Morata: „A csapattársak családtagként viselkednek velem”

Morata Alvaro_edzés.jpgÁlvaro Morata nemrégiben hosszabb nyilatkozatban mesélt eddigi torinói élményeiről, például a hihetetlen pillanatról, amikor Gianluigi Buffonnal találkozhatott, torinói példaképekről és céljairól.

A spanyol csatár gyorsan hozzászokott a torinói életmódhoz, részben a csapattársainak köszönhetően, akik számtalan téren támogatták.

„Az olaszországi kalandom nagyon jól telik, nem is érezhetném magam jobban. Kedvelem ezt a várost és a csapattársaim. Jó fogadtatásban részesültem, és kiváló fizikai állapotban érzem magam. Ez a legjobb hely, ahova kerülhettem.

Hihetetlen pillanat volt, amikor találkozhattam Gianluigi Buffonnal.” - nyilatkozta Álvaro Morata a Marca újságírójának. „Megtiszteltetés vele egy pályán lenni, és megosztani vele az öltözőt.

A Bernabeuban elkértem a mezét, és itt ő volt az első, aki tanácsokkal szolgált.”

Álvaro Morata csapattársa a honfitársa, Fernando Llorente, akivel bizony várhatóan keményen meg kell majd küzdenie a játéklehetőségért.

„Spanyolországban labdaszedő voltam egy meccsen, amin Fernando Llorente játszott. Az ő meze is megtalálható a nappalimban. Remek játékos és remek ember.

Szerencsém volt, hogy ilyen emberrel találkoztam, mint Fernando, és amellett, hogy csodálom játékosként, mindenben segített nekem, és gondot viselt rám.

Edzésre hozott autóval, tanácsokkal szolgált, hol érdemes enni és vásárolni. Idegenben szobatársak vagyunk. Remek ember. Ráadásul olasz leckékkel is szolgál. Többet nem is kérhetnék.

Az igazság az, hogy a csapatból már sokan hazavittek autóval edzés után. Volt olyan is, aki fogorvoshoz is elkísért. Ezek a játékosok igazi családot alkotnak a klubnál.

Olyan játékosokra gondolok, mint Roberto Pereyra, Kwadwo Asamoah, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini…

Torino központjában lakok, az emberek pedig nagyon udvariasak. Nagyszerű elfoglaltság például a kutyasétáltatás. Paul Pogba és én gyakran beszélgetünk, sok közös barátunk van, például Raphaël Varane.”

A fiatal spanyol csatár ezt követően a Juventus két híres kilenceséről is említést tett, és bevallotta, hogy szeretné követni a példájukat.

„Csupán dolgoznom kell, dolgoznom és dolgoznom. A kilences mez nagyszerű motivációt jelent. Ha meggondolom, előttem milyen játékosok viselték a kilences mezt a Juventusnál, például Zlatan Ibrahimović és Filippo Inzaghi, ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy mindent megtegyek a fejlődésért.

Nagyon hálás vagyok a Real Madridnak. Csodálatos nyolc évet töltöttem a klubnál, azonban jelenleg boldog vagyok karrieremnek új szakaszában.

A Real Madrid mezét viselni maga volt a megvalósult álom, azonban most a Juventusnál játszok, és készen állok az új kihívásra. A Juventusban pályára lépni is egy másik álmom. Lépésenként kívánok haladni az összes célom elérése érdekében.

Nehéz volt eladni a Real Madridot, azonban ha egy olyan csapat akad utadba, mint a Juventus, és bizalmat tanúsítanak irántad... Maradjunk annyiban, hogy többet nem is kívánhattam volna.

A Juve nagyon akart engem, nekem pedig csak az a célom, hogy segítsek a csapatnak a címek gyűjtésében.”

A huszonegyéves csatár az egyik első torinói edzésén lesérült, ám egy ideje már ismét a csapattal edz, sőt, rövid időre ugyan, de játéklehetőséghez is jutott.

„A felépülésem nagyon gyors volt, az orvosok és a fizioterapeuták kiváló munkát végeztek. Most az a feladatom, hogy visszanyerjem a formám, de egész jól érzem magam.

A legfontosabb, hogy fontosnak akartam érezni magam, ezért tetszik, hogyan beszél velem az edző. A csapat tagjának érzem magam, aki hasznos a keret számára.

Erősebbé kívánok válni, azt akarom, hogy felkeltsem az edző figyelmét, és fontos játékosa legyek a csapatnak.

A Juventuson túl csak az U21-es válogatottra gondolok, azonban ha felhívna a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque, készen állnék a feladatra, mivel ez életem álma.” - zárta az interjút sokadik álmának az említésével a Real Madridtól kölcsönvett csatártehetség.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr106713283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benssz 2014.09.20. 12:20:19

szimpatikus fijuuuuuu :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása