Allegri: „Pogba a világ legjobb középpályása lehet”

Allegri Massimiliano_palya mellett uvolt.JPGMassimiliano Allegri a Lazio elleni tegnapi egyértelmű győzelmet követően a meccsértékelő nyilatkozatában rendkívül elismerően beszélt a csapat már egyik legjobb játékosáról, akiben azonban további óriási potenciál rejlik, és erről tanúbizonyságot is tett a mérkőzésen szerzett két góljával.

„Paul Pogba kiváló meccset játszott, azonban képes arra, hogy még magasabb szintet nyújtson, és a világ legerősebb középpályása lehet. - nyilatkozta a Juventus nyáron kinevezett trénere a Sky Sport Italia stábjának.

„Nagyon jó sebességgel reagált úgy támadásban és védekezésben, véleményem szerint idén most nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Az Öreg Hölgy csapata rendkívül meggyőző játékot mutat, mióta már nem az Antonio Conte által alkalmazott 3-5-2-es felállásban lép pályára, és négyvédős rendszert alkalmaz.

„A csapat jól teljesített, szükség szerint jól védekezett, és szerintem a passzolással sem voltak gondok. Az első félidőben kicsit pontatlanok voltunk, és kissé sok labdát adtunk el, azonban ez a helyzet végül rendeződött.

A srácok kemények dolgoztak, és Federico Mattiello beállását követően majdnem gólt szerzett. Fontos volt megszerezni a győzelmet az otthon komoly kihívást jelentő kemény Lazio ellen, különösen mivel az AS Roma is megnyerte a szombati találkozóját.

Andrea Pirlo nem edzett a csapattal tíz napig, azonban nagyszerűen játszott, és amikor egy emberrel többel állunk fel a védősor és középpályás sor között, teljesen természetes, hogy több helye van és jobb védelmet kap a labdajáratáshoz.

Roberto Pereyra nagyszerű technikával rendelkezik, azonban mindig kapura tör gólszerzés céljával. Sokat fut és gyorsaságot biztosít a játéknak, és véleményem szerint a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta ma. Dolgoznia kell még a befejezéseken, mivel egy hozzá mérhető játékosnak szezononként legalább hat vagy hét gólt kell szereznie.

A csapat együttműködik, és minél több feladatot látnak el a csatárok, annál egyszerűbb a védők dolga. A cél, hogy a labdát minél távolabb tartsuk a tizenhatosunktól, és ez támadással kivitelezhető.

Véleményem szerint a leggyengébben az Empoli, Genoa és Olimpiakosz ellen játszottunk. Függetlenül attól, hogy három vagy négy védővel álltunk fel, mindig jól mozgattuk a labdát. Ha egy emberrel több van támadásban, akkor keményebben kell dolgozni, azonban ez megéri, mivel a támadási opciók száma is nagyobb.

Talán úgy tűnt, hogy a Parma ellen könnyed meccset játszottunk, azonban ez nem így volt, mivel a csapat az Inter elleni győzelmet követően lépett ellenünk pályára. Tovább kell dolgoznunk azon, hogy kompakt maradjon a csapat, mivel ez minél jobban sikerül, annál kevesebbet kell futnunk. - osztotta meg a siker receptjét az olasz tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr96925287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása