Sacchi: „A Juventus nincs felkészülve Európára”

Sacchi Arrigo.jpgAz AC Milan egykori edzője, Arrigo Sacchi legfrissebb nyilatkozatában kritizálta a Juventust, amiért nem volt képest elég jól alkalmazkodni az európai versenysorozatban elvárt szinthez.

Az Öreg Hölgy csapata kikapott az Olimpiakosz együttesétől idegenben egyetlen góllal, amelyet Pajtim Kasami szerzett az első félidőben, a második félidőben pedig eredménytelenül rohamozott az olasz rekordbajnok, az eredményen már nem tudott változtatni.

„A Juventus az utóbbi időben sorozatosan küszködik a Bajnokok Ligájában” - mondta az AC Milan együttesével számos olasz és európai címet begyűjtő olasz szakember a Mediasetnek.

„Európában más fajta futballt kell játszani, és a Juventus még nem volt képes ezt a minőségbeli ugrást végrehajtani, bár hozzá kell tenni, nem is volt szerencséjük a második félidőben.

Mindent az első félidőben nyújtott átlagos teljesítménnyel rontottak el, amelyből az egyetlen kiemelhető esemény az Olimpiakosz gólhelyzete volt.

A futballunk az egyéni megmozdulásokon alapul, az alacsony tempón. Azonban ez nem folytatható minden szinten, mivel Európában teljesen másról szól a futball.

Az Olimpiakosz kísérletet tett a gólszerzésre, míg Olaszországban vannak csapatok, amelyeket mintha soha nem akarnának gólt lőni az ellenfélnek.” - terjesztette végül ki kritikáját a teljes olasz futballra a szakember.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr676825917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.10.23. 17:32:03

Nagyjából egyet kell értsek a nyilatkozatával annyi megjegyzéssel, hogy az első félidőben Pirlo játszott, a második felében meg lejött hála ég, és akkor javultunk. Véletlen? És igaza van, jó lenne az olasz futball mentalitásán változtatni. Új felfogás kell, mert az olasz foci megmaradt a 90-es/2000-es években, és nem fejlődött a focival. Amúgy vannak biztató jelek, csak sajna kevés, ha a játékelméletbeli felfogása az olaszoknak nem fog igazódni a modern focihoz. És szerintem mi lehetünk jók a BL-ben, ha Allegri észreveszi, hogy mióta Pirlo visszatért, csak szenvedünk, és remélhetőleg idén már csak csere lesz.

Róbert Tvergyák 2014.10.23. 18:22:08

en szemej szerint jobban örülnek ha januartol mas lenne az edzö pl,Klopp v, az atletico edzöje Hogy is hivjak

Tony. 2014.10.23. 20:20:45

Én csak azt nem tudom felfogni, hogy ha ezt nyilvánvalóan mindenféle külső szakember és mezei szurkoló is látja, akkor vajon az aktuális tréner mi a faszért nem látja.
Ennek a buta allegrinek is volt ideje megnézni mi történt tavaly a Juventussal, erre mit csinál? Ugyanazt. Ennyire kókler hogy lehet valaki?

Bólogatójancsit el kell távolítani és hozni egy külföldi szakembert.

venember83 2014.10.23. 20:28:02

@Tony.: külföldi szakembert? Mint pl. Benítez? Ritka, hogy külföldiek sikert érjenek el Olaszországban bajnoki címmel vagy címekkel, a Juventusnak pedig a Serie A az első számú.

Apuleius 2014.10.23. 20:31:16

@Tony.: Nyáron kit hoztál volna Conte helyére Allegri helyett? Komolyan és reálisan megszerezhető nevekre gondolok, nem teljesen teoretikus ötletekre (pl. Mourinho, Ancelotti vagy Óz a nagy varázsló).

venember83 2014.10.23. 21:01:36

@Apuleius: ráadásul akkor még Pinyő is foglalt volt...

Shyr Kahn 2014.10.23. 21:34:13

Én még nem teljeysen döntöttem el hogyan is értékeljem Allegrit, hiszen még csak most jött el a pillanat, hogy megmutassa mit tud (most vagyunk ui. lejtmenetben), de ha esetleg év végéig nem tud igazán megoldást találni a problémákra, akkor én Deschamps-t az EB után szívesen látnám újfent nálunk... sztem jóval jobb edző, mint bárki más a kispadra... a probléma nem is az edző személye lenne, hanem az hogy a vezetőség mennyire szedné össze magát és igazolna végre normálisan a Juventus nevéhez és (nem közel)múltjához méltóan.

Shyr Kahn 2014.10.23. 21:37:29

Ja hogy az EB még két év? Akkor nincs nevem arra az esetre, ha esetleg Allegri kipukkadna egy éven belül. Mindenesetre egy ideiglenes edző és előzetes megegyezés DD-vel megfontolandó lenne... persze ne szaladjunk ennyire előre. Adjunk Allegrinek legalább egy szezonnyi esélyt. Meglátjuk, hogy mi lesz a végén. Annyira rosszul csak nem végezheti, mint mondjuk nálunk Ferrara, vagy Moyes az Mu élén...

Tony. 2014.10.23. 23:40:20

@Apuleius: Azon már fölösleges filózni, hogy akkor kit hoztam volna, mert a vezetés a saját dilettantizmusa miatt belekormányozta magát egy olyan helyzetbe, hogy az edző feláll az alapozás közepén... Ezek után egyenes következmény volt, hogy pár héttel a rajt előtt már csak egy allegri szintű kóklert sikerült elhozni.

(bár valószínű, ha Conte egyből feláll a szezon végén, akkor is allegri jött volna, mert a Juventus-nál ez a koncepció)

Minden egyes olcsójános viszont nem fog bejönni nekik, ez hamarosan ki is derül majd.

Tony. 2014.10.23. 23:43:59

@Shyr Kahn: Mircea Lucescu elvileg mostanában kerül a válogatott élére, miközben az idény végéig a Shaktart is irányítja majd... És nem ő az első ilyen példa.

Sok megoldás létezik.

juventino92 2014.10.23. 23:57:52

Egész egyszerűen annyi történik hogy európa szinten egy kalap sz.rral egyenlő igazolásokat hajtott végre a vezetőség amiből Conténak elege lett de ez már tavaly látszodott jöhet ide bármilyen edző édes kevés a keretünk Európára én igy látom...de majd babo kolléga megcáfol :)

NetSztár · http://netsztar.blog.hu/ 2014.10.24. 00:19:10

@Apuleius: Csak egy nevet említenék, aki Allegrinél azért jobb és európai szinten is van tapasztalata: Luciano Spalletti. Jelenleg is szabadúszó.

Apuleius 2014.10.24. 00:38:18

@Tony.: Súlyos igazság van abban, amit írsz. A kérdés nem annyira provokatív volt. Conte távozása és Allegri érkezése engem is sokkolt, ugyanakkor rá kellett jönnöm, hogy nem igazán látok alternatívákat (ez persze nem Allegri érdeme). Ezen pedig nagyon keveset változtat az a tény, hogy Conte gyors távozásában a vezetőség is ludas, s csúnyán eltaktikázták magukat (ebben komoly igazság van). Egyszerűen nem látok komoly, igazán megbízható minőségű alternatívát.

Apuleius 2014.10.24. 00:38:43

@NetSztár: Igen, Spalletti nem tűnt rossz edzőnek, ebben van valami.

Apuleius 2014.10.24. 00:40:36

Deschamps-t én nem tartom igazán jó edzőnek.

babo0410 2014.10.24. 01:19:01

@Tony.: Sok jó nem származna abból, ha olyan edzőnk lenne, aki válogatottat és minket is irányít. Inkább ne. Másrészt meg Conte nem a vezetőség, és pláne nem az igazolások miatt távozott. Teljesen egyértelmű, hogy Conte-nál már régebben valami megtört. Szerintem ebben az olasz közeg bánásmódja is benne volt jócskán. Sajnos könnyű volt kikezdeni. Nem kell mindenért a vezetőségre haragudni. Amúgy meg előre ne írd le Allegrit, mert nem szoktak az ilyen károgásaid bejönni. Pirlo kikerül a kezdőből (nagyon remélem), és akkor megindulunk felfelé.

Juvegaspy 2014.10.24. 10:01:38

Tudom sok pozitivumot probalok itt sugarozni talan kicsit tul sokat is azzal viszont egyetvertek hogy jobb lenne ha Pirlo mar Januarban elmehetne az MLS be es ne 5kp val aljunk fel. Imadom Marcit de rengeteg meccs van es nem lenne alterja a szezon 2.feleben. ha mar 3belso vedohoz ragaszkodunk akkor mondjuk legyen 3-4-3 v 3-4-2-1 es akkor nem egy emberen menne at az osszes tamadas. Szerintem ez europaban is megallna a helyet..de ha Asat utaljuk bal szelen akkor 4-3-3 de Evra se bir ki akar 1fel szezont egyedul meg mindig kell melyiteni a keretet sajna. Ez is sajat velemeny meg ha kritikusabb is mint az elozoek nyugi nem csak baratokat akarok itt szerezni :)

Shyr Kahn 2014.10.24. 22:11:59

@Apuleius: Monaco-val BL döntő, francia csapatokkal igen jó eredmények... egy agyhalott, szétvásárolt Juvéval sima Serie B cím és a francia válogatottal sem éppen rossz, amit csinál. Tapasztalt és igen jó agya van a dologhoz az eredményei tükrében. Próbáltam előítéletektől mentesen nézni a teljesítményét (eléggé csípem ui).

Apuleius 2014.10.24. 23:42:00

@Shyr Kahn: "egy agyhalott, szétvásárolt Juvéval sima Serie B cím"

Arra az agyhalott Juvéra gondolsz, amelyben Buffon, Del Piero, Trezeguet és Nedved is játszott? Ne vicceljünk, elég sokan visszajutottak volna azzal a csapattal. Deschamps számomra még nem mutatott olyat, ami alapján igazán jó edzőnek számítana. Ez a szubjektív véleményem, s igazából nem is akarok vitatkozni róla.

Shyr Kahn 2014.10.25. 13:21:57

@Apuleius: Nyilván sokan visszajuottak volna, a kérdés, hogy mennyire nehéz motiválni olyan játékosokat a B-ben, akik hozzászoktak a Serie A és Bl színvonalához. Valójában igen sok sebből vérzett az a csapat. Rengeteg erős játékos hagyott el bennünket. Nyilván sorolnom sem kell. Másrészt a Monaco-val BL döntő sztem elég beszédes, de te tudod. Nem akarlak meggyőzni, de a többiek számára gondoltam érdekes lehet, ha már az edzőkérdés felvetődött.

venember83 2014.10.25. 13:30:54

@Shyr Kahn: véleményem szerint egy Del Pierót, Nedveded, Buffont, Camoranesit eléggé motiválhatta a harag, hogy toronymagasan kiharcolják a feljutást. De persze ez csak egyéni vélemény, Deschamps edzői kvalitásának megítélésére nem vállalkoznék, túl kevés meccset láttam csapataitól az utóbbi időben.

Apuleius 2014.10.25. 14:20:57

@Shyr Kahn: Érdekes, én ezt pont fordítva látom. Nem igazán tudom elképzelni, hogy komoly motivációs készséghez volt szükség ahhoz, hogy olyan, a csapat mellett a Serie B-ben is kitartó klasszisokat tűzbe hozzon valaki, mint Del Piero, Trezeguet, Nedved vagy Buffon. A csapat valóban nagyon sokat gyengült, de történetesen a feladat a Serie B-ből történő feljutás volt, nem az, hogy a Serie A-ban vitézkedjen a csapat. Nem nagyon hiszem, hogy kimagasló edzői kvalitásokat kívánó feladat volt mindez.

Vannak néhányan a blogon, köztük Te is, akik rendkívül elfogultak Deschamps-pal kapcsolatban, ami mindenkinek szíve joga, pusztán annyit szerettem volna jelezni, hogy a valóságban korántsem annyira egyértelműek a kvalitásai. A BL-döntő szép eredmény (ugyan maga a döntő a BL történetének leggyengébb fináléja volt), s ezen kívül van egy francia bajnoki cím is a Marseille csapatával. Ezek szép eredmények, de én nem látom, hogy annyit tett volna le az asztalra, hogy néhányan fanatikus elfogultsággal egy sikeres Juventus zálogát vizionálják személyébe. Már játékosként is kedveltem Deschamps-ot, de edzőként engem még nem győzött meg. Ennyi a történet.

Shyr Kahn 2014.10.25. 15:23:20

@Apuleius: @venember83: Del Piero, Nedved, Buffon és Camoranesi igen magas szintet képviseltek, de felhívnám figyelmeteket, hogy a komplett kezdő védősorunk távozott, valamint a komplett védekező középpályás sorunk is. Ezek nélkül hiába volt kimagaslóan jó kapusunk, támadó és szélső kp-nk, valamint egy csatárunk. De valójában mindegy is, hiszen nem tudjuk mi lett volna más edzővel a kispadon. Szóval ez valóban igen kérdőjeles, hogy milyen kvalitásról is árulkodik DD esetében.

Ami a leggyengébb BL döntőt illeti, addig a pontig elbúcsúztattak néhány nagy ágyút, ami szerintem nem kis feladat. Elég igazságtalan lenne csak arra visszavezetni a történetet, hogy a döntő relatíve igen gyenge szinvonalú volt. A Chelsea-t, Real Madridot kiejteni szerintem nem kis tett egy Monaco szintű csapattol. Főleg annak tudatában, hogy utóbbi klubbok mellett giga befektetések álltak, míg a Monaco akkor nem éppen világverő csapatáról és bivalyerős anyagi hátteréről volt híres. A nem éppen gazdag Marseillel elért bajnoki megint csak nem éppen arról tanúskodik, hogy ne lenne a tarsolyában tudás. Ne felejtsük el, hogy olyan csapattal lett francia bajnok, amely már 18 éve felejthető módon üldözte az újabbb diadalmat. Első évben bajnoknak lenni... szerintem nem kis tett. Mint ahogy az sem, hogy a Marseille az Ő irányítása alatt érte el a BL negyeddöntős helyet, 1993 óta először. Érdekes pedig, hogy az akkori marseillei csapat koránt sem volt egyedülállóan erős a klub történetében. Valószínű nem véletlenül nevezték ki a szövetségi kapitánynak sem. Megjegyzem igen jó futballt játszottak a VB-n... az már csak pech, hogy kissé tapasztalatlan csapatuk a végső győztes németek ellen egy gólos vereséget szenvedett, miközben több helyzetet dolgozotak ki, mint a későbbi győztesek.

Ha ezek alapján teszem azt az állítást, hogy Deschamps jó edző, akkor ez szerintem az én oldalamról nem látszik éppen előítéletes kijelentésnek. A történet lényege éppen ellenkező előjelű. Azt mutatja, hogy éppen az a kijelentés előítéletes, miszerint DD nem meggyőző edző. De mint írtam, nem akarlak benneteket meggyőzni, csak le szerettem volna írni, miért látom jó edzőnek Deschamps-t és alkalmasnak akár Allegri leváltására is (ha szükségesnek tűnik).

Apuleius 2014.10.25. 15:37:31

@Shyr Kahn: Megint elmész a lényeg mellett. Valóban sokat gyengült a Juventus, de könyörgöm a SERIE B-ben (!!!!) kellett bajnoknak lenni, nem az első osztályban. Hol a bánatban volt a második vonalban még egy csapat, amelyikben ilyen kvalitású játékosok rohangáltak? Ezzel a kerettel még Zaccheroni agy Ferrara is feljutott volna.

Az, hogy a Porto-Monaco döntő rémesen gyenge volt, egy személyes megjegyzés, s igazából nem von le semmit DD érdemeiből. Nem azt írtam, hogy DD rossz edző, pusztán annyit állítok, hogy szerintem hihetetlen módon elfogult vagy vele kapcsolatban, olyan mértékben, amelyet SZÁMOMRA semmilyen valós eredmény nem támaszt alá. Ennyi a történet, s fölösleges két totálisan szubjektív vélemény ütköztetésekor elmerülni a logikai részletekben.

"hogy Deschamps jó edző, akkor ez szerintem az én oldalamról nem látszik éppen előítéletes kijelentésnek. A történet lényege éppen ellenkező előjelű. Azt mutatja, hogy éppen az a kijelentés előítéletes, miszerint DD nem meggyőző edző."

Ennek a gondolatmenetnek igazából semmi értelme. A Te elfogult értelmezésed és álláspontod szerint nem meglepő, hogy a saját véleményedet látod igazolva, azonban azt hiszem ezzel visszaértünk az eredeti kiindulóponthoz. DD-nek vannak eredményei, vannak komoly és elismerésre méltó eredményei is (ezt nem emlékszem, hogy valaha vitattam volna), de amit eddig letett az asztalra az EDDIG még nem győzött meg. Főleg annak tudatában, hogy néhányan valamiféle Juve Messiást vizionálnak vele kapcsolatban.

Lehet kihagy az emlékezetem, de nekem a "jó futball", a "francia válogatott" és "nyári világbajnokság" kifejezések nem állnak össze egy koherens, összefüggő egységgé.

Shyr Kahn 2014.10.25. 16:08:44

@Apuleius: a lényeg mellett - nevezetesen a tények mellett - te mentél el. Az elért eredmények és statisztikák alapján ítélünk meg edzőt és én éppen ezt tettem, előítéletektől mentesen, hiszen nem arról írtam, hogy Deschamps milyen szimpatikus, vagy éppen jó játékos volt a Juve színeiben. Azt elismerem, hogy a Serie B cím nem tesz hozzá semmit a sikereihez. Ebben meggyőztetek, de abban nem, hogy előítéletes lennék mikor azt írom, hogy alkalmas lenne Egy esetlegesen rosszul teljesítő Allegrit leváltani. Ha a felsorolt edzői érdemeit nézzük (a Serie B címen kívül), akkor nehezen fogadom el, ha előítéletesnek mondanak. Amennyiben téged a statisztikák alapján nem győzött meg, lelked rajta... Szíved joga bmit gondolnod, de ha ezek alapján Deschamps nem meggyőző, akkor érdekelne melyik edző is az (?) Az utolsó mondatod pedig kicsit gondold át újra. Lehet a franciák nem játszottak szépen, de hogy eredményesen, az az eredmények alapján látható. Még egyszer: egy fiatal csapatról beszélünk. Ehhez mérten értékeld, amit láttál. Egy EB vagy VB sok szempontból igen hasonló, mint egy BL. Manapság (és mindenkor) a jó futball, az eredményes futball. A szépség csak egy hozzáadott plusz, azaz konkét példával élve, inkább unalmas játékkal kerüljünk a BL négy közé, mint széppel vérezzünk el korábban.

Apuleius 2014.10.25. 16:18:20

@Shyr Kahn: Nem, a tények mellett változatlanul nem én megyek el. Te a frenetikus edzői teljesítmények közé sorolod, ha valaki világklasszis játékosokkal feljut a másodosztályból, s többek között egy ilyen eredményre és statisztikára hivatkozva emelsz az egekbe valakit, természetesen "előítéletektől mentesen". Azt kellene végre észrevenned, hogy semmivel sem kevésbé előítéletes a Te pozitív véleményed, mint az én semleges képem. Ez természetese szíved joga, csak azért szerencsés látni, hogy a szubjektív vélemény és a tény az két külön fogalom.

"Az utolsó mondatod pedig kicsit gondold át újra. Lehet a franciák nem játszottak szépen, de hogy eredményesen, az az eredmények alapján látható. "

Eredményesen??? Nem az 1998-as VB-re gondolsz véletlenül?

Ne haragudj, de a magam részéről most lezárnám ezt a beszélgetést. Én leírtam, amit akartam, s nem akarlak megingatni abban a hitedben, hogy DD megváltaná a Juventust, azonban én inkább megvárnám, amíg további eredményekkel győzi meg a magamfajta kétkedőket.

Shyr Kahn 2014.10.26. 00:17:27

@Apuleius: Zárjuk le, de engedd meg, hogy reagáljak még az utolsó kommentedre. Ez így fair. Folyamatosan azon lovagolsz, hogy a Serie B győzelemre hivatkozom, mint olyan tényre, ami DD-t jó edzővé emeli, holott a legutóbbi hszemben leírtam (a korábbiban pedig céloztam rá), hogy ez valóban vitatható. A probléma az, hogy a többi eredményét és statisztikáját, - amik azt mutatják, hogy mégiscsak tud felmutatni valami olyat, amit az edzők túlnyomó többsége nem - nem említed és úgy tűnik nem is látod, vagy ha látod, akkor kérlek mondd el, hogy azok miért nem emelik a jó edzők szintjére a franciát? Ki a jó edző, ha nem az, aki bajnokságot nyer a nagy bajnokságok egyikében (ráadásul a Ligue 1 szinvonalban elég közel van a jelenlegi Serie A-hoz), BL döntőbe vezet egy esélytelen csapatot, majd egy másik esélytelent a negyeddöntőkig visz, majd a VB-n a korábbi győztestől egy hajszállal a negyeddöntőben kikap? Ezek a tények (mert bizony megtörténtek és dokumentálva vannak) a mellett szólnak, hogy Deschamps jó edző. Vagy ezek után mit mondjunk róla? Rossz edző, mert sikerült ezeket a címeket/eredményeket elérnie? Esetleg még nem bizonyított eleget? Érdekes módon a francia szövetség ezt másként látja. Engedd meg, hogy nekik jobban higgyek, mint neked. Legyünk már egy kicsit komolyabbak és lássuk, hogy mik az érdemei. De ha neked ez nem elég lelked rajta. Azt gondolsz amit akarsz, de egy valamit kérnék: ne vádolj előítélettel, hiszen a hszeimben közel sem írtam olyat, ami erre alapot adhatna és ahogy legelőször említettem, éppen a lehető legelőítéletmentesebben próbálom meg tekinteni mit is tett le eddig az asztalra.

BTW elnézést a masszív offolásért. Ennek a végére most én is pontot teszek.

Apuleius 2014.10.26. 13:09:06

@Shyr Kahn: Öröm úgy vitázni valakivel, hogy a vitapartner nem olvassa el a másik véleményét, s csak a saját véleményét szajkózza (Te mintha ezt tennéd). Bármennyire szeretnéd kihozni belőle, nem írtam olyat, hogy Deschamps rossz edző, vagy ne lennének eredményei. Te rendszeresen úgy beszélsz róla, mintha legalábbis Mourinhóról vagy Ancelottiról lenne szó, ami SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNYEM szerint hihetetlenül túlzó és elfogult. Lehet, hogy Conte után egy próbát megért volna (ha ráért volna), de ennyi a történet, én semmiféle garanciát nem látok arra, hogy egy lepkefinggal előrébb tartanánk vele, mint Allegrivel. Egy felnőtt embertől egyébként elvárnám, hogy lássa, a tények és a tényekből levont szubjektív vélemény nem azonosak egymással. Amire Te folyamatosan tényként hivatkozol, az a Te interpretációd. Vannak DD-nek eredményei, senki sem vitatta el tőle, Te elalélsz azoktól, én azt mondom rá, hogy engem még nem győzött meg azokkal, számomra azok még nem predesztinálják arra, hogy sikeres legyen a Juventusszal. Egy Ligue 1 bajnoki cím szép eredmény, de egy az őt megillető európai szerepbe igyekvő a Juventus szerintem, más kategória.

A francia keret ezen a VB-n, egy igazán komoly edzővel, aligha számított volna "esélytelennek". A németeken kívül én nem láttam sziporkázó csapatokat. Ha nem bánod, az a francia szövetség, amely Raymond Domenechet is alkalmazta, számomra nem jelent hivatkozási alapot. Egyébként annak hiszel, akinek akarsz, én leírtam a tiéddel ütköző véleményemet, amit láthatóan nem tudsz megemészteni. Nem olyan szégyenletes dolog egyébként az előítéletesség, teljesen emberi, nem kell ennyire fennakadni rajta.

A lényeg, ne próbáld a számba adni, hogy DD rossz edző, mert nem ezt írtam. Az eredményeket és a statisztikákat nevezhetjük TÉNYEKNEK, az, hogy azok alapján Te jó edzőnek tartod, már nem tény, pusztán szubjektív vélemény, s nem magától értetődő. Ezt a két dolgot nem kellene összemosni egymással.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása