Conte: "Fontos lépést tettünk a Scudetto felé"

Conte ANtonio_sajtótájékoztató.jpgA Juventus nehezen kiharcolt győzelmet aratott a Bologna fölött, s a mérkőzés lefújását követő sajtótájékoztatón Antonio Conte úgy vélekedett, hogy csapata újabb fontos lépést tett a Scudetto ismételt elhódítása felé.

"Az egyetlen dolog, ami számít, a győzelem, s ez ma nem jött könnyen." - nyilatkozta a mester a Sky Sport Italianak.

"Minden csapat azzal a szándékkal érkezik a Juventus Stadiumba, hogy védekezzenek, s tömör középpályát alkossanak. Rajtunk áll, hogy hamar betaláljuk, s ezzel megszerezzük a vezetést. Az első félidőben túl lassúak voltunk, de aztán növeltük a tempót."

"Nehéz ezek ellen a csapatok ellen játszani, amelyek tíz emberrel védekeznek. Jól tettük, hogy nem veszítettük el a fejünket, s meggátoltuk a kontratámadásokat. Gigi Buffonnak játékba sem kellett avatkoznia."

"Ez egy érett csapat, amely nagyon sokat fejlődött, s ezért boldog vagyok. Mindez megmagyarázza a rendkívüli szezonunkat."

Conte igyekezett higgadt maradni, mikor arról kérdezték, hogy a Scudetto vajon már a Juve zsebében van-e.

"Fontos lépést tettünk előre. Csak a saját eredményeinkkel foglalkozunk, s nem figyelünk arra, hogy a Roma mit csinál, még akkor sem, ha rendkívüli dolgokat művelnek. Még nem érünk a célvonalhoz, azonban most a Benficára kell összpontosítanunk az Európa Liga elődöntőjében."

"Fel fogunk készülni arra a mérkőzésre, kielemezve a gyengeségeiket, s a lehető legtöbbet kihozva saját magunkból. Nem lesz egyszerű, hiszen parázs hangulat vár majd ránk, azonban komolyan akarjuk venni az Európa Ligát."

A Juventus átmenetileg tizenegy pontra növelte előnyét a Roma előtt, amelyre egy firenzei rangadó várt szombat este.

"A jelenlegi szezonban, a korábbi évekhez képest, fejlődött a támadórészlegünk. Fernando Llorentének időre volt szüksége a beilleszkedéshez, azonban új távlatokat hozott Carlos Tévezzel együtt. Most két olyan támadónk is van, akik tíz gól fölött járnak, s ez fontos tényező."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr746055292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.04.21. 14:26:14

A meccshez annyi pozitívumot tudnék még hozzátenni aa címben leírton kívül,hogy nyertünk,és nem kaptunk gólt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása