Pirlo mindent meg akar nyerni

Pirlo Andrea_gólöröm.jpgA középpályás nemrégiben a La Gazzetta dello Sport újságírójának adott hosszabb interjút, amelynek első témája az olasz válogatott és a nyári brazíliai világbajnokság volt.

„Kész vagyok eleget tenni a kötelességemnek, de mindannyian készen állunk. Minden adott ahhoz, hogy hosszan menetelhessünk ezen a világtornán.

Véleményem szerint az emberek túl sokat aggódnak. A 2012-es Európa-bajnokság után főszereplők voltunk egy kiválóan sikerült Konföderációs Kupán, valamint jól teljesítettünk a világbajnoki selejtezők során is. Tény, hogy a barátságos mérkőzéseken nem ment a játék, azonban szükségünk volt egy lélegzetvételnyi szünetre, és új játékosoknak is lehetőséget kellett biztosítani a beilleszkedésre.”

Olaszország a világbajnokságon Anglia, Costa Rica és Uruguay csapata ellen kell majd kivívja a továbbjutást a csoportból.

„Tudjuk, hogy nehéz csoportba kerültünk, azonban nekem nagyon tetszik a brazil atmoszféra. Nagyon jól bántak velem, és továbbra is büszkén emlékszem arra, hogyan fogadtak a Maracanà stadionban.

Hogy függünk-e Mario Balotelli játékától? Részben igen, azonban mindannyian jól kell, hogy teljesítsünk céljaink eléréséhez. Mario most már elég tapasztalatot gyűjtött, így már nincs szükség arra, hogy tanácsokat kapjon. Egyszerűen meg kell találnia a módját annak, hogy nyárra formába lendüljön, a futballra kell koncentrálnia, minden mást pedig ki kell zárnia.”

Andrea Pirlo az Európa Liga legutóbbi találkozóján ismét betalált a kapuba gyönyörűen elvégzett szabadrúgása révén, azonban idén az olasz bajnokságban is számos mérkőzésen szerzett szabadrúgásaival fontos gólt.

„Több opció is rendelkezésemre áll szabadrúgásaim elvégzésekor. Elcsavarhatom a labdát a sorfal fölött, alatt vagy mellett attól függően, hogyan rúgom meg a labdát. Az egyetlen fontos dolog, hogy a labda a kapuban kössön ki. Közel járok Siniša Mihajlović rekordjához, de stílusunkban különbözők vagyunk.

A Benfica ügyes volt, hogy bejutott az elődöntőbe, nagyszerű szezont fut és technikát tekintve is jól áll a portugál csapat. Sajnálom őket, de...

Célunk egyértelmű volt, amikor kiestünk a Bajnokok Ligájából, ez pedig a torinói döntőben való szereplés. A versenysorozat nem teher, mivel legalább annyira fontos számunkra, mint a bajnoki cím elhódítása.”

Andrea Pirlo jövő hónapban tölti be harmincötödik életévét és már bejelentette, hogy a válogatottságtól visszavonul a világbajnokságot követően, azonban még egyáltalán nem tervezi, hogy klub szinten szögre akasztaná focicsukáit.

„Hogyan tartom magam formában? Ugyanolyan rendszerezett az életem a pályán kívül, mint a pályán. Banálisnak tűnhet, azonban nincs más recept a sikerre. Korán fekszem és figyelek az étkezésre. Sportemberhez méltó életet kell folytatni.

A jövőről kérdez? Amennyiben a visszavonulásom idejét kérdezi, ez meg se fordul a fejemben. Nem kívánok visszavonulni, míg érzem magamban az erőt és az éhséget a sikerre.” - zárta az interjút határozott hangnemben a torinói középpálya karmestere.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr346028015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.04.17. 15:54:59

Még jó,hogy mindent megakar nyerni...Aki nem akar MINDENT megnyerni az ne is legyen Juve játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása