Allegri: „Újabb lépést tettünk a bajnoki cím felé”

Allegri Massimiliano_1.jpgMassimiliano Allegri rendkívül haragosan nyilatkozott a hétfő esti mérkőzés után, amelyen a Juventus végül 1-1-es döntetlent játszott a meccset tíz emberrel befejező AS Roma ellen.

A kilencpontos előny megmaradt, azonban a címvédők az egyenlítő gólt emberelőnyös helyzetben szenvedték el, így nem véletlen, hogy sokak szerint ziccert hagytak ki a pontelőny növelésére.

„Lépést tettünk a célunk felé, azonban figyelembe véve a mérkőzés menetét, jobb eredményt kellett volna elérnünk. Rosszul játszottunk a mérkőzés utolsó húsz percében.” - foglalta össze benyomásait kezdésként a Sky Sport Italia stábjának a tréner.

„Elégedett vagyok a hetvenedik percig látottakkal, mivel nem engedtük, hogy az AS Roma gólszerzési lehetőséghez jusson, és a szünet után tovább javultunk, jól játszottunk hat-hét percen át, aztán valahogy abbamaradt a csapat jó játéka.

Nagyon dühösen zárjuk a napot a döntetlen után. Tény, hogy kilenc pont elég komoly előny, azonban győzelmeket kell szereznünk hazai pályán, mivel ez nem sikerült az utóbbi három mérkőzésen.

Nincs egyszerű helyzetben az AS Roma, azonban még számos pontot lehet szerezni a bajnokság végéig. Csalódott vagyok, mivel csak egy döntetlent értünk el, és akár ki is kaphattunk volna egy szabadrúgás nyomán.

Javulnunk kell, mivel néha koncentrációt veszít a csapat. Távol még a kitűzött cél, és az utóbbi időben túl sok gólt kapott a csapat. Javulnunk kell abban a tekintetben is, hogy vezetés esetén hogyan tartjuk irányításunk alatt a mérkőzést.

Miután az AS Roma elkapta a fonalat, és volt néhány szabadrúgása a fővárosiaknak a tizenhatosunk körül, természetes, hogy önbizalom lett úrrá az ellenfélen.

A srácok ügyesen lassították az AS Roma játékát, és nem engedték az ellenfelet kontratámadásokat kezdeményezni. Ugyanakkor megfontoltabban kell kezelnünk a helyzetet, amikor megszerezzük a vezetést, és meg kell tanulnunk irányítani a mérkőzést.”

Carlos Tévez nagyszerű gólt szerzett szabadrúgásból, tán csak nem Andrea Pirlótól tanulta?

„A héten az edzéseken gyakorolta a szabadrúgások elvégzését. Mivel Andrea sérülés miatt nem áll rendelkezésünkre, szükségünk volt valakire, aki elvégzi a szabadrúgásokat. Kiváló játékos Carlot Tévez, de ez senki számára sem meglepetés.”

A mérkőzésen Kingsley Coman állt be először a padról, és ezúttal Álvaro Moratát váltotta.

„Hamarabb szerettem volna beállítani Kingsley Comant, azonban sorozatban három szabadrúgást is elvégzett az ellenfél, és ebben a helyzetben nem szeretek olyan játékost lecserélni, aki szabadrúgásnál jól fejel.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr547236149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2015.03.03. 10:20:34

Korrekt nyilatkozat,de tényleg ki kellene valamit találni a bealszunk a meccsbe szindróma ellen...9 pont az előny,de amíg matematikailag nem leszünk behozhatatlanok,addig nincs meg a bajnoki cím!Ugyan ennyi volt az előnyünk 2000-ben,amit a Lazio ledolgozott és előzött a végére:(

pedronegroo 2015.03.03. 10:25:16

Tevez a legnagyobb! Bár csak pár évvel fiatalabb volna akkor még évekig hozná nekünk a meccseket, pontokat. Szomorú hogy a többiek ritkán tudnak felnőni mellé...

A taktika nem volt rossz, tetszett hogy magabiztosan játszottunk, ezért is meglepő hogy egy 10 emberre fogyatkozó teljesen középszerű Róma hogy tudta elvenni ezt a magabiztosságot egyik percről a másikra, miközben nekünk akár még egy vereség is simán belefért volna, nem értem miért kell pánikolni ez annyira amatőr.

Ha a Dortmund ellen is így zavarba jövünk megint, akkor csúnya vége lesz.

Barolo 2015.03.03. 11:15:10

Szerintem az első 70 perc taktikájával nem érdemes vitatkozni és azon sem, hogy az eredményes volt e. Ami utána következett, ott már két opció is lehetett volna (én úgy éreztem, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy melyik legyen és a végén egyik sem lett, csak kavarodás). A verzió, hogy ugyan azt csináljuk mint az első 70 percben (csak 10 emberrel szemben még hatékonyabban), b verzió pedig (amit egy tökös nagy csapat csinálna), hogy megsemmisítjük a 10 emberrel játszó ellenfelet.... ehhez persze minőségi cserék is kellenének.... akik nincsenek....ez persze Allegri hibája is, aki nem játszatja Comant és Sturarot (ok. most sérült, de akkor is érthetetlen, hogy az előző két bajnokin miért nem játszott, ha már visszarendelték). Szóval vannak gondok, de összességében a tegnapi meccs nekem ok. volt. Jó lenne tartani ezt a 9 pontot, mert az utolsó fordulókra (Nápoly, Inter), már kár lenne hagyni izgalmakat. Ha a jelenlegi folyamatok maradnak, akkor szerintem reálisan az előnyünk még nőni is fog, és kb. 12-15 ponttal fogjuk megnyerni a 33.-at. Ami különösen szép lesz és minden a 3 számról fog szólni, hiszen triplázni is fogunk. :) Forza Juventus!

DegerFaCan 2015.03.03. 12:30:30

@Barolo: szerintem Sturaro most játszott volna először, és a Juve szokását illetően semmi meglepő nincs azon, ha egy tök idegen játékost nem játszatnak egyből. Semmit se tud jóformán a csapatról, a mozgásokról, stb, középpályán meg főleg ez számít az összehangolt mozgatás... nem is értettem mire fel várjátok hogy egyből már kezdeni fog. én is kíváncsi vagyok rá, de kapja el a Juve-ritmust, mint Morata (ő dettó ugyanez volt), aztán lássuk meg hogy mire képes a csapat játékosaként!

Tony. 2015.03.03. 13:22:03

Ahogy az eredmények is mutatják, a Roma-val gyakorlatilag mindenki tud játszani egy döntetlent. Azt hittem a Juve valamivel erősebb és képes bevinni a végső csapást egy teljesen széthullott alakulat ellen, és pontot tenni végre a Scudetto történetre, dehát ez ugye a legnagyobbak ismérve, nekünk be kell érnünk Allegrivel. Egy jó, biztos minimumra mindig számíthatunk.

Rivendell 2015.03.03. 15:28:38

@Barolo: triplázni? Conte 3...Allegri 1

Rivendell 2015.03.03. 15:29:20

vagy te a BL-kupa-scudetto-ra gondoltál? bár olyan csoda nem igazán lehetséges:(

ToTTy-Juve 2015.03.03. 18:58:29

@Tony.: Én is nagyon "Allegriás" vagyok, de ennyire én sem savazom őt, mint te. Még a szezon elején megfogadtam, hogy adok neki időt bizonyítani és a szezon végén vonok következtetést (utólag könnyebb okosnak lenni alapon). Most is ugyanitt tartok, sem az ellenszenvem, sem pedig a meggyőződésem nem változott azóta. Sokan rá vagyunk a palira itt a blogon, de szerintem mindannyian örülnénk ha ránk cáfolna :)

Hogrin 2015.03.03. 23:41:33

Azt tudtam, hogy az X ért megyünk de nem gondoltam volna, hogy akkor is az x-re játszunk ha épp mi vezetünk :) mindegy, jó ez így ha mindig megvan a szükséges minimum akkor BL-t nyerünk :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása