Conte garanciákat vár a Juventustól az átigazolási piacon

Agnelli és Conte.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventust vezető Antonio Conte attól tette függővé jövőjét Torinóban, hogy a klub vezetősége milyen lépéseket tervez a csapat megerősítése érdekében a nyári átigazolási piacon.

Conte jelenlegi szerződése 2015 júniusáig köti a Juventushoz, azonban a zsinórban elért harmadik Scudetto és az Európa Liga elődöntő kapujában, a klub szeretné kedvezőbb feltételű szerződéssel még hosszabban magához kötni a mestert, akiben az utóbbi időszak sikereinek kovácsát látja. 

Mindeközben Conte következetesen kitér a jövőjét firtató újságírói kérdések elől, s a Calciomercato.com értesülései szerint ennek legfőbb oka, hogy a szerződéshosszabbítással kapcsolatos egyeztetések előtt, garanciákat vár a csapat megerősítésére vonatkozóan. 

A Juventus lépései a nyári átigazolásai piacon kulcsszerepet játszhatnak majd abban, hogy meggyőzzék a negyvennégy esztendős vezetőedzőt, hogy a klub építkezési projektje tovább folytatódhat. A hírek szerint, a csapat további erősítésén túl, Conte azt várja a Juventus vezetőségétől, hogy a klub tartsa meg legértékesebb és legkeresettebb értékeit is, hogy a csapat komolyabb esélyekkel indulhasson a Bajnokok Ligája következő kiírásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1006055976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2014.04.21. 10:05:21

Mondhatnám ,hogy "sajnos" évről-évre ezt halljuk...Antonio "feltétele" a csapat megerősítése amit ha jobban megnézünk Tevez kivételével nem lett sikeres.Azaz nem teljesen,mert a hiányposzt(ok) még mindig üresek és az ő "leleményessége" ill. a szükség oldotta meg néha sikeresebben néha kevésbé.Most persze lehet mondani az eredmények őt igazolják,de ez is csak részben igaz,mert a legfontosabb porondon kudarcot vallottunk.Elérkez(t)ünk az átigazolási időszakhoz és igazából itt lesz fogós a kérdés.A tulajok és részvényesek nem saját zsebből oldják meg,akkor kénytelenek leszünk a "legértékesebb és legkeresettebb értékeinktől" megválni.Egyszerűen befektetés nélkül nem tudjuk úgy megoldani,hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jóllakjon.Egy biztos a keret megerősítése elkerülhetetlen lesz még úgy is,hogy most mi vagyunk a legjobbak.Jövőre egy Vb-ről visszatérő félkerettel szélsők és balhátvéd nélkül (és a kp.ra csere) plusz a csatársor megerősítése nélkül nagyon nehéz lesz,sőt...Véleményem ,hogy be kell fektetni,mert e nélkül nem lehetünk sikeresek sem itthon sem a BL-ben.Igaz az erősítések nem Padoinokkal és Pelusokkal értendők,így izgalmas mercato elé nézünk.Marotta már kapott itt hideget meleget most lehetősége lesz bizonyítani rátermettségét,természetesen Agnelli és Elkannal egyetemben.A ballaszt eladása lehet a legnehezebb ill. a lehető legjobb áron megtalálni a nekünk kellő játékosokat.Nem bánkódnék annyira ha esetleg egy Pogba üzlettel tehetnék szert minőségi vagy sztár játékos/ok megszerzésére.Szerintem még Polip aki leginkább pótolható lenne.Néha hozni kell áldozatokat,de erre majd választ kapunk nem is olyan sokára...(Vidal tabu!)

@vjannus 2014.04.21. 10:28:26

@danimester1: A hörgés helyett elsőnek nézz csak körül , mert azt mondani hogy "Tevez kivételével nem lett sikeres" , bődületesen demagóg , na és mi van akkor Vidal (világ legjobb védekező középpályása éppen), Llorente (0 szélő játékkal is 16 golnál tart tény Tevez 19 -nél , aki 30% -al többet is játszott..), Pirlo (aki nélkül nincs még mindig irányítás sajna), Asamoah (aki középpályásként szélsőre erőltetve is megállja a helyét, tény nem egy Bale/ Ronaldo, de nekik az a posztjuk).
És akkor nézzük , a fiatal csatárokat GAbbiadini,Immobile,Berardi, is hozza a szintet Zaza Bokaye még kérdéses, simán áthoznék jövőre a Vuc- Q- Osvaldo- Govinco(bár manapság ő elkezdett küzdeni) helyére.
Ami most nálunk a probléma a szélső játék, és Pirlo / Buffon utódja, mert még biza azok nincsennek meg :(. Menez már meg van az egyik oldalt így pipálja.
Polip 70M -ért simán eladnám én is, és Jesét a túl oldaldalra plusz Gündogan irányítónak és courtois kapusposztra tudoem ez csak álom, de jó lenne :)

danimester1 2014.04.21. 11:51:25

@@vjannus: Halo barátom!A "hörgés" helyett neked kellene szét nézned!Vidal,Pirlo,Pogba tavaly érkezett?Ki érkezett tavaly Apache-on és Llorentén kívül? Kp.-ről eladták az egyetlen értelmes cserét és senki nem jött helyette,és télen?!Nem vagyunk előrébb ha azt emlegetjük ki jött tavaly előtt és ki-kik vannak kölcsönben.Azt majd idén lehet bizonygatni,hogy milyen áldozatokat képesek hozni a vezetők a csapat érdekében és Marotta kit,kiket lesz képes elhozni.Továbbá az is,hogy a sok E millió amit a fiatalokba invesztáltunk be fogják-e váltani a hozzájuk fűzött reményeket,melyik fog kapni lehetőséget a nagyoknál és tud-e élni vele.Egy jól sikerült szezon után nem biztos,hogy egy nagy csapatnál kevesebb lehetőséggel is tudják hozni ezt a szintet.(beláthatod,hogy LL-T páros tuti kezdő) Ha már itt tartunk elhiheted ezekkel a tényekkel ugyanúgy tisztában vagyok mint te és a két csatáron kívül nem érkezett érdemi erősítés ez is tény.(télen sem,sőt akkor senki amiért sokan velem együtt azt hisszük,reméljük,hogy a nyárra gyűjtögetnek)Nem kell ész nélkül neki rontani a másiknak,ettől nem leszel menő vagy okosabb bárkinél.

MVPP 2014.04.21. 11:52:02

@@vjannus: Gündogan helyett Verratti, Courtois helyett meg Scuffet, ez jobb lenne.
De tényleg nagyon jó lenne eladni Padoin, Peluso, Pepe, Vucinic, Quariella ötöst, Osvaldot vissza küldeni, Isla-Pereyra üzlet is jó lenne, meg akkor ingyen Menez meg Berardit és Immobilet visszahozni.
(Még azt is el tudom képzelni hogy végbe megy Vucinic-Guarín csere)

@vjannus 2014.04.21. 12:06:48

@danimester1: Szerencsére gondolat olvasó nem vagyok, az 1 hozzászólásban pedig pontosan idézzelek "Mondhatnám ,hogy "sajnos" évről-évre ezt halljuk...Antonio "feltétele" a csapat megerősítése amit ha jobban megnézünk Tevez kivételével nem lett sikeres" , hát ez biza ez azt jelenti hogy Tevez kivételével nem igazoltunk jól és nem azt hogy 2013-2014 -es évi átigazolásba (mondjuk Llorente is akkor jött..)Tevez sikerült egyedül...(nem hörögni kell hanem értelmesen fogalmazni).

MVPP: Scuffet még csak ígéret, míg Courtois már a jelen, Verratti meg azután, hogy lenyilatkozta, hogy neki a PSG után visszalépés és nem akar itt játszani, köszönöm szépen de nem kérnék belőle plusz Gündogan egy más szint ott is :). Az eladással maximálisan egyet értek szégyen, hogy egy Padoin, Peluso, Isla trió Juve mezbe rohangálhat , még az MB1 is sok nekik...

Goku06 2014.04.21. 12:17:23

Így kell ezt Conte...
"Rakassa bele a szerződésébe, hogy a vezetőség 30 milliót beleöl az átigazolásokba saját zsebből, ha nem akkor ugyanezt az összeget az edző kapja prémiumként"

Tavaly is ugyanígy hitegették, és valljuk be, átbaszták!
Ogbonna a padra hogy 2-3 év múlva jó legyen... előre terveztünk.. ennyiből jó. De az hogy idén is belső védőt keresünk, azt mutatja, hogy nem elégedett vele Conte..
Llorente pedig az olcsó hús kategóriája.. Ingyen volt, ezért vettük.. A közepesnél kicsit jobb szintet hozza, jövőre is lehet egy stabil padosunk..
Tevez pedig azért lett kiválasztva, mert a sok lehetőség közül ő volt az olcsó.. (és egyébként levezetni érkezett, ahogy utána le is nyilatkozta)

danimester1 2014.04.21. 13:23:10

@@vjannus: Engem nem kell idézned pontosan tudom mit miért írtam.Egyébként ha értelmezési problémáid vannak,akkor javaslom előbb olvass el valamit kétszer mielőtt belekötsz valakibe.Követed csapatunk sorsának alakulását te is tudod,hogy már egyszer ezt eljátszották vele. Az általad írt Veratti sztori nekem sem szimpatikus,de elférne a csapatban.Neki visszalépés lenne jelen állapotban,mert a PSG egy pénzes csapat és a pénze miatt (is) előrébb tart mint mi.Szeretett csapatunk az első scudetto óta csak szinten van tartva a már fenn említett okok miatt.Ezért is lenne szükség végre a befektetésre ami egy jó BL szerepléssel megtérülhetne,de mint tudjuk kockázat nélkül nem lehet eredményeket elérni.Na de peace és a nyár majd választ ad ezekre a kérdésekre,nekünk marad a reménykedés hogy talán majd most...

danimester1 2014.04.21. 13:25:03

@Goku06: Ezzel egyetértek.Viszont ebben nem csak Beppe a ludas hanem a vezetőség is benne van.Kevés befektetés nagy haszon,de idén koppantak.Előre is néznünk kell már mert csapatunk öregszik...

Domonkos Zoltán 2014.04.21. 13:35:03

@danimester1: Ott a pont nálad!
Ennél jobban nem lehetet volna leírni!

@vjannus 2014.04.21. 13:42:51

@danimester1: Úgy látom kell idézni, ezzel is látod mit hibázól, mert beismerni úgyse fogod :D

MVPP 2014.04.21. 13:50:58

@@vjannus: De valljuk be hogy Verrattinak igaza van. A PSG a 88. percben esett ki a BL-ből, míg mi a Benfica ellen tartunk ( legalábbis én félek ellenük), persze Gündogan kiváló megoldás lenne de mivel a Real, MU, MC is akarja, sok esélyünk nem lenne.
Scuffet meg azért lenne jobb mert milyen rossz lenne ha az Olasz válogatott kapusa mondjuk a Milanba védene.

@vjannus 2014.04.21. 13:59:09

MVPP: Ha megnézzük Juvét soha nem volt az a csapat aki megtudta venni a befutott nagy sztárokat. Ez a reál volt régebben , most meg hozzájuk jön még az arab-orosz pénzes csapat is :(. Inkább az ilyen Pogba felfedezésben voltuk jók.
Igen, ababn igazat kell adni, ha BL -ben gondolkodunk, akkor olyan játékosok is kellenek, és ez nem az Atlanta szuper játékosaira gondolok...
De nézzük meg az Atleticó még annyi pénzt se költött, mint mi és még is hol tartanak!

Györi_Juventino 2014.04.21. 14:08:57

El kell adni a felesleget és pénztárcába nyúlni nincs mese. Immobile gyerek kell a Dortmundnak nekünk meg Reus és Gündogan. Itt lehet üzletelni. Emelett ingyen hoznám Portoból Fernando gyereket és Arsenaból Sagnat és PSgből meg Menez gyereket is ingyen. Esetleg Berardi srácot még. Ez 6 fő és Mehet , akkor Padoin Peluso,Isla,Montenegrói,Q, Osvaldo vissza és a Törpe is. Igazából akkora összeget be se kéne fektetni és nagymértékben javulna a cspat mínősége és kispad is hosszú lenne.

MDaniel98 2014.04.21. 14:41:51

@Györi_Juventino: Sajnos...pedig cserének(4.-5. számú Középső középpályásnak) jó lett volna.

De,ha már ingyen játékosok kellenének(Marotta specialitás,mint tudjuk):

Sagna(Arsenal) 12 millió€
Manuel Fernandes(Besiktas) 12 millió€
Jeremy Ménez(PSG) 14 millió€
Diouf(Hannover 96) 11 millió€
Gomis(Lyon) 10 millió€

Befektetés: 0€
Érték(transfermarket) 59 millió€

Rivendell 2014.04.21. 14:48:35

@@vjannus:
azért a Seria A befutott játékosait a Seria A top csapatai vették meg,most meg 1db kis vagy közepes csapat befutott játékosát nem képesek megvenni a nagyok...

nem igazán értem,hogy Gündogan neve miért is merülhetett fel bárkinél is,miközben kb teljes szezont kihagyott sérülés miatt és még most se tudni mi lesz a sorsa.

MDaniel98 2014.04.21. 14:48:52

Conte helyében pedig az új szerződésemet csak Szept.3.-án írnám alá,attól függően,hogy megkaptam-e a kért erősítéseket,vagy nem.

Azt a vezetőségnek is látnia kell,hogy 30-40 milliót bele KELL fektetni,ha BL 8-at akarunk hosszú távon,ezt minden nagy klub megteszi,mert meg KELL tennie,és meg is teszi,de mi tavaly nem,hogy nem tettük meg,de 6 milliós pluszban zártunk.Itt az eredménye...Meddig is jutottunk a BL-ben?Ha CSAK a csoportkört túl éltük volna megtérült volna egy laza 30 milliós befektetés?Meg.Na erről ennyit.

MVPP 2014.04.21. 15:12:59

@Györi_Juventino: Vegülis a Reus+Gündogan duó Immobile bevonásával is kb. 70 millió €-bá kerülne, de kétségtelenül jó lenne, de ha Agüeróért nem adtunk 45-öt értük se fogunk 70-et.

@vjannus 2014.04.21. 15:13:09

Rivendell: Ha Gündogan nem lett volna idén sérült biza 40M + ár lenne a cédulán, de igazad van kell a hosszú sérülés után idő míg rendbe jön, nekem Reus is jó lenne de Ő is csak álom. Ami látszik 20M alatt igazol csak a csapat, és sajna a jó irányító nagyon drága :(

MVPP 2014.04.21. 15:20:41

@@vjannus: Ez teljesen egyértelmű gonduljunk csak Zidanera, de ha nem vetjük be a fiataljainkat (Berardi, Boakye, Immobile, Bouy, Rugani, Masi, Schivaone, Appelt) akkor sz@rért költünk évek óta euro milliókat.

Il Principino 2014.04.21. 15:35:16

Sok mindenben egyetértek az előttem szólókkal,de van amiben nem...A felesleget el kell adni az tiszta sor...Én attól tartok,hogy továbbra sem lesz nagy név,maximum 1,de az is 20m közeli és akkor nagyot álmodtam:)Továbbra is jönnek majd a lejárt szerződésű játékosok pl.:Menezami egy jó pont lehet tudván Pepe helyére elkél,ami 2 szezonon át -1 variációs lehetőséggel bírt a sérülése miatt!
Ogbonnára kitérve,szerintem nem azért akar/t Conte védőt még a csapatba,mert elégedetlen vele,hanem nehogy Vidalnak kelljen ott játszania még egyszer!Barza kifele megy,sztem egyre többször lesz sérült majd,így ha ő kiesik hetekre,már csak 4!védő marad,akiket rotálhat Conte,nem beszélve a +sérülésekről és eltiltásokról..szóval az is még hiány poszt,ha 3,ha 4 védős rendszert is alkalmaz a Mr.!Tevez is csak azért érkezett,mert Higany drága volt nekünk!Llorente-vel meg már régóta szemezett Marotta,tudta,hogy közel a szerződésének lejárata,le is csapott rá!+1 pont neki,még egy Madridnak is erősítés lett volna...Immobile jöhetne vissza,de ugye az is pénzbe kerül,pedig annyit biztos "hozzátenne" az eredményességhez mint V-Q-Osi trió bármelyike!Berardi még korai lenne,bár ne legyen igazam:)A többi ifjoncban még ennyit sem látok!Atomanti maradni fog,aminek én örülök,mivel vérbeli juventino!Középpálya a kritikus pontunk!A téli herce-hurca után a Vuci-Guarín csereüzletnek annyi esélye van mint egy Padoin-Kuzmo cserének kb.,pláne hogy hosszabbított az idióta kolumbiai,akit szívesen láttam volna zebrában,nyilván ott akart lenni a vb-n,ha nincs vb sztem még most is utánunk nyavalyogna:)Amit még nem értek,hogy sokan lehordják a montenegróit,hogy szar!Nos ez a szar tavly még az 1.!!!számú csatárunk volt,mindenki tőle várta elöl a váratlant!Milyen gyorsan változik egy két ember véleménye,és elfelejtik mennyit tett a csapatért..pl.:Milan elleni bomba:)Hihetetlen,de ha valamit karunk még egy top támadó kell,aki legalább egy Lóri szinten van!Kövezzetek meg,de én Torrest el tudnám itt képzelni,neki már rég váltani kellett volna!Esetleg Chicharitot!Sajnos Suarez-Falcao-Cavani féle"állatokban"továbbra sem gondolkodhatunk!Középpálya:Giak-ot elengedtük,de pótlás nem jött a helyére,elvileg nem is kellett volna,ha veszünk az árából egy balszellőt,és Asamoah a posztján játszhatna,ami addig nem is fog megtörténni,pedig egyből góllal hálálta meg asszem még a Chievo ellen:)Mellesleg iszonyat jó balosa van és képzett játékos és fegyelmezett..nekem személyes kedvencemmé vált!Érdekes,hogy Marcit senkinek eszébe nem jutna elengedni(mondjuk nekem sem),még ha egy alibizős másodgenerációs Albertinit is játszik egy jó ideje!Ettől függetlenül maradnia kell,hiszem hogy képes megújulni,ahogy az olasz játékosokra jellemző..lásd:Pirlo!Most jön képbe az öreg,a engedjük,vagy küldjük dilemma!Sokat köszönhetünk neki az biztos+pacsi Kancsottának!Pontrúgási zseniálisak(nem a szögletei),de az nem elég már sztem,hogy még mindig rá akarunk építkezni,ezért is vallunk kudarcot a bl-ben,oda sebesség is kell,nem lötyögés!Max 1 évet hosszabbítanék vele,mivel a bajnokságban még bőven hozza magát,osztja a zsugákat a kicsik ellen,de lehet hogy a vb után már csak egy kifacsart játékos lesz...szezon-Eb-szezon-Konföd.kupa-szezon-Vb!Nem csoda,hogy kinőtt a szakálla:D bár ez sok csapattársára igaz,lehet hogy Marcinak is csak egy "nyugis" nyári pihi kellene!Vagy megfelelő rotálás,minőségi emberekkel!És akkor Pogba!Én azt mondom,hogy meg kell tartanunk értékeinket,ahogy azt korábban is írtam,mert a jövő Juventusának arca lehet!Vidal a jelené!Ha ő eladó,akkor bárki..még Vidal is az lesz!Hiába pofáznak itt Agnelliék!Tavaly csak Giaccherini távozott,később MatriEgyik sem volt alapember!Majd úgy járunk mint a Milan,pakkban viszik őket az arabok!Verrattit én is szívesen látnám,Pirlo féle klasszikus irányítókról meg le is lehet mondani,azok "kihalóban vannak",ezért kár hozzá hasonlókat keresgélni!Fiatal kreatív játékosokba kellene invesztálni!!Végül a kapusposzt!Buffon a király,de olasz honban találunk majd megfelelő helyettest...pl.:Perrin-Bardi-Leali,Giginek meg még van 2 jó éve sztem,addig meg lesz az utánpótlása!Meglátjuk mi lesz a vb után,remélem örülhetünk,mint búslakodhatunk a mercato miatt!Forza Juve!!!!!!!!!!!!!!!!

The king of alibis 2014.04.21. 15:42:41

Nem lesz itt semmi. Majd megint ígérgetnek fűt-fát Conte-nak is mint tavaly. Aztán meg a Cobra egész nyáron csak a tökét fogja vakargatni, mint tette azt tavaly Tevez leigazolása után.

The king of alibis 2014.04.21. 15:54:53

@norbi9107: Az az érzésem, hogy Conte-nak a következő szezon lesz az utolsó a
Juve edzőjeként. Belefáradt már ebbe az olasz közegbe. Meg szerintem neki is elege van ezekből az uzsorás Barmotta, meg ficsúr Agnelli félékből, akik ígérnek neki mindent, hogy csak maradjon, de utána b@sznak(már bocsánat) teljesíteni az ígéretüket.

Goku06 2014.04.21. 16:00:47

@kg19850508: "Llorente-vel meg már régóta szemezett Marotta,tudta,hogy közel a szerződésének lejárata,le is csapott rá!+1 pont neki,még egy Madridnak is erősítés lett volna..."

Micsoda? Mármint a Castillára gondolsz?
Azért mert a spanyol nagyok is elgondolkoztak volna azon hogy sokadik számú cserének egy spanyol csatárt elvigyenek ingyen, nem jelenti azt hogy az első számú csapat számára erősítés lenne. Egy tökéletes cserecsatár lehet ő egy BL-ben menő csapat számára.. Ennél több nem :)

Viszont a többi részével a kommentnek teljes mértékben egyetértek.
Max a védelem miatt nem, Bonu-Chiellini-Barzagli-Ogbonna-(Caceres) 4 védős felálláshoz elég kell hogy legyen. Bár minden attól is függ hogy Caceressel hol számol Conte.. De azért szerintem ide nem kell új ember. Főleg nem komoly játékos.. Max egy ifista beszáll ha vész van (ami egy évben max 2 meccs, amivel sokat mondtam)

Rocky80 2014.04.21. 16:03:24

Hát nem tudom. Az az igazság, hogy én a Benfica ellen sem érzem egyértelmű esélyesnek a csapatot, akkor meg hol vagyunk a "BL legjobb 8 hosszú távon" szinttől? Lehet itt verni a mellünket, hogy mi a Juventus vagyunk és a BL-ben a helyünk, mit nekünk Európa Liga, de az az igazság, hogy klubunk szeretetétől függetlenül reálisan fel kell mérni a helyzetünket Európában. Nem tenném be szeretett csapatomat Európa legjobb 4 csapatába, a 8-ba talán beférünk... Hangsúlyozom, talán, de erre se vennék mérget... (Szerintem a Dortmund, PSG, City, Barcelona négyes is előttünk van, és akkor a jelenleg angol listavezető Liverpool-t nem említettem. Ezek pedig nincsenek a BL legjobb 4-ben...)
Elbizonytalanít az utóbbi hetekben-hónapokban mutatott játék is. Lehet nyögvenyelősen játszani és úgy hozni az eredményeket, de nem érzem azt, hogy ez a csapat európai szinten is, egy élcsapat ellen is tudná a győzelmet hozni, ilyen fos játékkal. Mert akkor azt mondhatnánk, ilyen a stílusunk, ez van. Nem érzem az egyértelmű tudásbeli fölényt a kicsik ellen, szinte mindig az az érzésem, hogy szerencsével nyerünk, vagy egy-egy klasszisunk villanásával. Nézd meg az "igazi" nagyokat: nekik is van egy-két nyögvenyelős meccsük, de egyébként odab...nak, gólokkal küldik haza az ellenfeleket, idegenben is. Pl. Real.
Magunkról meg azt érzem, hogy amikor meg oda kellene tenni magunkat, a nagy akarásnak nyögés lesz a vége, lásd utolsó meccs a BL-ben, a Galatasaray ellen.
Az előttünk álló - Benfica elleni meccsek - sorsdöntőek lesznek, illetve tükörként fognak szolgálni, hogy megtudhassuk, hol állunk Európában. Igazából az igazi erőfelmérő az Európai Szuperkupa lesz - reméljük eljutunk odáig. Ott kiderül, mekkora a cerka!
Ami az erősítéseket illeti, nekünk már nem lejárt szerződésű - idős klasszis - feltörekvő fiatal hármasban kellene gondolkoznunk, hanem olyan játékosokban, akik biztosan erősítést jelenthetnének. Mikor igazoltunk utoljára sztárjátékost, vagy ereje teljében lévő klasszist? Ja, hogy ahhoz zsebe is kellene nyúlni? Ebben is távol vagyunk az európai elittől. Mások a lehetőségeink. És ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy ez legyen az átigazolási politikánk, hanem azt, hogy egy-egy esetben engedhessük már meg magunknak ezt a "luxust" is. Hogy vegyünk pl. egy Bale-t (persze ne 100 millióért), aki rúg egy olyan gólt a kupadöntőben, amiről azóta beszél a világ, és ez még csak az első szezonja. Vagy egy Neymart. Vagy egy Suarez-t. Vagy bárkit.
Felteszek egy kérdést: Ha választani kell, hogy megnyerjük a Szuperkupát, de nincs utána érdemi erősítés (mert az azt sugallná a felelősök felé, hogy elég erős a csapat, - mint ahogy a téli mercato-ban történt); vagy kapjunk ki és nyúljanak a zsebükbe, melyiket választanátok?...

Il Principino 2014.04.21. 16:08:49

@Goku06: Szerintem nem cserének szánták,amikor idehozták,be is vált!Azt azért te sem gondolod komolyan,hogy Morata jobb nála:D...talán Benzema egy kicsit...nekünk meg emelte a színvonalat a csetlőbotlólabdátnemmegtartó Matri helyett:)Egy világbajnok csatárról beszélünk,akit az Arsenal is szeretett volna meg egykét csapat!Jelen esetben még a mai Bilbao Llorente nélkül is lehet elhúzná a szánk szélét:)

Goku06 2014.04.21. 16:22:23

@kg19850508: Nem cserének szántuk persze.. És a jelenlegi és a tavalyi csatársorunkat tekintve is az egyik legjobb csatárunk.. Viszont ez csak a csatársorunkat minősíti..
És ezt nem a mostani formahanyatlásos időszaka miatt mondom. Jó ő, szimpatikus, stb, de azért nem ő fogja megnyerni nekünk a BL-t.. Az építkezés fázisában tökéletes, főleg ingyen.. De jövőre pl Immobilének minden esélye meglesz rá hogy kiszorítsa.. És szerintem ki is fogja.. És akkkor már elmondhatjuk hogy jó a padunk ha padról Llorente szintű játékosokat tudunk beküldeni..

Mindenki szerette volna, mert ingyen volt. Ha mondjuk 10-15 milliós áron kellett volna megvenni, akkor már max 1-2 csapat ha leigazolta volna (és mi sem igazoltuk volna le ha fizetni kell)

Il Principino 2014.04.21. 16:37:53

Marotta első körben pénzért akarta elhozni,ha emlékszel rá,aztán télen még kevesebbért is bepróbálkozott!Csak arcoskodtak a baszk vezetők és nem engedték el!Bielsa is mellőzte,az be is tett neki,ahhoz képest összekapta magát!Sztem Immobile nem tudja majd kiszorítani,de legyen igazad:D Akkor járnánk legjobban!

MDaniel98 2014.04.21. 16:40:23

@Goku06: Először legyen itt Immobile,mert momentán abban nem vagyok biztos,hogy ő nálunk kezdi meg a szezont.

Il Principino 2014.04.21. 16:44:04

Lehet,hogy ő lesz az áldozat,nem Pogba....

Rivendell 2014.04.21. 16:47:23

@@vjannus: 40-et én pl sose adnék vkp-ért,mert ő sem tkp,márpedig nekünk a vkp poszt az amire semmi szükségünk.

nem tudni mi lesz vele /ha arra a részre értetted a 40m-át/ én ott arra gondoltam,hogy nem tudni játszik e még valaha,legalábbis olvastam olyan híreket,amik nagyon negatívak voltak

Il Principino 2014.04.21. 16:49:48

Megtaláltam a megfelelő AVATAROMAT:DDDDDD

Il Principino 2014.04.21. 16:52:22

@Juventus FC 15: Az Isten:DDDDDDDDDD A mi drága barátunk:DDDDD

Il Principino 2014.04.21. 16:53:16

Lassan akkora ikon lesz mint Alex,mindenki róla beszél:DD

MVPP 2014.04.21. 17:19:15

@kg19850508: Sokkal jobb mint Alex. Ő legyen a világ első 100-as mezszámu játekosa.

Il Principino 2014.04.21. 17:37:17

Remélem egyszer majd lő egy fontos gólt,amire emlékezhetünk,mint anno Zalayeta a Barca ellen:D pl.:bejön Lichti helyére időhúzó cserének az EL döntőben emberhátrányban játszva és a 94.percben megszerzi a győztes gólunkat:D

tjunior 2014.04.21. 19:22:33

Mielőtt elkezdünk elmélkedni ki merre hány méter, 3 betűt írnék le FFP, tetszik vagy nem be kell tartani, így anyázzuk a vezetőséget. A nyáron azt fogjuk elkölteni ami a játékoseladásokból befolyik.
Ja amúgy egy kis érdekesség az utolsó 2 szezont tekintve 8. vagyunk az Európai rangsorban
kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2017.html

MDaniel98 2014.04.21. 19:34:45

@tjunior: Csak sajnos nem az utolsó 2,hanem utolsó 5 évet nézik,és úgy nem olyan rózsás a helyzet.Az ingyen játékosok pedig az FFP ellen nagyon jók.:)

Goku06 2014.04.21. 19:51:41

@tjunior: Nem tudom az FFP pontos szabályrendszerét, de szerintem jelen pillanatban a Juventus van olyan helyzetben, hogy egy 30 milliós pénzügyi befektetéssel ne okozzon problémát az FFP szempontjából. (FFP is pár évet néz egyben és van egy limitje.. Nem hinném hogy egy -30 már a limit alá dobná az előző években nagyon spóroló Juventust)

De egyébként én tényleg nem látom semmi lehetőségét annak hogy megtartsuk Pogbát és erősítsünk is.. Túl sok a lyuk még, és Pogbán kívül nincs eladható játékosunk.

tjunior 2014.04.21. 19:53:39

@Juventus FC 15: tudom, hogy 5 idényt nézik, amit mutat az utolsó 2 idény az a Conte-éra alatti nemzetközi teljesítmény, és ez csak javulhat még idén

tjunior 2014.04.21. 19:58:14

@Goku06: Itt kezdődnek a problémák, a Juventus pont hogy nem spórolt az utóbbi pár szezonban hanem masszívan veszteséges volt, a veretlen szezont rekordméretű majdnem 100 millió veszteséggel zártuk, ergo igenis problémát jelenthet -30 milliós mercato és nem azért mert a vezetőség sóher meg balfasz meg tudom is én még mi, hanem ha nem teljesítjük az FFP előírásait bünti lesz.
Itt egy cikk erről, nem vagyok annyira jó angolos hogy mindent megértsek belőle, de a lényeg kihámozható
tifosobilanciato.it/en/2013/05/07/juventus-fc-missione-compiuta-dopo-il-secondo-scudetto-nel-201213-raggiunto-anche-il-fair-play-finanziario/

Tony. 2014.04.21. 20:36:38

@tjunior: Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy kit, mikor és hogyan büntetnek meg, főleg a nagyobb klubok közül.

Apuleius 2014.04.21. 21:12:41

@Tony.: Mondjuk úgy, mint legutóbb a Barcelonát. A pénzbírság nyilván lószart sem ér mondjuk egy PSG vagy egy Manchester City ellen.

Tony. 2014.04.21. 21:30:35

@Apuleius: De őket valami ifijátékosok szabálytalan igazolgatása miatt meszelték el nem?

Apuleius 2014.04.21. 21:33:36

@Tony.: Igen, pontosan, de ettől még más esetben is lehet ezt a szankciót alkalmazni, s ha jól emlékszem, a pénzügyi fair playt be nem tartó csapatok ellen is felmerült hasonló büntetés.

tjunior 2014.04.21. 21:43:09

@Tony.: a Barcat már elmeszelték, a PSG és a City meg vagy kap büntetést vagy nem és ők konkrétan az FFP miatt állnak a szőnyeg szélén, akár hogy is lesz, ne kell tartani a szabályokat

Tony. 2014.04.21. 22:13:44

Értem. Azért írtam a Barca-t, mert ők nem konkrétan emiatt szívnak, de én minden esetre szkeptikus leszek ezzel kapcsolatban mindaddig, amíg konkrétan a pénzügyi szabályok figyelmen kívül hagyása miatt nem büntetnek meg valakit, ugyanis eddig ilyen nem történt és aki figyeli a labdarúgást annak világos, hogy nem 1 olyan klub van, amely valószínű már sokszorosan megszegte a szabályokat.

Amíg nem történik valami addig ez csak egy mese, ahol a lobbi erősebb lehet, mint a cél.

babo0410 2014.04.21. 22:33:26

@Goku06: Nem baszták át Conte-t egyáltalán. Ogbonnat ő kérte. Max nem kapott belső kp-t, de senki nem baszott át senkit.
Az nagyon helyes, hogy a hosszabbítás előtt garanciákat vár el, de szerintem a vezetőség is erősíteni akart a BL-re, mert tudják jól, ha nem szereplünk jól, nagy bevétel esik ki. Így én nem félek a nyári mercatotól. Szerintem a tavalyi is jó volt. Lehetett volna jobb is, de jelenleg ennyire futotta. Még nem tartunk ott pénzügyileg ahol a Real, Bayern, Manchester United, stb. csapatok.

Tony. 2014.04.21. 23:08:53

@tjunior: Az egy teljesen más jellegű sztori volt.

tjunior 2014.04.21. 23:23:58

@Tony.: Miben más? Az UEFA kizárta mert vétett a szabályai ellen? Az FFP nem az UEFA szabályozása? Akkor? A Barca egy ifi játékos miatt szív, a PSG és a Cityt vizsgálják? Mi kell még hogy komolyan vegyük a dolgokat?
Amúgy teljesen mindegy mi mit gondolunk, a vezetőség már tavaly is az FFP jegyében intézte a mercatot.

Goku06 2014.04.22. 00:09:38

@tjunior: Az ifi játékosok szabálytalan megvásárlása nem sokban kapcsolódik a pénzhez.. Míg az arabok költekezése alapjában véve a pénzhez kapcsolódik.. Amit nagyon szeret az UEFA és a FIFA egyaránt.. Így amíg nem zárnak ki egy csapatot azért mert sokat költött, addig nincs semmi elriasztó erő a pénzes arabok számára.. Őket nem fogja senki sem megbüntetni mert ingyen leigazolnak egy-két 10 éves gyereket..
Ha az UEFA elkezdi szivatni a pénzes csapatokat, akkor mondhatjuk hogy tényleg itt van gyakorlatban is az FFP... Zárják ki a Cityt és a PSG-t a nyári átigazolási időszakból.. Egyből komolyan veszi mindenki az FFP-t..

A Barca büntetése miatt (már ha tényleg büntetés lesz, és nem kapnak kibúvót) csak az ifiket bekebelező csapatok fogják fegyelmezni magukat..

@babo0410: Nem baszták át? Tavaly is ugyanúgy megkérte Conte ugyanezt a garanciát a csapat megerősítésére.. És az átigazolási időszak utolsó napjaiban kb interjúban ment neki a vezetőségnek hogy eladták a játékosokat a keze alól.. és később ahogy ki is derült nem pótolták a hiányt.. Ez nálam ha nem is átb@szás akkor legalább sz*patás...

tjunior 2014.04.22. 08:43:17

@Goku06: A Barcalenonának is arab a mezszponzora...akkor most hogy is van ez? Szerinted ha a csapatok nem vennék komolyan az FFPt, akkor pl. a PSGnek miért volt szüksége kamu cégeken keresztül vagy 200 millióra a tulajdonosától? Ha nem foglalkoznának az FFPvel simán csak lenyelik, hogy órási a veszteségük és ennyi. Nem de?

MdewC 2014.04.22. 09:17:59

Ez egy full kammer hír, sajnos.

MDaniel98 2014.04.22. 10:10:24

@tjunior: Na,ezt akartam írni.Bár nem tudom pontosan,de elméletben a PSG-t pontosan az általad leírtak miatt,nem az adósságai miatt üldözik(mert nincs is neki a kamu cégek miatt,ugyanis,ha xy cég téged támogat,az nem önrész=adósság,hanem BEVÉTEL és ez nagyon nem mind1,most),hanem valami hasonló(mindenhonnan összevásárolt utánpótlás-játékosok miatt,amit ugye az UEFA szabályai szerint nem lehetne(a la Barca).

MDaniel98 2014.04.22. 10:11:03

@Juventus FC 15: Még annyit,ha a PSG ezt megteheti,akkor mi is.:)

babo0410 2014.04.22. 10:25:07

@Goku06: Soha nem ment neki a vezetőségnek Conte. Pláne nem nyilvánosan. Megjegyezte, hogy nem örül Giaccherini eladásának, mert nincs megfelelő alternatívája a padra. De ez nem nekimenés. Vannak nézeteltérések. És a vezetőség se így tervezte a nyarat, csak ugye a sokak által körberajongott Quagliarella (többek között Matri és Vuci mellett) nem volt hajlandó szedni a sátorfáját miután közölték vele, hogy mennie kell. És a vezetőség kijelentette, hogy csak az eladások után tudunk további igazolásokat végrehajtani. Sajnos amíg a bevételeink nem közelítik meg a 300 millás határt, addig a keret létszáma és a fizetési sapka nagyon sok mindent befolyásolni fog minden egyes igazolási időszakban. Mert amíg nincs meg a 300 milla, addig a klub veszteséges marad. (És ezt nem csak úgy kitalálom, hanem többek közt Agnelli is nyilatkozta, meg tanultam is közgázt) És amíg a klub veszteséges, ne várjunk 30+ millás igazolásokat. Kvázi még 2-4 év minimum kell, hogy a klub újra a régi fényében tündököljön. De szerintem ha a Secco érában megtörtént vona az alapok lerakása (erre volt kitalálva az az 5 év), akkor most a BL-ért harcolhatnánk. De ehelyett inkább pénzügyileg is csak rombolás és pazarlás folyt. Sajna most a rendrakás időszaka van, ezt el kell fogadni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása