottat komoly sokként érte a Costa Rica és Uruguay elleni vereség eredményeként bekövetkező kiesés, majd Cesare Prandelli lemondását követően itt volt az ideje megfelelő személyt kinevezni az új korszakhoz. Ebben a helyzetben jelölte ki a szövetség a Juventusnál három bajnoki címet begyűjtő, ám nyáron meglepő hirtelenséggel távozó Antonio Contét.

„Az edző érkezése óta megpróbálta meglátása szerint átformálni a csapatot, úgy a pályán való elhelyezkedés taktikai tekintetében, mint felfogás szintjén, hogy a válogatott rendkívül komolyan vegye a munkát, illetve többek között az edzések és az edzőtermi erősítések is módosultak.” - olvashatók az UEFA.com oldalon Gigi Buffon szavai, aki a Bulgária elleni szombati mérkőzésen 147. alkalommal öltheti magára a tengerkék mezt.

„Úgy gondolja, és véleményem szerint helyes a meglátása, hogy minél jobban hozzászokunk a fáradtsághoz és a mentális gátak legyőzéséhez, annál jobban le tudjuk küzdeni a pályán tapasztalt nehézségeket. A Juventusnál három éven át így dolgoztunk, és remélem, hogy a válogatottnál is ez lesz a mentalitás még sok évig.”

Antonio Conte megközelítése nyár óta hat mérkőzésen öt győzelmet eredményezett, és Olaszország vezeti a csoportot holtversenyben Horvátországgal, Gianluigi Buffon pedig úgy véli, hogy a csapatbeli valós pozícióharc emelte a színvonalat. Mivel Antonio Conte mindig a formában lévő futballistákat favorizálja, és kész új játékosok kipróbálásra, az olasz keret dinamikusabbá vált és megújult.

„A játékosok edző iránt tanúsított tisztelete, illetve a tréner hitelessége a játékosokkal szemben azon alapszik, hogy mindenkit egyenlőként kezel. A szabályok mindenkire vonatkoznak, és nagyjából mindenki ugyanabban a bánásmódban részesül. Amikor pedig arról kell dönteni, ki játszhat, mindannyian egyenlő eséllyel rendelkezünk. Ez pedig kiváló munkamódszer.”

A harminchétéves kapus szerint nem vár egyszerű mérkőzés az olasz csapatra Szófiában a negyedik helyezett bolgár csapat ellen, akik mindenképpen feljebb kívánnak kapaszkodni a rangsorban.

„Amikor az illető régióból származó csapatok ellen lép az ember pályára idegenben, mindig borítékolhatók a nehézségek. Mindig kemény csapatok ellen kell küzdenünk, akik készek a szokásos maximumnál többet nyújtani, mivel Olaszország az ellenfél, ez pedig lehetőséget nyújt a játékosoknak a bizonyításra.

Minden bizonnyal nehéz lesz megfelelni a kihívásnak. Véleményem szerint azonban, ha megfelelő mentalitással lépünk pályára és a szükséges hozzáállást tanúsítjuk, amely elengedhetetlen ehhez a sorozathoz, akkor olyan csapat lehetünk, amely képes bárkit legyőzni.” - zárta magabiztosan az interjút a sokat látott Gigi Buffon.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr27306256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.03.27. 11:55:48

Buffonon nem fog múlni, ebben egészen biztos vagyok!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása