Conte: „Kihoztuk a maximumot az utóbbi három szezonból”

Conte_Antonio_sajtótájékoztató.jpgAntonio Conte a hétfői, Atalanta elleni hazai győzelem után történelmi fontosságú bajnoki címről beszélt, ám egyáltalán nem kötelezte el magát a torinói maradás mellett.

Az első címet újjászületésnek címkézte, a másodikat megerősítésnek, a sorozatban harmadikat milyen minősítés illeti?

„Történelmi scudettónak nevezném. Ez a legtalálóbb megnevezés arra, amit a csapat elért az utóbbi három szezonban, miután előtte kétszer is hetedik lett a Juventus.” - nyilatkozta a sikeredző a Sky Sport Italia stábjának.

„Kétlem, hogy ennél többre képes lett volna a Juventus az utóbbi három évben.”

Antonio Conte nem erősítette meg szerződésének megújítását az Öreg Hölggyel, szavai pedig arra is utalhatnak, hogy a scudetto megünneplése után távozni fog a klubtól.

„Mindig azt mondtuk, a klubbal együtt, hogy leülünk megtárgyalni a helyzetet, miután lenyugodtak a kedélyek, és minden aspektust kielemezünk. Három nagyon intenzív és stresszes éven vagyunk túl, ezért köszönettel tartozom a srácoknak a hihetetlen fáradozásaikért, és a mai este jó példája professzionalizmusuknak.

Vasárnap este azt kérték, vacsorázzunk együtt, hétfő este pedig pályára léptek, játékra készen és a feladatra koncentrálva.”

Az Atalanta elleni 1-0 arányú győzelem Antonio Conte századik diadala volt a Juventus kispadján. Várható további száz győzelem az Öreg Hölgy edzőjeként?

„A srácokkal együtt nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk száz győzelemig. Szezonjainkat jellemzi néhány kiemelkedő szám, azt hiszem, hogy szinte kilencven pontos átlagot értünk el a három szezonra vetítve. Ezen nehéz lenne javítani.

Megismétlem, ki kell elemeznünk a kérdés minden aspektusát, utána meglátjuk, hogyan döntünk.

Az emberek sokszor elfelejtik, hogy a Juventus történelme kerékkötője a fejlődésnek, akár európai szinten is. Az előző szezonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében estünk ki, a későbbi győztes búcsúztatott minket, és az emberek úgy viselkedtek, mintha kudarcot vallottunk volna.

Ebben a szezonban egyértelműen nem volt sikeres a Bajnokok Ligája szereplésünk, azonban fejlődtünk az Európa Ligában, és nagyon közel jártunk a döntőhöz. Mindenhez időre és türelemre van szükség.

Akadály lehet a történelmünk, mert a szurkolók azt akarják, hogy a klub ismét főszereplő legyen az európai színtéren, azonban ez több okból sem egyszerűen kivitelezhető.

Véleményem szerint azt, amit a csapat elért Olaszországban, nem lehet tovább javítani. Számos dolgot meg kell értenünk három intenzív és fárasztó év után. A hozzám közel állók tisztában vannak azzal, mivel járultam hozzá a csapat teljesítményéhez az utóbbi három évben, és a játékosok mivel járultak hozzá velem együtt.

Egy év szabadság? Nem, csak le kell ülnöm beszélni a klub elöljáróival, és el kell végezzük a szükséges kiértékeléseket. Juventino vagyok, az voltam akkor is, amikor az országban utazgattam és edzőként dolgoztam, és tanultam a szakmát. Most is az vagyok a Juventus edzőjeként, és az is leszek a jövőben. Ez az én családom.

Ugyanakkor le kell ülnünk, ütköztetnünk kell álláspontjainkat a csapat ügyeinek tekintetében, és nyugodtan értékelnünk kell a helyzetet.

Nem akarom azt mondani, hogy biztosítékokra van szükségem. Elmondom a klubnak, hogy mire van szükségem, hogy aztán együtt kiértékeljük, hogy mi is a legjobb a Juventusnak. A legjobbat akarom a Juventusnak, minden szempontból.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr586121887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hellan (törölt) 2014.05.06. 10:06:36

"Elmondom a klubnak, hogy mire van szükségem..."
Nah itt remélem olyanokat mond, hogy Marotta a homlokát törölgeti majd. :D

Lord Viktor 2014.05.06. 10:23:52

Ez egy normális nyilatkozat tőle. Olaszhonban tényleg kihoztuk a maximumot, ami az eredményességet illeti, a nemzetközi színtérben már nem értek vele egyet, de egyelőre még belefér. Viszont ez egy kemény ultimátum a klubnak, hiába próbálta minél burkoltabban kifejezni magát: ha nem úgy erősödik a klub, ahogy ő szeretné, akkor elmegy.
Mondjuk remélem, hogy már nem a 3-5-2-ben látja a jövőt...

Juventus 2014.05.06. 10:24:37

Számomra biztos,hogy maradni fog,hiszen hülyék lennének elengedni,meg kit is hozhatnának ugyan a helyére...
Minőségi játékosok fognak érkezni - nem is egy - Pogba eladásából,mert 100%,hogy menni fog,van az a pénz szokták mondani.Konkrétan minimum 5 játékost várok,ebből legalább hármat a kezdőbe.

venember83 2014.05.06. 10:32:08

@Juventus: 2016-ig van szerződése, ha nem akarják, akkor nem megy. Ha meg hisztizik, csak saját magával szúr ki, saját magát járatja le. Persze kérdés, hogy valóban akarja-e marasztalni a vezetőség, vagy inkább dörzsöli a tenyerét a nagy bevétel láttán.

hellan (törölt) 2014.05.06. 10:33:30

@venember83: Ha Conte nem akar maradni felesleges lenne így tenni, mert az nagy kihatással lenne a játékosokra is, remélem megkapja a kért játékosait.

Apuleius 2014.05.06. 10:38:27

@venember83: Conte szerződése 2015.06.30-án jár le a Juventusnál, vagyis még egy éve van hátra a jelenlegi kondíciók szerint.

rockitbaby 2014.05.06. 10:48:19

@Apuleius: Én azt mondanám, ha menni akar, menjen. Prandelli-t kell akkor meggyőzni, hogy írjon alá hozzánk!

Juventus 2014.05.06. 10:53:19

@rockitbaby: ugyan hagyjuk már Prandellit...

MDaniel98 2014.05.06. 10:54:40

@Juventus: Nála jobb Olasz eező nincs a piacon.Talán Montellát lehetne még meggyőzni.

Gabuero 2014.05.06. 10:57:46

Szerintem iden nyaron senki nem megy pogba is ala fog irni meg egy hosszabitast meg 1ev beleferhet neki ha vbn jol teljesit plusz jovore bl be is ottleszunk akkor 70 millio 2x seert is eladhatjuk es ugye meg 20eves meg akar 3-4 ev is beleferhetne neki ha van esze vezetoknek akkor meg varnak az eladasaval

rockitbaby 2014.05.06. 11:00:21

@Juventus: Miért is? Mert egy jóval gyengébb Fiorentina-t csak bírói segédlettel ejtette ki a Bayern a BL elődöntőből és az olasz válogatottal EB döntőt játszott? Tényleg hagyjuk és még azt nem is említettük, hogy klub legenda szintén.

venember83 2014.05.06. 11:18:02

@hellan: @Apuleius: hopp, Pogbára értettem, neki van tizenhatig szerződése, elnézést a félreérthető fogalmazásért.

Barolo 2014.05.06. 11:31:45

Végre egy viszonylag korrekt nyilatkozat tőle.
Remélem, hogy 4-5 klasszis játékost fog kérni és meg is kapja.
Forza Juventus!

MdewC 2014.05.06. 11:53:43

Forza!
Örülnék ha maradna és nálunk fejlődne az új igazolásokkal.
Akiknek örülnék: Alexis, Immobile/Berardi, Cuadrado, Iturbe.
Ami még elmehet: Vucsi-Guarin csere. Verratti sem lenne rossz, ha Pogba marad. A maradása lenne a legnagyobb "igazolás"!

Tony. 2014.05.06. 12:11:52

Szerintem egyáltalán nem hoztuk ki a maximumot a 3 évből. Bár tudom, hogy Conte soha nem ismer el semmit.

Azért min. 1 olasz kupa és egy EL győzelem könnyen elérhető lett volna és komoly gátja nem igen volt.

Az viszont jó, ha veri az asztalt, 3 bajnoki cím után talán már jobb alkupozícióban van a jövőt illetően. Kérdés mindig, hogy Elkann mit gondol, mert ha őt nem hatja meg, akkor minden fölösleges.

keshudioo 2014.05.06. 12:19:45

@hellan: Nem gondolnám, hogy Conte távozni szeretne, szerintem is csak arról van szó, hogy határozott elképzelései vannak a jövő évi csapatot illetően. És itt most muszáj Babo kollégával egyetértenem abból a szempontból, hogy lényegében én is úgy gondolom, hogy Conte lerak szépen egy névsort az asztalra, hogy kiket szeretne, mert nem akar többet Európában bohóckodni, hanem a saját szakmai fejlődését is szem előtt tartja. Másrészről az is nyilvánvaló, hogy az eddigi mercatók nem Conte elégedettségével záródtak, gondoljunk csak Giaccherini eladására, de említhetném Matrit is, akit szintén marasztalt egy nyilatkozatában, de én azt sem gondolom, hogy a bevásárlólistáján valóban ott állt Padoin, Peluso vagy Ogbonna.

@rockitbaby: Prandellit szerettem a Fiorentinánál, de az nem tetszik, amit a válogatottal csinál. Nyilván a megítélésében sokat fog számítani a VB-szereplés. Egyébként az olaszok közül én sem tudok jobb opciót, de csak akkor, ha Conte meg megy a válogatotthoz ;)

Táno 2014.05.06. 12:21:01

Az első év TÖKÉLETES volt! Bajnoki cím + Olasz szuperkupa.
A második év fantasztikus volt. Bajnoki cím + Olasz szuperkupa + Bl best 8.
A harmadik év Nem volt rossz. Bajnoki cím (Bl - El Kupa kudarc) suuperkupa még lehet

A tegnapi "C" csapatot kellett volna a Sassuolo ellen felkűldeni, és a legerősebb - vélhetően pihentebb - kezdőt ráuszítani a Benficára.

Összességében elégedettek lehetünk az elmúlt 3 évvel, de egy kicsi savanyú a szájít az elpuskázott lehetőségek miatt.

hellan (törölt) 2014.05.06. 12:24:02

@keshudioo: Igen, de a legfontosabb a listáját illetően, hogy egy példával érzékeltessem:

Nem mindegy, hogy Sanchez vagy Nani vagy Ménez
Ez esetben tudjuk h utóbbi lesz egyedül.

Vagy

Sanchez és Nani vagy Ménez.

keshudioo 2014.05.06. 12:27:26

@hellan: Nos, valóban, ugyanakkor azt sem tudjuk, hogy Ménez például Conte listáján szerepel-e, és nem Marottáén. :)

Conte: - Sánchez, Eriksen, Verratti, Coentrao stb. közül legalább 2-3.
Marotta: - Választhatsz kettőt Nani, Ménez és Bonaventura közül.

hellan (törölt) 2014.05.06. 12:31:04

@keshudioo: Igen, ez a párbeszéd minden nyáron valahogyan így hangozhatott el. :D

rockitbaby 2014.05.06. 12:34:37

@keshudioo: Igazából nem hiszem, hogy az első nyarat leszámítva, amikor is érkezett Conte ne lettek volna határozott elképzelései arról ki akar. Buffon is határozottan lenyilatkozta, hogy ha nincs Conte ő most Roma játékos lenne - ezt nem akarom tovább fejtegetni. Pirlo-t is tökéletesítette. Úgy gondolom mindig volt egy listája, de nem igazán a lista elemeire koncentráltak, semmint a posztokra. És jött, aki jött.

Idén annyiban kell és remélem lesz is másabb, hogy a további fejlődés, előrelépés miatt mostmár nem csak posztra kell igazolni, kellenek komoly nevek is. Mondok egy példát. Nem szimplán szélső kell, hanem Sánchez. Nem pusztán csatár, hanem Mandzukic vagy Immobile. És ha ezekre nem kap garanciát, vagy legalább nem látja, hogy hajlanánk ilyen szintű minőségre, akkor dobbant.

Így kell nézni szerintem ezt. Nem akarok vészmadárkodni, de valahogy nem érzem benne, hogy ő lenne a mi SAF-unk, mármint aktív karrierje végéig csak nálunk lenne. Ez esetben pedig gyorsan kell előránteni egy helyettest, aki szintén minőségi. Ezért írtam Prandelli-t. Jelen állás szerint nincs más olyan edző, aki nekünk legalább a folytatáshoz elegendő minőséget képviselné és elérhető is.

neuropa 2014.05.06. 15:14:58

@keshudioo: Giaccherinit talán elhiszem neki, mert a középpályán szűkösen lettünk nélküle. De Matrit szerintem csak azért marasztalta a sajtóban, hogy ne köpje arcul azzal, hogy lazán elengedi, mert vannak nála jobbak. A veretlen Juve amiatt is nyerhetett, hogy állati kémia volt az öltözőben. Csapatmunka, hajtás, fegyelem, helyenként örömfoci, összetartás és halál a csapatért. Matri ebben kovácsolódott a csapat részévé, rengeteget köszönhetünk neki, én sem álltam volna meg szó nélkül, hogy a Milan elviszi. Egy rivális.. mert ennyire nem tartottunk tőle, hogy Matri sok bosszúságot fog okozni.

keshudioo 2014.05.06. 15:19:41

@neuropa: Matri láttán belőlem is előtörne a kémia. :)))))

Az öltözői hangulathoz hozzátenném, hogy nagyon jó érzés volt látni, ahogy Quagliarella is büszkén ünnepel a többiekkel annak ellenére, hogy szökőévben lépett utoljára pályára.

Apuleius 2014.05.06. 15:21:02

@neuropa: "állati kémia volt az öltözőben."

Ettől most kicsit kirázott a hideg...

Juventus 2014.05.06. 16:07:48

@Juventus FC 15: És miért kell - ha kell - olasz edzőben gondolkodni?

Juventus 2014.05.06. 16:13:46

@rockitbaby: Azért Prandelli messze áll a klub legenda szintjétől,nagyon,de nagyon messze.A Fiorral nem nyert semmit tudtommal és a mai napig nem értem mit is keres az válogatott élén,gondolom azért mert nem volt más :-)

Rivendell 2014.05.06. 16:45:36

@Juventus: azért ő döntőzött 1 EB-n...Conte mit ért el? mikor jutott túl 1 német válogatott színvonalú csapaton?

neuropa 2014.05.06. 20:40:58

@keshudioo: @Apuleius: Na de kérem, rossz az aki rosszra gondol.. :D "Öltözői kémia" alatt az angol "team chemistry" kifejezést értettem, ami magyarul leginkább csapategységet jelent. Hiba volt teret engedni a fantáziátoknak.. :]

MDaniel98 2014.05.07. 16:15:03

@Juventus: Azért mert egy Olasz edzőnek nem lesz ismeretlen,az Olasz - eléggé speciális - közeg,míg,hacsak nem DD vagy Fabio Capello lenne az edző Conte után,akkor neki még azt is meg kellene szoknia.de Marottáék most az egyszer maradéktalanul adják meg neki amit kér,Conte szépen írja alá a szerződését,aztán maradjon minden a régiben(pont).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása