Conte: „Nem lesz egyszerű a Bologna ellen sem”

Antonio Conte ismét arról beszélt a Bologna elleni mérkőzés előtti mai sajtótájékoztatón, hogy egyetlen meccs se tekinthető simának a Juventus számára, valamint hírekkel szolgált Carlos Tévez, Arturo Vidal és Andrea Barzagli állapotáról.

Conte ANtonio_sajtótájékoztató_1.jpgA torinói címvédő újabb lépést tehet a sorozatban harmadik scudetto felé holnap este, amikor a rossoblu csapatot fogadja saját stadionjában, ami határozottan könnyebb falatnak tűnik, mint a Roma feladata, melynek idegenben kell megküzdenie a Fiorentina csapatával. Ennek ellenére a Juventus trénere úgy véli, hiba lenne előre eldőlt meccsnek tekinteni a torinói találkozót.

„Semmi nem egyszerű, talán egyszerű a kilencvenedik, kilencvenötödik percben, amikor a mérkőzést már megnyertük, és akkor azt hihetjük, hogy egyszerű feladat volt.” - nyilatkozta Antonio Conte a pénteki sajtótájékoztatón.

„Véleményem szerint a Bologna elleni mérkőzés holnap nagyon nehéz küldetés lesz. Pontosan ezért kívánom és remélem, hogy holnap a stadionban nagyon parázs lesz a hangulat, mivel a Juventus szurkolóinak érezniük kell a jelen pillanat súlyát, a mérkőzés fontosságát, mivel, ismétlem, a Bologna elleni győzelem nem döntene el semmit, azonban kritikus fontosságú lenne.

Ami a többieket illeti, mindig azt mondom a srácoknak, hogy próbáljuk megnyerni a saját mérkőzésünket, mivel optimális helyzetben vagyunk, amikor nem figyelhetünk mások teljesítményére, hanem kizárólag a saját eredményeinkre kell koncentrálnunk.

Nagyon óvatosnak kell lennünk, mivel Davide Ballardini az utóbbi két évben itt döntetleneket ért el a Cagliari és Genoa csapatával, így nagyon figyelnünk kell, mindenért meg kell küzdenünk, ezt nagyon jól tudjuk.”

A torinói edzőt arról kérdezték, hogy kockáztatni fog-e holnap Carlos Tévez, Arturo Vidal és Andrea Barzagli Bologna elleni játszatásával, avagy tartalékolni kívánja a játékosokat a jövő hét közepén esedékes Európa Liga mérkőzésre a Benfica ellen.

„Azt hiszem, hogy különböző helyzetben vannak a játékosok abban az értelemben, hogy Carlos és Arturo problémákkal küzdött, és pihenőt kaptak az Udinese elleni meccsre, az állapotuk javul, és megpróbáljuk őket a lehető legjobb formába hozni, mivel azt szeretném, ha mindketten jól éreznék magukat, és hogy 110 százalékon teljesítsenek, ahogy mindig teszik.

Barzagli már nem sérült. Andrea Barzagli több mint egy hónapig nem állt rendelkezésre, ám most már kész a játékra. Elkerülhetetlen, hogy most visszatérjen a pályára, ismét megtalálja a játék ritmusát, és még nem tudom, hogy holnap a kezdőcsapatban lesz, vagy a meccs közben fogom bevetni.

Azonban Barzagli bevethető és számítunk rá, így ez két különböző helyzet.”

A negyvennégy éves trénert arról is kérdezték, hogy Sebastian Giovinco jó teljesítménye az Udinese ellen idegenben fordulópont volt-e a játékos számára, miután nemrégiben számos szurkoló kritizálta a támadót.

„Az Udinese elleni mérkőzés kemény meccs volt, bonyolult, és a tény, hogy Giovinco döntőnek bizonyult a találkozó során, minden bizonnyal önbizalommal kellene, hogy eltöltse, erőt kell adjon neki.

Azonban ismétlem, hogy véleményem szerint Giovinco bámulatos képességekkel rendelkező játékos. Meg vagyok győződve arról, hogy képes meccseket eldönteni egy olyan keretben is, mint a Juventusé, úgy kezdőként pályára lépve, mint csereként, ahogy a Lyon ellen tette.” - zárta az interjút játékosa méltatásával Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr326051199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.04.21. 14:06:58

Az jó,hogy nem engedi,hogy a srácok elszálljanak maguktól.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása