Allegri: "A holnapi mérkőzés semmihez sem fogható"

Allegri Massimiliano_mosolyog.jpgA szombati Milan-Juventus rangadó különleges lesz a torinói együttest irányító Massimiliano Allegri számára, hiszen a szakember három és fél esztendőt töltött Milánóban, s leváltását követően, ez lesz az első alkalom, hogy ellenfélként tér majd vissza a San Siróba.

"A holnapi mérkőzés számomra semmihez sem fogható, s nem lennék emberi lény, ha mást mondanék." - nyilatkozta Allegri az újságíróknak a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Nem vagyok egy gép, ember vagyok. Három és fél intenzív esztendőt töltöttem a Milannál, s egy bajnoki címet és egy Szuperkupát is elhódítottunk együtt."

"Három és fél felejthetetlen évet töltöttem ott, ami mostanra a szakmai pályafutásom és a privát életem részét jelenti, hiszen ha az ember hosszú éveket tölt el egy klubnál, egy városban, olyan kapcsolatai épülnek közben, melyek túlmutatnak a szakma világán."

"Így a holnapi egy erős érzelmeket keltő este lesz, s ez a normális ebben a helyzetben." 

Allegri azzal a Pippo Inzaghival néz majd szembe, akivel a pletykák szerint nem volt felhőtlen a viszonya Milánóban.

"Azt mondhatjuk, hogy Filippo és én teljesen különbözőek vagyunk szakmai szempontból, abban az értelemben, hogy ő játékosként hatalmas bajnok volt, s mindent megnyert. Az én pályafutásom játékosként nem lehet mérhető össze vele, azonban technikai szempontból, mint edző, jóval korábban kezdtem nála."

"Kis csapatoknál kezdtem, s az eredményeknek köszönhetően, szerencsére megadatott, hogy a Milant és a Juventust irányíthassam, s az első három évemet a Serie A-ban a Cagliarinál töltöttem."

"Ő szerencsés volt, hogy azonnal a Milannál kapott kinevezést, amely lényegében az otthona. A lehető legjobbakat kívánom neki, azonban inkább majd csak holnaputántól, mivel holnap győzni szeretnék."

A Milánóban megrendezésre kerülő rangadón a zsinórban három bajnoki címet begyűjtő Juventus számít esélyesnek, azonban Allegri természetesen óvatosan fogalmazott ezzel kapcsolatosan..

"Nem, nem vagyunk esélyesek, mivel úgy gondolom, hogy hozzánk hasonlóan, ők is felkészültek a mérkőzésre, s a lehető legjobban készülnek, hiszen a holnapi rangadó egy Milan-Juventus lesz."

"Fantasztikus kihívás lesz, csodálatos, amilyen mindig is volt, egy zsúfolt stadionban, s úgy hiszem, hogy egy ilyen találkozó most csak javára szolgálhat az olasz labdarúgásnak. Bizonyosan jó mérkőzés lesz, ahol két olyan csapatot láthatnak majd, amelyek megpróbálják legyőzni ellenfelüket, s ez a legfontosabb dolog."

"Mindent megpróbálunk majd megtenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el, tudván, hogy egy olyan csapattal nézünk szembe, amely jelenleg jól teljesít, ahogy azt a megszerzett pontok is mutatják, egy olyan csapattal, amely sok gól szerez, s nyolc találatot szerzett két mérkőzésen, így óvatosnak kell lennünk."

"Ki az esélyes? Az ilyen mérkőzéseken általában soha sincsen esélyes. A San Siróban játszani soha senkinek nem lehet egyszerű. Tisztában vagyunk azzal, hogy erős keretünk van, azonban nagy tisztelettel vagyunk a Milannal szemben."

A Milan eddig meglehetősen gólzáporos mérkőzéseket játszott, míg a Juventus hálóját még senkinek sem sikerült bevennie az új szezonban.

"Úgy gondolom, hogy a Parma elleni mérkőzésük meglehetősen furcsa volt, általában akadnak minden szezonban ilyen furcsa, gólban gazdag találkozók, s a pármai pontosan ilyen volt."

"A Parma negyedik góljához kellett a kapus sérülése, s akadt még másik két-három szituáció, amelyekről nehéz elképzelni, hogy megismétlődhetnek egy másik mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy a Lazio elleni mérkőzésük volt az, ahol jól játszottak, s az erősségük jeleit mutatták."

"A holnapi mérkőzés semmi máshoz nem fogható, hiszen a Milan-Juventus mindig különleges mérkőzés. A San Siróban játszani nem könnyű, s a Milan ellen most játszani szintén nem könnyű, ahogy a Milan számára sem egyszerű a Juventus elleni játszani."

Az egyik legnagyobb kérdés az lehet, hogy a sérüléssel bajlódó Arturo Vidal vajon bevethető állapotban lesz-e a szombat esti rangadóra.

"Vidal egy kicsit már a csapattal edzett tegnap, ma a csapattal dolgozik, s aztán majd eldöntjük, hogy a kezdőcsapatba kerül-e, vagy a kispadon kezdi a mérkőzést. Mindamellett fontos lépéseket tett előre, s nagyon örülök."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr166712489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2014.09.19. 19:53:19

nem bánnám ha 1 adok-kapok mérkőzés lenne,mint a milén utolsó mérkőzése,csak mi adjunk többet,kell 1 kis magabiztosság a csatároknak...Coman-t én kezdeném a mostani milán ellen,mert a sebessége most aranyt érhet 1 ilyen kicsit védekezés nélküli milán ellen:D

lehet kicsit bele is nyúlnék a darázsfészekbe..Morata-Coman párost kezdetném Lori-Tevez páros helyett,bár tudom Tevezt most padra tenni meredek lenne:D

hurbiny3k 2014.09.19. 19:57:32

Nálam ez lenne a tutti, ha mindenki egészséges: Buffon- Caceres, Barzagli, Bonucci, Evra- Marchisio, Pogba, Vidal- Coman, Tevez, Morata

Devilke Balla 2014.09.19. 20:36:57

@Rivendell: Egyébként tényleg érdekes lenne ha Tevez nem kezdene,a milan meg ugy állna fel,hogy Tevezre kulon embert állitanak,o meg nincs is a kezdoben :D

Devilke Balla 2014.09.19. 20:37:55

Amugy egy Inzaghi féle nyilatkozatot nem tudnátok kozzétenni,marhára érdekelne o mit mond a mecs elott :)

Apuleius 2014.09.19. 22:30:43

@Devilke Balla: Holnap kikerül majd Inzaghi nyilatkozata is.

Mixbetegállat 2014.09.20. 09:33:13

Jó kis erőfelmérő lesz úgy gondolom!Egy hétközi BL meccset játszó fáradtabb Juventus találkozik idegenben egy nagyon motivált, bizonyítani akaró, jó formában lévő Milannal!
Jó lenne nyerni, de én akkor sem leszek csalódott ha döntetlen lesz.

Ui.:Tudom hogy lehetetlen küldetés, de nem lehetne megpróbálni egy kevésbé idióta képet kitenni Max-ról?

FCB551 2014.09.20. 12:20:53

Mit mondtok nyer ma a Juve ? Érdemes be rakni mixen??

MarekCsont 2014.09.20. 12:26:52

Én megmondom őszíntén szerintem a legerősebb Juvét 4-4-2 be lehetne kihozni a csapatból.

Buffon - Cáceres, Barzagli, Chiellini, Evra - Pereyra, Vidal, Pogba, Asamoah - Tevez, Llorentek

Evra - Pogba - Asamoah 3 -as nagyon jól megérti egymást, a Bl meccsen láthattuk, ha pogba a másik oldalra átkerül Vidal helyére összezavarodik..

Goku06 2014.09.20. 12:55:22

A mai nap nagy kérdése.... Ha Muntari gólt lő, vajon megadják-e? :O

Goku06 2014.09.20. 13:36:50

@MarekCsont: "Evra - Pogba - Asamoah 3 -as nagyon jól megérti egymást"... hát igen, a feketék már csak ilyenek :D :D :D
Amúgy énis nagyon bírom ezt a triót.. Még egy Coman mehet eléjük és ott van a fekete baloldalunk :D (ami a legerősebb baloldalunk is egyben..)

Apuleius 2014.09.20. 19:29:19

@Mixbetegállat: Ennek semmi akadálya, ha rendelkezésünkre bocsátasz egy válogatást Allegri legmegkapóbb képeiből, örömmel használjuk majd azokat.

benssz 2014.09.22. 12:07:18

@Goku06: mögöttük pedig a daliás Angelo ! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása