Nedvěd: „Conte egyszerűen elfáradt”

Nedved Pavel_1.jpgA klubot képviselő Pavel Nedvěd úgy véli, Antonio Conte azért hagyta ott a Juventust, mert már nem rendelkezett a kellő energiával a folytatáshoz, és már májusban le kívánt mondani.

Az egykori támadó középpályás a klubvezetésben foglal helyet, a Juventus igazgatóinak egyik, és egy cseh újsággal osztotta meg az okot, amiért Antonio Conte a múlt héten rendkívüli hirtelenséggel szerződést bontott a klubbal.

„Antonio azért mondott le, mert nem volt már meg benne a kellő energia a folytatáshoz, nem azért, mert bármilyen konfliktusba került volna az igazgatókkal.” - nyilatkozta az egykori cseh válogatott támadó.

„Már májusban le akart mondani, azonban megbeszéltük az ügyet, és meggyőztük arról, hogy gondolja át a dolgot a nyaralás ideje alatt.

Amikor visszatért, arról tájékoztatott minket, hogy nem akarta folytatni a munkát a csapattal. A lemondás ügyében a médiában megjelent egyetlen cikk sem fedi a valóságot. Egyszerűen elfáradt.

Az igaz, hogy a döntése meglepett minket, még akkor is, ha már láttam rajta a fáradtságot a szezon végső szakaszában.”

Antonio Conte várhatóan átveszi az olasz szövetségi kapitányi feladatokat, miután az FIGC berkeiben jövő hónapban lezajlik az elnökválasztás.

A Juventus cseh igazgatója egyúttal kihasználta az alkalmat arra, hogy ne csak Antonio Conte távozásáról beszéljen, hanem megnyugtassa a mostanában aggódó szurkolókat is.

„A klub átigazolási politikája továbbra is változatlan marad. Továbbra sem kívánjuk egyetlen fontos játékosunkat sem áruba bocsátani.” - zárta az interjút határozottan Pavel Nedvěd.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr486524355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.07.19. 15:32:36

„Antonio azért mondott le, mert nem volt már meg benne a kellő energia a folytatáshoz" -Na,arra kíváncsi lennék,hogy hogyan néz ki amikor az az ember aki minden meccset 90 percen keresztül végigordít,elfárad...

Jozef26 2014.07.19. 15:40:47

@Juventus FC 15: Pont azért fáradt el. Látszott rajta, hogy rengeteg energiát adott bele ebbe a három évbe. Egy nemzeti csapat irányítása sokkal kevesebb kötelezettséggel jár.

rockitbaby 2014.07.19. 15:50:00

Na erre vártunk már napok óta. Lehet, hogy csak kell neki egy kis pihenés. HA ez az ok, akkor egy év pihi után, amennyiben mindenkét fél úgy akarja leülhet megint. Bár nem tudom, mennyire lenne jó ötlet, és hogy egyáltalán akarnám/nánk-e.

Il Principino 2014.07.19. 15:55:36

@rockitbaby: Elfáradt????Folyamatosan arról beszélt,hogy tényezővé akarja tenni a Juvet Európában!Ez kamu sztem!Ha szöv. kapitány lesz kötve hiszem,hogy visszajönne 1 év pihi után...Sztem ezt Pavel szájába adták,mert neki jobban elhiszik a szurkolók...

2014.07.19. 16:00:24

@kg19850508: Szerintem is erről van szó,nincs ebben semmi meglepő,kell egy hivatalos sztori,amit olyannak kell előadni,akit a szurkolók a leginkább tisztelnek a vezetőségi tagok közül. Ferguson,Wenger,Ancellotti,Mourinho sokkal régebb óta vannak a szakmában és mégse fáradtak bele,vagyis ugye Sir Alex,de ő vagy 30 évig irányított egy topcsapatot,neki elhiszem,hogy elfáradt a végére.

venember83 2014.07.19. 16:04:54

Pavel, ezt sajnos nem hiszem el neked, mondanivalód egyik részét se.

rockitbaby 2014.07.19. 16:05:22

@kg19850508: Nedved-et nem tartom olyan megalkuvó embernek, aki bármit lenyilatkozik, ha eléteszik. Így valami igazságtartalma biztos van ennek. Pep is visszalépett 3 sikeres év után. Conte meg egy önálló személyiség, nem hasonlítható sem Wenger sem SAF sem Mou-hoz. Elfáradhatott ennyi.

Goku06 2014.07.19. 16:05:57

"a médiában megjelent egyetlen cikk sem fedi a valóságot."
Ahogy ez a nyilatkozat sem feltétlenül fedi a valóságot. Ez teljes mértékben az a nyilatkozat amit a vezetőségnek mondania kell. Nem kelthetik a pánikot azzal hogy Conte azért ment el mert nem fogunk költekezni. Mindig pozitív hangulatot kell sugározni.

"a döntése meglepett minket"
hmm, egész gyorsan sikerült lereagálni, fél nap alatt már be is lett jelentve Allegri hivatalosan is..

De pont most egy jó mercato után állhatna össze egy tényleg kurvaerős Juventus.. Conte pont akkorra fáradt el amikor learathatná a babérokat végre európában is? A hülyéje :D

Il Principino 2014.07.19. 16:12:16

@rockitbaby: mindenki azt hisz el,amit akar:)Nedved kapott nálunk 1 zsíros állást és beállt a sorba,látszólag nagy pajtija Marottának és Agnellinek...

Il Principino 2014.07.19. 16:13:16

@kg19850508: Sokkal valószínűbb,hogy az ígérgetésekbe fáradt bele,na azt el is hiszem...

rockitbaby 2014.07.19. 16:30:38

@Goku06: @kg19850508: Nem lehetetlen a fáradtság, de nem is fizikálisra kell itt gondolni. Az itt töltött három éve alatt a vezetőség sem feltétlen mindig tudott neki segíteni - nem önnön akaratuk miatt -, kikezdte az olasz szövetség is, besározták a nevét, eltiltották hónapokra. Nem sok jelenkori edző van, aki három év leforgása alatt ennyi minden szart kapott a képébe. Belefáradt szellemileg és lelkileg is az egészbe. A nyilatkozat és egyben a cikk kulcsmomentuma pedig az első mondatban elhangzik, Nedved úgy véli. Szóval nem biztos benne, de ő erre tippel.

Ha meg nyugit akar, akkor pihen egy vagy több évet és pont. Ebben a helyzetben HA tényleg kimerült nem fog leülni az olasz válogatott kispadjára, aminél jelen pillanatban stresszesebb, idegtépőbb melót nem tudnék mondani számára. Szinte az egész válogatottat újra kell építeni, majdnem nulláról. Ez nem a legnyugodtabb munka, és ehhez szintén majd mindennapos tevékenység kell, csak nem feltétlen edzés és taktika, hanem megfigyelés és játékoskeresés.

babo0410 2014.07.19. 16:38:44

Én el tudom képzelni ezt a verziót is. Ahogy @rockitbaby: is mondja, Pep Guardiola is 3 évig volt edző a Barca-ban, aztán belefáradt, pedig ott aztán még bőven volt még pár év a csúcson. És tulajdonképpen az ő távozása után ingott meg a Barca. Szerintem elképzelhető, hogy egyszerűen belefáradt az egészbe. Lehet ebben volt szerepe annak is, hogy Marotta-val akadtak nézeteltérései. De akkor meg Marotta kellett volna repüljön. Igaz a sportigazgatókat nem szokás csak úgy kirúgni az edző miatt.
@Goku06: Ha úgy van ahogy Nedved mondja, akkor már korábban felkereshették Allegrit. És akkor pont azért őt, mert komoly edző bizonytalanra nem jön, Conte-t meg ha igent mond a folytatásra csak nem rúgnánk ki egy új edző miatt.
Egyébként az jó ha az ember kétkedik, és nem mindent hisz el. Én is ilyen vagyok, ha ez nem is érződik rajtam. Mert az jó, ha az ember kétkedik, és nem mindent hisz el feltétel nélkül. De az nem működik, hogy nyakatekert, a valóságtól elrugaszkodott dolgokban meg rációt lássunk. Mint az összeesküvés elméletek hívei, akik csak tényeket nem szeretnek figyelembe venni, mert szerintük az hazugság.

babo0410 2014.07.19. 16:43:26

Na akkor ezt úgy is mondhatjuk, hogy új kihívásokra vágyott Conte, és lehet ha megkapja az általa kért igazolásokat, és egy BL-ben is erősnek nevezhető kerete lett volna, akkor megtalálta volna az új motivációt. Azaz az igazolásoknak is lehetett némi szerepe a döntésben. Én bízom benne, bár tudom nem sok esély van rá, hogy akkor egy év pihenő után újult erővel tér vissza, és megkapja a kéréseit, és jó sokáig a csapat vezére lesz.

rockitbaby 2014.07.19. 16:44:02

@kg19850508: Akkor te minek tudod, de hogy azon pozitív tulajdonságai, amik első évében jellemezték, szinte a második éved elejétől kivesztek belőle. Harciasság, megalkuvás nélküli győzelemhajszolás, szemre is tetszetős játék, taktikai sokszínűség. Mind mind szép fokozatosan vesztek ki belőle. Valami oka csak van ennek is. Ezek mind közrejátszhattak a nem várt szakításban. Vagyis ha ez a része igaz, hogy már májusben felállt volna, csak akkor még azt mondták neki várja meg a nyaralást és az alatt döntsön, akkor ez annyira nem is váratlan és ezért lehetett, hogy marha gyorsan meglett az új edző. Felkészültek a legrosszabbra - ha valamiben, akkor ebben nagyon jók a vezetőink.

Én még egy valamit sejtek, de nem tudom, hogy ez kinek és minek köszönhető. Mikor Conte ki lett nevezve, a nyakamat merem arra tenni, hogy nem számoltak rögtön Scudetto-val. A két hetedik hely után biztos, hogy a minimum BL hely volt a cél, vagy ha nem is BL de legalább EL. És minden terv, átigazolási politika, szerződéskötés, szponzorok stb ehhez voltak igazítva. Na most ennek fejében jött a "bomba", miszerint rögtön a csúcsra értünk és hirtelen kell minden előre eltervezett és bekalkulált dolgot megoldani. Hirtelen kell olyan keret, ami nem csak megáll a BL-ben de az első Scudetto után címet véd, és talán még a Coppa is becsusszan, fiatalítani is kell, mert alapvetően sem volt már Conte első évében sem feltétlen fiatal keretünk, stb. Hirtelen jött a siker és mindenki jóllakott. Kellene új kihívás. Ez a klubnak egy Conte nélküli korszakot jelent, hogy nélküle mire is mennénk, neki meg egy külföldi állás, ahol sokkal több szerepkörrel bír, pl Anglia és menedzseri poszt. Aztán jött a súrlódás és kompromisszum, majd mint minden nem működő kapcsolatban, a szakítás. Ez általában mindkét fél "érdeme", nem lehet csak az egyikre ráhúzni a vizes lepedőt!

Il Principino 2014.07.19. 17:15:01

@rockitbaby: Első szezont tényleg nem lehet összehasonlítani az utóbbi kettővel!Volt egy bomba formában lévő Pepénk,valamint Alex jelenléte!Szélsők már akkor hiányoztak,de mivel csak a bajnokság volt,nem tűnt olyan nagy hiányosságnak,mint mostanra!Ha úgy vesszük 3 éve könyörgött szélsőkért,de mi csatárokat hoztunk,bár sztem ha 2 klasszis szélsőnk lett volna már akkor,lehet,hogy Matri-Q-Vuci-Gio 4-es jobban termelt volna...Pepe kiesésével jött a 2. évben berögződő 3-5-2!Asa-ból és Lichti-ből kellett szélsőt faragnia,kevesebb sikerrel,mint tudjuk!Eltelt 3 év és még most sem kapott nem hogy klasszist,de még klasszisféle szélsőt sem!Iturbe egyik sem az,talán 1-szer az lesz!Mindenesetre én Conte-t ambiciózus edzőnek tartom,de rájött,hogy itt nem kapja meg azt a hátteret,csak ígéreteket,ezért köszönte szépen és lemondott!

neuropa 2014.07.19. 18:00:02

@kg19850508: Nem vagyok egy nagy konspirációs elmélet fan, de szerintem sem fedi a valóságot a hivatalos közlemény. Nedved nem tartozik szorosan a klubvezetéshez (vagyis az Agnelli-Marotta duóhoz), kvázi külsősként adhatja elő ezt a sztorit, hátha így hitelesebbnek hat. Sajnos egyáltalán nem.

neuropa 2014.07.19. 18:08:06

@rockitbaby: Ehhez még csak megalkuvónak sem kell lenni. Simán meggyőzhetik róla, hogy a kedélyeket le kell csillapítani. Mindenkinek így a legjobb.

@Goku06: Szerintem sokan túlmisztifikálják a gyors bejelentést. A tervezett kirúgás mellett akkor is "volt idejük" egyezkedni, ha Conte 1-2 nappal a bejelentés előtt már szólt a vezetőségnek és az utódlással párhuzamosan intézték a bejelentést és a szerződésbontás részleteit is. Tehát érhette őket váratlanul a bejelentést megelőző 1-2 napon is.

Táno 2014.07.19. 18:19:36

@fire06: Pontosan! Micsoda hulladék - szar edző/ember aki 3 év után elfárad?? Tipli vissza a 2/3 osztályba - oda való!!!!

keshudioo 2014.07.19. 18:24:49

@Táno: Ezt a hülye antikonte dumádat hanyagolhatnád már, rohadtul fárasztó.

venember83 2014.07.19. 18:44:57

@Táno: ennél azért több tiszteletet érdemel Conte, ha másért nem, akkor a sorozatban három bajnoki címért, és hogy felsegítette a csapatot ismét az olasz bajnokság csúcsára.

Táno 2014.07.19. 18:50:09

@venember83: Hogyne.... ő is megtisztelte a JUVENTUS-t így a felkészülési időszak közepén!!! Ennyire szutyok még Del Neri sem volt...

Táno 2014.07.19. 18:51:49

@venember83: UI: hamarbb foglak megtisztelni Téged / Titeket az alázatos blog munkátokért mert Neked / Nektek kijár!!!

keshudioo 2014.07.19. 19:18:32

@Táno: Ez a szutyok, szar, másodosztályú edző/ember három bajnoki címet és két Szuperkupát nyert a szar, szutyok csapatodnak úgy, hogy végig rekordokat állított fel és történelmet írt a klubbal. Tisztában vagyunk a szofisztikált véleményeddel, úgyhogy innentől kezdve, kérlek, tartsd meg magadnak ahelyett, hogy minden poszt alá beböfögöd, különben önkényesen moderálni foglak.

2014.07.19. 19:21:18

@Táno: Te haragszol rá,én nem,ne tévessz össze magaddal!

hellan (törölt) 2014.07.19. 20:46:35

Tano vagy huzzal masik csapatnak szurkolni vagy tisztelettel beszelj a klub tortenelmenek multbeli tagjairol es persze a jelenlegiekrol is.
Nem keves munkajuk van benne te meg a paraszt stilusoddal minden hsz-edben ocsarolod oket.

Ugyan nem vagyok a blog cikkiroinak teljes jogu tagja, igy jogom nem lenne, de kov. ilyennel elek azzal h piros szinu a nicknevem.

rockitbaby 2014.07.19. 20:49:08

@kg19850508: Nem akarok védeni és bántani ok nélkül senkit, de azt nem tudjuk, hogy Conte tényleges kérései kik voltak, csak erre a nyárra, hogy Sánchez és Cuadrado. Az előtt semmi nem jelent meg a stratégiáról, ami megjegyzem nem feltétlen baj. Így csak annyit tudunk, hogy azért kardoskodott, hogy klasszisokkal erősítsék meg a keretet, illetve a már itt lévők maradjanak is. De hogy konkrétan kikre is gondolt azt nem tudhatjuk.

Ne érts félre, nem védeni akarom a vezetőséget és nem sarazni Conte-t, de eme nyilatkozatot leszámítva még maga az érintett sem mert/akart/tudott stb kiállni és azt mondani, hogy ez történt. Lehet naivitás ezt várni, de addig csak találgatunk és annyit tudunk leszűrni, hogy mindkét fél tehetett olyat, ami miatt megromlott a viszony, és hogy ez az idén nyáron nem történtek miatt lehet. De hogy korábbi nyarakon mit is akartunk azt nem tudni, csak a pletykákat, hogy papíron kikkel egyeztünk meg és mégsem jönnek, ami lehetett alapvetően kacsa.

tjunior 2014.07.20. 09:50:21

Azért látszott Contén az utóbbi időben, hogy lemertek az akkuk, de azért egy Sanchezzel valószínű lehetett volna motiválni...csak ugye a realitások. Az, hogy májusban már éppen csak le tudták beszélni a lemondásról, gyakorlatilag elnapolták a vakáció utánra döntést, 1-2 dolgot megmagyarázna, a passzivitást a mercaton, nem lehet úgy igazolni, hogy nem biztos az edző, gondolom Allegrivel is volt titokban egyeztetés, végül azt, hogy miután kiderültek a dolgok úgy tűnik beindult a mercatonk. Ebben az ügyben gyakorlatilag már csak Conte tudna érdem információval szolgáltatni, ő hogy látta az egészet. A többi csak konteó. Azért ha elvállalna egy csapatot pár hónapon belül az érdekes lenne, a válogatott persze más tészta.

Táno 2014.07.20. 16:22:15

@hellan:
"huzzal masik csapatnak szurkolni"

Ellentétben Veled, nálam azért ez nem így működik....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3372) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9897) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7423) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása