Tacchinardi: „Pirlo döntéskényszerben van”

Tacchinardi Alessio_kapitány.jpgAlessio Tacchinardi úgy véli, hogy Andrea Pirlo a továbbiakban nem vállalhatja a két színtéren való küzdelmet párhuzamosan a válogatottal és a Juventusszal, valamint veszélyesnek ítéli meg egykori klubcsapata helyzetét.

Andrea Pirlo számos kritikát kapott az Öreg Hölgy pireuszi vendégszereplését követően, ahol az olasz bajnok vereséget szenvedett, és az egykori AC Milan játékos teljesítménye is komoly kívánnivalót hagyott maga után.

A mélységi irányító passzainak mindössze hetvenhét százaléka jutott el csapattársakhoz, mielőtt az ötvenhetedik percben lecserélte volna a tréner a játékmestert.

Az egykor csapatkapitányi feladatokat is ellátó visszavonult futballista véleménye szerint, aki benne volt az 1996-ban BL-t nyerő torinói gárdában, ez a teljesítmény a válogatottba való visszatérés számlájára írható.

„Andrea Pirlo abszolút értelemben vett bajnok, azonban választania kell a válogatott és a klubcsapata közül.” - nyilatkozta Alessio Tacchinardi a Tuttomercatoweb újságírójának.

„Nemzetközi meccsek idején a vinovói edzőbázison maradhatna és feltöltődhetne. Akit én látok, az egy olyan Andrea Pirlo, aki teljesen kifacsarva tér vissza a válogatott keretből a klubjához.

Sok játékos visszavonult a nemzeti válogatottól, hogy tovább folytathassa pályafutását klubcsapatánál. Ebből a szempontból példaként szolgálhat Alessandro Nesta vagy Francesco Totti.

A játékosok nem robotok, nem egyszerű eleget tenni a fizikai igénybevételnek, ha az embernek számos csapatban kell helytállnia. A Juventusnak komoly szüksége van arra, hogy egy fizikailag és mentálisan friss Andrea Pirlo legyen a csapatban.”

Az egykori harcos középpályás egyúttal figyelmeztette is csapatát, hogy egy újabb ballépés esetén teljes mértékben lemondhatnak a BL-csoportkörből való továbbjutásról.

„A Juventusnak Európában is ugyanúgy kell játszania, ahogy Olaszországban: teljes intenzitással a meccs elejétől a végéig.

Például az olyan eredmények, mint amit az Olimpiakosz elleni mérkőzés hozott, azért fordulnak elő, mert a BL-ben első osztályú csapatok találkoznak, amelyek tudják, hogy képesek jó eredmény elérésére.

Valamint a Juventus mintha elfelejtette volna kiengedni a kéziféket. Az első félidőben gyenge játékot mutattak, és csak ezt követően lettek igazán aktív részesei a mérkőzésnek.

Így nem lehet győzni a csoportban, a Juventusnak a pályán kell lennie mindenestől a meccs teljes kilencven percében, ha pedig nem teszik, akkor kiesnek a Bajnokok Ligájából.

Véleményem szerint ez a csapat a legjobb nyolc közé is eljuthat, azonban figyelembe kell venni, hogy vannak elérhetetlen csapatok is, mint például a Real, a Bayern és a Barcelona.

Az Olimpiakosz elleni vereség volt az utolsó hibalehetőség, amiért még nem jár büntetés. A Juventusnál minden adott, hogy versenyképes klub legyen, azonban nem hibázhatnak többet.

Európában a futballminőség szintje tovább nőtt, míg Olaszországban esett, így a csapatoknak a javulásra az egyetlen esélyük, ha hozzászoknak a Bajnokok Ligája által diktált ritmushoz.” - fejtette ki véleményét végül az olasz bajnokságról is az ugyancsak lombardiai születésű védekező középpályás.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr366828103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.10.24. 09:14:12

Remélem, hogy a klubvezetők is hasonlóan látják a helyzetet.

Apuleius 2014.10.24. 09:56:03

Nem akarnak valami pozíciót adni Tacchniardinak a Juventusnál? Az esetek túlnyomó többségében, így most is, kiválóan látja a dolgokat.

pedronegro (törölt) 2014.10.24. 09:57:46

Tacchinardi mindent elmondott a történetről, de lesz valami változás? Nem, mert mi a Juventus vagyunk nekünk alanyi jogon jár a továbbjutás, nehogy már nekünk futni meg támadni kelljen egy csoportmeccsen.....

babo0410 2014.10.24. 12:34:16

Igaza van, illetve Pirlot illetően nem. Sajnos lassú, körülményes lett, és könnyen szerelik. Egyértelmű, hogy a kora miatt. Szerintem ez már nem függ össze azzal, hogy válogatott-e vagy sem. De aztán lehet ha többet pihenne, akkor újra jó lenne. De én őszintén már csak csereként számolnék vele.

Juvegaspy 2014.10.24. 13:18:03

Csiptem nagyon...meg hogy meg esze is van.....

venember83 2014.10.25. 11:32:35

@pedronegro: fogalmam sincs, sajnos nem tudom, hogy ez a kép milyen meccsen készült, mondjuk úgy, hozott anyagból dolgoztam kép tekintetében.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása