Allegri a Genoáról, Tévez behívójáról és Pogba jelöléséről

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató_2.jpgA Juventus este a Genoa otthonában lép pályára, s a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a csapat mestere, Massimiliano Allegri az ellenfélről, Tévez válogatott behívójáról, valamint Paul Pogbáról beszélt, aki egyedüli Olaszországban játszó játékosként felkerült a FIFA Aranylabda jelöltjeinek 23 fős listájára.

"A Genoa egy olyan csapat, amely az elmúlt hét mérkőzésén mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget, s az a Sampdoria elleni rangadó volt." - intette óvatosságra csapatát és a klub szurkolóit Allegri.

"Egy olyan csapat, amely nagyon jó labdarúgást játszik. Jó a támadójátékuk, s támadnak hazai pályán, a játékstílusuk teljességgel különbözik attól, amit idegenben mutatnak."

"A leginkább aggasztó dolog az, hogy a Genoa városában történt áradások miatt, a pálya talaja nincs jó állapotban, s ez azt jelenti, hogy nehezebb lesz jó játékot nyújtani technikai szempontból, azonban minden tőlünk telhetőt megteszünk majd."

"Ami a csapatot illeti, ma van az utolsó edzésünk a mérkőzés előtt, s ezt követően hozok majd döntést arról, hogy melyik a legjobb csapat a holnapi találkozóra." - mondta tegnap a várható kezdőcsapattal kapcsolatosan Allegri.

Allegri elutasította annak lehetőségét, hogy az elmúlt tizenegy nap során lejátszott négy találkozót követően, a Genoa és az Empoli ellen komoly változások történjenek a csapatban, lévén, hogy a tabellán alacsonyabb pozíciókat elfoglaló együttesekkel vívandó, papíron könnyűnek ígérkező erőpróbákról van szó.

"A tabellán alacsonyabb pozíciót elfoglaló csapatok? Mindenki alattunk található a tabellán." - válaszolta szellemesen, mosollyal az arcán Allegri.

"A Genoa egy jó, nagyon jó csapat. Elveszítettünk két pontot a Sassuolo ellen, s ez híven mutatja, hogy ezek a mérkőzések távolról sem egyszerűek."

"Nem hinném, hogy a Roma sok pontot elhullajt majd a szezon során, így hasonlóan jó teljesítményt kell majd nyújtanunk. Holnap kemény mérkőzés vár ránk, amely fontos a Scudetto szempontjából."

"Ami a rotációt illeti, úgy gondolom, hogy Marchisio az elmúlt három találkozóból kettőt is kihagyott, míg a legutóbbi mérkőzést, a Palermo ellen, Pogba a kispadon kezdte."

"A korábbi találkozókon Vidal maradt ki, így a középpályán egy kicsit már mindenkit cserélgettem. A támadósorban Morata játszott Görögországban, míg Giovinco játszott egy mérkőzést, valamint néhányszor csereként is, azonban mindenki lehetőséget fog kapni."

"Csak nézzék meg a számokat, az utóbbi időszakban a középpályán és elöl mindenki játszott már egy kicsit. Nem lehetséges több rotáció, máskülönben emberhátrányban lépnénk pályára."

A Juventusnál kirobbanó formában teljesítő argentin támadó, Carlos Tévez három esztendeje nem szerepelt hazája válogatottjában, a mellőzés oka a kispadról nyáron leköszönő Alejandro Sabellával kialakult rossz viszony volt, azonban az új szakvezető Tata Martino most meghívóval jutalmazta a játékos nagyszerű formáját.

"Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos cél volt Carlos számára, amit sikerült is elérnie. Nagyon örülök neki, mivel, azon túl, hogy nagyszerű játékos, egy rendkívül nagylelkű fickó, egy ambiciózus fickó, olyasvalaki, aki számára fontos a nemzeti csapat, s ennek így is kell lennie. Nagyon örülök, hogy behívót kapott a válogatottba, mivel megérdemli."

Az olasz labdarúgás jelenlegi helyzetét híven jelzi, hogy az Aranylabda jelöltjeinek 23 fős listáján egyetlen olasz labdarúgó sem szerepel, s Paul Pogba az egyetlen olyan játékos rajta, aki a Serie A-ban keresi kenyerét.

"Az Aranylabda egy olyan díj, amelyet annak alapján ítélnek oda, hogy valaki mit tesz egy adott szezon során.  Az olasz csapatok keveset vagy semmit sem csináltak Európában, s sajnálatos módon a válogatott sem szerepelt jól a világbajnokságon, így érthető a döntés."

"Ami Pogbát illeti, úgy gondolom, hogy ez jó dolog számára. A szerződésének meghosszabbítása, s a Juventus által kínált kondíciók azt mutatják, hogy ő egy olyan játékos, aki nagy megbecsülésnek örvend."

"Minden adott számára ahhoz, hogy top játékossá váljon. Minden csak rajta áll, hogy a világ három legjobb középpályásának egyike legyen."

Amennyiben pályára lép, a Genoa elleni szerdai bajnoki találkozó lehet Gigi Buffon ötszázadik mérkőzése a Juventus mezében.

"Holnap lesz az ötszázadik mérkőzése, de várjuk ki, hogy egyáltalán pályára lép-e..." - viccelődött Allegri a sajtótájékoztatón. 

"Nem, komolyra fordítva a szót, úgy gondolom, hogy ez hatalmas eredmény Gigitől, s még sokat adhat nekünk. Egy fiú lelkesedése, valamint egy öregember nyugalma és higgadtsága egyaránt megvan benne.

"Természetesen egy öregember bölcsessége is, hiszen végül is Gigi még mindig fiatal az életkorát tekintve, azonban a labdarúgás szempontjából a pályafutása végén jár. Ez normális dolog, s az erőt, amivel rendelkezik, átadja az egész csapatnak. És ami a legjobb, hogy játékbölcsességet is ad, hiszen felbecsülhetetlen dolog egy olyan kapussal rendelkezni, mint Gigi, különösen a fiatal srácok számára, akik példát vehetnek tőle professzionalizmus és komolyság tekintetében."

"Úgy gondolom, hogy az a tény, hogy olyan játékosok vannak az öltözőben, mint Buffon, Barzagli, Chiellini, Marchisio, Pirlo vagy mások, azt mutatja a hozzánk érkező fiataloknak, hogy először is meg kell tanulniuk miként viselkedjenek egy olyan hatalmas klubnál, mint a Juventus, s hogy próbálják meg kiterjeszteni céljaikat, mind saját maguk, mind a csapat számára."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr626840881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Róbert Tvergyák 2014.10.29. 14:21:14

Az mind szep es jo hogy mindenki játeklehetöseghez jut de hol van Pepe illetve Coman kerdem en Giovinco mivel jobb mint Coman

MDaniel98 2014.10.29. 16:02:23

@Róbert Tvergyák: Pepének van egy kiváló mutatója az idei szezonban, olyan, amivel senki sem büszkélkedhet az 5 topliga játékosai közül, és Allegri szeretné, hogy ez a szezon végéig megmaradjon. Nevezetesen az, hogy amikor eddig először és utoljára csereként pályára lépett ebben a szezonban, a 3 perc alatt 2X labdába ért(passzolt) és mivel mindkettő passza pontos volt az idei szezonban a passzolási pontossága 100%. Vagyis szerintem csak ez lehet, mert mással nemigen lehet megindokolni az ilyen fokú mellőzését.

mpite 2014.10.29. 17:41:13

@Juventus FC 15: Pepe csodák csodájára ismét sérült.

Tony. 2014.10.29. 17:51:26

Csak szólok azoknak, akik folyton Pepe-t várogatják, hogy ő már nem futballista. Ő egy kegyből tartott személy, aki a csapat körül mozog, edzeget, segít beilleszkedni az újaknak, felelős a jó hangulatért, meg ilyenek. Rég fel kellett volna bontani a szerződését, de úgy látszik egyes esetekben jótékonysági intézménnyé alakul a klub.

Kókler allegri meg a formációt is rotálhatná kicsit, nem csak a játékosokat. Bár nekem annyira utóbbi sem tűnt fel.

babo0410 2014.10.29. 18:01:10

Pepe sérült szegény, mikor azt hittük végre visszatér. Szerintem az idény végén vissza is volnul, vagy max megy a Serie B-be levezetni, ha nem dől ki.
Allegri eddig jól rotált egyet kivéve. Pirlot nem tudja mikor kéne játszania. Remélem a BL-ben is pihenőt kap. Nagyon nagy szükség lenne rá.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása