Buffon: „Nagyon pezseg a Milan kerete”

Buffon Gianluigi_1.jpgGigi Buffon azt nyilatkozta Max Allegriről, hogy „kevésbé őrült”, mint előző edzője, a jelenlegi szövetségi kapitány, valamint azt is megosztotta a sajtóval, hogy véleménye szerint a Juventus képes „Európa legjobb nyolc csapata közé verekedni magát”.

A hálóőr a Sky Sport Italia munkatársainak nyilatkozott a Malmö elleni hazai győzelmet követően, amely rég nem látott siker, hiszen a Juventus 2008 óta nem volt képes győzni az első BL-mérkőzésén.

„A Juventus bejuthat Európa legjobb nyolc csapata közé. Mi tisztában vagyunk azzal, hogy képesek vagyunk egy jó BL-menetelés véghezvitelére, még akkor is, ha ezt a magabiztosságot valahogy át kell vinnünk a pályára.”

Eddig az új edző nagyon jól teljesített a Juventus élén, sikerült úgy az első két bajnokin, mint az első európai tétmérkőzésen is megszerezni a három pontot.

„Amikor ilyen helyzet áll elő, mindenkiben tudatosul az, hogy tiszta lappal indul az összes játékos és a csapat. Mindannyiunknak bizonyítania kell, hogy megérdemeljük a bajnoki címmel járó felelősséget, és hogy képesek vagyunk megismételni az eredményeket.

Ebben reménykedünk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy idén nehezebb lesz, mint az előző években, amikor úgy tűnt, hogy a sikert könnyedén érjük el.

Massimiliano Allegri tisztában van azzal, milyen taktikát szeretne látni a pályán, azonban a keret pszichológiai állapotára is hangsúlyt fektet. Kevésbé mániákusan törődik a részletekkel, mint Antonio Conte, de így is nagyon figyelmes és aprólékos. Sok évnyi nyomást követően a munkamódszerei segítenek minket azzal, hogy jobban tudatosítják bennünk felelősségünket.

A pályán azt várja el tőlünk, hogy irányítsuk a meccs ritmusát bizonyos időszakokban, hogy néha levegőhöz jussunk, míg a múltban folyamatosan teljes erővel nyomultunk előre.”

Massimiliano Allegri szombaton egykori csapatához megy látogatóba az Öreg Hölggyel a San Siro stadionba, amikor is találkozik a tabella két éllovasa, valamint Gigi Buffon is kezet foghat egykori csapattársával, a mára edzővé lett Pippo Inzaghival.

„A Milan jelenlegi kerete nagyon pezseg. Inzaghi nagyszerű edző, és ugyanazokat a tulajdonságokat továbbítja csapata felé, amelyek őt is jellemezték játékosként.

Támadó futballra törekednek, és számos tapasztalt és minőségi játékossal rendelkeznek, akikben megvan az akarat is ahhoz, hogy jóvá tegyék a tavalyi botlást.

Fernando Torres kiváló igazolás számukra. Neki is vissza kell térnie régi formájához, és biztos vagyok benne, hogy Olaszországban jól fog teljesíteni.” - zárta az interjút Gigi Buffon a megszokott kedves diplomatikus hangnemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr336711147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neuropa 2014.09.19. 21:11:54

Addig kell megtörni a Milant, amíg jobban bele nem lendülnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása