Allegri: „Ki kellett volna tartanunk”

Allegri Massimiliano_meccs kozben.JPGMassimiliano Allegri dühösen nyilatkozott a Genoa elleni idegenbeli kudarcot követően, amely eredményeképpen ismét pontazonosság alakult ki a tabella élén a Juventus és a Roma között.

„Egyszerűen borzasztó pályán játszottunk. Ilyen gyepen nem lehet futballozni. Azonban csak az utóbbi harminc másodperc miatt bánkódhatunk. - nyilatkozta a nyáron kinevezett tréner a Sky Sport Italia riporterének csapata 1-0 arányú vereségét követően.

„A múltban már említettem, hogy a bajnoki címekhez kiharcolt döntetlenek is kellenek. Mi keményen harcoltunk, és mindent megpróbáltunk a győzelem érdekében, azonban nem megengedhető, hogy az utolsó másodpercekben gólt kapjunk. A bajnoki cím megnyeréséhez nem szükséges 108 pont, elég egyetlen ponttal megelőzni a második helyezettet.

Mindent meg kell tenni a győzelemért, azonban ha a kapufát találjuk el, nagyszerű védéseket produkál az ellenfél kapusa, és eljutottunk az utolsó harminc másodpercig, akkor mindent meg kell tenni azért, hogy ne veszítsünk.

Sajnálattal távozunk, mivel a kontratámadásnál hatan védekeztünk két támadó ellen, és ennek ellenére gólt kaptunk. Ennek gondolkodásra kell sarkallnia minket, és érettebb játékot kell mutatnunk.

A Juventus idegenbeli mérlege jelenleg elég negatív képet mutat, hiszen a csapat 1-1-es döntetlent ért el a Sassuolo ellen, veszített a Marassiban, valamint mindkét idegenbeli BL-mérkőzésén 1-0 mértékű vereséget szenvedett.

„A statisztikai adatok ellenére nem aggódok. A Sassuolo ellen mindent megtettünk, és a döntetlen benne van a pakliban, ma pedig mindent elkövettünk és a meccs végén kaptunk egy gólt.

Hárompontos előnyünk volt, különösen mivel az egymás elleni mérkőzés eredménye nekünk kedvez, és ezt az előnyt jobban meg kellett volna becsülnünk.

Ahogy a Sassuolo elleni pont megszerzése is fontos volt, úgy innen is egy ponttal gazdagabban kellett volna távoznunk.

Amikor a Genoánál volt a labda, jobban kellett volna figyelnünk a védekezésre, nem pedig egy ellentámadás kialakítására. Remélem, hogy ez tanulságként szolgál a jövőre tekintve, mivel egyszerűen lehetetlen minden mérkőzést megnyerni, azonban minden egyes pont számít. - zárta pragmatikusan nyilatkozatát Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr16846075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2014.10.30. 09:11:47

Mit lehet erre írni?
Találj ki vmi használhatót Max, különben szar évünk lesz.

penge09 2014.10.30. 09:43:21

@MdewC: Igen.
Én mondjuk tartok hogy ha valami csoda folytán át állnánk 4 védőre akkor Ogbonna vagy Chiello lenne a bal hátvéd,és hát láthattuk tegnap is milyen jók támadásban.

realsequator 2014.10.30. 09:50:02

Meg kell hagyni nyilatkozni azt tud... öööö és most más nem jut eszembe.

Nem jó felé vettük az irányt vazze de még azért nem aggódom.

Viszont radikalizálódni fogok mint a magyar ultrák ha nem lesz itt változás kérem szépen.

Lisandro 2014.10.30. 10:38:38

Arról nem tehet az edzö,ha a játékosai nem rugják be a helyzeteket 5 méterröl!

penge09 2014.10.30. 10:41:46

@Lisandro: Arról nem,de ő is észrevehetné hogy az a játékunk hogy középen basszuk oda Teveznek és ő kezdjen vele valamit hát az nem működik.

Apuleius 2014.10.30. 10:55:08

Húzd le magad, Max!

Lisandro 2014.10.30. 11:02:44

@penge09: persze,de a helyzeteink akkor is megvoltak hozzá hogy nyerjünk.
Nekem vidal nagy kedvencem,de sajnos úgy érzem,hogy kivan égve,s lehet jobb lenne eladni 50 misi körüli összegért,s kicsit belenyúlni a csapatba.
Mert valamin változtatni kéne!

keshudioo 2014.10.30. 11:06:59

A Juve játékosok ezüstkanállal a szájukban születnek? A Genoa is ugyanazon a szar pályán játszott, mégis győztek, ez egy hulla gyenge kifogás.

A hivatalos oldal kitette a statisztikákat a Twittere, amit szintén nem értek.
16 kapura lövési kísérlet: én biztosan más meccset néztem, de szerintem az első félidőben két helyzetünk volt, a másodikban talán egy sem. Akkor beleszámítjuk Chiellini Madridban leszálló labdáját is? Faja.
Tévez 7 helyzetet/lehetőséget teremtett: ugyanaz a szitu, két helyzetre emlékszem.

Nem is kommentálnám tovább, megérdemeltük, ritka gyengén játszottunk most is.

Barolo 2014.10.30. 11:10:45

Egyértelmű, hogy a középpályán kellene valamit változtatni, mert a védelem adott, Tevez/Morata páros szerintem ok. lehet. Forza Juventus!

penge09 2014.10.30. 11:17:12

@Lisandro: Persze hogy megvoltak,csak azzal nem érünk semmit.
@Barolo: Ahogy a mostani meccsen is játszottunk olyan mint az 5 középpályásunk közül mind az 5 védekezne és kb csak a két ék támadna.

venember83 2014.10.30. 11:48:44

@Apuleius: Massimiliano. Gondoltam, hogy majd Maxnak szólítom, ha valóban rászolgál, de úgy néz ki, csak a milános Massimiliano HAllegri marad nulla bátorsággal és kreativitással. Remélem, hogy további pár vereséget követően (amelyek bőven lesznek, hisz BL-ben is még három meccs van, plusz bajnokság és kupa, ugye) Ferrara sorsára jut. Hacsak nem talál valami megoldást a gyatra játékra és a sérüléshullámra.

Azért örültem Allegrinek, mert reméltem, hogy legalább Európában jobb lesz a csapat, ha Olaszországban továbbra is ugyanazt nyújtja. Nos, ez nem jött be. Maximum játék szintjén nyújtja ugyanazt, de az eredmények elmaradnak.

Koment_Troll 2014.10.30. 11:58:55

Hallegri! Gazkamraban kellene kitartanod az elavult 3-5-2 tamado rendszereddel valamint a 5-3-2 vedekezo szisztemaddal! Mikor jon mar ra ez az egesz kb annyira mukodik mint a svajci jobbszelsonek...sajnos ez meg csak a kezdet ezzel a toketlen barommal ugy latszik a toketleneke a vilag torinoban.... ; (

Apuleius 2014.10.30. 11:59:14

@venember83: A Max megszólítás már önmagában tartalmaz némi cinizmust, s nem azért jár neki, mert a személye annyira beépült volna a Juventus történelmébe. Én alapvetően nem tartom akkora szarkupacnak Allegrit, mint a többség, de, az egyre szaporodó "elfogadható" botlásokon túl, egész egyszerűen nézhetetlen hányadék, amit a csapat nyújt. A korábban parádézó játékosokat (Vidal, Pogba stb.) pedig mintha kicserélték volna. Ami még érthetetlenebbé teszi az egészet, hogy a szezon legelején még játék is volt, s az eredmények is jöttek, majd következett egy válogatott szünet, és utána se kép, se hang. Érthetetlen.

A BL továbbjutást meg nyugodtan el lehet felejteni, jelen pillanatban sanszunk nincsen az Olimpiakosz vagy idegenben a Malmö ellen. Újabb nevetséges európai szereplés, újabb kieső, súlyos euro tízmilliók, s majd megint jönnek a megszokott bullshitek. Elakadt a lemez a Juventusnál. Mindez megfűszerezve azzal, hogy erős a gyanúm, ebben szezonban bukni fogjuk a bajnokságot is, s ezt nem a pesszimizmus mondatja velem.

pedronegroo 2014.10.30. 12:01:42

Allegri mellett remélem nem fog ki tartani senki.

Szerintetek télen menesztik??? Mert a BL-ből való kiesést már szinte tutira vehetjük ilyen játékkal. És lesz még itt bajnoki botladozás is....

ejhaa 2014.10.30. 12:03:42

Ezt nem tudtam,hogy ki(is)kaptunk.LoL
87.percben oda kapcsoltam,a színvonal remek volt,Morátá 2-szer a kapusba rúgta a labdát,mondom le is offolom,nyilvánvaló lesz az X.Erre kikaptunk...

Azért az is elgondolkodtató,ha nézzük Vidal mozgását,nem sok tűz van benne.Megy az persze,hajt is,de neekm akkor is fura.Olyan mintha az arca is fel lenne fújódva,és mintha pocakos is lenne.Valami nem stimmel vele,netán vedel?:D

Pereyra-t miért kellett jegelni Max?Amióta visszajött szundi és a piás gondban vagyunk,nem visszajött,kezdők lettek.

Lord Viktor 2014.10.30. 12:24:40

Sajnos el kell fogadni: kipukkadt a Conte-lufi. Eddig Allegri nem csinált semmit, csak próbálta életben tartani a Conte által felépített játékrendszert, beleépítve azt a pár embert, aki a nyáron jött. Nyilvánvaló volt, hogy ez nem fog kitartani, most már ideje lenne végre elfogadni a tényt: ez már nem Conte csapata. Ki kéne végre lépni az árnyékából, és a saját képére formálnia a keretet. Lehet, hogy ez kezdetben nehéz lesz, sőt talán hosszútávon sem hoz sikert, de akkor legalább biztosan tudjuk, hogy Allegri nem való a Juventus kispadjára.

Kezdhetné például a 3-5-2 felszámolásával, a csapat rotációjával (Pirlo, Pogba és Vidal is árnyéka önmagának, lehet jót tenne nekik pár meccs max. csereként). Llorrente is pihenhetne, Morata sokkal meggyőzőbb volt nála tegnap is. A Coman gyereket is játszathatnánk...

(Zárójelben megjegyzem: ebből a Perin gyerekből kurva jó kapus válhat. Azért tegnap minimum 2 nagy védése volt.)

Gabuero 2014.10.30. 12:48:06

Bezzeg ha muntari goljat megadjak...

Mixbetegállat 2014.10.30. 12:52:46

Öröm nézni mindig ezt a pánikhangulatot ami egy-egy botlás után kialakul.. :)
Szerintem még csoportelsők, és persze Seria A bajnokok is lehetünk..
A Parmánál kell a vészharangot kongatni, nem nálunk.A BL-ben ráadásul itthon fogunk játszani mind a két vezető csapat ellen!
Ami tény hogy vannak most periódusok(félidők) amikor elég xar a játék, de ettől még nem biztos hogy gáz van.Bízni kell MaxMaster-ben hogy kijavítja az akadozó fogaskerekeket a gépezetben!

bianconeri_2007 2014.10.30. 13:17:18

néhány megjegyzés:

1. a talaj ne legyen kifogás az olasz bajnoknál. és ha zuhogott volna? a juve nem a máv, h mindig van kifogás a késésre...
2. csak az utolsó 30 mp. miatt? én az előtte látott több mint 90 hányadék bálnafos miatt is bánkódok. ha ez nem a juve meccse elkapcsoltam volna, annyira szar volt.
3. kiharcolt döntetlenek, igen, de nem egy középcsapat ellen.
4. ne legyen már mentő körülmény, h 2 kapufát lőttünk. az is mellé, csak egy kicsit közelebb. még nem is számít kaput eltaláló lövésnek. ha a gól elkerülése volt a célod a végén, miért nem szóltál a pályán lévőknek is? nem kéne felkészülni az ilyen helyzetekre pszichológiailag?
5. a 6 a 2 elleni helyzetből kapot gól pedig a te kritikád, bazmeg, mert nem tudod megtalálni az egyensúlyt a védők és a csapatrészek közt. a válogatott szünet óta nem működik sem a letámadás, sem a védekezés. legyél te érettebb, neked kell felkészíteni a játékosokat...!
6. szóljon már neki valaki, h a juvénél "a győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog, ami számít". erre képes azt mondani, h 1 ponttal GAZDAGABBAN (!) távozhattunk volna. mi vagyunk mi, a serie b-s pescara?
7. allegri takarodj!

Lisandro 2014.10.30. 13:17:40

@norbi9107: Micsoda?
Kicsoda?Ki a bohóc?Ezt nekem mondtad?:-)))

Apuleius 2014.10.30. 13:48:53

Nem mintha sokat változtatna az alapvető problémákon, de a Genoa góljánál egyébként szerintem les volt.

tjunior 2014.10.30. 13:57:09

@Apuleius: Matri nem volt lesen, utána meg Antonini a labda mögül érkezett, azon el lehet vitatkozni, hogy a Matri passznál tényleg lesen lévő Antonini volt-e előnye ebből, meg zavarta-e a védőket, de szerintem felesleges, az ilyet ne fújják le.

Apuleius 2014.10.30. 14:08:01

@tjunior: Az imént kockáztam ki az akciót, s szerintem Antonini teljesen egyértelműen lesen állt, a passz pillanatában. Ha tudnám hogyan kell ide képet beilleszteni, meg is mutatnám :-)

hurbiny3k 2014.10.30. 14:34:36

@Apuleius: Ez nem les- a támadó focit segítendő.. Ne 10 centin szarakodjunk már..

Tony. 2014.10.30. 14:46:04

Vereségek mindig beleférnek, de gyakorlatilag elfelejtettünk futballozni. Allegri és a "legyünk kevésbé agresszívak, ne erőltessük a befejezéseket, passzolgassuk" című zseniális találmány vezetett oda, hogy szétesett az egész játék. Pogba-nak, Vidal-nak és másoknak meg motivációra, felrázásra lenne szüksége, most Max nem ért ehhez sem.

Nem kongatnék vészharangot, ha nem lenne tök kilátástalan, amit művelnek, főleg az előző évekhez képest.

Én anno azt mondtam, hogy örülhetünk, ha beférünk a 3-ba ezzel a kóklerrel, és tartom is. Szerintem a bajnoki cím sem lesz meg.

Allegri-t ki kell tenni mielőtt túl késő lenne.

Apuleius 2014.10.30. 14:53:57

@hurbiny3k: Ez nem les??? Nem viccelődjünk, eltörölték a lesszabályt?

Senki sem szarakodik 10 centiken, értelemszerűen nem csak ezen múlttegnap, de szeretném, ha csak a hatályos szabályoknak megfelelő találatokat adnák meg, akár a Juventus lövi, akár a Juventus kapja.

GLB 2014.10.30. 15:13:30

@Apuleius: Ezt most gondolom nem emeli ki egy sportújság se!

Drughi Di Bianconeri 2014.10.30. 15:15:39

Tiszta szégyen.
Az eredmény, de főleg a mutatott teljesítmény, és leginkább HAllegri.
Ezek szerint ő eleve a döntetlenre készült, mert én úgy veszem ki...hogy lehet ilyet ?!

Nem feltétlenül csak a tegnapi utolsó pillanatos vereség miatt, de az elmúlt 1 hónapban gyalázatos teljesítményt nyújtottunk, és mindössze 1szer nyertünk a Palermo ellen, borzalmas játékkal.De a lényeg:
Maxot minél előbb meneszteni kell, mert kajak, még a bajnoki cím sem lesz meg, és az lenne a minimum.
A BL-ből már tuti kiestünk, de jó lenne azért egy Scudetto + kupa kombó, az pedig HAllegrivel nem lesz meg.

"Régi szép idők", mikor már untuk a Scudettokat magában Conteval...most még az se lesz meg, ha nem basszák ki Allegrit :D

NucLeo 2014.10.30. 15:22:52

Nem hiszem,hogy Allegri,inkább a 352 takarodjon.Persze ő is,ha ezt nem képes belátni.Az a gond,hogy szélsők híján ez a rendszer akkor működik,ha a belső kp. jó formában van.Egy ember ha formán kívül van a középpályáról,még elbírjuk,de most konkrétan mindenki fos,leszámítva talán Marchisiot.Ez már tavaly is látszott,a nagyokos vezetőség azonban csak ült a babérjain,a maradék pénzt meg elszórták Moratára.Foggal körömmel ragaszkodtak Vidalhoz,pedig látni lehetett,hogy a palinak annyi.Fizikailag meg fejben is...csak az ő eladásából meg lehetett volna oldani a mercatot,de már cseszhetik.Azért az is igaz,hogy ritka balszerencsések voltunk egész októberben,meg elért minket a sérüléshullám is.

hurbiny3k 2014.10.30. 15:27:46

@Apuleius: A világért sem kötekednék Veled, de ha húzol egy képzeletbeli vonalat a labda /vagy Matri cipője orra/ és a gólszerző cipője orra közé, eléggé párhuzamos lesz az ötös vonalával.. A lényeg a lényeg, hogy kicsit jobban örülök a zakónak, mint az X-nek.. Forza Juve!

tjunior 2014.10.30. 15:27:53

@Apuleius: hát ha az alapvonalhoz meg az ötös vonalához viszonyítom, akkor inkább arra hajlok, hogy Antonini centikkel a labda mögött van, de elég necces a szituáció, különben meg igazán tudhatnád hogy ilyen helyzetben MINDIG a Juve javára döntenek, mert megvettük az egész bírói kart :)!!!4444!!!. Amíg emberek ítélkeznek ennyi hiba mindig benne lesz.

tjunior 2014.10.30. 15:30:45

Még annyit, hogy nem vagyunk meg örök vesztes rómások, ha lesvolt ha nem, szar volt a csapat tegnap, vagy inkább hetek óta, kellett már ez a saller.

west30 2014.10.30. 15:34:47

Lehet én ismerem rosszul a szabályt,de Matri a védők előtt van így egyedül a kapus húzhatná Antoninit lesre,valaki javítson ki,mert bennem teljesen ez volt a tegnap esti meccset nézve :)

realsequator 2014.10.30. 15:37:42

El kell kezdenem tanulni az új city-ultra dalt? :DDDDD

"We lose every weeeeeeek,
You're nothing special!
We lose every week!!!

realsequator 2014.10.30. 15:38:12

Vagy azért még korai nem? :)))

realsequator 2014.10.30. 15:42:13

Bocsánat. Ez westham nóta!

Apuleius 2014.10.30. 15:43:05

@hurbiny3k: @tjunior: Én előrébb látom (érzem?) Antoninit, s szerintem az ilyen helyzeteket inkább lesre intik, mint megadják, viszont azzal maximálisan egyetértek, hogy bizonyos értelemben jobb lehet egy vereség, mint egy döntetlen, amivel Allegri elégedetten térne vissza Torinóba. Kár lenne erre az egy esetre fogni bármit, nem is azért hoztam fel, egész egyszerűen hányadék, amit a csapat a pályán művel.

Az meg elfogadhatatlan, hogy nem a Juventus javára tévednek, lehet, hogy ezt is a Roma ellen csinálják, s le akarják járatni Tottit :-)

hurbiny3k 2014.10.30. 16:25:29

@Apuleius: Pont ez a lényeg, emelkedjünk már felül rajtuk basszus, tévedjenek ellenünk kettőt, aztán üssünk négyet.. ;)

Rivendell 2014.10.30. 18:21:37

gyerekek mit vártatok az igazolások után?Moratanak 10 helyzet kell 1 gólhoz ....

marék lepke többet ér,mint ez a csapat... úgy kizúgunk a BL-ből mint a sicc,még jó hogy tegnap nem láttam a mérkőzést,felesleges ezekért idegeskedni

Rivendell 2014.10.30. 18:24:10

valamiért én nem látom a csapatban az erőt,ettől a pofontól nem várok a srácoktól javulást,marad a langyos játék....

ui:nem zavar.hogy kikaptunk...játék az ami nagyon zavaró már régóta

doki0326 2014.10.30. 18:58:04

ez az allegri semmit nem csinált a csapattal csak rontott rajta!!!én kis gyerek korom óta juventus szurkoló vagyok és látom hogy nagyon rossz fele halad a csapat!!!moggi legalább tudott ide hozni játékosokat edzőket!marrotta semmi az én szememben!mutassunk fel egy olyan játékost akit a szurkolók üdv rivalgással tudtak volna fogadni amikor érkezik hozzánk orvosira!!!0 !!!!minden csapatnak van pénze csak nekünk nincs hova megy el!!!saját stadion mennyi bevétel lesz belőle hol van!még nanit se bírtuk megszerezni egy sporting meg igen!!véleményem hogy a hal is a fejétől bűzlik nem a játékosok a hibásak marrotta+allegri nem kell a juvenak!!!!!!!

Róbert Tvergyák 2014.10.30. 19:01:22

Az igaz hogy nem lehet 100-100 mecset megnyerni de nem illik a 94.percben goolt kapni

Hoods121 2014.10.31. 08:22:41

Szegyen! Iden a Bl.bol kiestunk es a bajnoksag se lesz meg. Elmegy Vidal + ha ilyen tempoba lesz szarabb minden Pogbatol is elbucsuzhatunk.

Eljen a csapat.

venember83 2014.10.31. 10:28:09

@Hoods121: miért, jelenleg olyan sokat jelent Vidal?

keshudioo 2014.10.31. 10:49:25

@Apuleius: Az a baj, Apu, hogy ez a kamera abszolút nem perdöntő. Érzésem szerint, ahogy Matri előrenyújtja a lábát, az közelebb helyezkedik az alapvonalhoz, mint Antonini bármely testrésze (jelen esetben szerintem a bal lába van legelöl).

Ez megint egy milliomod másodperc kérdést, és szintén a logika dönthetett a mérkőzés alatt, mint Maicon kezezésénél (~ha Maicon a vonalon belül állt, akkor a kezezés is bent volt). A csatárok sem hülyék, ilyen esetben próbálnak úgy helyezkedni, hogy hátrébb álljanak a támadónál, a partjelzőnél pedig nincsen lézerfény ezt ellenőrizni.

@Rivendell: "nem zavar.hogy kikaptunk...játék az ami nagyon zavaró már régóta"

Abszolút ugyanezt érzem, borzasztó rosszul játsszunk, pedig a bajnokság elején én is az Allegrit dicsérők között voltam, mert láttam fantáziát a srácokban és a mutatott játékban.

Hoods121 2014.10.31. 11:14:57

@venember83: Akarmennyire szeretem Vidalt en mar a nyaron is eladtam volna es amint irtam egy Shaqiri Iscot nemi $ kiegeszitessel vettem volna a helyere.

Apuleius 2014.10.31. 11:29:47

@keshudioo: Szerintem ez igen finoman szólva is lesgyanús volt, persze perdöntő felvételt nem láttam,s annyira nem is érdekel, hogy hosszabb időt szánjak az ügyre, ilyenek mindig is voltak és lesznek a játékban. Ha mi lőnénk egy ilyen gólt, Torinóig elhallatszana Totti bánatos vonyítása.

Ádám.84 2014.10.31. 11:51:17

@Apuleius: utolsó mondatodra reagálva: az 100%, megint jönnének a csalózással, meg a bírói segítséggel

keshudioo 2014.10.31. 12:44:22

@Apuleius: Lesgyanús, ez jogos.

"Ha mi lőnénk egy ilyen gólt, Torinóig elhallatszana Totti bánatos vonyítása."

Igen, de persze a Bayern elleni lesgóljuk senkit nem érdekelt a 7-1-es vereséget követően.

doki0326 2014.10.31. 18:48:17

Engem sem az zavar hogy kikaptunk!Vidal nem úgy játszik mint contenál és ezt el mondhatom pirloról is!Én úgy veszem észre nem akarnak allegrivel dolgozni!!!tönkre tette a milaant most tönkre tesz minket a milan szurkolók meg röhögnek rajtunk hogy ez még csak a kezdet!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása