Buffon: "A Juve nem tartozik nekem semmivel"

Buffon Gigi_tiszteleg.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli nagy elégedettséggel jelentette be a mai sajtótájékoztatón, hogy Giorgio Chiellinihez hasonlóan, Gigi Buffon is új kontraktust írt alá az Öreg Hölggyel, s az eseményen természetesen megszólalt a klub hosszabbító veteránja is.

"Ami engem illet, a történet folytatódik." - mondta Buffon a sajtótájékoztató alkalmával. "Elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó szerződésem, de az is lehet, hogy nem, majd meglátjuk."

"Most csupán az érdekel, hogy még keményebben dolgozzak annak érdekében, hogy magas szintű teljesítményt nyújtsak, valamint, hogy még értékesebb legyek az öltözőben és a pályán, hiszen amíg játszom, a pályára való játékosnak tartom magam."

"Majd meglátjuk, hogy tovább tudom-e folytatni [az új szerződés lejárta után], amennyiben nem, az sem jelent problémát. Voltak, akik több pénzt ajánlottak, de ez nem érdekel, mert a Juve megadott nekemmindent, amit kerestem. Nem tartoznak nekem semmivel."

Buffont arról is faggatták az eseményen jelen lévő újságírók, hogy voltak-e olyan pillanatok, amelyek keserűséggel töltik el.

"Melyik nap miatt érzek keserűséget? Ilyen a Napoli ellenében elveszített Olasz Kupa döntő, mivel - annak ellenére, hogy egy kiváló csapat ellen játszottunk, amely megérdemelten hódította el a címet - keserű szájízt hagyott számunkra, mivel nagyszerű duplázásra lett volna lehetőségünk."

"Ezen kívül természetesen ott van a kudarc, hogy tavaly nem jutottunk be az Európa Liga döntőjébe. Ez olyasvalami, amit célul tűztünk ki magunk elé, s úgy hittük, sorsszerű, hogy a saját szurkolóink előtt játsszunk döntőt. Ennek ellenére, néhány hibánk miatt nem voltunk képesek valóra váltani ezt az álmot."

A veterán hálóőr közel tizennégy évet töltött a Juventus szolgálatában, s ezalatt szinte a létező összes trófeát begyűjtötte, azonban még nem tett le arról sem, hogy megízlelje a Bajnokok Ligája diadal ízét, amelyhez a legközelebb a versenysorozat 2002-2003-as kiírásának manchesteri döntőjében állt a zebramezes csapattal.

"Természetesen vannak olyan célpontok, amelyek az idő előrehaladtával egyre fontosabbá váltak, azonban ezek nem személyes célok, a saját kedvemre. Mint minden csapatsport esetében, az a legjobb az egészben, hogy mikor az ember elér egy célt, azt megosztja a csapattársakkal és a klubbal."

"Kétségkívül igaz, hogy a legmagasabb szintű elismerés, amit egy klubcsapat elérhet - s mindannyian tudjuk miről van szó - egy álom. Nincsenek korlátok, még akkor sem, ha pontosan tudjuk, hogy az ilyen célpontok elérése roppant nehéz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr606918459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása