Miért nem érkezett Iturbe?

Iturbe Manuel_sárga mezben.jpgA Verona igazgatója, Sean Sogliano felfedte, hogy Juan Iturbe miért a Romában kötött ki hosszas huzavona után a Juventus helyett.

A pletykák szerint a támadó több ízben megegyezett a Juventus vezetőségével, és nagyon közel állt hozzá, hogy csatlakozzon a Zebrákhoz, ennek ellenére Antonio Conte lemondásának napján a Farkasok elhappolták a játékost mintegy 22 millió euróért (+ bónuszok).

"Iturbe egy rendkívül ígéretes tehetség, aki éhes a sikerekre. A Roma nagyon jó vételt csinált vele" - nyilatkozta Sogliano a Sky Sport Italiának.

"Hogy miért nem a Juventusba szerződött? Minden klubnak megvan a maga átigazolási stratégiája. Az ügy jóval bonyolultabb a háttérben."

"Jelentős bevételünk lett Iturbe után. A Juventus is szerette volna leigazolni, de ha az álláspontok nem közelednek, bonyolódhat a helyzet.

Fabio Quagliarella fizetése nem fért bele a klubunk költségvetésébe, ez megnehezítette a tárgyalásokat."

A Bianconeri Quagliarellával szerette volna lejjebb tornászni Iturbe vételárát, de a támadó nem volt hajlandó kevesebb fizetésért futballozni.

Quagliarella ennek ellenére a héten a Torino csapatához csatlakozott 3,5 millióért.

A Hellas Verona az idei nyáron egy másik jelentősebb eladást is elkönyvelhet. Középpályásukra, Rômulora a Milan, a Juventus, a Roma és az Inter csapata is szemet vetett.

"Rômulot három éves szerződés köti a csapathoz. Folyamatosak a tárgyalások, van még időnk kitalálna, mi merre hány méter.

Két-három végkimenetele is lehet az ügynek, mivel a mai világban egy szempillantás alatt változnak a dolgok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr76523817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.07.19. 12:22:25

Akkor mondhatjuk, hogy Quagliarellan bukott meg az üzlet? Mert akkor Quaga menjen a büdös k. anyjába már elnézést. Ha ez így lenne, örök életre megutálnám. Mondjuk akkor az is érthetetlen lenne, hogy a média honnan szedte a a 25+2 milliós vételárat. És pláne azt nem érteném, hogy mi 23 + Quagliarellat akartunk adni nem? Akkor miért nem volt nekik jó a sima 23, és a Roma 22-jét miért fogadták el? Érthetetlen még mindig számomra ez az ügy. Vagy ha már Quaga nem akart odamenni, akkor Marrone-t, Büchelt, Pasquatot, De Ceglie-t, stb miért nem ajánlottuk fel nekik? Esetleg Islat. Valaki csak jó lett volna a Veronanak. Furcsa minden esetre az ügy.

NucLeo 2014.07.19. 12:27:44

Elvileg az ügynöke is kapott 7-8 milliót,azzal már 30 M felett van az ára.Nagyon nem mindegy,ennyiért váltott klubot pl Kroos...Nem vagyok benne biztos,hogy ezzel olyan jó üzletet kötöttek,pár év múlva kiderül.

Barolo 2014.07.19. 12:30:48

@babo0410: Azt én is inkorrektnek tartom, ha valaki évekig nem hajlandó sehova eligazolni, és egyszerűen csak várja a fizetését. De Q helyzete azért nagyon más.... egyrészt nem hiszem, hogy sok ember van, aki szívesen lemond a fizetése nagy részéről, csak azért, hogy a volt csapatának jobb legyen (mellesleg ebben az esetben a Juve is kompenzálhatott volna, ha nagyon akar), illetve 30 év fölött had döntse már el, hogy hol szeretné kb. befejezni a pályafutását. Torino mellett nyilván több érv is volt, szóval ebben az esetben szerintem nagyon nem lehet rá haragudni (pláne nem az anyját szidni), még ha ez tényleg így volt, akkor sem. Forza Juventus!

keshudioo 2014.07.19. 12:30:55

@babo0410: @NucLeo: Egen, az ügynök is kapott még milliókat, de nyilván ez már nem a Hellasra tartozik, így azt nem emelik ki a cikkben.

Viszont Kroosnak 6 milliós lett a Madridnál a fizetése, azért az sem mindegy.

Goku06 2014.07.19. 12:39:34

Egy szóval sem írják hogy Q miatt hiúsult meg az üzlet.
A Juve akarta volna a pénz mellett Q-t adni.. De a Veronának magas Q fizuja.. Semmi extra, tárgyaljanak tovább más játékosok bevonásáról vagy Q-nak a pár milliós vételárát készpénzben dobják az üzlethez..

"A Juventus is szerette volna leigazolni, de ha az álláspontok nem közelednek, bonyolódhat a helyzet." - inkább ez itt a lényeg. Az álláspontok nem közeledtek... A verona valamit akart, mi meg nem akartuk megadni. Ez a tökéletes példája annak hogy pár millión alkudozunk addig amíg elbukjuk az üzletet.

rockitbaby 2014.07.19. 12:41:07

@keshudioo: Nem, nagyon nem mindegy, de eme cikk csak a vételárakkal foglalkozik. Szóval arról az oldalról egy BL, VB, Bundás liga és DFB bajnokért ez semmi összeg volt. Megért-e volna nekünk is ennyiért? Meg. Más kérdés, hogy labdába sem rughatunk potenciál szempontjából.

De azért ezeket csak azért hozom fel, mert Morata 18 misiért érkezik, ha minden rosszul megy, Iturbe mindent egybevéve 30 misi felé közelít, és eme játékosok elnézést a kifejezésért de Kroos-hoz képes lófaszt sem tettek le. És nem lehet azt mondani, hogy Kroos öreg és nincs még benne jó pár év, potenciál, lehetőség. Valami a piacon nagyon elromlott.

@Barolo: Azért mivel 30+ éves Fabio, érezhetné, hogy 3+ milliós fizetést sehol nem fognak neki megadni, ebből neki is engednie kellett volna. De ezzel inkább közeledett Amauri stílushoz, még ha nála sokkal hasznosabb is volt!

tjunior 2014.07.19. 12:41:47

Gyakorlatilag nem tudtuk meg miért hiúsult meg az üzlet, csak azt, hogy Quagliarellát be akartuk vonni.

@vjannus 2014.07.19. 13:08:18

Egyet értek Iturbe nem egy Kroos és árban ugyan annyit adni érte igen vicces.
Morata Vs Kroos nál nem csak az ár 18M vs 30M közel kétszerese de a fizu se elhanyagolható 2M vs 5M

Trezeguet 2014.07.19. 13:09:07

a juventus meg 25-öt kinált érte még julius elején és nem fogadták el mert 30-at kértek még akkor

Il Principino 2014.07.19. 13:16:59

Jól le akartak húzni minket szokás szerint,nem bánom,hogy nem jött,pláne annyiért!Q még lehet jót is tett velünk,majd kiderül!Morata ebből a szempontból fasza gyerek,ő csak ide akart jönni:)
Q már korábban is lépett volna sztem,csak Matri ment,akkor Conte nem akart több támadót veszíteni,télen meg Vuci-Görény csere miatt nem léphetett...

Il Principino 2014.07.19. 13:21:05

Morata orvosin...már tuti..kép itt:Facebook,Juventus, Storia Di Un Grande Amore

hellan (törölt) 2014.07.19. 13:25:05

@kg19850508: Moratarol van masik cikk ne itt offoljunk, de annyit hozzatennek meg h 15 orakor mutatjuk be.

Off vege.

babo0410 2014.07.19. 13:34:50

@Goku06: De akkor az nem világos számomra, hogy a Roma miért 22 millióért vitte el? Itt csak az lehet akkor, hogy az ügynökévl nem tudtunk megegyezni, de az állítások szerint meg éppen vele egyeztünk meg a leghamarabb. Engem az egészben az zavar, hogy a Roma 22-t adott a Veronanak, míg mi Q bevonásával is 23 adtunk volna még. Ezért nem értem az egészet. Még ha Quaga-t kivettük volna a bizniszből, még akkor is el kellett volna fogadják az összeget. Érthetetlen a dolog. És eme ügy kapcsán felmerül bennem az, hogy ha Marotta ennyire nem tudna egy Veronaval megegyezni, akkor miért nem ő távozott. Nekem ez az egész ügy nem stimmel.

hellan (törölt) 2014.07.19. 13:40:45

@babo0410: Iturbe jatekjoganak 90%-a volt csak a Verona kezeben, a tobbi az egyik ugynokenel volt. Igy kapott a Verona 22Met es ezt kellett hivatalosan kozolniuk csak, a tobbiert valszeg 9Met kapott az ugynok, de ez teljesen mas ugy.
Igy osszesen mar 30M a dolog.

Goku06 2014.07.19. 13:45:06

@babo0410: no igen, ez a rész gyanús nekem is.. Elképzelhető hogy sehol sem volt 23+Q ajánlatunk.. lehet csak 15+Q volt.. nem tudni. De ha a végén 22ért adták el, akkor a 23+Q-t is el kellett volna fogadniuk. (A Verona nem Juve-ellenes csapat, így ők nem g*ciztek volna velünk csak azért mert mi vagyunk a Juve - mint pl egy Fio, Napoli, stb tett volna)

Amúgy valamelyik nap belinkeltél valami Marotta vs Conte távozásos cikket, az mi is volt? Mert nem nyitottam meg, csak láttam és azóta nem találkoztam vele sehol.

@hellan: Akkor esetleg a mi 23+Q üzletünk nem csak a Veronának szólt, hanem az ügynökkel együtt el kellett volna osztaniuk ezt a 23+Q-t? Így érthető lenne hogy miért maradtunk le róla..

babo0410 2014.07.19. 14:57:55

@Goku06: Ott arról volt szó, hogy januárban nem kapta meg Conte Naingollant (az inter jól átb.szott minket, részben ezért). Mert Conte előzetesen jelezte, hogy szeretné a keretet teljesen megreformálni. Ekkor volt az első vitája Marotta-val. Utána a kifejezett kérése ellenére meghosszabbította Pirlo szerződését. Állítólag Vidal Nainggolan érkezésével beáldozható lett volna, hogy a nyári kéréseit meg tudjuk valósítani. Aztán nyáron Cuadradot és Sánchezt kérte. Cuadradoért Marotta 8-10 milliót adott volna az Udinese-ben lévő feléért, de a Fior 15-ért megvette tőlük, mert elővételi joguk volt. Sánchez se érkezet, az alternatíva Morata és Iturbe lettek. Ezzel még nem volt gond, de akkor akadt ki Conte, mikor kiderült, hogy Nastasic helyett Evra érkezik. Azaz a kéréseit nem vették figyelembe, mert nem volt rá pénz. Azóta ezer másik variációt is olvastam már. Pl. csak kimerült és ezért távozott, stb.
De azt amit felvázolsz nem tudom elképzelni, mert Quagliarella bevonásával létrejöhetett volna az üzlet. Viszont azt nem tudom elképzelni, hogy a verona 0 haszonnal ideadta volna Iturbe-t. Nyilván ha ők szeretnének még egy minimum ilyen jó szezonzt, akkor pénzt kell szerezniük további erősítésekre. Másrészt meg a hitelesebb források is tény ként kezelték a 23 + Quaga üzletet. És azt is elég gyorsan leírták, hogy nem felel meg neki a Verona ajánlata. Ráadásul Di Marzio is elég sokszor írta le a 25+2 milliós ajánlatunkat. Ő pedig csak és kizárólag akkor ír árat, ha 100+1%-ig biztos az összeg. Légből kapott összegeket nem szokott. De még a Sport Mediaset is azt írta, hogy 25-29 millió körüli ajánlatot teszünk. Nem tudom elképzelni, hogy Marotta 15 millióval próbálkozott volna, mert ott volt a Milan is az elején vetélytársként. Másrészt meg Sáncheznél is lehetett vicces ajánlatokról olvasni, itt rögtön 23 + Quaga jelent meg. Ki tudja mi az igaz, de azt nem tudom elképzelni, hogy ne ajánlottunk volna legalább annyit, mint a Roma.

Trezeguet 2014.07.19. 15:13:20

@hellan: nem tudod hol lehet megnézni morata bemutatását ?

Trezeguet 2014.07.19. 15:23:03

@keshudioo: kösz remélem rugja majd azért a gólokat

MDaniel98 2014.07.19. 15:23:35

@hellan: Tehát a Verona 90%-ért 22-t kap(0,24=1%) az ügynöke meg 10%-ra 9 milliót(0,9=1%)?Az nem mondom elég jó leosztás az ügynök szempontjából.Érdekes...

rockitbaby 2014.07.19. 15:31:35

@babo0410: A kamubelga komoly erősítés lett volna, de erősen kétlem, hogy Vidal pótlására alkalamas lenne, mondjuk ez már merő felesleges karaktercséplés. Guarin sem lenne jó opció, így szerintem ezeket csak az EL miatt kérte vagy kérhette Conte. Ami érthető is, de ezek a játékosok egy teljesen átalakított keret alapjául nagyon kevesek. Cuadrado alapvetően esélytelen volt, ezt be kell látni, a Fior fele tulajdonjog miatt. Sánchez akár a mi tökölésünk miatt, akár más miatt, nem jött, de az alternatívák szerintem ha nem is tökéletes, ellenben felettébb nem zs kategóriás megoldások voltak - szokatlan módon tőlünk. DE! Kérdem én hogy ha Morata 18 milliós vételára már akkor kb le volt zsírozva, +/- 1-2 millió eurón most nem lovagolnék. Ellenben Iturbe közel 30 milliós vételára már felvet egy olyan kérdést, hogy ketten együtt ha jönnek, akkor mégis miből? Mert ha esetleg ezt összeadjuk, az majd 50 millió, abból már Sánchez is jöhetett volna, lévén ha minden igaz mi már megegyzetünk vele - amit itt jegyzek meg ha tartjuk a szabályokat nem is lehetett volna. Szóval most akkor mégis van pénzünk igazolni s jóval több, mint amit mi tudunk/gondolunk vagy akkor már egy véráldozat le van zsírozva és abból merészkedünk? Annyi de annyi kérdés merül fel, hogy az már szinte nonszensz.

babo0410 2014.07.19. 16:17:55

@rockitbaby: Egyrészt Nainggolan télen jött volna, Vidal meg nyáron lett volna beáldozva. És abból a pénzből amit érte kaphattunk volna (60+ millió), már lehetett volna őt is pótolni, mert eddig 25,5 millióért sikerült eladnunk. És szerintem az úgy nem igazán lett volna jó ötlet, hogy Conte kér két támadót, helyette mi veszünk neki egyet drágábban a listájáról, hogy nesze Sánchez aztán most már kuss. Két támadót kért, annyit kellett igazoljunk.

babo0410 2014.07.19. 16:18:57

@babo0410: Az egész mondókámhoz csak annyit, hogy ez mind feltételezés csak egy szakértő szerint.

rockitbaby 2014.07.19. 16:55:09

@babo0410: Persze, de télen mi sose igazolunk komoly pénzekért, komoly játékost, csak tűzoltást. Nainggolan nem tűzoltásnak jött volna ezek szerint, de tartom magam, hogy Vidal helyett nem lett volana jó opció és hiába a magas vételár, ilyen kalibert csak hasonló áron tudtunk volna hozni, de azt már akkor nem padra hanem kezdőbe. Így meg Radja ülhetett volna ott, ami szerintem neki nem perspektíva.

Abban egyetértek, hogy ha kettőt kér, egyet nem kapahat, de vegyük figyelembe milyen kettő az, akit kér. Olyan akik megszerzése kvázi lehetetlen. Így ekkor logikusan annak kellett volna jönnie, hogy akkor tessék Antonio, ezeket mi nem tudjuk per pillanat finanszírozni, de legyél kedves akkor másik ötlettel előállni és meglátjuk, mit tehetünk ez érdekében. Ellenben ezek szerint ilyen beszélgetésre sor sem került. Nem tudni, kinek hibájából és már mindegy is!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása